Şimdi Ara

Hazırlık Gözümü Çok Korkutuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Örnek hazırlık sınavlarının reading ve dil bilgisi kısımlarına baktım zor geldi bilmediğim çok fazla kelime vardı.Gramer konularını biliyorum diyordum ama gerçekten zor geldi.Bilmediğim de çok fazla kelime çıktı.Hele listening ve writing gözümü onlar daha çok korkutuyor.

İlk yılımda geçemezsem diye korku saldı beni.

• Çalışırsan geçersin hocam. Hangi okul

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up

• Olm hazirlik okuma amacin öğrenmek degil mi zaten? Bolumun derslerine bakip gozun korktugu icin okula gitmeyecek misin?

• Zorunlu hazırlığı geçemem diye korkuyorum liseden aldığım ingilizce eğitimim öyle iyi bir eğitim değildi.Hazırlığı kendi isteğimle okumuyorum yani.
  • İnşallah düzgünce çalışıp ilk yılda geçebilirim.Hazırlıktakilerin yarısı geçip yarısı kalıyormuş.Umursamadıkları için mi yoksa zor olduğu için mi kalıyorlar o konuyu tam net anlamıyorum.
  • Iste turkiye 10 yasindaki suriyeli cocuklar bile ingilizce konusuyor tr disinda ana dili gibi ing konusamayan yok (kendi icinde gelismis devletleri saymassak)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    FUTBOL İÇİN ÇOKMU GEÇ KALDIM
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • valla bu sene hazırlıktan kalan çoktu. hazırlık hiçte tatil evresi değil salanların hepsi kaldı
  • zorunlu hazırlık olan bir bölümü yazmadan önce 2 defa düşünmek gerek bazı bölümler var ki ingiliceyi hazırlıkta halledemezsin bir anda lise 1 psikolojisine geri dönüp sınıfta kalma korkusunun verdiği etki sürekli ödev vesayre hazırlık tatil felan değil yani isteğe bağlı okuyan rahat tabi

• Ilkay1244 I kullanıcısına yanıt
    Hocam ben isteğe bağlı okuyacağım eğer kontenjana dahil olursam. Ama yurt başvurusnda normal olarak 1.sınıf yazıyor yani sonradan uzar mı 1 yıl daha?

• quote:

Orijinalden alıntı: Chasma

Hocam ben isteğe bağlı okuyacağım eğer kontenjana dahil olursam. Ama yurt başvurusnda normal olarak 1.sınıf yazıyor yani sonradan uzar mı 1 yıl daha?
    vallah bilemiyorum dostum bir konuş kykyı arayıp
  • quote:

Orijinalden alıntı: meb1907

İnşallah düzgünce çalışıp ilk yılda geçebilirim.Hazırlıktakilerin yarısı geçip yarısı kalıyormuş.Umursamadıkları için mi yoksa zor olduğu için mi kalıyorlar o konuyu tam net anlamıyorum.
    Evet hazırlıkta kalma oranı azımsanacak kadar az değil ama kalanların çoğu dediğin gibi umursamadıkları için kalıyor. Zor olduğu için kalan çok azdır çünkü hazırlığı atlama sınavları o kadar zor olmuyor. Sana kendi okulumdan örnek vereyim: Sınıflar 23-24 kişilik fakat derse aktif katılan sürekli söz hakkı alıp konuşmaya çalışan kişi sayısı 2-3 hadi bilemedin 4 olsun. Dersi takip edip söz hakkı alıp İngilizce konuşmaya çabalayan o kadar az kişi var ki... Bunun aksine dersi dinlemeyip sürekli elinde telefon oyun oynayan instada orada burada takılan uyuyan kısaca dersi dinlemeyen bir ton insan var. Doğal olarak sınav günü gelip çatınca da çakılıyorlar sınavda. İşin saçma yanı bu tipler daha sonra okulu eleştirmeye başlıyor, yok efendim okulun eğitimi çok kötü yok efendim hazırlığı geçme oranı yüzde bilmem kaç çok düşük falan da filan da. Ben derse katılıp da hazırlığı geçemeyen görmedim eğer varsa da çok azdır. Şahsen ben bütün derslere katılıyordum, sürekli işlenen yerleri takip ediyordum ve her fırsatta parmak kaldırıp İngilizce konuşmaya çalışıyordum (beceremesem de çabalıyordum) ve bu şekilde okul dışında pek fazla İngilizceye vakit ayırmasam bile çok rahatlıkla geçtim hazırlığı. Ve şu ayrıntıyı da ekleyeyim İngilizcem sıfır gibiydi başlangıçta. Hazırlığı geçemeyen elemanların %95'i İngilizce öğrnmeye çabalamayan kişiler veya yeteri kadar çaba sarfetmeyen kişiler. Eğer sen elinden geleni yaparsan İngilizce de öğrenirsin hazırlığı da geçersin dert etme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağdatlı Ruhi -- 22 Ağustos 2019; 18:28:54 >

• Bağdatlı Ruhi kullanıcısına yanıt
    Rahatlattınız hocam sağolun

• quote:

Orijinalden alıntı: fibonacci112358

Rahatlattınız hocam sağolun
    Valla hocam çok da rahatlamayın çünkü olaylar benim anlattığım kadar da basit ilerlemiyor aslında. Dersi dinleyin katılın falan filan diyorum ama bunu yapmak o kadar da kolay değil çünkü size ders için kitap aldıracaklar ve bu kitaplar acayip sıkıcı. Bir de üstüne sıkıcı hoca denk gelirse yandınız. Bazen uyumamak için kendimi zor tuttuğum zamanları hatırlıyorum can sıkıntısından. Yığınla insan derse katılmıyorsa da bunun bir sebebi var yani. Ayrıca bu derslere girmek zorundasınız devamsızlık sınırı var çünkü. Devamsızlık sınırını geçerseniz direk hazırlıktan kalıyorsunuz. Biraz çabalayıp kendinizi zorlamanız gerek yani çok da basit değil aslında.
  • Bağdatlı Ruhi kullanıcısına yanıt
    Hocam teşekkürler İnşallah dediğiniz gibi çalışıp geçerim içimi rahatlattınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.