Şimdi Ara

hd4890 overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçen gün bi overclok deniyim dedim forumda birini gördüm benim ekran kartının aynısını 965/1150 de çalıştırmış arkadaşlar bende dedim bi deniyim max kaç olacak bu ekran kartı ama ben (hiç test etmeden) 955/1125 e kadar ekranda çizgiler yoktu 960/1135 yapınca ekranda çizgiler çıktı ve ekran dondu reset attım hep aynı düzlemedi şimdi bu sorunlarla ilgili bir kaç sorunum var cevaplarsanız sevinirim..

1.Bendeki ekran kartımı sorunlu yoksa bende mi bi sorun var anlayamadım?
    2.Acaba işlemci sınırına takılmış olabilirmiyim (amd phenom ii x4 965 c3 default)?
    3.Ben sistemi anca format atarak sorunsuz açtım yani çizgiler hep vardı ekran kartını çıkardım,reset attım,bios pilini çıkardım ama düzelmedi bunu düzeltmek için başka bir yöntem yokmudur?
    4.Bendeki ekran kartına zarar gelmişmidir bu durumda?

Arkadaşlar bilgilendirirseniz sevinirim.....

Sistemim
    AMD phenom II X4 965 BE c3 işlemci
    4gb kinston hyperx 1333mhz cl7 ram
    Sapphıre hd 4890 e.k
    ga-770ta-ud3 anakart

• Bu durum ne sisteminizde nede başka bir donanımınızda hata olduğunu göstermez, demekki sizin kart o değerlerde stabil çalışamıyor, her kart aynı seviyede oc olacak diye bir şart da yok, kimisi çok iyi oc olurken kimisi takoz çıkabiliyor, illa oc yapacam diyorsanız voltaj vermeyi deneyin.
    İntel Q9300 2.5 @ 3.6 Ghz--Thermaltake TMG i1 Cpu Cooler--4x1GB Kingston Value DDRII 800@960--Gigabyte EP45DS3R--WD Raptor 150GB SATA--Samsung 320 GB SATA--MSI GTX260 TwinFrozr OC (800/1600/2540)--Samsung DVD-R/W--PHİLİPS 220XW--FSP BlueStorm II 500 Watt--Altec Lansing 5.1--AeroCool V12XT--Windows 7 Ultimate X64--PS3 60gb PAL
  • Peki bu ekran çizgili oldu ve dondu o zaman ne yapmamız gerekiyor ben format attım ama birileri diyodu güvenli modda açıp aygıt yöneticisindn sürücüleri kaldırcan açılınca tekrar yüklicen diyodu dorumudur.

Orijinalden alıntı: starhawks

Peki bu ekran çizgili oldu ve dondu o zaman ne yapmamız gerekiyor ben format attım ama birileri diyodu güvenli modda açıp aygıt yöneticisindn sürücüleri kaldırcan açılınca tekrar yüklicen diyodu dorumudur.

böyle bişey yok sistem boot edince düzelir

''Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru ve en gerçek tarikat, uygarlık tarikatıdır.''

♥♥♥ DH KARDEŞLİK TOPLULUĞU ♥♥♥
  • quote:

Peki bu ekran çizgili oldu ve dondu o zaman ne yapmamız gerekiyor ben format attım ama birileri diyodu güvenli modda açıp aygıt yöneticisindn sürücüleri kaldırcan açılınca tekrar yüklicen diyodu dorumudur.

PC yi yeniden başlat, eğer düzelmez ise kapat 1-2 dk sonra tekrar aç düzelir.
    İntel Q9300 2.5 @ 3.6 Ghz--Thermaltake TMG i1 Cpu Cooler--4x1GB Kingston Value DDRII 800@960--Gigabyte EP45DS3R--WD Raptor 150GB SATA--Samsung 320 GB SATA--MSI GTX260 TwinFrozr OC (800/1600/2540)--Samsung DVD-R/W--PHİLİPS 220XW--FSP BlueStorm II 500 Watt--Altec Lansing 5.1--AeroCool V12XT--Windows 7 Ultimate X64--PS3 60gb PAL
  • 1-2 dk değil 10 dk bekledim o zaman ama yine düzelmedi bide boot u anlatırmısın biraz nasıl yapıcaz.

Default hızına düşürüp bilgisayarı baştan başlat bakalım.Sürücüleri kaldır,baştan yükleOlmazsa baya zorlamışsın kartı demektir..Güvenli mod olayı format olayı felan biraz şehir efsanesi gibi geldi bana...
    TEST 8800GT + E6750
    18 yıl önce açıldı
    ZOTAC 1070Tİ OC
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben zaten format atarak kurtuldum ama bundan önce defaulta almam imkansızdı çünkü sistem açılıyordu fakat donuktu bi masaüstü çıkıyodu mause ara sıra açılıp hmn donuyordu bunun ne yapacam dedim ve format attım mecburen çünkü birçok yöntem denedim.(arkadaşlar asıl soru overlcokta başarısız oldun sistem açılmıyo bu overlcoku nasıl geri alacaz soru bu.)
  • dostum millet ekstra voltaj verince yüksek hızlara çıkarıyor.referans 4890 sa kartın default voltajla normal skor azcık voltaj verirsen o hızlara çıkarsın

msi afterburner ile verebilirsin
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.