Şimdi Ara

Hazırlık sınıfı okurken de burs alabiliyor muyuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
24.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Zorunlu hazırlıkla birlikte 5 sene oluyor. Peki burs veren kurumlardan illa 1.sınıf olma zorunluluğu yok değil mi yani hazırlık da olur??

Bir de şunu merak ediyorum, kyk bursu olmak üzre diyelim ki 9-10 kuruma burs başvurusu yaptık ve atıyorum 3'ünde kazandım, böyle bir durumda bildiğim kadarıyla her kurum başka kurumdan burs almama şartıyla veriyor özellikle kyk, fakat hepsi Eylül ayında başvuru olduğu için bilemiyorsun. Yani 3 kurumdan şansa burs tutsa, 2'sini iptal ettiriebiliyor muyum? Fazla paraya gerek yok üstelik hukuki sıkıntı çıkarırlar tazminat filan hiç gerek yok.

Hayaller: 10-15 kuruma karşılıksız burs başvurusu yapıp 3-5 tanesinin tutması
    Gerçekler: Burs başvurularında sıfır çekmek, Kyk kredisine şükretmek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    -Bu konu da hiç bir vakfın koşullarında aksini belirten bir yargı görmedim, alabilirsin.
  • Birden fazla kuruma burs başvurusunda bulunabilir miyim?
    -Eğer şuan aldığın kesin bir burs yoksa ve dahi olsa bile başvurmanda bir sakınca yok. Başvurular açıklandığında burs çıkan kurumun bir tanesinin başka yerden burs almanı onaylamaması durumunda arada seçim yaparsın. -her kurumun böyle başka yerden alamazsın gibi bir koşulu yoktur-
    Yani gönül rahatlığı ile belgelerle kanıtlayabileceğin doğru bilgilerinle istediğin kuruma-vakfa burs önergesi çerçevesinde başvurabilirsin.

-Hazırlığın da şöyle bir etkisi olabilir: kurum belki senin hazırlık olman dolayısıyla bursa yeterince ihtiyaç duymadığını düşünebilir. Çünkü hazırlık senesinde daha az miktar burs veren yerler biliyorum. Onun gibi düşün. Hazırlığa burs yok diye değil.

Şimdiden hakkında hayırlısı olsun...

Hazırlık sınıfı okurken de burs alabiliyor muyuz?
    Evet hocam kyk koşullarından bir kesit. Bilgilendirme için teşekkür ederim başvuruda bulunacağım ona göre. Eğer bildiğiniz burs veren vakıflar kurumlar varsa yazabilir misiniz? İsterseniz buradan yazın faydalanan olur belki
    Hocam bu sitede çok sayıda haber bilgi var. ne kadar koşulları size uyan varsa başvurun, az sayıda çıkıyor zaten. Büyük vakıflar olarak TEV, Sabancı, Koç, ÇYDD, Çamlıca, Tekfen var aklıma gelen. Çok sayıda bu siteden bulabileceğinizi düşünüyorum.

• Eğer hazırlık zorunlu değilse siz isteğe bağlı aldıysanız vermeyebilir. Çünkü ben hazırlık olan bir bölümü tercih ettim kyk bana 5 yıllık burs bağladı daha sonra hazırlığı bitirip yatay geçiş yaptım, geçiş yaptığım bölümün NORMAL öğretim süresi 4 yıl olduğu için bana son yıl burs vermeyeceklerini söylediler. Yani hazırlık zorunluysa zaten direkt 5 yıllık bağlanıyor sabancıda, koçta vs. de öyle. Ama hazırlığı isteğe bağlı alıyorsanız işler değişir.

Orijinalden alıntı: İstikbalGöklerde

Eğer hazırlık zorunlu değilse siz isteğe bağlı aldıysanız vermeyebilir. Çünkü ben hazırlık olan bir bölümü tercih ettim kyk bana 5 yıllık burs bağladı daha sonra hazırlığı bitirip yatay geçiş yaptım, geçiş yaptığım bölümün NORMAL öğretim süresi 4 yıl olduğu için bana son yıl burs vermeyeceklerini söylediler. Yani hazırlık zorunluysa zaten direkt 5 yıllık bağlanıyor sabancıda, koçta vs. de öyle. Ama hazırlığı isteğe bağlı alıyorsanız işler değişir.
    Hocam nasıl yani hazırlık okurken Türkçe bölüme mi geçtin bitirince ? Hazırlığı başarıyla mı geçtin? Bursun devam ediyor yani?
    Ben devletten kazandığım bursu krediye çevirmiştim ve kredi 3. Sınıfın sonuna kadar verilecek. 4. Sınıfta kredi yok. Çünkü geçtiğim bölüm hukuk ve bunun zorunlu hazırlığı yok. Ben hazırlıktayken zaten devletten 1 yıl kredi aldım. Sonra yatay geçiş yapınca hukukun toplam eğitim süresi 4 yıl olduğu için ve bana zaten hazırlıkta 1 yıl verdiği için geriye 3 yıl kalıyor. O sebeple son yıl kredi vermeyecek.

Diğer bir yandan Sabancı Vakfı’ndan burs alıyorum. Onlar direkt hazırlıkla beraber bana 5 yıl burs vereceklerini söylemişlerdi. Yatay geçiş yaptığımda da sordum siz de son yıl vermeyecek misiniz dedim. Vereceklerini söylediler. Biz hazırlığı dahil etmiyoruz bu duruma dediler. O yüzden özel bir kuruluştan burs alıyorsanız o kuruluşun burs ofisiyle görüşün, daha sağlıklı bilgi alırsınız.

Orijinalden alıntı: İstikbalGöklerde

Ben devletten kazandığım bursu krediye çevirmiştim ve kredi 3. Sınıfın sonuna kadar verilecek. 4. Sınıfta kredi yok. Çünkü geçtiğim bölüm hukuk ve bunun zorunlu hazırlığı yok. Ben hazırlıktayken zaten devletten 1 yıl kredi aldım. Sonra yatay geçiş yapınca hukukun toplam eğitim süresi 4 yıl olduğu için ve bana zaten hazırlıkta 1 yıl verdiği için geriye 3 yıl kalıyor. O sebeple son yıl kredi vermeyecek.

Diğer bir yandan Sabancı Vakfı’ndan burs alıyorum. Onlar direkt hazırlıkla beraber bana 5 yıl burs vereceklerini söylemişlerdi. Yatay geçiş yaptığımda da sordum siz de son yıl vermeyecek misiniz dedim. Vereceklerini söylediler. Biz hazırlığı dahil etmiyoruz bu duruma dediler. O yüzden özel bir kuruluştan burs alıyorsanız o kuruluşun burs ofisiyle görüşün, daha sağlıklı bilgi alırsınız.
    Anladım hocam bursta aynı şekilde olur o zaman başarıyla geçince 3 yıl daha devam eder.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.