Şimdi Ara

HD2400 USTALAR LÜTFEN YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar vista ultimate 64 bit kullanıyorum makinadaki meastro ess2 ses kartı osmanlı zamanından kaldığı için driverını bulamadım dolayısıyla ses çalışmıyor fakat sistemde ses ikonu gözüküyor ve varsayılan aygıt olarak TV simgesine sahip HDMI aygıt gözüküyor. media player çalışırken hata da vermiyor yani ses aygıtı felan yok demiyor. çalıyor çatır çatır ama ses yok tabi. ben bu varsayılan ses aygıtının ekran kartına ait olduğunu izlenimine kapıldım (neden bilmiyorum:). şimdi nasıl yaparım. bu ekran kartından sadece ses alabilir miyim? (inşallah saçma sapan bişe sorup rezil olmuyorumdur Allahım sen utandırma :) bi de kartın kutusundan HD arabirimi diye bişe çıkmıştı bi ucu s video girişine giriyor kablonun diğer ucunda bi kutu var. kutuda y pr pb/AV yeşil kırmızı siyah jack yuvaları var. kartın markası gigabyte. umarım anlatabilmişimdir derdimi. cevaplarınızı bekliyorum. ( ohh bitti:)

• Harici bir ses kartı taktığınızda biostan onboard audioyu disable yapıp, ya da windows üzerinden varsayılan aygıt bölümünden ilgili değişikliği yapmanız gerekiyor takılı olan aygıtı tanımlamak için tabi önce uyumlu diverı kurmak lazım aksi halde tanıtamazsınız.
  • cevap için teşekkür ettim. HDMI denilen aygıt zaten sorunsuz olarak çalışıyor. ama ben ses çıkışı alamıyorum. daha doğrusu nereye nasıl bir kablo takacağımı bilmiyorum. gözüken varsayılan aygıt ses kartı da değil on board kart da değil. ben ekran kartının hdmı ses çıkışı olduğunu düşünüyorum. eğer boyle birşey mümkünse nasıl faydalanacağımı bilmek istedim.
  • Kartında HDMI var desteklediği kesin... Sorun başka birşeyden kaynaklanıyor sanırım....

http://ati.amd.com/products/radeonhd2400/specs.html

HDMI output support

* Supports all display resolutions up to 1920x10801
    * Integrated HD audio controller with multi-channel (5.1) AC3 support, enabling a plug-and-play cable-less audio solution
  • hım evet üstad haklısın kartın böyle bir desteği varmış ve sistemde varsayılan ve de aktif olarak gözüküyor. ama hoparlörü hangi yöntemle, hangi kabloyla nereye bağlamalıyım bilmiyorum. kartta bi vga, bi dv-I bir de s video yazan çıkış var ve de bu çıkışa bağlanabilen bi kutu var bahsettiğim üzerinde y pr pb/av yazan üç jack var bunlardan faydalanabilmem söz konusu mu? yani bu kartın ses desteğini sistem görüyorsa, ben bi hoparlor ya da kullaklıkla nasıl faydalanabilirim bu karttan?
  • ses kartı olması gerekmiyor ses çıkışı alabilmek için. daha doğrusu ayrıca bir ses kartı almaya gerek yok. artık anakartlar üzerinde bulunan onboard ses kartları ortalama bir kullanıcıyı idare edebilecek seviyede. büyük bir ihtimalle senin anakartta da vardır onboard ses kartı. anakartının marka ve modeli nedir?
  • hocam anakart MSI. on board ses kartı da var ama sorunlu yani çalışmıyor zaten. benim taktığım pci kartı da vista 64 tanımadı. varsayılan aygıt olarak HDMI diye bi zıkkım gözüküyor. aktif halde. oyle tahmin ediyorum ekran kartına ait. çünkü HD TV ikonu var. çalışıyor gözüküyor. yapmaya çalıştığım şey bu aygıttan faydalanmak. ama ekran kartından nasıl bir çıkış kullanarak sadece sesi alabilirim bilmiyorum. (alakadar olan arkadaşlara teşekkürler)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum gerçekten ilginç bir problem yaşıyosun. sorunu çözmende yardımcı olur mu bilemiyorum ama bir forumda ekran kartını değiştiren birisi ses alamadığından şikayet etmiş. eski kartı takıyorum ses geliyor yeni kartı takıyorum gidiyor demiş.

birisi "Aygıt yöneticisinde ATI'nin ses aygıtını devre dışı bırakmayı dene." demiş uygulamış sorun çözülmüş. anakartın üzerindeki ses kartının bozuk olduğundan emin değilsen dene bence. ama eminsen sanırım gene problemin çözülmeyecek. kolay gelsin umarım sorunu çözersin.

edit : LEON-X bunu önermiş görmemişim pardon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theory of a dead man -- 3 Mart 2009; 15:14:52 >
  • evet anladım.. makine zaten birtek ekran kartının ses özelliğini görüyor. ondan da faydalanabilmek için dvI hdmı adaptör kullanmak gerekliymiş. sonuç olarak benim bağlamaya çalıştığım şey basit bir stereo jack. mümkün değil anladığım kadarıyla. ilgilenen herkese çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.