Şimdi Ara

HD DVD-HDMI-SCART-DVD FARKLARI HAKKINDA YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkdaşlar epeyi bir sorum olacak size öncelikle hd filmleri izlemek için bir hd ready tv lazım sanıyorum yanında hdmı kablo ve film
    bunlarla ilgili sorularım
    bildiğim kadarıyla hdmi kablolar scart kablo ile aynı işi yapıyor ancak daha kaliteli görüntü sağlıyor ve hd filmler ve oyunlar için vazgeçilmez
    şu an benim televizyonumöa scart kablo bağlı
    1-dvd filmleri scart kabloylada izleyebiliyorum ancak aynı filmi hdmı kablo ile izlersem görüntü kalitesinde bir iyileşme olurmu yada tv yayınlarında yoksa fark etmez mi (en ufak bir fark bile)
    2-benim televizyonum LG32LC52 ve hd ready tam verim alabilirmiyim hd yada blu-ray filkmlerden merak ediyorum birde hd ready olmasına rağmen 1080p input gibi bir yazı var üsütnde ne demek acaba yalnızca bu özellik full hdde var sanıyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi !antidote! -- 21 Mart 2008; 15:44:05 >

• hadi bi yardım eden çıksın lütfen
  • evet iyi bir görüntü alabilirsiniz sanırım renklerde ve görüntü biraz daha iyi olabilir ; iyi bir hdmi kablo ile sanırım
  • sayın antidote...
    evet izlediğin filmleri hdmı ile izlersen sen ister farket ister etme mutlaka iyi yönde bir fark olur..bu işlere meraklı dikkatli biriysen zaten mutlaka farkı anlarsın...senin tv yanılmıyorsam hdready,evet hd redyden tamverim alırsın,tabiii hdyi scart iletmez hdmı iletir..1080p input girişi,panelin 1080p sinyalidekabul edip göstermesi demek,ancak gerçek 1080p değil...gerçek olarak 1080p yi full hd 1920*1080 panel gösterebilir....elinde imkan olanlar elbette hdmı ile bağlantı yapsın...:)
  • Normal uydu yayınında iki fotoğraf gösterecem. İlki hdmi bağlantı kullanılmış ve 1080i ye görüntü upscale edilmiş. İkinci fotoğraf, aynı kaynak sadece uydu alıcıyı scartla bağladım. Görüntüde doğal olarak 576p.

1080i hdmi bağlantıya örnek:

576i scart bağlantıya örnek:

• Özellikle renk gamındaki artış sunucunun arka planındaki resimlerden çok net bir biçimde belli oluyor. Ayrıca sunucunun ellerine bakarsan scart bağlantıda tırtıklanmaların 1080i hdmi bağlantıda oldukça azaldığını görürsün.

Elinde hdmi bağlantıya sahip bir dvd player varsa kesinlikle hdmi bağlantı kullanılmalı. Component bağlantıda hdmi' a yakın kalitede görüntü aktarımı sağlayabilmekte. İkinci seçenek olarakta kesinlikle component...

Elinde blu-ray player veya ps3 veya hd-dvd player varsa zaten mecburen hdmi bağlantı kullanacaksın...
  • çok teşekkürler yarıdmcı oldunuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba
    componentle uyduyu tv ye bağladıktan sonra ayrıca sesi tv ye göndermek için bir kabloya ihtiyaç var mı component sesi göndermiyor duyduğum kadarıyla eğer bir kablo gerekiyosa nasıl bir kablo lazım.

teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarampol

Merhaba
    componentle uyduyu tv ye bağladıktan sonra ayrıca sesi tv ye göndermek için bir kabloya ihtiyaç var mı component sesi göndermiyor duyduğum kadarıyla eğer bir kablo gerekiyosa nasıl bir kablo lazım.

teşekkürler

Evet component sadece görüntü aktarır. Kırmızı-beyaz renkli iki uçlu composite kablo ile tv ye sesi alabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Normal uydu yayınında iki fotoğraf gösterecem. İlki hdmi bağlantı kullanılmış ve 1080i ye görüntü upscale edilmiş. İkinci fotoğraf, aynı kaynak sadece uydu alıcıyı scartla bağladım. Görüntüde doğal olarak 576p.

1080i hdmi bağlantıya örnek:

Peki bu bağlantı şeklini nasıl yaptınız?
    Bildiğim kadarıyla uydudan alınan görüntünün tv den önce hdmi destekli bir dvd recorder üzerinden upscale edilmesi sonrası olabiliyor, birde hd uydu alıcılarla benzer sonuçlar alınabiliyor diye duydum. Sizin bağlantı şeklide bunlardan biri tahmin ediyorum?

Ayrıca bi bağlantı şeklide varmı konuyla alakalı??

• Doğru tahmin ettiğin gibi uydu alıcım Hdmi çıkışlı hd bir uydu alıcısı. Dolayısıyla hdmi çıkıştan 1080i ye upscale edilmiş görüntü alabiliyorum.

Ek olarak sesi de uydu alıcının optik çıkışından direk av receiver'a giriyorum. Sesi ses sisteminden duymayı tercih ediyorum. Tabi öyle bir yayın olmadığı için dolby digital ses falan alamıyorum. Ama sanal bir 5.1 seste fena olmuyor.
  • Anladım.. Şu durumda diğer bağlantı şeklini denemediniz sanıyorum? Aslında ben orta karar bir uydu alıcısıyla HDD li ve HDMI çıkışlı bir dvd recorder düşünmüştüm. Maliyet olarak HD uydu alıcısıyla hemen hemen aynı rakamlara mal olması sebebiyle. (yani en azından elimde bir dvd recorder im olur mantığıyla?)

İş görecek bir HD uydu alıcısı yaklaşık 600-700 lira maliyet demek yanılıyor muyum?
  • Evet o bahsettiğin dvd-recorder üzerinden bağlantıyı denemedim. Benim Hd uydu alıcı crea. yaklaşık 490 ytl ye almıştım 3 ay önce. Hdmi kablosuda içinden çıkıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.