Şimdi Ara

Hazır oyun motoru kullanmadan mobil oyun yapmak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet başlıktada dediğim gibi android için basit bir oyun yapmak istiyorum.
    Amacım kendimi geliştirmek.
    C++,C#,java gibi dilleri giriş seviyesinde biliyorum.Ancak bunları öğretmen gözetiminde öğrendiğim için hangi dil ile ne yapılacağı ile ilgili çok bir bilgim yok.(dersler genelde mesela quick sort algoritmasını araştır C++'da yaz gibi işlendi)
    Konuya dönecek olursam,oyunu hangi dille geliştirebilirim.Bu programları karşılaştırdığımda java gibi geliyor ama internette hep unity,rpgmaker ile ilgili rehberler buldum.Oyun yazabilecek altyapıya ulaşmak için neleri öğrenmem gerekir ?
    İmla hataları için özür dilerim.Telefondan yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DefuseHostage -- 11 Eylül 2016; 10:00:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• libgdx bir araştır
  • birçok oyun gameengine ile yazılıyor. Game engine tavsiye ederim

OpenGL (İngilizce: Open Graphics Library, Türkçe: Açık Grafik Kütüphanesi), gelişmiş donanım desteğini kullanarak hem iki hem de üç boyutlu grafikleri ekrana çizmek için kullanılan ücretsiz bir grafik uygulama geliştirme arabirimidir.
    OpenGL ile C++ ve Java da oyun yazabilirsin .
  • Bu işin en alt tabanı OpenGL veya Direct3d denilen grafik kütaphaneleri. Mobil geliştirmek istiyorsan OpenGL ES kullanmalısın. Dil konusuna gelicek olursak en iyi seçenek C++. Java veya başka dillerlede kullanabilirsin ama başka bir kütüphane aracılığıyla.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mobil oyun önerisi lazım ?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.