Şimdi Ara

Hayatımın sporunu seçmek istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Cümleten Selamın Aleyküm öncelikle herkezin cuması mübarek olsun.

Ben 15 yaşındayım kilom 65lerde boyum ise 175in üstünde 180e yakın anlıyacağınız çok iri yapılı biri değilim.Ben daha önceden muay thai yapıyordum ama hareketlerin sınırlı ve az sayıda olması bir zaman sonra sıktı ve bıraktım şimdi hayatım boyunca kendimi bu spora verebileceğim bir dövüş sporu arıyorum yani 3 ay 5 ay yapıp bırakmıcam Allah izin verirse profesyonel olarak kendimi geliştirip ringlerde müsabakalara çıkmayı istiyorum.Hatta ekmek parasını bu işten kazananlardan biri olmak istiyorum diyebilirim.2 hafta sonra %89 sınıfta kalıcağım için okuluda bırakıcam yani kendimi tam olarak spora birazda iş hayatına vericem.

Yaşımın geç olduğunu düşünmediğim için profosyonel seviyeye kadar kendimi geliştirebileceğimi düşünüyorum.Vücut yapım gereği boks da kendimi geliştirmemin pek doğru tercih olmuyacağını düşünüyorum zayıf adama biraz ters düşüyor muay thai den az çok aklımda kaldı.

65 kilo civarında boy 1.75-1.80 arası fazla iri yapılı olmayan biriyim ve benim vücut yapıma en uygun dövüş sporu hangisidir tavsiyelerinizi bekliyorum.

Not:Lütfen herkez kendi yaptığı sporu önermesin benim gibi birine sumo güreşi önermek gibi birşey oluyor :) Vücut yapıma en uygun dövüş sporu hangisidir bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

• okulunu sakın bırakma okulunu da bitir sporunu da yap
    unutma spor karın doyurmaz (futbol , basket ,voleybol vb hariç) hatta spor yapmak için cepten çok para harcaman gerekecek.
    yaşın daha çok genç ileride bıkana kadar iş hayatında olacaksın zaten.
    bana göre senin vicuduna kung fu tarzı sporlar gidebilir.ama sağlam olmak istiyorsan en az 2-3 dalda uzmanlaşman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 28 Mayıs 2012; 19:39:51 >
  • Taekwondo öneririm. Yaratıcılığın ve zekanın önplanda olduğu bir spor. Ağırlıklı olarak bacak kullanıyoruz birkaç teknikte el ile. Vücut ölçülerinde iyi. Ben 178cm ve 58kgım. Bacaklarında esneklik de varsa taekwondo derim.
  • okulu asla bırakma
    ama hem de ilerde iş imkanı için istiyosan kick box ve taekwando en uygunu
  • Arkadaşlara katılıyorum okulu asla bırakma beyin gelişiminin durması demek zeka seviyenin düşmesi demek ve dövüş sanatları ile ilgilenen birinin aktif bir beyni olmalı ki rakipleri karşısında fark yaratsın. Hemde türkiye şartlarında dövüş sanatları karın doyurması zor.
    Bu işlerden çok anlamam ama sıkılmadan ömür boyu yapılacak en güzel spor bence Wing Chun dur çünkü bu sporun sana kattığı kadar sende ona bişiyler katabilirsin ve filmelerden gördüğüm kadarıylada zevkli bir spor ama Türkiyede gerçek Wing Chun öğretenn ustalar var mı bilemiyorum
  • Wing tsun yap 5 yıl.
    Bjj yap 2 yıl.
    tekrar 2 yıl muay thai yap.

git mma'ya katıl 25inden sonra paraya para demezsin.Kimbo reyizide döversin belki :P
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    okulu bırakmak istiyorum
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.