Şimdi Ara

Haysiyetsiz avukatlık firmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba. şöyle birşey başıma geldi. geçen sene yazın başında yada ortasında cibinlik sipariş verdim. instagram yada adamların kendi sitesi üzerindendi emin olamadım. ama pazaryerlerinden değil. kapıda ödeme seçtim ürünü görmeden almamak için. sonra kargo uzun süre gelmedi. epey uzun. belki 1 ay. tabi bende unuttum ilgilenmedim. o kadarda önemli birşey değildi. kendileri de hiç bilgi vermedi bu süreçte. neyse. 1 ayın sonunda gelince ürün bende almadım doğal olarak. ihtiyacım bile kalmamıştı. başka yerden almıştım.


    fakat bugün avukatlık firmasından mesaj geldi. Hacı çiçek diye bir firma. neymiş ben o ürünü iade ederken tutanak tutmadığım için imzaladığım sözleşmeden dolayı(var mı yok mu emin değilim öyle bir sözleşme) 100 lira ödemem gerekiyormuş firmaya. cibinliğin parasının 3 katı falan ücret bu arada. gelen mailde şöyle:


    " Talebinize istinaden bu mail gönderilmektedir.

    Satıcı firma ile aranızda kurulan mesafeli satış sözleşmesinin ilgili hükmüne göre, sözleşme ihlali tespit edilmiştir. Onayladığınız sözleşme gereği firma zararlarını tazmin etmeniz gerekmektedir. Teslim alınmayan ürünler iade edilemez. İlgili sözleşme hükmünde;   Ürünle ilgili olumsuz bir durum olduğu düşünüldüğünde ürünün ulaşma tarihinde gerekçesi yazılı olarak beyan edilerek ürünün geri gönderimi sağlanabilir. Kargoyla tüketici arasında yaşanan olumsuz ve aksak durumların mesuliyetini firma kabul etmemektedir. Tüketici kendisine bildirilen ürününüz kargoya teslim edildi mesajından sonra ürünün takibini yapmalıdır. Teslim alınmayıp tutanaksız geri gönderilen paketler, satış sözleşmesi, onay alınması için telefon görüşmesi kayıtları, sipariş esnasında kullanılan bilgisayar yer adresi (IP / MAC ADRESİ) delil olarak kullanılarak; kapıda ödeme imkanını kötüye kullanma, tedarikçi, kargo ve paketleme görevlisini gereksiz kullanma ve işgücünü yavaşlatma sebepleriyle; kargo masrafları, işletme masraflarının tamamının yasal yollarla tazmini için hukuki işlem başlatılır. Alıcı kapıda ödemeli olarak satın aldığı, teslim almayarak şirketi zarara uğrattığı her malın ve kargo dahil fatura tutarı ve sair zararların bedelini site sahiplerine peşinen ödemeyi kabul ve taahhüt eder.

     

    Bu zararların içerisine dahil olan masraflar;

    Gidiş- Dönüş Kargo Bedeli,

    Ürün Ambalaj Bedeli,

    Reklam Giderleri,

    Operasyonel Masraflar"


    gördüğünüz gibi tehdit dahil ne isterseniz var. telefondaki bayan arkadaşa da dedim 1 ay sürdü belki diye yok pandemi varmış bilmem ne diye savunmaya geçti. böyle ekmek parası kazananları da allaha havale ediyorum. neyse.


    şimdi öncelikle firma iadeden sonra bir bildirim yapmadı.

    sonra dava mı oldu bilmiyorum bana bir bildirim gelmedi bu süreçte. yani kendimi savunamadım.

    böyle bir sözleşme var mı bilmiyorum emin değilim ama az sonra olumsuz sonuçlanacak olsa da avukatlık firmasından talep edeceğim.

    bu konuda kargocunun beni bilgilendirmesi gerekmez miydi tutanak için?


    sonuç olarak nette az bakınca anda adında satıcıya denk geldim. bildiğin adamlar bilerek kötü yada ilgisiz ürün gönderip iade olunca da icraya veriyormuş:


    https://www.sikayetvar.com/anda-ihtiyac-ve-tuketim-maddeleri/anda-ihtiyac-ve-tuketim-maddeleri-insanlari-yaniltmanin-pesinde


    avukatlık firması zaten pislik peşindeymiş:


    hacı çiçek - ekşi sözlük (eksisozluk.com)



    velhasıl kelam. şimdi nasıl bir yol izlemeliyim? sözleşmenin kopyasını alabilirsem büyük ihtimalle kargo gönderme süresinin geçtiğini göreceğim ama verirler mi? bununla ilgili bir madde var mıdır yasalarda? üstelik sitelerinden gelen bir mailde görmedim fatura falan. yani herşey farazi gerçeklemiş gibi. tamam öyle bir başvurum oldu ama geri kalan herşey flu.


    siz siz olun aptal sitelerden alışveriş yapmayın.








  • sallayın gitsin hocam, bir şey yapamazlar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.