Şimdi Ara

Hayatını Bir Sınava Bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Belki lise dönemi boyunca çalıştın belki son sene çalıştın; belki de yeterince çalışmadın ama sonuç olarak 'hayatının bir sınava bağlıymış' gibi olduğunu düşünüyorsun çünkü sistem böyle düşündürmek zorunda bırakıyor. Streslisin, bir öğrencinin olabileceği en zor dönemini yaşıyorsun, hedeflerin var, ailenin-dostunun-çevrenin beklentisi var. Sınav karşına neler getirecek emin bile değilsin.
    Şimdi o stresi sıkıntıyı bir kenara at. En baştan söyleyeyim YGS saçma bir sınav. 2 sene denedim, gördüm. Bazen hırs yaptım, bazen yoruldum bıraktım. En yakın dostlarımdan hırsları yüzünden darbeler de yedim, yalnız da kaldım. Bazen çalıştım sonucunu alamadım. Bazen de çalıştığımın karşılığını fazlasıyla aldım. Ama bütün bunları yaşarken ben 'BEN'i unuttum. Üzerime yüklenen bu yük beni tahmin bile edemeyeceğim psikolojik sorunlara götürdü. Ve hayatı bile boşvermiştim, bırak hedeflerimi, hayatı bile...

Ve sonradan anladım ki hayatın güzellikleri dururken kendimizi bir sınava, bir hedefe odaklamamız ne kadar aptalcaymış. Hedefleriniz olsun ama hayati bir durummuş gibi bakmayı kesin artık. ''Hayat kısa, kuşlar uçuyor'' arkadaşlar. Gereksiz sanat gelebilir ya da gereksiz edebi gelebilir ama bu böyle. Emin olun herhangi bir olay çıkabiliyor karşınıza ve ''Hayat''ı dahi boşverebiliyorsunuz. O yüzden hayat dururken sınav stresiyle kendinizi harcamayın.

İçimden geçenleri yazmak istedim çünkü geçen sene bir mezun olarak bu stresi o kadar kötü bir şekilde yaşadım ki.

Umarım çok mutlu olursunuz hepiniz sınavdan sonra, başarılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kessy -- 11 Mart 2016; 0:10:11 >

• Hayatımı bir sınava bağlamadım. Ama hayatlarımız bir sınava bağlı zaten. Yaş olmuş 22 bir üniversite bıraktım 2 yıllık. Tekrar okumak için giricem sınava. Bakalım nolacak. Hoş olmazsa hazırda bi yerlere geldiğim işim var çok şükür ama. Okumak şart benim gözümde.
  • Kobe Bean Bryant K kullanıcısına yanıt
    %25 eczacılık
  • Luken Drew kullanıcısına yanıt
    Ben de okumama kanaatinde değilim ama bu kadar hayati bakılıp stres yapılması + insanların genç yaşta ruhen yaşlandırılmasına karşıyım. 18 yaşım,19 yaşım nasıl geçti anlayamadım bile.
  • Q ver gitsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Morali bozuk olan okusun up'ı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.