Şimdi Ara

Hayvan kestirmekmi karli yoksa kasaptan almakmi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar senenin belirli aylarinda gidip koyun koc kestirmekmi karli olur yoksa kasaptan felan et almakmi mantikli olur ?

Bir evin yillik et ihtiyacini maliyet acisindan hesaplamaya calisiyorumda arkadaslar surusu olan birini aradim sahibindende ilan vardi 10 12 kilo sakatat haric et cikcak kocu 300 350 lira arasi satiyolar kesim felan onlara ait. 20 25 30 kilo civari et cikcak koyunlarida 600 650 700 lira dolaylarinda kesip veriyolarmis. Simdi detaya gelelim.

1-) Arkadaslar ne olursa olsun ne kadar helal sertifikasi olursa olsun islama uygun bir kesim yontemi olup olmadigi gercekten supheli o etlerin hele hele tavuklarin yani cok zor yuzlerce sakincasi var yemenin. Ben eti suru sahibiyle beraber kesersem islami usullere uygun kestiririm dini acidan etten emin olurum

2-) tahminimce kasaptan daha ucuza mal olcagini dusundugum icin bir miktar daha eti ucuza yemek yedirmek istiyorum sizce mantiklimi bunu yapmam ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Canlı alıp kesmek daha hesaplı

• Hayvanı canlı canlı ye

• Kasaptan almak kasaplar zararina satiyor

• bıçakla avlamak daha karlı

• havan kestrlirkme

• bence hemen hemen aynı olur kesmek için adam tutacan falan, ama kendim kesecem dersen ucuza gelir fakat eti o halde görünce yiyebilir misin bilmem
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tekne mi alirsiniz yazlik mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mehmetes999 M kullanıcısına yanıt
    Kasaplar halki icin calisiyor kasaplara sahip cikalim

• BEYLER DALGA GECMENIN YERI DEGIL BEN UC KURUS PARAYLA EV NASIL GECINDIRILIR YAVRULARIN AILENIN ET IHTIYACI NASIL GIDERILIR ONUN PESINDEYIM ! Yardimci olcaksaniz adam gibi yazin olmucaksanizda lutfen konumla beni yalniz birakin.

• Konumuz güncel
  • şş veganlar ne diyo bu?

• Ben havadan gelmesini bekliyorum, gelirse kesicem.
  • tabiki kesmek daha avantajlı hatta kendiniz kesebilirseniz daha ekonomik olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardesım her yer et hukumeyımız sagolsun neresı pahalı sen ne beklıyon 35 lıra kusbası işte neyıne yetmıyor yavv.

• hocam hesabi basit aslinda.Hemen hemen ayni paraya gelicek gibi,hemde birden 30kilo eti peşin almiş olursunuz ve onu muhafaza etmekle ugraşiyor olursunuz.Yani yer kaplar dolapta falan bi hayli.Dini acidan bakarsak demişsiniz eger sertifikalari varsa size guvenmek düşer gibime geldi,sonuçta kabul etmeyebilir veya istemeyebilir keserken ordabbulunmanizi.Burdaki troll veya ergenlere bakmayin ev gecindirmek nedir bilmezler.

• Arkadaslar o sertifikayi veren kurumlara kesinlikle guvenim yok. Adam ayda 5000 6000 tavuk kesiyo makine ile dugmeye basarken besmele cekiyo basiyo. E mubarek her biri icin besmele lazim. Ayrica o tavugun raflara gelene kadar hangi asamalardan gectigini bi arastirsaniz helal olsada yemem gider balik yerim dersiniz. Her canlinin canini Allahin adiyla teslim etme hakki vardir ve siz cumle cemii bismillah deyip basip dugmeye herbir hayvani katledemezsiniz. Her sertifika sahibi boyle yapiyo demiyorum elbet fakat bize ciddi olmak dusuyor. Ciddi dusunmek mucadele etmek dusuyor. Birileri gundeme getirmeseydi bu sertifika olayida kimsenin aklina gelmezdi kac sene oldu surda helal sertifikasi cikali? Bunca sene nasil yapti bu adamlar bu ticareti ?

Gelelim maliyet konusuna. Kurban zamani buyukbas hayvanin canli agirligi 10-15 lira arasi degisiyo kg basina. Biz orta seviye bir hayvan bulalim fiyati 12.5 liradan hesaplayalim ve 350 kilo civari bir hayvan olsun bu. Verim yuzde 60 tir yani totalde 210 kilo civari et cikar o hayvandan. Ve 3 musluman yavrularinin et ihtiyacini karsilamak icin bu ise girse dananin basinin kesimi isi kasaba kalani hisse sahiplerine kalirsa dana size 4500 liraya mal olur. Ve 3 kisi paylassaniz 70 kilo et duser. 1500 lira para odersiniz. Kusbasinin kilosunu 35 lira kabul etseniz ki etin kilosu kusbasiya gore belirlenmez girin sanalmarketlere carforsa ya felan dana eti dedimi sadece kusbasimi cikiyo onunuze. Sadece kusbasi et alsaniz 1 sene kasaptan harcicaginiz parayla kiyas ettiginizde yuzde 40 tasarruf etmis oluyosunuz. Kazandiklariniz ise yavrulariniz ve esiniz haftalik 200 gram et yicekce 300 400 gram yiyo ornek bu hesaplanmis veri degil. Tabaginizda hanimis benim kuzum ac agzini ucak geliyo geliyo diyebileceginiz ekstradan bir kofteniz daha olcak en azindan. Ve en onemli kismi. Abi sonuna kadar emin olcaksin etin helalliginden. Bu konu o kadar cok tartisiliyoki biri cikio dugmeye basarken bismillah dese yeter diyo oburu cikiyo olmaz her birine bismillah dicek diyo oburu cikiyo bismillah demeside yetmez namaz kilan sirk ehli olmayan imanindan emin olunan bir musluman olmasi lazim musrigin kestigi kurban yenmez diyo felan. Ya sonucta aile babasi olcak bizim sifatimiz. Ailemizin yicegi lokmadan bile sorumluyuz helal yedirmek zorundayiz. Bu kadar tartisma ve bu kadar suphe olan biseyi ben icim yuzde 100 rahat bir sekilde yavrularima yedirememki. 1 gun tatiliniz komple gider. Cok yorulursunuz. Ama 1 yil boyunca hem helal oldugunda suphe olmayan et yemis hemde yuzde 40 civari tasarruf etmis olursunuz. Allah askina maasi 1500 1600 lira olan adamin ailesinin et yemeye hakki yokmu bu bi ornek sadece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrTyln -- 18 Kasım 2016; 20:12:53 >

• Ekstradan ekleyeyim evet koyun koc isi hic karli olmuyo ama en azindan helallik kazaniyosunuz ancak 3 4 musluman yan yana gelseniz bir buyukbas hayvan kestirseniz yuzde 40 civari daha fazla et ve helallik kazaniyosunuz koyundan hesap etcek kardeslere dipnot dusmek istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: InsignAce

şş veganlar ne diyo bu?

triggerlandım hemen gidip erkeklere saydırayım. söylemesi ayıp feministim+veganım+kızıl saçım var da. bundan gurur duyuyorum yaşasın feminikm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.