Şimdi Ara

Hayattan ve Diğer Her Şeyden Bunalmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu zamana kadar hayattan çok bunaldığını, hiçbir şeyin eskisi gibi zevk vermediğini söyleyen insanlara çok şaşırırdım. Aylarca evden dışarı çıkmasam bile hayattan asla sıkılmadım. Çünkü her zaman kendi kendime yettim; ufak şeyler beni mutlu etti.

Ciddi ciddi son bir haftadır saçma sapan bunalıma girdim. Eskiden bana mutluluk veren şeyler artık o kadar iyi gelmiyor. Hiç bir şey yapmak istemiyorum; boş boş oturmak ve uyumak da dahil.

Neden böyle olduğuma dair bir fikrim yok. Lise 1'den beri istediğim üniversiteyi ve bölümü kazandım -ki bu zamana kadar eğer bunu gerçekleştirirsem hep mutlu olacağımı filan sanıyordum.Hedeflerimin çoğuna ulaşıyorum. Kimseyle bir problemim yok. Daha bugün arkadaşlarımla buluştum; muhabbet ettik, eğlendik vs. Rahat mı batıyor anlamıyorum ki ciddi depresyonda gibiyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Faıthful

Psikoloğa danışman iyi olur

Haklısınız sürekli erteliyorum. Nedeni ise pek derdime çare bulunamayacağı, antidepresanla geçiştirileceği için.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: julia dream

quote:

Haklısınız sürekli erteliyorum. Nedeni ise pek derdime çare bulunamayacağı, antidepresanla geçiştirileceği için.

Bulamayacak zaten ama antidepresan'ı küçümseme.

Orijinalden alıntı: There goes your life

quote:

quote:

antidepresan geçici bir çözüm yolu sonuçta pek sıcak gelmiyor. sizce neden küçümsememem gerekli?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

Orijinalden alıntı: There goes your life

quote:

quote:

antidepresan geçici bir çözüm yolu sonuçta pek sıcak gelmiyor. sizce neden küçümsememem gerekli?

O ufacık kimyasallar sanki beyin nakli geçirmişcesine farklı bir moda sokabiliyor seni. Tanrı gibi bir ilaç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 23 Ağustos 2016; 22:25:32 >

• Olur oyle arada. Sonra gecer gider.

• Senini o kadar iyi anlıyorum ki! Uzun zamandır yaşadığın şeyi yaşıyorum. İnsan önceden bağlandığı şeylerden eskisi kadar keyif alamayınca ne kadar da müşkül bir duruma düşüyormuş. Ne kadarda çaresiz ortada kalmış ve aciz hissediyormuş, sanki artık burada durmamı gerektiren bir şey yokmuşta artık dünya üzerindeki görevimi tamamlamışım ve tükettiğim her oksijen zerresi fazlalılıkmış gibi.

Seni üzmek istemem fakat girdiğin derin kuyudan kolayca çıkamayacağından emin olabilirsin, o koyuya arada sırada bir ışık düşecek artık eskisi gibi olmadığını oradan çıkmak için bir şansın olduğunu düşüneceksin fakat bu çok beyhude bir davranış. Umutların çektiğin işkenceyi uzatacak sadece. Sen artık eski sen olmadığını bileceksin, arada sırada kendini insanlığın düştüğü şu hal için üzülür bulacaksın elinde dostoyevskinin bir kitabı olacak onu anladığını düşüneceksin, sarılacaksın ona. Çünkü o senin tek ilacın olacak, saçma sapan antidepresanlar değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: James Kendrick

bu bende de var yav.rahat batıyor resmen.yeni hedefler koymak lazım

Aynen. Lys'ye son bir ay varken bile daha mutluydum sanki hedefe ulaşma isteğimden dolayı. Yalnız şu an bir paradoks oluştu; hala bir çok hedefim var ama kendimde bunları gerçekleştirecek gücü bulamıyorum bunalımdan dolayı.

Orijinalden alıntı: marlonunkedisi

Senini o kadar iyi anlıyorum ki! Uzun zamandır yaşadığın şeyi yaşıyorum. İnsan önceden bağlandığı şeylerden eskisi kadar keyif alamayınca ne kadar da müşkül bir duruma düşüyormuş. Ne kadarda çaresiz ortada kalmış ve aciz hissediyormuş, sanki artık burada durmamı gerektiren bir şey yokmuşta artık dünya üzerindeki görevimi tamamlamışım ve tükettiğim her oksijen zerresi fazlalılıkmış gibi.

Seni üzmek istemem fakat girdiğin derin kuyudan kolayca çıkamayacağından emin olabilirsin, o koyuya arada sırada bir ışık düşecek artık eskisi gibi olmadığını oradan çıkmak için bir şansın olduğunu düşüneceksin fakat bu çok beyhude bir davranış. Umutların çektiğin işkenceyi uzatacak sadece. Sen artık eski sen olmadığını bileceksin, arada sırada kendini insanlığın düştüğü şu hal için üzülür bulacaksın elinde dostoyevskinin bir kitabı olacak onu anladığını düşüneceksin, sarılacaksın ona. Çünkü o senin tek ilacın olacak, saçma sapan antidepresanlar değil.

Bu nedir ya kabus gibi? İnşallah mesajınızdaki gibi bir süreç olmaz cidden içim karardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: marlonunkedisi

Senini o kadar iyi anlıyorum ki! Uzun zamandır yaşadığın şeyi yaşıyorum. İnsan önceden bağlandığı şeylerden eskisi kadar keyif alamayınca ne kadar da müşkül bir duruma düşüyormuş. Ne kadarda çaresiz ortada kalmış ve aciz hissediyormuş, sanki artık burada durmamı gerektiren bir şey yokmuşta artık dünya üzerindeki görevimi tamamlamışım ve tükettiğim her oksijen zerresi fazlalılıkmış gibi.

Bazen ben de düşünüyorum,beni mutlu eden kitaplar filmler oyunlar birgün bittiğinde beni ne hayata bağlayacak..

• Malesef öyle olacak çünkü seni asıl cezbeden şey; koyduğun amaç değil o amaca ulaştığın yol. O yol bitipte amacına ulaştığın vakit etrafındaki hava birden katılaşacak ve üstüne bir ağırlık olarak geri dönecek..
  • hocam einstein'ın bir sözü vardı ya hani mutlu olmak istiyorsanız insanlara değil amaçlara bağlanın diye, işte ben de öyle yaptım; kendime hedef koydum ilk hedefim olmadı ama ikinci hedefimi başardım.şimdi o boşluğun içinde süzülüyorum ne yapsam bilemedim.spora başladım ama o da sarmıyor.önemli bi' şeyler yapmak istiyorum, fark yaratmak istiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: 221B baker street

Ben de aynı amaçsız biri oldum çıktım hiç bişeyden zevk almıyorum üniye başlayasım gelmiyo

Bu içinde bulunduğumuz boşluk hissi; sınav bitince ne yapacağını bilememekten kaynaklı bir sendrom filan herhalde.

quote:

Orijinalden alıntı: 221B baker street

Ben de aynı amaçsız biri oldum çıktım hiç bişeyden zevk almıyorum üniye başlayasım gelmiyo

Bu içinde bulunduğumuz boşluk hissi; sınav bitince ne yapacağını bilememekten kaynaklı bir sendrom filan herhalde.

+sınavda istedigini yapamama+gelecek kaygısı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.