Şimdi Ara

hd 4850 ısınma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • saphire HD4850, 512 mb 256 bit ekran kartım var ve daha önceden hiç bir oyunda donma vb birşeyle karşılaşmamıştım ama yakın zamanda world of tank diye bir oyun oynamaya başladım ve ekran kartım çok fazla ısınmaya başladı açıkçası 107 dereceyi gördüğüm oluyor ekran kartımın resmi
    http://www.ucuzu.com/ekran-karti-c3142/sapphire/radeon-hd4850-512mb-256bit-ddr3-pci-e-sph-ehd4850s512b256hdmi-p26511299/
    yeni bir akran kartı almaya kaltığımda 200tl gibi bir fiyat karşıma çıkıyor ve bu zamanda onu veremeyeceğim için
    bende bu hd4850 için fan almak istiyorum bu ekran kartına uygun fan alabileceğim bir link biliyormusunuz veya ankara içi elden alabileceğim bir dükkan biliyormusunuz acaba ?

• o sogutucu nasıl silebilirim ? ekran kartını resimde gördüğünüz gibi içini açamıyourm
    nasıl silebilirim ?
  • anladım dostum

Orijinalden alıntı: necrovirus

anladım dostum

ilk çıkan refans tasarımlar öyle çalışıyordu 81 derece oyunlar vede yaz ayı olunca o kart için o sıcaklıklar normal sayılır siz yinede 100 geçirmeyin

gerekirse fanı % 40 falan yapın biraz sesli çalışabilir kullandım ondan biliyorum
  • Dostum catalyst control centerdan overdrive menusune gir. Ordan fan hızını manuel olarak %65-70 gibi bir deger yap. Yoksa boşta bile 80 drreceyi bulan bir ekran karti bu. Ben de öyle yapiyorum. Yoksa bazen aşırı ısınma yüzünden bilgisayara restart atiyor bu meret.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Samsung Galaxy S10 Plus 128gb Prizma Siyah
  • quote:

Orijinalden alıntı: babaeski39

quote:

anladım dostum

ilk çıkan refans tasarımlar öyle çalışıyordu 81 derece oyunlar vede yaz ayı olunca o kart için o sıcaklıklar normal sayılır siz yinede 100 geçirmeyin

gerekirse fanı % 40 falan yapın biraz sesli çalışabilir kullandım ondan biliyorum

Bi sey soracam. Bu catalyst yeni güncellemeyle artik overdrive menusune giremiyorum. Şartlari kabul ettikten sonra overdrive menusu gidiyor. Sen nereden fan hizini ayarliyorsun simdi...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati hdmi ses sorunu
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Siigle

quote:

quote:

anladım dostum

Bi sey soracam. Bu catalyst yeni güncellemeyle artik overdrive menusune giremiyorum. Şartlari kabul ettikten sonra overdrive menusu gidiyor. Sen nereden fan hizini ayarliyorsun simdi...

orda kilit var orda anahtar var ona bastınızda overclock kilidi açılcak öyle fan hızını artırabilirsiniz

yada ati tray tools diye program var onunlada oc fan hızı voltaj verme gibi özellikler var

• @beray07 dediğinizden bir şey anlamadım rica etsem biraz açık yazabilir misiniz acaba?

fan hızı %50 deydi şuan %70 de ama genede oyun oynarken 100 derecenin üzerine çıkıyor ve bilgisayarım reset atıyor
    müsait olduğumda komporesör ile içini temizlemeye çalışacağım

quote:

Orijinalden alıntı: Siigle

quote:

quote:

anladım dostum

orda kilit var orda anahtar var ona bastınızda overclock kilidi açılcak öyle fan hızını artırabilirsiniz

yada ati tray tools diye program var onunlada oc fan hızı voltaj verme gibi özellikler var

ati trayy tools u denemedim ama catalystta artik o tik isareti olan ekran gelmiyor bende. yeni guncellemeyle overdrive ekrani kapandi. onu nasil acabiliriz veya tray tools programı yine atinin sitesinden mi indirip kuracam...

• quote:

@beray07 dediğinizden bir şey anlamadım rica etsem biraz açık yazabilir misiniz acaba?

fan hızı %50 deydi şuan %70 de ama genede oyun oynarken 100 derecenin üzerine çıkıyor ve bilgisayarım reset atıyor
    müsait olduğumda komporesör ile içini temizlemeye çalışacağım

Muhtemelen sizin soğutma faninda cok fazla toz birikmis. en iyisi kompresorle temizletmeniz... Saygılar...

• Büyük ihtimalle o soğutucunun termal macunu hiç değiştirilmemiştir. Soğutucu sökülüp, eski macun artıkları iyice temizlenipte yeni macun, soğutucuyu taktıktan sonra kenarlardan taşmayacak şekilde sürülecek olursa, ısıda bariz şekilde düşüş olacaktır.

Tabi soğutucuyu takmadan önce iyice bir de temizlik yapmakta yarar var. Aynı şekilde kasa içini de temiz tutmak, ayda bir tozunu almak gerek tortu haline gelmeden. Sonradan temizlenmiyor çünkü.

Ben gerçeğin peşindeyim, kimin söylediği önemli değil. Ben adaletin peşindeyim, kim için veya kime karşı olduğu önemli değil.
    Eğer dikkatli değilseniz, gazeteler sizin zulüm gören insanlardan nefret etmenizi ve zulmü uygulayan insanları sevmenizi sağlar. Malcolm-X

Her zaman kazanan, bir defa kaybettiğinde tam kaybeder. Adâlet geciktikçe cezası büyür. Adâlet geldiğinde iflat etmez. Hak sillesinin sadâsı yoktur! Bir vurdu mu, devâsı yoktur. Mustafa Özcan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.