Şimdi Ara

___HAZIR CEVAPLAR BURAYA__

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ÜNLÜ FİLOZOF DİYOJEN, BİR GÜN DAR BİR SOKAKTA ZENGİNLİĞİNDEN BAŞKA BİRŞEYİ OLMAYAN KİBİRLİ BİR ADAMLA KARŞILAŞIR.
    İKİSİNDEN BİRİ KENARA ÇEKİLMEDİKÇE GEÇMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR.
    MAĞRUR ZENGİN, HOR GÖRDÜĞÜ FİLOZOFA ''BEN BİR SERSERİNİN ÖNÜNDEN KENARA ÇEKİLMEM'' DER.
    DİYOJEN, KENARA ÇEKİLEREK ''BEN ÇEKİLİRİM'' DER.

KULAKLARININ BÜYÜKLÜĞÜ İLE ÜNLÜ GALİLE YE HASIMLARINDAN BİRİ: ''EFENDİM KULAKLARINIZ BİR İNSAN İÇİN FAZLA BÜYÜK DEĞİL Mİ?'' DER.
    GALİLE: ''DOĞRU, BENİM KULAKLARIM BİR İNSAN İÇİN BÜYÜK AMA, SENİNKİLER BİR EŞŞEK İÇİN FAZLA KÜÇÜK SAYILMAZ MI?''

BİR TOPLANTIDA BİR GENÇ, MEHMET AKİF İ KÜÇÜK DÜŞÜRMEK İÇİN: ''AFEDERSİNİZ, SİZ VETERİNER MİSİNİZ?'' DEMİŞ.
    M. AKİF HİÇ İSTİFİNİ BOZMADAN ŞU CEVABINI VERMİŞ: ''EVET BİR YERİNİZ Mİ AĞRIYOR?''

ÜNLÜLERİN OLMASI ÖNEMLİ DEĞİL.. SİZİNDE HAZIR CEVAPLARINIZ VARSA YAZABİLİRSİNİZ

• 1. Churchill, avam kamarasında konuşurken, muhalif partiden bir kadın milletvekili, Churchill' e kızgın kızgın şöyle seslenir:
    - "Eğer, karınız olsaydım, kahvenizin içine zehir karıştırırdım."
    Churchill, oldukça sakin kadına döner ve lafı yapıştırır:
    - "Hanımefendi, eğer karım siz olsaydınız, o kahveyi seve seve içerdim."

2. Sokrates ve eşi bir türlü iyi geçinemezlermiş. Bir gün eşi
    Sokrates'e verip veriştirmiş, ağzına geleni söylemiş. Bakmış
    kocası hiç bir tepki göstermiyor; bir kova suyu alıp başından aşağı boşaltmış. Sokrates, gayet sakin:
    - "Bu kadar gök gürültüsünden sonra bir sağanak zaten bekliyordum" demiş.

3. Bernard Shaw ile Churchill hiç geçinemez ve sık sık
    birbirlerini iğnelermiş. Bernard Shaw, bir oyununun ilk gecesine, Churchill' i davet etmiş ve davetiyeye de bir pusula iliştirmiş:
    - "Size iki kişilik davetiye gönderiyorum. Bir dostunuzu alıp
    gelebilirsiniz. Tabii dostunuz varsa." Churchill, hemen cevap
    göndermiş:
    - "Maalesef o gece başka bir yere söz verdiğim için oyununuzu
    seyretmeye gelemeyeceğim. İkinci gece gelebilirim, tabii oyununuz ikinci gece de oynarsa."

4. Bir gün Eflatun, talebelerinden birini kumar oynarken yakalamış ve şiddetle azarlamış. Talebesi:
    - "İyi ama ben çok az bir paraya oynuyordum" diye itiraz edecek
    olunca Eflatun cevap vermiş:
    - "Ben seni kaybettiğin para için değil, kaybettiğin zaman için azarlıyorum."

5. Dünya nimetlerine ehemmiyet vermeyen yaşayış ve felsefesiyle
    ünlü filozof Diyojen, bir gün çok dar bir sokakta zenginliğinden başka hiçbir şeyi olmayan kibirli bir adamla karşılaşır. İkisinden biri
    kenara çekilmedikçe geçmek mümkün değildir. Mağrur zengin, hor gördüğü filozofa:
    - "Ben bir serserinin önünden kenara çekilmem" der. Diyojen,
    kenara çekilerek gayet sakin şu karşılığı verir:
    - "Ben çekilirim."

6. Meşhur bir filozofa:
    - "Servet ayaklarınızın altında olduğu halde neden bu kadar
    fakirsiniz?" diye sorulduğunda:
    - "Ona ulaşmak için eğilmek lazım da ondan" demiş.

7. Kulaklarının büyüklüğü ile ünlü Galile' ye hasımlarından biri:
    - "Efendim" demiş, "Kulaklarınız, bir insan için biraz büyük değil mi?"
    Galile: - "Doğru" demiş, "Benim kulaklarım bir insan için biraz
    büyük ama, seninkiler bir eşek için fazla küçük sayılmaz mi?"

8. Bir toplantıda, bir genç Mehmet Akif' i küçük düşürmek ister:
    - "Affedersiniz, siz veteriner misiniz?" Mehmet Akif hiç istifini
    bozmadan şöyle yanıtlamış:
    - "Evet, bir yeriniz mi ağrıyordu?"

9. Yavuz Sultan Selim, birçok Osmanlı padişahı gibi sefere
    çıkacağı yerleri gizli tutarmış. Bir sefer hazırlığında, vezirlerinden biri
    ısrarla seferin yapılacağı ülkeyi sorunca, Yavuz ona:
    - "Sen sır saklamayı bilir misin?" diye sormuş. Vezir:
    - "Evet hünkarım, bilirim"
    Bir partide güzel bir bayan Bernard Shaw'a:
    "Evlensek sizinle, çocuklarımız olağanüstü olurdu"
    Shaw:"nasıl yani"
    Kadın:"Benim güzelliğim ve sizin zekanız...."
    Shaw:
    "Ya tersi olursa!"
    aziz nesin meclisin yüzde ellisi aptal deyince millet vekilleri aziz nesin'den sözünü geri almasını istemişler.o da peki o zaman deyip
    -meclisin yüzde ellisi aptal değil demiş.
    zamanın alimlerinden biri yoldan geçerken orda duran vede sürekli yoldan geçen insanlarla alay eden bir genç topluluğunun kendisinede laf atmaküzere olduklarını anlayınca önce davranmış.''selamünaleyküm gençler ne yapıyosunuz''diye selam vermiş zıprılarda ''eşek satıyoruz'' diyip gülmüşler.babadan gelen cevap:maşallah işler iyi galiba sizden başka kalmamış
    Yavuz Sultan Selim'e komşu hükümdar bir hediye sandığı gönderir.
    İçini açarlar tabii zehir ihtimaline karşı önlemlerini almışlardır.
    hediyeleri çıkardıkça alttan pis bir koku yayılır.
    Sonuçta en altta afedersiniz insan pisliği çıkar.

Vezirler derler misilleme yapalım.
    Ne yapıp edelim biz daha ağırını yapalım.
    düşünürler taşınırlar yavuz son noktayı koyar.
    Saray'ın aşçıları harika yiyecekler hazırlarlar.
    Hediye sandığı yapılır. Hükümdara gönderilir.
    Komşu hükümdar önlemini almıştır.
    Ama sandık açıldıkça mis kokular yayılır ortalığa.
    yemekler,pastırma vs mükemmel yiyecekler mevcuttur.
    (sucuk-pastırma o dönemde bize mahsus savaş yiyeceği idi)

sandığın en altında şöyle bir not vardır;
    "Herkes yediğinden ikram eder."
    Necip Fazıl ,malum gençliğinde dindar değil ve kumarda oynuyor ,sonra hidayete erip dindar bir şair oluyor
    ,
    bir gün üstada sormuşlar sizin için gençliğinizde bunları bunları yapmışınız diyenler var diye
    ,
    üstad da :ben geçmişimi çöpe attım , bazı köpekler çöpü eşeliyorlar
    TÜRKEŞ'İN TARİHE GEÇEN SÖZÜ
    MEHMET Ali Birand’ın sunduğu “Çapraz Ateş” isimli programda kapatılan DEP’in milletvekili Orhan Doğan “mozaik” dediğinde, MHP’nin rahmetli Genel Başkanı Alparslan Türkeş, “Ne mozaiği ulan!” şeklinde sert bir cevap vermişti.

Avrupa Birliği süreci fırsat bilinerek Türkiye’nin üniter yapısına yönelik saldırılar hızlandırılıyor. Türkiye’nin etnik yapısını diline dolayan AB uşakları, “Türkiye bir mozayiktir” safsatasını yeniden sıkça gündeme getirmeye başladı.

Türkeş olsada AB ye gene 1 cevap verse yada biz verelim :)

Biz bu konuyu daha önce işlemiştik topluca yazdıklarımız bunlardı...

• BİLMİYORDUM.. DEMEKKİ AÇILMIŞ.. DEĞİŞTİRİRİZ

MEHMET Ali Birand�ın sunduğu �Çapraz Ateş� isimli programda kapatılan DEP�in milletvekili Orhan Doğan �mozaik� dediğinde, MHP�nin rahmetli Genel Başkanı Alparslan Türkeş, �Ne mozaiği ulan!� şeklinde sert bir cevap vermişti.

Avrupa Birliği süreci fırsat bilinerek Türkiye�nin üniter yapısına yönelik saldırılar hızlandırılıyor. Türkiye�nin etnik yapısını diline dolayan AB uşakları, �Türkiye bir mozayiktir� safsatasını yeniden sıkça gündeme getirmeye başladı.

Türkeş olsada AB ye gene 1 cevap verse yada biz verelim :)

KAHROLSUN FAŞİZM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturmovik -- 28 Haziran 2005, 11:09:51 >

{XBOX 360 PRO PAL}{SONY KDL-40W4000}
  • Hatirlamadigim bir ulkenin prensi : Siz para ve toprak icin savasiyorsunuz ama biz onurumuz ve serefimiz icin savasiyoruz
    Napolyon : Evet, herkes ihtiyaci oldugu seyler icin savasir

MEHMET Ali Birand’ın sunduğu “Çapraz Ateş” isimli programda kapatılan DEP’in milletvekili Orhan Doğan “mozaik” dediğinde, MHP’nin rahmetli Genel Başkanı Alparslan Türkeş, “Ne mozaiği ulan!” şeklinde sert bir cevap vermişti.

Ağzına sağlık çok iyi demiş.O çapraz ateş programını izlemiştim zamanında.Orhan doğan yanlış hatırlamıyosam kültür mozaiği diye bi şeyde bahsediyordu(daha doğrusu saçmalıyordu) Türkeş kükremişti;NE MOZAİĞİ LAN diye.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yazar veya şairdi adını hatılamıyorum.Adam uzun süre tıraş olmuyo ve haliyle saç sakal birbirine karışıyo.O halde çarşıya çıkıyo ve adamın teki bununla alay edercesine "..... ne bu hal maymuna dönmüşsün!" diyo bizim yazarda duvara dönüyo ve "şimdide duvara döndüm" diyo...
    "eşek olsa olmazmı?"diyo ve kahkaha atıyor..
    tiyatrocu cewap vermekte gecikmiyor..
    "tabii olur buyrun beyfndi"
  • ata demirerde cem yılmaza canlı yayında meydan okuyup,"cem senin tahtına oturucam ben.bak buraya yazıyorum" der.cemde "dikkat et de ben varken oturma" demişti.birde şu feminist duygu asena kadının biri kocasının penisini kesti diye ona destek vermek için "kadının saçının bir teline bin tane penis feda olsun" demişti.kim olduğunu anımsayamıyorum ama yine bir kadın ünlü "duygu asena akıllı kadındır.bindiği dalı kesmez" demişti...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.