Şimdi Ara

Hayatta evlenilmez (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
262
Cevap
9
Favori
11.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: The Mandalorian

Bu devirde en iyisi mantık evliliği

Alıntıları Göster
    Evleneceksenizde her şeyiniz hazır olsun, sıfır borcunuz olsun elalemin kızına dert çektirmeyin olm.
    // B460M DS3H + i5 10400f + Gigabyte RTX 3070 OC + 32 GB 2666 MHz + 750W PSU + Samsung 970 EVO Plus 1 TB + Custom Case + GameBooster G908 Mech KB + Razer DA V2 Mini + LG 27GL83A-B + Oculus Rift S VR + Philips Hue + Steam Deck OLED
    // Monster Tulpar T5 v14.1 + Casper Nirvana X400.1065-8V00X-S-F
    // Steam acc.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

Evleneceksenizde her şeyiniz hazır olsun, sıfır borcunuz olsun elalemin kızına dert çektirmeyin olm.

elalemin kizida biraz dert ceksn oh ev al araba al ise gir pat diye kiz gelsn

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Alıntıları Göster
    boşanıldığında nafaka olayları nasıl oluyor beyler? çocuk olmadığını varsayalım. bu durumda bile nafakadan kaçışımız yok mu?

Orijinalden alıntı: Utkuhan

quote:

elalemin kizida biraz dert ceksn oh ev al araba al ise gir pat diye kiz gelsn

Ya işte öyle sanada kötü onada kötü.Senin her şeyin hazır olsun kız gelsin takılırsınız işte.Çocuk falanda yapmayın olm manyak mısınız.Alın karıyı gezin yiyin için yaşayın hayatı.
    // B460M DS3H + i5 10400f + Gigabyte RTX 3070 OC + 32 GB 2666 MHz + 750W PSU + Samsung 970 EVO Plus 1 TB + Custom Case + GameBooster G908 Mech KB + Razer DA V2 Mini + LG 27GL83A-B + Oculus Rift S VR + Philips Hue + Steam Deck OLED
    // Monster Tulpar T5 v14.1 + Casper Nirvana X400.1065-8V00X-S-F
    // Steam acc.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lamelif_

http://cahidejibek.com/2012/01/16/kadinlar-bir-sey-unuttu/

Bu yazıyı okuduktan sonra evliliğe çok sıcak bakıyorum. Kadının kocasına nasıl davranması gerektiğinden bahsediyor. Yazıyı tamamen kadınlar yazmış, sayfanın altında 100 tane de yorum var ,hepsi kocaya itaat etmek gerek diyor.

Dostum sen naptın yaa,uzun zamandır okuduğum ve tam olarak düşündüğüm şeyleri birileri kaleme almış resmen.Zevkle okudum.Özellikle ilk başlarda "Evliliğin en derin yaralarından biri, kadındaki dik başlılık." söylemide inanılmaz derece doğrudur.Sorunun şimdiki temel nedenlerinden biri bencede.Yazıyı bence de herkez okumalı.Ayrıca böyle güzel birşeyide paylaştığın için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheUltimateMan

Bu işlerin gençliği iyide yarın yaşlanınca ne yapacan evlenmediğine sonradan pişman olmayan yoktur herhalde

Tanıdığım gerçekten zengin ve 70 75 yaşlarında bir adamcağız var. Bizim ofisimizin olduğu iş hanında ofisleri, hergün durmadan çalışan otobüsleri, kadıkoyde daireleri falanı dişmanı var.

Adamın tek kelimesi ne biliyormusun babama ? "Şanslı adamsın."

Adam hayatı boyunca çalışmış, önüne çok fırsat geçmiş evlenmemiş. Çok kadın girmiş hayatına, türk - yabancı. Hep birşeyler olmuş evlenememiş adam cogunuda kendi istemememiş bırakmış.

Ama şu anda bana tek soylediği "geçmişimde baktığımda arkamda bıraktığım-bırakacağım hiçbirşey yok ailem yok çocuklarım olsa gozum arkada ölmezdim. Bir ailem evlatlarım ve onların evlatları olurdu. Bu hep içimde ukte kaldı" dedi. Ve bu adam sırf evlat sevgisini giderebilsin diye her yılda birçok çocuğa burs veriyor. Üniversite ogrencilerine filan veriyor. Hatta geçende kiracısı ile davalı oldu avukatıda zamanında okuttuğu biri

Tabiki cocuklarınız hayırsız olabilir, büyütmesi yetiştirmesi aşırı şekilde masraflı ve emek istiyor. Ama düşününce yeri ayrıdır. Senden bir parça. El kadarken eşşek kadar olduğuna şahit olduğun bir mucize. İnsan bunu yaşamak istemezmi ?

quote:

Zina günah bunun farkındayım elazığda bazı lüks cafeler var arabayla gidersin tipin olmasa bile mutlaka bi kaç kız size yazar ben bunları yaşadım ama sonra dedimki evleneyim iyi biriyle bana özel olan biriyle herşeyi yaşayayım hem günahada girmem bi kaç kız çıktı karşıma ciddi manada biri hemşireydi kız bana ne dedi biliyormusunuz benim 2 milyar maaşım var o maaşla sana gelecem ve bu para benim param elini bile sürtemessin sendede bi çok isteğim olacak direk kıza ... çektim gittim.

Böyle saçma sapan cahil makyaja düşkün kendini modern sanan gidip askılı giiyp dışarda gezip kendini bişey sanan o kadar kız varki cidden iğrendim bunlarla ciddi düşüneceğime gideirm pavyona veririm 250 ytl isteidğim kadınla beraber olurum valla bazen o kadınlar bile bana daha dürüst geliyor.

Tanıdığım bi abi var ilaç firmasında çalışıyor adam yeni boşandı bu aralar tek takılıyor bana utkucum kurtuldum valla kurtuldum diyiyor evlilik öyle bişeyki sevgililik gibi değil çok farklı mesela dışarda gidin cafelere bakın tüm sevgililer hep gülerler el ele gözgöze yürürler sanki hayatlarında hiçbi sorun yokmuş sanırsın ama işte bide bunun öteki yüzü var.Ha mutlu olanlar yokmu tabiki var öyle hanım hanımcık kızlar varki o kızlarıda 19 yaşına gelince hemen kapıyorlar bizde ağzımızı açıp bakıyoruz.

Evliliği bi çerez tabağı gibi düşünün çok beklerseniz çerezin içindeki en iyi fıstıkları fındıkları alırlar yerler bizede çürükler kalır evlilik buna benziyor

Reyiizzzzz. nerdeymiş bu elazığdaki lüks cafeler O hemşire ne yapıcakmıs o maaşı elazığda sordunmu acaba kendisine ?

Birde yukarda yazmıssın insanlar cinsellik için evleniyor diye. Ben şu an 21 yaşındayım. Öğrenciyim biliyorsun. Ama ilerde evlilik düşünmemin tek sebebi aile, çocuk. Zaten insan bunun için evlenmeli. Bedava seks için hayatına birini almak kadar salakca birşey olabilirmi ? Ki o türlüde bedava olmuyor Hatun kişiyi mutlu edemezsen başım ağrıyor utkuhan, midem bulanıyor utkuhan, bugun cok yorgunum utkuhanları çok duyarsın

İyi bir ailenin yetiştirdiği bir hatun kişi olsa davranışlarıda farklı oluyor. Aileye gore kız arayın ciddi evlilik düşünen arkadaşlar

• quote:

Zina günah bunun farkındayım elazığda bazı lüks cafeler var arabayla gidersin tipin olmasa bile mutlaka bi kaç kız size yazar ben bunları yaşadım ama sonra dedimki evleneyim iyi biriyle bana özel olan biriyle herşeyi yaşayayım hem günahada girmem bi kaç kız çıktı karşıma ciddi manada biri hemşireydi kız bana ne dedi biliyormusunuz benim 2 milyar maaşım var o maaşla sana gelecem ve bu para benim param elini bile sürtemessin sendede bi çok isteğim olacak direk kıza ... çektim gittim.

Böyle saçma sapan cahil makyaja düşkün kendini modern sanan gidip askılı giiyp dışarda gezip kendini bişey sanan o kadar kız varki cidden iğrendim bunlarla ciddi düşüneceğime gideirm pavyona veririm 250 ytl isteidğim kadınla beraber olurum valla bazen o kadınlar bile bana daha dürüst geliyor.

Tanıdığım bi abi var ilaç firmasında çalışıyor adam yeni boşandı bu aralar tek takılıyor bana utkucum kurtuldum valla kurtuldum diyiyor evlilik öyle bişeyki sevgililik gibi değil çok farklı mesela dışarda gidin cafelere bakın tüm sevgililer hep gülerler el ele gözgöze yürürler sanki hayatlarında hiçbi sorun yokmuş sanırsın ama işte bide bunun öteki yüzü var.Ha mutlu olanlar yokmu tabiki var öyle hanım hanımcık kızlar varki o kızlarıda 19 yaşına gelince hemen kapıyorlar bizde ağzımızı açıp bakıyoruz.

Evliliği bi çerez tabağı gibi düşünün çok beklerseniz çerezin içindeki en iyi fıstıkları fındıkları alırlar yerler bizede çürükler kalır evlilik buna benziyor
    Dostum birde konuyla alakalı güzel birşey paylaşayım dedim.Senin son cümlene hitaben.

Cerez tabagi - 1
    Bir kuruyemis tabagi kalabalik bir grubun onune geldigi zaman sirasiyla
    once antepfistiklari , ardindan bademler, sonra findiklar gider. En sona
    beyaz ve sari leblebiler kalir. Eger belli bir yasa kadar evlenmemissen
    de durum farkli olmaz. Ya kalan leblebiler ve aycekirdekleri ile idare
    edersin, ya da olur! ya bir fistik bulurum diye tabagi karistirir durursun..

Cerez tabagi - 2
    ayni tabakta ucu acilmamis kabuklu sam fistiklari da kalir.
    Herkes bir eller, bakar ama kimse acmaya cesaret edemez, tabaga geri
    birakir. Onlara ulasmak cesaret ister. Disine guveneceksin kiracaksin ki,
    icinde gizledigi lezzete ulasabilesin. Ama risklidir, disini kirabilirsin. '

• evlenin arkadaş ömür boyu yanlız mı yaşayacaksınız tamam masrafları olacaktır ama o masraflar er geç karşınıza çıkacak
    1 kadın 1 erkek dizisini önerenler onların giderleri düşük mü oluyor evlenmedikleri için "evet siz evlenmediğiniz için hayat size % 50 ucuz bundan sonra " diye bir cümle mi kuruluyor bunlara
    sadece doğru insanı bulun 50-60 yıl geçireceğiniz insanı sevmeniz lazım hayat görüşlerini size uyması lazım sizinkilerinde ona
    güzellik para mal mülk bunların hepsini kaybedebilirsiniz o şartlarda sizi sevecek insanı bulursanız hiç kaçırmayın

Orijinalden alıntı: eagle_beagle

quote:

Orijinalden alıntı: forecaster_ltba

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakeden yaşar

quote:

3000 lira maasim var esimde calisiyo maddi sikintim yok cok sukur ama yinede evlenilmez ;)

neden?

Ciddi cevap vermek gerekirse gunumuz kadinlari annelerimiz gibi cefakar itaatkar degiller. Herseye dik durma sevdasi almis onlari. Terslenirseniz aglar dururlar en buyuk silahlaridir bunu evli olan herkes bilir. Evlenip mutlu olmak icin bence 3 altin kural calismayanla evlenmek, esine sevdigini belli etmemek, mumkun mertebe kurallari kendin koymaktir. Her evlinin burada sayfalarca yazacaklari vardir bekarlara garip gelebilir ama evlilik cok zor bence. Evlilik bir bardak sut icmek icin inek almaya benzer. Simdiki aklim olsa asla evlenmezdim, ama buyuk bir sebebi olmadanda bosanmayi etik bulmuyorum. İyi evlilikleri tenzih ederim. Saygilarimla

Hocam çalışmayanla evlenmek derken kendi çevremdede bazen görüyorum aklım olsa çalışan kadın almazdım diyenleri ama mesela benim ailemde illah çalışan olsun diyiyorlar daha kültürlü olur hemde rahat geçinirsiniz falan sen bu durum için ne düşünüyorsun hani tecrübelisiniz sonuçta

Güzel kardeşim erkek dünyanın kuruldugundan beri evi gecindirendir para ,ekmek getirendir,haliyle bundan gocunmaz.Ama aylık 250 lira bile kazanan kadınların cogunda bir havaya girme oluyor,nedendir bilinmez,zira biten evliliklerden cogunda calısan kadınlar oldugunu gorursun.simdi bana cevaben tabiki kadının ekonomik ozgurlugu olsun ezilmesin falan filan diyecekler olabilir,ama ben icten tavsiyede bulunuyorum sadece bence mantıklısı o.ben severek evlendim yoksa asla calısanla evlenmek istemezdim.bana gore calısmayan bir kadının hem aile duzeni hem cocuklarının terbiyesi basarısı daha yuksek olur.daha kültürlü olma konusunda birşey diyemeyeceğim.çünkü kültür ve calısmak ayrı degerlendirilebilecek kavramlar.çalışmayan kadın kültürsüz olur diyemeyiz.Rahat geçim derkende kadın calıstıgı paranın yarısından fazlasını yer arkadasım.sac makyaj farklı kıyafet,zaman zaman yetistiremeyip dısarda yediginiz yemekler cocugunuz oldugunda kres masrafı derken,akı bokunu kurtarmaz kısacası.ha birde cok sukur bende oyle degil ama cevremde gordugum asla kendinden yuksekte bir kadın alma hic bi konuda.ne senden fiziksel olarak ustun olsun,ne maddi olarak,nede okumusluk olarak.

kısacası evlilik bence cok zor bir olgu,herkese Allah iyi evlilikler nasip etsin.saygılarımla.

Söylediklerinize bir nebze katılıyorum. Ama bence okumamış veya okumuş bayanın masrafları arasında öyle uçurum yok.hatta okumuş bayanın size faydası bile olur bazı konularda. Gereksiz marka fanatikliği yapmaz. örneğin arçelik iyi beko iyi saldıralım demez. Araştırır hangisi iyi ve ucuzsa onu alır kullanır. Okullardaki öğretmenlerin en çok bahsettiği konu okumuş ailelerin çocukları daha başarılı olur. Çünkü aile çocuklarıyla eğitim konusunda devamlı etkileşimde olur. Tabi istisnaları tenzih ederim ama genel durum bu.

Kimse kadını evde yemek yapıp çocuk bakan olarak görmemeli. Çalışan kadın eve geldiğinde yemek hazırlamak zorunda temizlik yapmak zorunda düzenlemek zorunda. Eğer erkek yardımcı olmazsa işleri zorlaşır ister istemez siniri bozulur pskilojisi bozulur. Evde oturan kadın alacağıma çalışan kültürlü bakımlı kadın alırım. Evi kirlendikçe temizlikçi bayan tutar temizletirim.

Tabi ki örneklerim istisnalar dışındadır. Çalışan okumuş ama kültürsüz cahil insanlarda var.Evde oturup müthiş derecede kültürlü insanlarda.

Saygılarımla.

hayal ettiğiniz tarzda bir kadınla evlenmeniz dileğiyle...en baştan iyi evlilikleri tenzih ettiğimi söylemiştim.benim bahsettiğim çevremdeki genel durum.istisnalar yokmu fazlasıyla var.çevremde kendisi eşinin müdürü olupta evinde kocasının bir dediğini ikiletmeyen birisi bile var hatta.umarım hersey gonlunuzce olur.saygılarımla

Doğrudur dedikleriniz tabi ki. Karşılıklı fikir alışverişi yapıyoruz muhabbet ediyoruz burada sonuçta. Benim fikrim bu.

Ben bir evli okumuş bayan çalışmadığında evde oturduğunda üzülüyorum. Nedeni basittir. O okulu bitirdiğinde iyi yerlerde çalışacak. İyi işler yapacak belki de. Topluma faydası olacak. En azından okuduğu yılların emeğini alacak. Ev temizlemek yemek yapmak çamaşır yıkamak için okumamıştır. Kemal Sunal'ın filmi vardı. Aslında bi bölümü güzel bir mesaj veriyor bize. Filmin adı : Şen Dul Şaban. Kadın ile erkek yer değiştirdiğinde neler oluyordu. Kadın çalıştığında illa havası olur. Sonuçta Türk kızları hep bi baskı altında büyüyor. İş hayatına girince biraz para kazanınca bir havalara bürünüyorlar. Bunun nedeni baba evindeki o baskıdır.

Neyse Lafı uzatıp sizin de canınızı sıkmayayım. Bence evlilik güzel bir kurumdur. Ben bana uyan birini bulsam gözümü dahi kırpmadan evlenirim. Ev adamıyım. Aile babasıyım ben.

Saygılarımla.

estagfurullah muhabbet hic sıkmadı aksine sardı bile :) Evlenin eşinizde çalışsın ama tek bir tavsiyem hala geçerli,her daim kendinizden azda olsa altta birini seçin.sizden daha fazla okumus yada kazanan olmasın...saygılarımla.

Üstad sorması ayıp neden bu tavsiye? Farklı sektörde biri mühendis diğeri personel müdürü olan iki kişi anlaşmaz mi?

Cok istisna karakterler olmadigi muddetce anlasamazlar bence hocam, anlasirlarsada erkegin cabasi ile olur. Kadinlar yaratilis itibariyle kendinden herhangi bir konuda asagida olan birisiyle yapamiyorlar. Erkek ezmez boyle bir durumda ama kadin hemen ezmeye kalkar bir arkadasim var esi ondan 3 kat fazla para kazaniyor kiz her konunun sonunu maaslara getiriyor. Aslinda cevrede ornek cokta yakin olmadikca gorunmuyor ondandir tavsiyem yoksa tabiki karar sizin yaradan herkese gani gani mutluluk versin. Saygilarimla

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: hakeden yaşar

quote:

3000 lira maasim var esimde calisiyo maddi sikintim yok cok sukur ama yinede evlenilmez ;)

neden?

Ciddi cevap vermek gerekirse gunumuz kadinlari annelerimiz gibi cefakar itaatkar degiller. Herseye dik durma sevdasi almis onlari. Terslenirseniz aglar dururlar en buyuk silahlaridir bunu evli olan herkes bilir. Evlenip mutlu olmak icin bence 3 altin kural calismayanla evlenmek, esine sevdigini belli etmemek, mumkun mertebe kurallari kendin koymaktir. Her evlinin burada sayfalarca yazacaklari vardir bekarlara garip gelebilir ama evlilik cok zor bence. Evlilik bir bardak sut icmek icin inek almaya benzer. Simdiki aklim olsa asla evlenmezdim, ama buyuk bir sebebi olmadanda bosanmayi etik bulmuyorum. İyi evlilikleri tenzih ederim. Saygilarimla

Hocam çalışmayanla evlenmek derken kendi çevremdede bazen görüyorum aklım olsa çalışan kadın almazdım diyenleri ama mesela benim ailemde illah çalışan olsun diyiyorlar daha kültürlü olur hemde rahat geçinirsiniz falan sen bu durum için ne düşünüyorsun hani tecrübelisiniz sonuçta

Güzel kardeşim erkek dünyanın kuruldugundan beri evi gecindirendir para ,ekmek getirendir,haliyle bundan gocunmaz.Ama aylık 250 lira bile kazanan kadınların cogunda bir havaya girme oluyor,nedendir bilinmez,zira biten evliliklerden cogunda calısan kadınlar oldugunu gorursun.simdi bana cevaben tabiki kadının ekonomik ozgurlugu olsun ezilmesin falan filan diyecekler olabilir,ama ben icten tavsiyede bulunuyorum sadece bence mantıklısı o.ben severek evlendim yoksa asla calısanla evlenmek istemezdim.bana gore calısmayan bir kadının hem aile duzeni hem cocuklarının terbiyesi basarısı daha yuksek olur.daha kültürlü olma konusunda birşey diyemeyeceğim.çünkü kültür ve calısmak ayrı degerlendirilebilecek kavramlar.çalışmayan kadın kültürsüz olur diyemeyiz.Rahat geçim derkende kadın calıstıgı paranın yarısından fazlasını yer arkadasım.sac makyaj farklı kıyafet,zaman zaman yetistiremeyip dısarda yediginiz yemekler cocugunuz oldugunda kres masrafı derken,akı bokunu kurtarmaz kısacası.ha birde cok sukur bende oyle degil ama cevremde gordugum asla kendinden yuksekte bir kadın alma hic bi konuda.ne senden fiziksel olarak ustun olsun,ne maddi olarak,nede okumusluk olarak.

kısacası evlilik bence cok zor bir olgu,herkese Allah iyi evlilikler nasip etsin.saygılarımla.

Söylediklerinize bir nebze katılıyorum. Ama bence okumamış veya okumuş bayanın masrafları arasında öyle uçurum yok.hatta okumuş bayanın size faydası bile olur bazı konularda. Gereksiz marka fanatikliği yapmaz. örneğin arçelik iyi beko iyi saldıralım demez. Araştırır hangisi iyi ve ucuzsa onu alır kullanır. Okullardaki öğretmenlerin en çok bahsettiği konu okumuş ailelerin çocukları daha başarılı olur. Çünkü aile çocuklarıyla eğitim konusunda devamlı etkileşimde olur. Tabi istisnaları tenzih ederim ama genel durum bu.

Kimse kadını evde yemek yapıp çocuk bakan olarak görmemeli. Çalışan kadın eve geldiğinde yemek hazırlamak zorunda temizlik yapmak zorunda düzenlemek zorunda. Eğer erkek yardımcı olmazsa işleri zorlaşır ister istemez siniri bozulur pskilojisi bozulur. Evde oturan kadın alacağıma çalışan kültürlü bakımlı kadın alırım. Evi kirlendikçe temizlikçi bayan tutar temizletirim.

Tabi ki örneklerim istisnalar dışındadır. Çalışan okumuş ama kültürsüz cahil insanlarda var.Evde oturup müthiş derecede kültürlü insanlarda.

Saygılarımla.

hayal ettiğiniz tarzda bir kadınla evlenmeniz dileğiyle...en baştan iyi evlilikleri tenzih ettiğimi söylemiştim.benim bahsettiğim çevremdeki genel durum.istisnalar yokmu fazlasıyla var.çevremde kendisi eşinin müdürü olupta evinde kocasının bir dediğini ikiletmeyen birisi bile var hatta.umarım hersey gonlunuzce olur.saygılarımla

Doğrudur dedikleriniz tabi ki. Karşılıklı fikir alışverişi yapıyoruz muhabbet ediyoruz burada sonuçta. Benim fikrim bu.

Ben bir evli okumuş bayan çalışmadığında evde oturduğunda üzülüyorum. Nedeni basittir. O okulu bitirdiğinde iyi yerlerde çalışacak. İyi işler yapacak belki de. Topluma faydası olacak. En azından okuduğu yılların emeğini alacak. Ev temizlemek yemek yapmak çamaşır yıkamak için okumamıştır. Kemal Sunal'ın filmi vardı. Aslında bi bölümü güzel bir mesaj veriyor bize. Filmin adı : Şen Dul Şaban. Kadın ile erkek yer değiştirdiğinde neler oluyordu. Kadın çalıştığında illa havası olur. Sonuçta Türk kızları hep bi baskı altında büyüyor. İş hayatına girince biraz para kazanınca bir havalara bürünüyorlar. Bunun nedeni baba evindeki o baskıdır.

Neyse Lafı uzatıp sizin de canınızı sıkmayayım. Bence evlilik güzel bir kurumdur. Ben bana uyan birini bulsam gözümü dahi kırpmadan evlenirim. Ev adamıyım. Aile babasıyım ben.

Saygılarımla.

estagfurullah muhabbet hic sıkmadı aksine sardı bile :) Evlenin eşinizde çalışsın ama tek bir tavsiyem hala geçerli,her daim kendinizden azda olsa altta birini seçin.sizden daha fazla okumus yada kazanan olmasın...saygılarımla.

Üstad sorması ayıp neden bu tavsiye? Farklı sektörde biri mühendis diğeri personel müdürü olan iki kişi anlaşmaz mi?

Cok istisna karakterler olmadigi muddetce anlasamazlar bence hocam, anlasirlarsada erkegin cabasi ile olur. Kadinlar yaratilis itibariyle kendinden herhangi bir konuda asagida olan birisiyle yapamiyorlar. Erkek ezmez boyle bir durumda ama kadin hemen ezmeye kalkar bir arkadasim var esi ondan 3 kat fazla para kazaniyor kiz her konunun sonunu maaslara getiriyor. Aslinda cevrede ornek cokta yakin olmadikca gorunmuyor ondandir tavsiyem yoksa tabiki karar sizin yaradan herkese gani gani mutluluk versin. Saygilarimla

Alıntıları Göster
    En zor zamanınızda yanınızda duracak tek kişi eşinizdir.Arkadaş,sevgili bir yere kadar destek olur.Ama eşiniz ölene kadar yanınızda durur.Yukarıda anlattım ben varlık içinden yokluğa düştüm Allah'a şükür yine de borcum harcım yok.Ama zor geçiniyoruz.Bazen eve ekmek getiremediğim günler oldu.Eşim asla şikayet etmedi.Eşinizin size güvenmesi de çok önemli.Beni her zaman motive eden kişi de eşimdir.Sen yaparsın,biz neleri atlatmadık bunu mu atlatamıcaz diye diye beni ileriye ittirdi.Hele akşam eve gittiğinizde çocuğunuz kapıyı açıp hoşgeldin babacım seni çok seviyorum demesi yok mu paha biçilemez.Eşimle kavgalarımız da 1 günü geçmez bizim.Çok şiddetli kavga edip yatmış olsak dahi ya sabahına ya da diğer günün akşamına o özür diler ve ya ben özür dilerim barışırız.Gerçek sevgide maddiyat 2. plandadır.Şimdi yanınızda aileniz var.Ayrı bir eve çıkmayı deneyin bakalım.Her akşam yorgun argın eve gidiyorsunuz ve size kapıyı açacak kimse yok.Günün nasıl geçti diye soran kimse yok.Bomboş ev böyle bir hayatı düşünmek bile beni ürpertiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Amedra

quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

İstersen dünyanın en zengini ol istersende en fakiri sevgili bulmak,evlenmek bişeyler yaşamak tamamen hormonal şeylerdir o tatminden sonra eşinin davranışı görüşleri hoşuna giderse kız hanım hanımcık çıkarsa işte o zaman mutlu bi evlilik olur çok evlilik gördüm evlenen insan gördüm bunu anladım kimse kimseyi kandırmasın amaç cinsellik abi kimsede kusura bakmasın.

Eşim tanıdığım ne ilk ne de tek kadın.. Çok da özeli saçmak da istemiyorum ama şu kadar söyleyeyim.. Hiç bir kız seni eşin olduğundaki gibi saramaz.. Hani hormon falan diyorsun ya.. Onlar beyinde gerçekleşiyor.. O an, ortam nasılsa aldığın keyif de o oranda artar derler ya..

İşte gerçekten sevdiğin ve evli olduğun biriyle yaşadığın a'nı, hiçbir kız arkadaşta bulamazsın..

Flört olaylarını, sevgili muhabbetini de yaşadım.. Hani şu uçağa binerken yetişmeler, vaz geçmeler.. İnanmayabilirsin ama onları bile yaşadım.. Ama Mizanseni romantik olsa da, yaşadığında hep kuru kalıyor..

Yan karyolada burnu hafif tıkalı bebeğinin mışıltılarını duyarken.. Ateşi 38'den 36.7'ye ne zaman düşer diye gecenin 2'sinde düşünürken kolunun altında eşinin sana bakıp, "seni seviyorum" demesi.. Bütün o yaşanmış siyah-beyaz anıları delip, geçiyor.

Edit: Cümle düşüklüğü giderildi..

Şu son yazdığınız cümleler varya, beni benden aldı desem yeridir. Yazınızı gece 2 gibi okumuştum ama gerçekten çok güzel bir şekilde anlatmışsınız, keşke dediğiniz gibi benimde öyle bir eşim olsa. Sonuçta böyle bir şeyi kim istemez ki?

Bu konu başlı başına zaten çok iyi olmuş, evlenen ve evlenmeyi düşünen arkadaşlar için muhabbet konusu gibi bir yer oluşmuş, görmek istediğim konulardan biri bu olsa gerek.

Alıntıları Göster
    Evlilik tecrübesini yaşamış abilerime birşey soracağım.Mesela evlendik illaki çocuğumuz mu olması lazım?Aile neden baskı yapıyor?İki eş sevgili gibi yaşayamaz mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Gatetrans

quote:

Dostum birde konuyla alakalı güzel birşey paylaşayım dedim.Senin son cümlene hitaben.

Cerez tabagi - 1
    Bir kuruyemis tabagi kalabalik bir grubun onune geldigi zaman sirasiyla
    once antepfistiklari , ardindan bademler, sonra findiklar gider. En sona
    beyaz ve sari leblebiler kalir. Eger belli bir yasa kadar evlenmemissen
    de durum farkli olmaz. Ya kalan leblebiler ve aycekirdekleri ile idare
    edersin, ya da olur! ya bir fistik bulurum diye tabagi karistirir durursun..

Cerez tabagi - 2
    ayni tabakta ucu acilmamis kabuklu sam fistiklari da kalir.
    Herkes bir eller, bakar ama kimse acmaya cesaret edemez, tabaga geri
    birakir. Onlara ulasmak cesaret ister. Disine guveneceksin kiracaksin ki,
    icinde gizledigi lezzete ulasabilesin. Ama risklidir, disini kirabilirsin. '

Uuuu örneğin kralı

*Map design.
    *Concept design.

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

bende evliyim 5 yıl önce boşanma davası açtım hala kurtulamadım.. Yiyorsa evlenin valla ne diyeyim

çocuk varmı usta?

Orijinalden alıntı: uA_emir07

quote:

bende evliyim 5 yıl önce boşanma davası açtım hala kurtulamadım.. Yiyorsa evlenin valla ne diyeyim

çocuk varmı usta?

yok neyseki

quote:

Orijinalden alıntı: uA_emir07

quote:

çocuk varmı usta?

yok neyseki

Alıntıları Göster
    Evlenilecek kız mı kaldı zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Avesome

Evlilik tecrübesini yaşamış abilerime birşey soracağım.Mesela evlendik illaki çocuğumuz mu olması lazım?Aile neden baskı yapıyor?İki eş sevgili gibi yaşayamaz mı?

Torun,evlattan daha çok sevilir.O yüzden torun sevgisini yaşamak isterler.Bazı geri kafalılar da evli çiftlerin 1-2 sene geçmesine rağmen çocuk yapmamışlarsa,çocuklarının olmadığını (erkekte veya kızda problem olduğunu) veya ayrı yattıklarını düşünürler.Ayrıyetten bayanların annelik duygusunu tatmak için çocuk istekleri hayli kabarıktır.Bu nedenlerden dolayı evlendikten 1 sene sonra çocuk yapar Türk milleti.Bizimkine gelecek olursak eşim de ben de istediğimiz için.

Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

En zor zamanınızda yanınızda duracak tek kişi eşinizdir.Arkadaş,sevgili bir yere kadar destek olur.Ama eşiniz ölene kadar yanınızda durur.Yukarıda anlattım ben varlık içinden yokluğa düştüm Allah'a şükür yine de borcum harcım yok.Ama zor geçiniyoruz.Bazen eve ekmek getiremediğim günler oldu.Eşim asla şikayet etmedi.Eşinizin size güvenmesi de çok önemli.Beni her zaman motive eden kişi de eşimdir.Sen yaparsın,biz neleri atlatmadık bunu mu atlatamıcaz diye diye beni ileriye ittirdi.Hele akşam eve gittiğinizde çocuğunuz kapıyı açıp hoşgeldin babacım seni çok seviyorum demesi yok mu paha biçilemez.Eşimle kavgalarımız da 1 günü geçmez bizim.Çok şiddetli kavga edip yatmış olsak dahi ya sabahına ya da diğer günün akşamına o özür diler ve ya ben özür dilerim barışırız.Gerçek sevgide maddiyat 2. plandadır.Şimdi yanınızda aileniz var.Ayrı bir eve çıkmayı deneyin bakalım.Her akşam yorgun argın eve gidiyorsunuz ve size kapıyı açacak kimse yok.Günün nasıl geçti diye soran kimse yok.Bomboş ev böyle bir hayatı düşünmek bile beni ürpertiyor.

Alıntıları Göster
    Çok sevdiğim bir abi vardı 56 yaşlarındaydı.O yaşına kadar evlenmemiş birisi.
    Evde kendi işini kendi görmek zorunda kalıyor.
    hem çalışacaksın akşama kadar hem gelip yemeğini yapacaksın çamaşırını yıkayacaksın vsvs.
    Yalnızlık çok koymaya başlıyor zamanla,bütün arkadaşların evli.. akşam evlerine gittiklerinde
    halini vaktini soran birisi olması iki güleryüz gösteren birisi olması başkadır derdi.

Kadınlarla hep bir gecelik ilişkileri vardı.
    Aynı zamanda alkole çok düşkündü,içmediği zaman eli ayağı titriyordu alkolikdi anlayacağınız..
    her akşam 6 da meyhaneye gider 12 ye kadar rakı içer dostlarıyla
    muhabbet ederdi.bende bir dönem çok takılmıştım meyhane ortamına orda banada
    bu konularda anlattığı çok şey olmuştu.hep derdi ne yap ne et yaşın daha geçmeden
    evlen yuva kur,çoluk çocuğa karış diye..

Aynı zamanda varlıklı bir insandı zamanında ceoluk yapmış bir adamdı.
    Zamanla bıraktı tabi işi gücü elinde avucunda ne kadar mal mülk varsa yedi,alkole ve kadına harcadı.
    öldüğünde başını sokacak bir evden başka birşeyi yoktu.
    Diyeceğim o ki yalnızlığında zor yanları var,Evliliğinde..

Mesela evlilikle ilgili yukarda ki acı durum gibi bir örnek daha göstereyim,
    42-43 yaşında zamanında yanında uzun bir dönem çalıştığım bir abi vardı.
    evli ve 3 çoçuk babasıydı,geçen sene boşanmak zorunda kaldı çünkü
    çalışıp para biriktirip aldığı bir arsayı karısının üzerine yapmıştı karısıda
    arsayı abisine devretti..Aile içi huzursuzluk,kavgalar falan derken karısı boşanmak istediğini söyledi..
    çocuklarıda annesinden taraf olunca boşanmak zorunda kaldılar.
    ki öyle bir insandı ki gönlü bol bir insan elinde ne varsa
    paylaşan yemeyen yediren içmeyen içiren bir insandı.

Çocuklarınında hepsinin eğitimleri için dershaneler özel dersler bilmem neler falan
    derken döktüğü paranın ve ilgilinde haddi hesabı yoktu..Bizzat şahidi olan birisiyim.
    Şimdi yalnız kaldı annesi babasıda köyde yaşıyor yaz aylarında istanbula geliyorlar birkaç ay kalıp gidiyorlar tekrar.
    Aynı zamanda hakim çocukların velayetinide annesine verdi ve nafakaya ödemesinde karar kıldı.
    bunca vefasızlığa rağmen nafakanın dışındada para yardımında bulunmaya devam ediyor.ödemek zorunda
    olmamasına rağmen.üzülüyor bu duruma tabi ki bu yaşdan sonra böyle bir duruma düşmekde koyuyor insana.
    Tabi fazlada bu abiyle ilgili konuşmak istemedim burda anlatmadığım ne acı durumlar var.

Tabi bu ve bunun gibi yaşanmış milyonlarca acı durum var.
    Ben herkez evlensin yuva kursun diyemem aynı şekilde evlenmesin yalnızlık sultanlıkdırda diyemem.
    İki durumunda kendine göre acı ve tatlı yanları var,
    herkez kendi yolunu kendisi çizsin.

• Ne saniyofun be kardes parasiz hicbir sey donmuyo kiz sana asik olsan sensiz yapamasin ama dugune kiyafet alcam dediginde vermezsen eline maasin yarisini felegin sasar benle gerekirse sogan ekmek yr diyen arkadaslar o eski turk filmlerinde olur baskada biryerde olmaz ornegide yok

Orijinalden alıntı: buckfush

quote:

Orijinalden alıntı: opusdei

1 yıldan uzun bir süredir ailemden uzakta yaşıyorum ve cidden bekarlık sultanlık
    ev düzeni oldukça iyi geçen üst kattaki yaşlı teyzeler geldi öve öve bitiremediler dediklerine göre birçok evli insanın evinden daha temiz ve düzenliymiş evimiz
    ev arkadaşımla birlikte haftada bir gün temizlik yapıyoruz, yemeklerimizi evde yiyoruz ve bulaşıkları yemekten hemen sonra yıkıyoruz, herkes kendi çamaşırlarını yıkayıp ütülüyo, ikimizin de odası oldukça düzenli
    eve gelen kız veya erkek arkadaşlarımız şaşırıyo, hatta yazın ailem kalmaya geldi annem temizlicek yer bulamadı en sonunda balkonu yıkadı
    bekar ve tek yaşıyosan istediğini yapabilir, eve istediğin saatte gidebilir, istediğini giyebilir, istediğini yiyebilir, eve istediğin arkadaşını getirebilirsin en güzel yanı bu bence
    bir de televizyon olayı var malum kızlar televizyondaki bütün dizileri izliyo aksine ben yıllardır belgesel ve spor harici televizyon izlemeyen birisiyim o yüzden evleneceğim kişinin televizyon izlememesi ve yatmadan önce kitap okuması ve uğraştığı bi hobisi olması lazım ki bu kızı şu ana kadar ne gördüm ne duydum
    evlendiğin zaman hem masraflar 2 katına çıkıyor hem de onu düşünmek zorunda kalıyosun
    demem o ki kendine değer veriyosan, azıcık da olsa düzenliysen ve kendi işini kendin yapmayı seviyosan bekarlık cidden sultanlıktır
    unutmadan söyliyeyim ailemle yaşarken kendi çamaşırlarımı kendim ütüler, kendi odamı kendim temizlerdim hatta evde mantıyı ben yapardım

tarif ettiğin hatun nil karaibrahimgil

ama kaçırdın 2-3 sene önce evlendi o

zaten onda gözüm yoktu bi güler sabancı değil sonuçta

• quote:

Orijinalden alıntı: CeLLaT_1905

quote:

Orijinalden alıntı: Avesome

Torun,evlattan daha çok sevilir.O yüzden torun sevgisini yaşamak isterler.Bazı geri kafalılar da evli çiftlerin 1-2 sene geçmesine rağmen çocuk yapmamışlarsa,çocuklarının olmadığını (erkekte veya kızda problem olduğunu) veya ayrı yattıklarını düşünürler.Ayrıyetten bayanların annelik duygusunu tatmak için çocuk istekleri hayli kabarıktır.Bu nedenlerden dolayı evlendikten 1 sene sonra çocuk yapar Türk milleti.Bizimkine gelecek olursak eşim de ben de istediğimiz için.

Ben evlendikten sonra çocuk işine girmeden sevgili gibi gezmek istiyorum.Evliyken hayatımı yaşamak istiyorum diğer türlü görüşlerime ters

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.