Şimdi Ara

Hayattan kaçmak için askere gitmek?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam, yoklama işlemlerini başlatıp bir an önce askere gitmeyi düşünüyorum. Üni de dersi veremedim 1 sene uzadı. Mavi yaka işlere girip çıkmaktan sıkıldım, her gün olmayacak hayallere para biriktirmekten sıkıldım, biriktirsen ne fark eder fiyatı her zaman yükseliyor bir türlü yakalayamıyorsun. Hem evden gitmiş olurum ev biraz rahatlar. Hayat çok stabil, yeni bir şey olmuyor.

Duruma göre askerde kalıp yükselmek istiyorum, sınavlara girip rütbeli olmak istiyorum. Zaten özel kuvvetler hedefim var, kimse sorsam askere gitmeden olmaz diyor. Sanırım her şeyin cevabı orada...

Askerliğini bu amaçla yapmış olan varsa fikir verebilir mi? Her şeye rest çekip askere gitmek mantıklı mı?

• Aynen, captain price ağzında purosu ile seni bekliyor.

Her şeyden önce yaşadığınız çevreyi bir tanıyın.

• Konuşmak için konuşma, captain price beni bekliyormuş... Rütbeli olmayı neden imkansız görüyorsun?

• Eğer askerlik düşünuyorsan bence boşuna gidip 6 ay askerlik yapma sınavları dene gir kazan direk rütbeli olarak git askere gidip orada yükselmek yok astek olarak gidersen var ondada normalden girmek daha zor diyorlar

• her ne kadar askeriye denen yer er-erbaş için saçma sapan bi yer olsa da, hayattan kaçmak için askere gitme düşüncesi akıl dışı değil. bu mantıkla giden çok kişi var. iyi bi yere düşüp kafa yapısı değişen, depresyondan çıkan da var.

ama bunun zıddı da var. askere mecburen gidip, kötü yere düşüp, kafayı sıyıran da var.

ben askere gittiğime şuanda pişman değilim. ama askerliğim süresince pişmandım hep. şimdi geçmişe bakıp diyorum ki, deneyim oldu. Türkiye gerçeğini gördüğümü düşünüyorum. gerçek garibanlık, gerçek fakirlik.

benim şuanki kafa yapımın ne kadar değiştiğini şöyle söyliyim: askere gittiğimde komutanlarımı bi kaşık suda boğmak istiyodum. askerlik sonrası sokakta karşılaşsam selam vermem ya da küfrederim diyordum. askerlik bittikten yıllar sonra öğrendim ki en yakın olduğum komutanlar (yazıcı idim) fetöden hapse atılmışlar. ama bu adamlar Atatürkçü idi. açıkçası onlara üzüldüm. sonradan düşündüm, bu adamlar aslında bana kötü davranmadılar. uzun dönemleri eziyolardı beni ve biz kısa dönemleri ezmediler. şuanda o Atatürkçü subayların başlarına gelenlere cidden üzülüyorum. onların fetöcü olduklarına kimse beni inandıramaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• pistbaksana kullanıcısına yanıt

Daha önce denedim başarılı olamadım. Tekrar denesem vakit kaybı olacak.

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    naaptın üstad ben öyle bişey demedim yav

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kaç bin tane uzman mesleği bırakmış geçen yıl bir araştır sorunun cevabını orda bulacaksın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.