Şimdi Ara

HD Ready Tv'ler ve 1080p Sinyal Desteği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar normalde LCD Tvlerde dikey satır sayısı 720 ve üstü olanlar HD 1080 ve üstü olanlar (daha üstü şu an yok o ayrı) Full HD olarak sınıflandırılmakta. Ayrıca 1080i ve 1080p gibi kavramlar var ki "i"interpolasyonu "p" ise progressive tarama şeklini ifade ediyor. Şimdi sormak istediğim şu:

Bir HD TV (full hd değil) 720p yayınları gösterebilirken aynı zamanda 1080i desteğide verebilmekte. Bu işlemide görüntüyü upscale ederek yani yapay olarak çözünürlüğü artırarak yapmakta ancak bazı HD tv lerde dikey satır sayısı 768 olmasına rağmen 1080P desteği var gösterilmekte. Benim bildiğim 1080P görüntü demek herhangi bir upscale'e uğramamış gerçek 1080p görüntü demek yani normal bir HD tv bu görüntüyü ancak 1080i olarak verebilir 1080p olarak veremez. Zaten full hd ile hd arasındaki farkda bundan kaynaklanır. Ben mi yanlış biliyorum yoksa burda bir hata mı var?

Özetle 1366x768 çözünürlüğü olan bir HD TV 1080p yayın verebilir mi? Teşekkürler.

Konu başlığınız açıklayıcı olmadığı için düzenlenmiştir.
    Lütfen başlık seçiminde daha fazla özen gösterelim.
    Bilgi için TIKLAYIN
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bu konular çok işlendi

-Yeni nesil bütün paneller(720/1080)1080p dahil hepsini işliyor!
    --sadece panel 720p ise>>1080i/p leri işliyor ama downscale ederek bunu panelin 1366X768/1024X768/1020X1080 v.s hangi pixel değerinde ise buna
    uyguluyor+

Senin sormak istediğin son cümlede ise>>>hayır vermez tabiki 1080p Native olarak!!
    Ama vermemeke başka,işleyememek başka,sanırım burasını karıştıyorsun sen!

Şuanda mevcut en yüksek HD değeri 1080p kaynaklardır ve yeni nesil paneller bunları artık işliyor,senin panelinin ne ebatı ne pixel değeri önemli değildir!
    Downscale ederek görüntüyü senin panele uygular+

1080i/p yi bütün paneller işliyor zaten,sadece panel FULLHD denilen 1920X1080pixel ise FULL olarak işleniyor+
  • Vermekten kastım evet native olarak vermesi yani herhangi bir upscale/downscale'e uğratmadan vermesini kastediyordum. O halde dediğim gibi Eğer tv full hd değilse ne olursa olsun 1080p görüntüyü native olarak veremez ve bu hd ile full hd ayrımıdır diyebiliriz heralde. Ama burda birde şöyle bir soru ortaya çıkıyor Native 1080p ile downscale edilmiş 1080p yi göz ayırtedebilir mi?
  • -1080p Native işleme ve sinyal aktarmayı panel şayet 1920X1080pixel ise OK dir+
    kısaca panel 1920X1080 değilse Native olarak görüntüyü vermez!

Not;ama bazı paneller 1080p işlemede hala sorunludur!bunları Test uygulamalarında ölçtükleri zaman değerlerin düştüğünü ve 1080p yi panelin işleyemediğini kağıt üstünde görürüz!
    ama çıplak gözle bunu göremezsiniz çünkü insan gözü o kadar derin/hassas işleyemiyor resimleri!!

-Evet Native ile DScale edilmiş ayrımı elbette vardır

-Evet göz bunları duruma göre(hatta içeriğin kalitesine/çekimine v. s göre)ayırt edebilir>>örneğin HD(1080)izleme mesafesi panele yakın olursa bunu görürsünüz az/çok!
    bu olay izleme-mesafesi+ebat+panelin işlemesi gibi durumlara göre değişir!

--Zaten 1080i/p izlemesi için verilen ""izleme-mesafelerine"" dikkat edersen çok yakın olduğunu görürsün panele,NEDEN??

Örnek;
    1920X1080pixel için izleme mesafeleri(ebata göre)
    46"/47">>6 ft.
    50">>6,5 ft.
    55">>7 ft.
    65">>8,5 ft.
    70">>9 ft.
    85">>11 ft.
    100"/108">>13 ft.

gördüğün gibi oldukça yakın mesafelerdir!(ölçüler Feet tir)

Bu izleme mesafeleri,720p de farklıdır tabiki ve daha uzağa gitmen gerekiyor!

++

• (albani)-(MaGeSuKo) foruma kalite eklediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.
  • Teledünya'da Eurosport HD kanalı var ama yayın sırasında Native HD diyor bu nedir?Ben pek anlamadım açıklarsanız sevinirim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Speedy9355

Teledünya'da Eurosport HD kanalı var ama yayın sırasında Native HD diyor bu nedir?Ben pek anlamadım açıklarsanız sevinirim.

Bu bir kere yanlış bir tanımdır!

İyide neyin "Native"i

720p ninmi?? yoksa 1080i ninmi??

Native tanımı bir kere kullanımaz böyle yayın v.s işlerinde ama herifler bunuda sanırım ilginç vede cazip olsun belirtmişler!

Bu şuna benziyor,bizim amiyane tabirle.......abi "Hakiki" HDTV yayını...... gibi,yaw komik oluyorlar

HDTV Stream/Recorded-Media>>bunun iki formatı vardır 1280X720>>720p veya 1920X1080>>1080i/p,bunun dışında hakiki yada çakma HD formatıda yoktur!!!

-Stream-media dediğimiz HDTV yayınları iki formatta olur>>720p veya 1080i
    -Recorded-media dediğimiz örneğin kayıtlı medyalar BD/HDDVD gibi 1080p ye kadar çıkar

++

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    hdmi ve wifi destekli HD receiver
    14 yıl önce açıldı
    Full HD ile HD Ready farkı nedir?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: demirel1943

(albani)-(MaGeSuKo) foruma kalite eklediğiniz için sizlere teşekkür ediyorum.

Estağfurlah Albani hocam bilgiler için ayrıca teşekkürler olay netleşti sanırım diğer merak eden arkadaşlar içinde.
  • ben kullanmıyorum arkadaşım kullanıyor o da bana sordu ben de bir bilene sorayım dedim ama siz bayağı sert çıktınız.Native derken neyi kastediyor?
    1080 olursa ne olur 720 nin olursa ne olur 720 ydi galiba
  • Abimde 82 ekran hd ready var sony 100hz gecen bende 1080p gordum demekki olabiliyormus...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyhunberber

Abimde 82 ekran hd ready var sony 100hz gecen bende 1080p gordum demekki olabiliyormus...

Tam bunu diyecektim. Bende LG 32LH2000 82Ekran HD Ready LCD TV var. 2 ay önce Blu-ray oynatıcı aldım. Ve Blu-ray film aldım. Film oynarken kumandadan TV'nin video oynatma çözünürlüğüne baktım. 1080p yazıyor. Kafam karıştı. Ben 1080i yazmasını bekliyordum. Çünkü TV 1366x768 veya 1280x720p çözünürlüğe sahip. Birşeyleri yanlış mı algılıyorum acaba.

Biri bana şunun cevabını versin. Yan yana konmuş 2 adet LCD var. İkisi de aynı boyutta. Biri HD Ready. Diğeri Full HD. Ve ikisinde de aynı Blu-ray kaynağından 1080p film gösteriliyor. İkisi de aynı mesafeden seyrediliyor.

Böyle bir şartta ikisi de aynı kalitede mi resim gösterir. Yoksa Full HD olan kesinlikle daha mı iyi gösterir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.