Şimdi Ara

HAZIRLIĞI GEÇEMEYENLERİN BAŞKA TÜRKÇE PROGRAMA GEÇMELERİ ÖNEMLİ !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
19.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar ingilizce okul yazıpta hazırlıkta kalan arkadaşlarımız illaki vardır aramızda ama ne yapacaklarını bilmiyorla bu konuda bilen arkadaşlardan yardım istiyoruz.Ben bu sene girdim hazırlık okuyacağım ama diyelim ki kaldım hazırlıkta ve okula giriş puanım 369,.. diye devam ediyor.Aynı adı taşıyan türkçe bir programa geçiş yapma hakkım oluyor kalınca ama.Kazandığım bölüm ankarada ama , diğer ankaradaki başka bir üniversitenin de aynı adı taşıyan programı 372 ile almış. Ben buraya geçiş yapamam mı ? yoksa önümüzdeki sene tercih yapacaklara göre mi girebilme şansım oluyor. Bu konuyu rehber hocasına da danıştım oda bilmiyor. Bir yardımcı olursanız sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: elmalma1

Selam arkadaşlar ingilizce okul yazıpta hazırlıkta kalan arkadaşlarımız illaki vardır aramızda ama ne yapacaklarını bilmiyorla bu konuda bilen arkadaşlardan yardım istiyoruz.Ben bu sene girdim hazırlık okuyacağım ama diyelim ki kaldım hazırlıkta ve okula giriş puanım 369,.. diye devam ediyor.Aynı adı taşıyan türkçe bir programa geçiş yapma hakkım oluyor kalınca ama.Kazandığım bölüm ankarada ama , diğer ankaradaki başka bir üniversitenin de aynı adı taşıyan programı 372 ile almış. Ben buraya geçiş yapamam mı ? yoksa önümüzdeki sene tercih yapacaklara göre mi girebilme şansım oluyor. Bu konuyu rehber hocasına da danıştım oda bilmiyor. Bir yardımcı olursanız sevinirim.

hazırlıkta 2 kere kalırsan, başka bi bölüme geçiyorsun, başka bi okula değil.Benişm bildigim böyle.Okulu arayıp sormalısın onlarda daha iyi kimse bilmez

• 2 değil ya , 1 sene geçemeyenler isterlerse başka üniversitenin aynı bölümüne geçebiliyor isterlerse 1 sene daha kalıp hazırlanma hakları oluyor. Onu biliyorum da mesela maliyeye kayıt yaptıdım acaba iktisata geçebiliyomuyum başka üniversitede onu bilmiyorum.Dediğin gibi okulu aramakta fayda var burdan da arkadaşlar cevap verirse iyi olur
  • Benımde kalma ıhtımalım var.Fakat şöyle bır sorun var.Benım gırdıgım puan 375 ıken bolumumun dıger okuldakı puanı 480 cıvarı.Ozel-devlet farklılıgı da var.Zaten bolum 2-3 unı de var.Oraya gecebılırmıyım kalırsam? Kı gecebılceksem zaten bılerek kalıyım :D cvp verırken alıntılarsanız daha cabuk gorebılırım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: elmalma1

2 değil ya , 1 sene geçemeyenler isterlerse başka üniversitenin aynı bölümüne geçebiliyor isterlerse 1 sene daha kalıp hazırlanma hakları oluyor. Onu biliyorum da mesela maliyeye kayıt yaptıdım acaba iktisata geçebiliyomuyum başka üniversitede onu bilmiyorum.Dediğin gibi okulu aramakta fayda var burdan da arkadaşlar cevap verirse iyi olur

Dostum her üniversitede 2 kere hazırlık okuma hakkına sahipsiniz, olurda hazırlıkta 2 defa kalırsan, seni başka üniversiteye göndermiyorlar,Aynı üniversitede bölümünün türkçe bölümünü okuyorsun. Eger hangi okulda oldugunu söylersen, netten araştırır okulun bu konudaki şartlarını okuruz. Ama mesala marmara üniversitesinde şöyleymiş;

arkadaşım bu konuda bızım okulda (marmara üniversitesinde)
    uygulanan prosedür şöyle:
    eger hazırlık sınıfnda kalan herhangi bir öğrenci (DGS ile bile gelse)
    1 yıl daha hazırlık okuma hakkına sahiptir.ama yine kalırsa hazırlık sınıfında ozaman
    kalan öğrenci aynı fakültenin türkçe programına yerleştirilir.
    marmarada uygulanan prosedür böyle arkadaşım

• kaldığın zaman ve form dolduruyorsun. bu formda yanılmıyorsam 4-5 tercih yapıyorsun ve yerleşiyorsun. Geçen sene 1089 aday başvurmuş 861 aday yerleşmiş. Genelde açıkta kalma durumu olmuyor sanırım
  • Hocam özelden mesaj atacaktım ama profilini göremedim ? bir mesaj atabilir misin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben Yıldız hazırlığa devam etmedim, bir yıl daha hazırlık okuma şansım yokmuş öyle dediler.Yıldız'da türkçe bölümde yok geçebilceğim.Marmara'ya geçebilir miyim?
  • sınava girdiğim sene henüz açılmamış ancak şu an öğrenci almakta olan okulları tercih edebilir miyim? tercih listeme @Inverness bu okulları ekleyebilirsem puanlamada dikkate alınacak kıstas nedir?
  • grreenn G kullanıcısına yanıt
    aslında bnmde öğrenmek istediğim bir konu girdiğimiz yıl olmayıpta sonradan açılan bölümler ayrıca puanının üzerinde bir yere gidemezsiniz
    6 seçim hakkı var okulların girdiğiniz yılkı kontenjanının %10u kadar ek kontenjan açılıyor illa herkes yarleşecek diye bi kuralda yok ama %75 yerşeşiliyor
  • gençler ben marmara hazırlıkta kaldım işte şimdi yaz okuluna mı gitsem veya eylüldeki sınava mı onun için kararsızım eylüldeki kolay mı acaba bilen eden var mı
  • ben yaz okuluna sıcak bakmıyorum sonuçta 9 ay gitmişsin bişey olmamış 2 ay daha gitsen ne farkedecek yaz okuluna kalan arkadaşlarımın çoğu eylüldeki sınavda yine geçemediler sana tavsiyem evde halletmeye çalış ya da kursa özel derse git

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: naz lı

gençler ben marmara hazırlıkta kaldım işte şimdi yaz okuluna mı gitsem veya eylüldeki sınava mı onun için kararsızım eylüldeki kolay mı acaba bilen eden var mı

Ben geçen sene yaz okulundaydım hayatımın en kötü 1,5 ayıydı diyebilirim. Sonuç olarak her gün sıcakta sabahın 8:30 unda gittim geldim ama hiçbir işe yaramadı gerçi bende geçiçek düzeyde değildim orası ayrı. Ha şunuda söyliyim yaz okulunda normal döneme göre daha çok kasıyorlar ve süren kısıtlı yani geçmek daha zor. Kısacası yaz okulu yerine Eylül ayındaki sınava girmek daha mantıklı eğer kendine güveniyorsan. Yaz okulunun tek avantajı geçmek için daha fazla sınav hakkın oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.