Şimdi Ara

HD4850 Ati Radeon Sapphire Hakkında Birkaç Soru.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar.Benim sistemimde HD4850 Ati Radeon Sapphire marka bir ekran kartı var.(512mb 256 bit) Ram olarak OCZ Reaper 2*2 kit (4gb) 1066 mhz dual ram var.Sistemimde piyasadaki her oyunu full detayda oynayabiliyorum.Fakat arasıra bazı programlarda 'Bellek read-written olamadı' hataları alıyorum.ve yine bazı oyunlarda ekran yavaşlaması oluyor.

Acaba sorun ekran kartının yetersiz gelmesinden mi yoksa ram arızası var da ben mi bilmiyorum.Örneğin Batman Arkham Asylum oyununu dün gece çok rahat oynadım sabah kalktığımda ekran donması(kasma) yaşıyorum.15 gb'lık bi oyun olan Starcraft II'yi full detayda minumum 10 saat kesintisiz oynayabiliyorken sorun vermiyor.Anlamadım gitti...
    Eğer ki ekran kartı yetersiz geliyorsa,ana kartım Crossfire'ı destekliyor,ekran kartı da öyle.Yan slota takabileceğim slave ekran kartı tavsiyeleri alabilirim....

Sistemim;

Cooler master PSu 460w
    Gigabyte ep45 ds3r anakart
    intel core 2 duo e8400 işlemci
    Ocz 2*2 reaper 4gb kit ram
    500 gb seagate Hard disk
    HD4850 Ati Radeon 512mb 256bit Ekran kartı

• işletim sistemin nedir bu arada format atman gerekiyor
  • hocam senin sistemin çok güzel powerinde iyi fena değil yani bu sistem hatası virüstende bulaşmş olabilir yani ısınma yada donanımsal bişiye benzemiyor arkadaşın dediği gibi hangi sistemi kullanıyom xp kullanmıyorsan xp kur dene bakalım gene olacakmı
  • 32 bit XP kullanıcısıyım.PC'yi ilk topladığımda 32 bit xp kullanıyordum yine.Windows 7 çıktığında 4 gb ramimden faydalanmak için windows 7 yüklettim.Memnun kalmayıp tekrar 32 bit XP service pack 2 yükleyip sp3 e yükselttim.ne olduysa bundan sonra oldu zaten...sistemimden tam performansı alamadığım için 64 bit bir işletim sistemi cd si gerek sanırım...
  • bence 64 bit wındows 7 at performans olarak bileşenlerinden tam verimi alırsın
    bu arada anakart chıpset lerini drıverlerini wındows 7 64 bit sürücülerini indirmen gerekebilir örnek 4850 ekran kartı 7/64 bit anakart ın 7/64bit driverlerini indirip wın 7 ultımate geç sorun morun kalmaz.
    Birde şu var wın 7 de e8400 ün ve diger bileşenlerin tam performans verecektir test ettik xp ile wındows 7 de performans farkı çok xp ile e8400 olmamış yazık edersin daha iyi performans istiyorsan xp den vazgeç
  • Benim asıl merak ettiğim konu acaba ramlerimde arıza var mı?
  • eger ramlerin 1066mhz de gerkli voltajı vermediysen sorun olabilir ama senin sorun format
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    acil yardım ati radeon hd 4830
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İlginiz için çok teşekkür ederim.Formata göndericem bilgisayarımı ama benim bilgisayarcımda Windows 7 Ultimate 64bit işletim sistemi yokmuş...Eskişehirde yaşıyorum ve bu işletim sistemini bulmak kolay değil...Sıfırını satın almam da söz konusu değil bu aralar yardımınızı bekliyorum yeniden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.