Arkadaşlar bir karaktere bazı vücut hareketleri yaptırarak animasyon hazırlamak istiyorum.Henüz program inmediği için kendim deneyemedim youtube'da bazı videoları izledim fakat genellikle kutu,top hareket ettiriyorlar.
Bir insan modeline şınav,mekik hareketlerini güzel bir şekilde yaptırtmak zor mudur?(Ve bu karakterleri nasıl boyuyoruz)Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
quote:
Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı
Arkadaşlar bir karaktere bazı vücut hareketleri yaptırarak animasyon hazırlamak istiyorum.Henüz program inmediği için kendim deneyemedim youtube'da bazı videoları izledim fakat genellikle kutu,top hareket ettiriyorlar.
Bir insan modeline şınav,mekik hareketlerini güzel bir şekilde yaptırtmak zor mudur?(Ve bu karakterleri nasıl boyuyoruz)Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Hangi programı indiriyorsun? Sanırsam 3D-Max ten bahsediyorsun. Kutular derken kutu kutu insan modellerinden bahsediyorsan eklemlerin hareketlerini gör diye öyle anlatırlar. Yok sen eklem haraketlerini görmüyorsan, o zaman farklı şekilde eğitim videosu aramalısın. (Misal iskelet yapısı şekline aratman lazım) Vücut, ten kaplaması içinde bir çok tutorial bulabilirsin internette. Zorluk derecesine gelince, bir kaç kere benim denemem olmuştu sadece meraktan 3 boyutlu modelleme ve iskelet yapısı için, profesyonel bir 2d tasarımcı olarak beni baya zorlamıştı. Öğrenmek zor ama ortaya çıkan sonuç verdiğin emeğe değiyor ;)
Hocam Autodesk Maya programını indiriyorum.Hareket ettireceğim şey bildiğimiz insan şeklinde yani kutu kutu değil.(Bir kaç tane hazır ve ücretsiz modelleri açtım program insin bakacağım hangisi güzel.)
Hocam açıkçası benim bu işi öğrenme isteğim veya merakım yok.Gelir kazandıracağını düşündüğüm bir planım var.Param olmadığı içinde kendim öğrenip yapmaya çalışacağım.Aslında ortaklık kabul edecek biri olsa (tasarımcı) ücret kazanmaya başladığımda ücreti yarı yarıya paylaşırız fakat kimsenin işine gelmiyor haliyle
quote:
Hocam Autodesk Maya programını indiriyorum.Hareket ettireceğim şey bildiğimiz insan şeklinde yani kutu kutu değil.(Bir kaç tane hazır ve ücretsiz modelleri açtım program insin bakacağım hangisi güzel.)
Hocam açıkçası benim bu işi öğrenme isteğim veya merakım yok.Gelir kazandıracağını düşündüğüm bir planım var.Param olmadığı içinde kendim öğrenip yapmaya çalışacağım.Aslında ortaklık kabul edecek biri olsa (tasarımcı) ücret kazanmaya başladığımda ücreti yarı yarıya paylaşırız fakat kimsenin işine gelmiyor haliyle
Anladım, hayırlısı olur umarım :)
quote:
Orijinalden alıntı: erhanaky
quote:
Anladım, hayırlısı olur umarım :)
Sağolun hocam inşallah
quote:
Katı model haraketli işin başlangıç noktasıdır. İleriye dönük videolar vardi elimde ama nerede olduklarını hatırlamıyorum şirkette bulursam mesajımı güncellerim. iskelet sistemide aynı kutuları haraket ettirme gibi çalışır. Yani 1saniyede ile 10. saniyede mesafe gidip gelme filan bunlar aynı mantıkla çalışır. Kutu tek 1 obje olduğu için tek noktada calısıyor. Fakat sen el kol ve başı aynı zaman dilimlerinde haraket ettirirsen bunlar aynı anda oynaıdıgnda iskelet sistemi ortaya cıkıyor.
Animasyon da organic model kullanıcaksan 3ds max den uzak dur derim. Scriptler olmada çok zorluyor. Ben bina modellerini anismasyon yapmak için uğraşmıştım fakat zaman yetmediği için öğrenemiştim animasyon çok ayrı bir boyut
Teşekkürler hocam 3d max'i indirmedim zaten maya programını indirdim.
bırak nesneyi haraket ettirmeyi programı incelemen bile aylarını alabilir karsinda devasa bir program var dostum dikkat et içinde kaybolmayasın
quote:
Orijinalden alıntı: blizzard3
quote:
bırak nesneyi haraket ettirmeyi programı incelemen bile aylarını alabilir karsinda devasa bir program var dostum dikkat et içinde kaybolmayasın
Abi adamı korkutmayın O kadar da zor değil, çok daha zor
Programların hiçbiri zor değil. İstediğinin ne olduğuna bağlı. Ben kolunu haraket ettiren adamın kılının rüzgara karşı direnciini yaptırıcam dersen işte o ayrı konu :D Yapabiliyor ama :D Hatta rüzgar fazla eserse kılların kırılması bile söz konusu :D
quote:
Orijinalden alıntı: IOserI
Programların hiçbiri zor değil. İstediğinin ne olduğuna bağlı. Ben kolunu haraket ettiren adamın kılının rüzgara karşı direnciini yaptırıcam dersen işte o ayrı konu :D Yapabiliyor ama :D Hatta rüzgar fazla eserse kılların kırılması bile söz konusu :D
Yok hocam o kadar detaya girmeyeceğim.Siz bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
Malesef bilgim fazla yok. youtube üzerinden daha kesin kaynak bulursun.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme