|
2019 da foruma üye olmuştum o zamanlar konu dışı çok aktifti ama hep aynı konular açılırdı çirkinsen hayat bitti,boyun kısaysa öl,çenenin köşeli olması her şeydir vs gibi saçma sapan şeyler,ben de bunlara baktım ben de tipsizim diye yakınmaya başladım.Şimdi yaş 25 oldu ve şu gerçeği fark ettim paradan başka her şey yalan.Hani fakirler kendini avutmak için huzur önemli,sağlık önemli falan der ya e para olmadan bunlar nasıl olacak ki.Çok fakir bir aile ve çevrede büyüdüm ve hayatımda kavga,şiddet hiç eksik olmadı.Parasızlık insanlara aşırı bir agresiflik katıyor hani bir elinde bıçak bir elinde tesbih olan kekolar var ya siz onlardan Nişantaşında görebilir misiniz hepsi fakir yerlerde yaşıyor. Ben paranın satın alabildiği maddi şeylerden bahsetmiyorum para huzuru alır,mutluluğu alır.Cebinde paran yoksa seni kimse adam yerine koymaz anan baban bile sevmez. Sağlık konusuna gelelim tıp okuyorum ve 2 senedir de hastanedeyim 1 tane zengin adam görmedim,gariban adam gelir önce sekreter azarlar sonra hemşire en son doktor.Yazın güneşin altında yanar,kışın soğuktan donar,düzgün yemek yiyemez,stres kaygı vs yaşlanınca bin tane hastalığı çıkar.Parası olmadığı için devlet hastanelerinde de sürünür durur. Bu kapitalist sistemde sermaye sahipleri dışında hiç kimse mutlu olamaz sadece mutlu rolü yaparlar. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt