Şimdi Ara

Hayatta paradan daha önemli hiçbir şey yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2019 da foruma üye olmuştum o zamanlar konu dışı çok aktifti ama hep aynı konular açılırdı çirkinsen hayat bitti,boyun kısaysa öl,çenenin köşeli olması her şeydir vs gibi saçma sapan şeyler,ben de bunlara baktım ben de tipsizim diye yakınmaya başladım.Şimdi yaş 25 oldu ve şu gerçeği fark ettim paradan başka her şey yalan.Hani fakirler kendini avutmak için huzur önemli,sağlık önemli falan der ya e para olmadan bunlar nasıl olacak ki.Çok fakir bir aile ve çevrede büyüdüm ve hayatımda kavga,şiddet hiç eksik olmadı.Parasızlık insanlara aşırı bir agresiflik katıyor hani bir elinde bıçak bir elinde tesbih olan kekolar var ya siz onlardan Nişantaşında görebilir misiniz hepsi fakir yerlerde yaşıyor.

Ben paranın satın alabildiği maddi şeylerden bahsetmiyorum para huzuru alır,mutluluğu alır.Cebinde paran yoksa seni kimse adam yerine koymaz anan baban bile sevmez.

Sağlık konusuna gelelim tıp okuyorum ve 2 senedir de hastanedeyim 1 tane zengin adam görmedim,gariban adam gelir önce sekreter azarlar sonra hemşire en son doktor.Yazın güneşin altında yanar,kışın soğuktan donar,düzgün yemek yiyemez,stres kaygı vs yaşlanınca bin tane hastalığı çıkar.Parası olmadığı için devlet hastanelerinde de sürünür durur.

Bu kapitalist sistemde sermaye sahipleri dışında hiç kimse mutlu olamaz sadece mutlu rolü yaparlar.

• Parası olduğu halde sağlığına sıhhatine kavuşamayan, "param var, servetim var amma beni yataktan çıkaramıyor, neyleyim böyle serveti" diyen zenginleri zaten devlet hastanelerinde değil, ancak ünlü, özel hastanelerde görebilirsin

Ona bakarsan çok basit hastalıgı olan parası olsa 5 dakikada ayağa kalkacak insanlar sadece parasızlıktan sersefil oluyorlar. Özellikle şu smalı bebekler. Olsa 2 milyon doların dert bile değil bu hastalık. Yoksa valilil önünde millete avuç açıp yalvararak geçer zamanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 31 Aralık 2025; 18:21:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Eğer biri hasta olacaksa bu çok büyük ihtimalle fakir olur şartlar yüzünden.Ha diyelim ki doğuştan bı hastalıkla doğdu zengin olan.Yürüyemiyor ama özel bakicilari, doktorları vs var her istediğini alabiliyor,çalışma gibi bir derdi yok.Öte tarafta günde 12 saat çalışıp sadece makarna ekmek yiyebilen mağara gibi evde yaşayan ama sağlıklı biri var,bana sorsan ben zengin olanı seçerim sağlığın var zamanın var,gücün var ama hepsini 3 kuruş için satıyorsun ne işe yarar ki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İşte bu devletin görevi. Bu para devlet için bırak çerezi, çerezin kabuğu bile değildir.İşte tercih meselesi. O para sma lı bebeklere değil, faiz baronlarına veya 5 li çetelerin garantilerine gidiyor veya yandaş para babalarının sıfırlanan vergilerini telafi etmek amacıyla bütçeye konuluyor. Elbet yapılan bu bilnçli tercihin hesabı ahırette 23 senedir ülkenin iktidarında oturan şahsa sorulacaktır.

Bak özetle, para bütün dertleri çözmez. Ama parasızlık pek çok derdin sebebidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Siyaset fakirleri oyalamak için zenginler tarafından kurulmuş bı şey.Yani siyaset parayı yönetmez para siyaseti yönetir.Eğer siyasetin gerçekten bı etkisi olsaydı bunu fakirlere birakmazlardi zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kırmızi Şortlee -- 31 Aralık 2025; 19:29:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • para degıl parayı nasıl harcadıgın onemlı yoksa cıftlık bank magdurları fakır degıldı

Ladies and Gentleman! Your eyes do not deceive you! Leave the deception to your local leaders. Time to wake up, Monte d'Or, and get enlightened!
    https://twitter.com/Fontainebleauj8
  • dekareme kullanıcısına yanıt

sma hastalığının kesin bir tedavisi yok.

toplanması gereken para 2-3 milyon dolar. uçuk bir para.

bu para boşa da gidebilir.

sence bu para ile tedavi oranı daha yüksek hastalığa sahip 10 insanı tedavi etmek mi, yoksa tedavisi kesin bile olmayan bir sma tedavisine mi harcamak?

peki dünyada bu tedaviyi tamamen karşılayan tek bir tane ülke söyleyebilir misin? söyleyemezsin çünkü yok.

tr bu tedaviyi de birçok gelişmiş ülke ile aynı standartta karşılıyor.

Türkiye ilk olabilirdi, diğer ülkelere örnek olabilirdi. faizlere, ciğeri beş para etmez zenginlere ödenen dünyanın parası, bu masumlara gidebilirdi. İşte bu tercih meselesi. İnsana verilen kıymetin göstergesi.

80 yıl boyunca bu ülkede sağlıkta ne yapıldı?

tr zaten son 20 yılda sağlıkta örnek bir ülke. sağlık alanında 20 yılda devrim yapıldı devrim. dünyada hiçbir devlet böyle bir sağlık hizmeti veremiyor.

sen önce ekonun tırtıkladığı paraları hesap et.

• Sen hiç merak etme biz çoğu şeyi biliyoruz. ne dümenler ne fırıldaklar çevriliyor farkındayız. dünyanın parasına yapılan ama şehirin öbür ucuna inşa edilip ulaşımın zor olduğu şehir hastanelerine ödenen dünyanın paralarını, garanti ödemelerini, çıkmaz bir girdaba sokulan ekonomiyi...

tüm o kazanımları tek tek geri alıyor.

ekonun tırtıkladığını iddia ettiğin o para ibb nin 5 senelik bütçesini bile aşıyor. zaten burdaki kara yalan farkedildiği için o bahsi geçen konu iddianamede bile kendine yer bulamamış. sanırım sen zamanı birkaç ay önceden yaşıyorsun.

İnşaat 4 ay sonra durdu, 2 milyar 800 milyon lira farkla yeniden ihale edildi

Diyarbakır’da yüksek enflasyona bağlı artan inşaat maliyetleri nedeniyle yapımı durdurulan 1000 yataklı Diyarbakır Şehir Hastanesi inşaatı 3 milyar 900 milyon TL ile en düşük teklifi veren Gürbağ firmasına ihale edildi. Aynı ihaleyi Limak geçen yıl 1 milyar 93 milyon 312 bin TL ile almıştı.

13 Şehir Hastanesini 57 hastane parasına yaptınız.

Diyarbakır’da yüksek enflasyona bağlı artan inşaat maliyetleri nedeniyle yapımı durdurulan 1000 yataklı Diyarbakır Şehir Hastanesi inşaatı 3 milyar 900 milyon TL ile en düşük teklifi veren Gürbağ firmasına ihale edildi. Aynı ihaleyi Limak geçen yıl 1 milyar 93 milyon 312 bin TL ile almıştı . İşte sizler busunuz.. Milletin malı deniz, harca babam harca, yiye yiye bitiremediniz !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekareme -- 1 Ocak 2026; 10:24:23 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.