Şimdi Ara

HD4850 Vapor-x Siyah Ekran Ve Fan Sesi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
756
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Benim sapphire Hd4850 vapor -x 512 mb ekran kartım var

durup dururken ekran simsiyah oluyor ve ekran kartı fan sesi yükseliyor bunun sebebi nedir acaba

monitör 2233sn 21-5 "
    ondan sorun olabilirmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HyDRoXy -- 24 Eylül 2009; 20:45:37 >

• lütfn yardım edin
  • Sürücüyü sil yeniden yükle.
  • Sorun Bu mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcossy

Sorun Bu mu ?

Evet.Bence sorunun düzelecek.
  • Ozaman Teşekkür Etmek Kaldı Geriye
  • sorunun psu danda olabilir 450w az 550+ alın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çift Monitör Tam Ekran Sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarcm Sorun Çıkmaz Dedi Psu Kaç Lira
  • psu dan oldugunu sanmiyorum. driver i silip yuklemeyi denedinizmi
  • 9.8 Sürümünü kullanabilirsin bende aynı model kullanıyorum sorun yok bu yazılımda şuan karşılaşmadım.
  • Arkadaşlar 9.9 da bi kere tekrarladı 9.8 in linkini verirseniz sevinirim bulamadımda
  • arkadaşlar 9.8 olan upload edebilirmi 4800 series
  • aynı olay benim de başıma gelmişti

ya ekran kartı arızalı yada ekran kartıyla anakart uyumsuzluğu var

monitörle lakalı bir sorun değil. psu ilede alakalaı değil.
  • Eğer ekran karardığında kırmızı bir led yanıyorsa ekran kartında bu yazılımsal bir hata olabilir. Çünkü o ışığın anlamı kart fazla ısındı, kendini klullanımdan kapatıyor!.. 4850 lerde 2, 4870 lerde 3 led var. Biri güç yetmediğinde yanıyor(güç girişinin hemen yanındaki) diğeri ise portların hemen dibinde. Bununda anlamı kart fazla ısındı.

Kart bu durumda kendini korumaya alıp fanı max devirde çalıştırıyo. Benimde pc yi ilk aldığımda başıma gelmişti. Çözümünü nette bulamadım ama daha sonradan düzeldi. Sanırım sürücü güncelledikçe bu sorun da ortadan kalktı. Nette sadece led hakkında bilgi var çözümüyle ilgili değil. Aldığın yere bir danış sorundan bahset. Ama pek can alıcı bir sorun değil çünkü geçiyor...

• Teşekkürler...
    9.8 linki varmı acaba
  • Aşırı ısınma olabilir (ekran kartı sıcaklıklarını kontrol et) Program: GPU-Z

PSU yetersiz olabilir (450 Watt ve yukarısı kaliteli bir psu ise bundan değildir)

2d (masaüstü vs.) Uygulamalarda bu sorunla karşılaşmadıysan büyük ihtimal bu 2 sidir sorun.
  • evet aynı sorun benim saphire 4850dede oluyo.sadece oyunda değil masaüstünde mpc le film izlerken birden ekran kapanıyo ve fan da maximum devire çıkıyo.sıcaklık, powerden, driverden değil sanıyorum.çok sık olmuyo ama ne zaman yapıcağıda belli olmuyor.bazen saatlerce oyun oyna bişi yok masaüstüne gel pat diye gidiyo.anlamak mümkün değil. ama yanlız değilmişim, umarım yakında bi çözüm bulunur
  • quote:

Orijinalden alıntı: rikimaru

evet aynı sorun benim saphire 4850dede oluyo.sadece oyunda değil masaüstünde mpc le film izlerken birden ekran kapanıyo ve fan da maximum devire çıkıyo.sıcaklık, powerden, driverden değil sanıyorum.çok sık olmuyo ama ne zaman yapıcağıda belli olmuyor.bazen saatlerce oyun oyna bişi yok masaüstüne gel pat diye gidiyo.anlamak mümkün değil. ama yanlız değilmişim, umarım yakında bi çözüm bulunur

Arkadaslar konuyu hortlatiyorum ama ozamandan buzaman bir cözüm bulan olmadi mi , keske ozaman kullananlar cözümünü buraya yazmis olsalardi , 2 gündür hata bendeki kartta saniyordum ama bircok kiside bu sorun varmis acaba bu sorun 4800 serisini kronik bir sorunu mu ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.