Şimdi Ara

Hayko Cepkin Ve Pentagram ın yaptıklarının TüRKü olması.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hayko Cepkin Ve Pentagram ın yaptıklarının Türkü olması.

Hayko Cepkin çıktığı zaman çığlık efektleri, sesini kalınlaştırmasından Türkiye de eksik bir türü doldurabilir demiştim ama özenti çıktı yeni albümlerinde de türkü söylüyordu. Bunu dinleyenler sakın türkü dinlemediklerini söylemesinler yada türkü sevmiyorum demesinler resmen türkü söylüyor, rockın türevi yada metalle alakası yok. Söyleme şekli resmen türkü gibi birşey artı ses zaten yok.. İlk çıktığında dergiler sürekli gazlıyordu bu adamı, şarkılarını dinliyordum diyordum bu neya resmen arabesk mi söylüyor türkü mü belli değil, sadece bir iki şarkısının bağırma efektleri iyiydi o kadar geri kalan sıfır. Zaten alman türküsü mü ne Türkçe ye çevirip millete kakalamış. Neden hala bazıları albümünü alıyor söyleyeyim çünkü alternatifi yok, Türkiyede alternatifi olmadığı için bir kısım albümlerini alıp, konserlerine gidiyor. Zavallımlar ne yapsın alternatif yok, belkide kendileride farkında ama yinede destekliyorlar.

Hayko cepkin ayrıca paragöz herifin tekidir...

Pentagram(Mezarkabul) grubuda ilk albümlerinde zaten biri sürü çalıntı soloları var neyse ilk albümlerdir diyelim yeni albümlerinde giderek metalden resmen "anadolu rock türkü" türüne hızla geçişleri var. Bu grupta aynen türkü söyleyerek metal müzik yaptıklarını sanıyorlar.

Pentagram ın şarkıları önceleri o kadar zorlayarak dinlemiştim hiçbir özgünlükleri göremedim. Sadece bazı şarkıları metal olarak solo kısımları güzel onlarda çoğunluk çalıntı, kendilerine ait olan kısımlarda resmen türkü. Zaten türkü gibi söylemeleri yok mu! Utanmadan birde ingilizce söylüyorlar, çalıntı olmayan parçalarında ne kadar zorlasalarda türküden uzaklaşamamışlar. Aynen pentagram ında sözde yaptığı ama yapamadığı müzik türü için Türkiye de alternatifi olmadığından albümlerini alıyorlar, konserlerine gidiyorlar.

Pentagram hem türkü söylüyorlar, hemde utamadan başka müzik türlerine hakaret ediyorlar. Bu kadar cahillik olmaz, ne kadar büyük bir cahillik. Aynı şeyi bazı rap yapanlarda da görüyorum, bazı rock yapanlarda da görüyorum, "şu müzik türlerini dinlemeyin" diyenler resmen kara cahil...

Bu Hayko ve Pentagram müziğin için edip artık sadece türkü olarak albüm çıkarsalar yeridir, ikiside türkü makamını kullanarak şarkı söylüyorlar. Artık türkü seven arkadaşlarıma bu ikisini önereceğim.

Umarım ülkemizde her müzik türünde kaliteli kişiler çıkarda bu kalitesizler prim yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .i. -- 14 Haziran 2010; 12:56:37 >

• Pentagramın kalitesini seninle burada tartışamam Fakat hayko konusunda haklısın sonuna kadar.
    Piyasaya çıktığında daha alternatif bile değilken,şarkılarında çiçek böcek diye giderken noldu da kendini sert adam sanmaya başladı ona hayret ediyorum.
    Resmen piyasaya oynuyo.
    Benim gözüm de onun metale gönül vermiş biri olmasına inanmam için Direk Yaptığı müzik türüyle çıkması lazımdı.
    Kendisini bu yüzden sevmem özentinin allahıdır derim ve kaçarım.
  • Her 2 sininde ayrı özellikleri var. Hayko görsellikten kazanıyor Pentagram müziğinden.
  • Hangi ülkeye gidersen git müziklerin de mutlaka o yöreye ait folk ezgilerini görürsün. Metalin baba gruplarının bile Country`den etkilendiğini görürsün, bir çok parçalarında country saundu vardır. Forumda büyük bir zevkle dinlenen iskandinav mütalinde bolca viking ve folk ezgileri yok mudur ? Hatta adına konusu bile açılan öve öve bitirilemeyen Eluveitie folk değilmidir ? Pentagram (hayko cepkin`i dinlemişliğim yoktur) kendi kültürünün müziklerini kendince yorumladığı için mi kalitesiz oluyor ? Hepsini geçtim metal müzik blues çıkışlı değil midir ? blues bir folk müzik değil midir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastos Ozius -- 14 Haziran 2010; 14:36:52 >
  • lol, dostum bu çocuk çok vahşi

liseli var beyler, kaçın
  • Çalıntı dediğin soloları dinlemek istiyorum. Normal gam yürüyüşü falansa tartışmam bile baştan söyleyeyim.
  • Rezerve. En geç yarın doldurucam burayı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.