Bildirim
HD Tune Sonuçlarını Yorumlar mısınız?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Disk ölmeye başlamış bir an önce yedekleyip kurtulun.
Benchmark testindeki ani hız düşmeleri ve işlemci kullanımı diskin bozulmaya başladığını gösteriyor.
Ekleme: Bir tane de bad sector'ünüz varmış. Büyük ihtimalle siz diski kullandıkça daha çok oluşacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 6 Şubat 2017; 19:34:57 > -
Bad sektör var çorap söküğü gibi devamı gelir en kısa sürede değiştirin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yukarı -
benchmark read testine abartılacak kadar bir sorun yok ayrıca buraya health ve error scan bölümlerininde fotolarını ekleyin. error scan testinde quicki işaretlemeyin. -
-
Muhtemelen sata girişlerinde bir temassızlık var yada sata portu arızalı da olabilir ayrıca sata kablosunda kırılıma ezilme olabilir bunları kontrol edin. Attention yazan yerin hata anlamı genellikle disk ile anakart arasındaki iletişimsizliği gösteriyor. Söylediklerimi kontrol edin mümkünse başka bir sata portuna takın ve başka bir sata kablosu kullanın. Sonrasında read testi yapın düzelme var mı gözlemleyin. -
-
quote:
Orijinalden alıntı: ~mustafa~
Boş yere konu kirliliği yapmayım benimkinide yorumlarmisiniz
WD harddiski arsiv olarak kullanıyorum 1 adet bad sector var 7.gb da bende 10gb ayırdım ve isim vermedim gizledim bu şekilde sorun olurmu bad sectorlu yer 10gb in içinde ve gizli içinde resimler müzikler var sadece segatede win yüklü
WD diskte 13 adet kötü sektör var ve 8 defa da iletişim problemi yaşamış. Diskin max. kötü sectör sayısı 140 adet bilgin olsun. Bu diskte önemli verileri depolama yapma veya sistem diski olarak kullanma..
Kötü sectör başlanmışsa bir diskte o diskten fazla ömür beklenmez.
-
Hiçbişey yok taş gibi disk bi low level format atın devam edin düşüşler çıkışlar diyolarda sanki 5mb okumaya inmiş disk canavar gibi devam low level format atın diske bad sector falan kalmaz -
Ben zaten bunu 2.el olarak aldım boyle olduğunu bilmiyordum sonradan öğrendim aldığımda ikiye bölünmüş windows kuruluydu içinde ben sağlam olarak biliyordum bicimlendirip tek parça yaptım
Içine oyun setuplarini atıyordum 5gb bi attım sonraki setupun bi kısmı atarken takıldı ve disk bağlantısı köprü geri geldi hdtune ile 3 saat tarattim ve 7gb bad sector gözüktü ve bende üsttede belirttiğim gibi 10 gb olarak ikiye ayırdım 10gb 455gb olarak
Arsiv olarak kullanıcam sorun olurmu 10gb gizli ve oradan okuma yazma yapmayacagi için sorun olmaz diye dusunuyorum bad sector büyüme işi nasıl oluyor bilmiyorum eğer ben sorunlu yeri ayirmamiş olsaydim o zaman o yeri okuma yazma işlemleri yapmaya çalişsaydi bad sector buyurdu diye düşünüyorum ama anlamıyorum sizden yorum istiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ~mustafa~
Ben zaten bunu 2.el olarak aldım boyle olduğunu bilmiyordum sonradan öğrendim aldığımda ikiye bölünmüş windows kuruluydu içinde ben sağlam olarak biliyordum bicimlendirip tek parça yaptım
Içine oyun setuplarini atıyordum 5gb bi attım sonraki setupun bi kısmı atarken takıldı ve disk bağlantısı köprü geri geldi hdtune ile 3 saat tarattim ve 7gb bad sector gözüktü ve bende üsttede belirttiğim gibi 10 gb olarak ikiye ayırdım 10gb 455gb olarak
Arsiv olarak kullanıcam sorun olurmu 10gb gizli ve oradan okuma yazma yapmayacagi için sorun olmaz diye dusunuyorum bad sector büyüme işi nasıl oluyor bilmiyorum eğer ben sorunlu yeri ayirmamiş olsaydim o zaman o yeri okuma yazma işlemleri yapmaya çalişsaydi bad sector buyurdu diye düşünüyorum ama anlamıyorum sizden yorum istiyorum
Bad sektör fiziksel bir hatadır içerisindeki plak üzerinde arıza var anlamına geliyor genellikle darbe, yere düşme veya kasa içersinde sabit bir şekilde montajı yapılmadığında meydana gelir yada fabrika çıkışlı özürlüde olabiliyor. Bu arızayı program uygulama vs.. ile çözemezsin servise gitmesi gerekir. Sizin dediğiniz bölümleme yöntemini birçok konuda gördüm işe yarıyor mu bilemeyeceğim lakin mantıksal hataları gidermek ve sektörleri sıfır haline getirmek adına diskpart.exe kullanıp diske clean all yapmak işe yarayabilir denemekten zarar gelmez ama bu işlem uzun sürecektir bilgin olsun. Bir nevi low level format atmak gibi..
Eğer uygulamak istiyorsan aşağıda nasıl yapacağını anlatacağım.
1-CMD'yi yönetici olarak çalıştır ve konsola (diskpart) yazıp entere bas.
2-list disk
3-select disk x (x burada clean uygulanacak diskin listedeki disk numarasını temsil ediyor. Örneğin select disk 1)
4-clean all
5-create part primary
6-format fs=ntfs quick
7-assign
8-exit
9-exit
hd tune ile diski read ve kötü sektör testine tabi tut. gelişme var mı gözlemle..
-
Teşekkür ettim bakacağım
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X