Microsoft Edge'i denemedim fakat şimdiye kadar hayatımda kullandığım en hızlı ve açık ara önde olan tek bir tarayıcı var, o da Coowon Browser. Chrome alt yapısı ile yazılmış, Chrome'dan da Chrome'un 64 bit olan Canary sürümünden de çok çok daha hızlıdır. Hatta Haftalardır aşırı derecede lag yapan The King of Towers adlı oyunda bile lagı gözle görülür derecede azaltmıştır. Farkı görmek içinwww.coowon.com linkinden tarayıcıyı indirip herhangi bir Flash oyunu test edebilir veyahut internet sitelerini açarak da test edebilirsiniz. Coowon DH'yi 1 saniyede açarken, Chrome 4 saniyede açıyordu. Demin denedim, bu sefer Coowon 4 saniyede açtı, Chrome ise 6-7 saniyeyi buldu. 2 saniye çok fazla bir şey farkettirmez belki ama cidden oyunda aşırı fark yarattı. Bu arada siteye girince güvenlik uyarısı veriyor ve tarayıcıyı Chrome ile indirirseniz, indirme tamamlanınca Chrome, dosyayı otomatik olarak siliyor. Bu yüzden tarayıcıyı Firefox veya Internet Explorer ile indirmeniz gerekiyor.(Chrome'da indirmeleri direkt bilgisayara kaydetme yolu var mı bilmiyorum, eğer varsa o şekilde de yapılabilir belki).