Şimdi Ara

Hayatımda hiçbirşey yolunda gitmiyor... :(

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
2
Favori
12.552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuan içimi dökme havamda değilim, ama gerçekten çok doldum. Yine o "deheye içini dök, azcık rahatla ve b*ktan yaşamına devam et" modunda bir yazı yazmak geldi içimden. Amacım yazdığım gibi, sadece azcık da olsa rahatlamak istiyorum.

Özet olarak yazayım, hem ileride bana da okurken özet olur. Gün olur benim de zamanım gelir, ve zamanım değerli olur belki önemli bir insan olurum (keşke). Maddeler halinde başlayayım:

-22 yaşındayım
    -Hiç kız arkadaşım olmadı
    -Hiçbir kıza da teklif etmedim, iyiler hep kapılmış.
    -Daha geçen gün yanıma bir kız geldi muhabbet kurdu (pek olmaz bu, çünkü kilo sorunum var az da olsa), ama kızla muhabbeti ilerletmedim. Çünkü beğenmedim kızı.
    -Hayatımdan 3 sene çalındı, çalanlar yakınımdaki kişiler. ÖSS ile ilişkili şekilde gitti 3 sene birden. Sevmediğim bölümü okuyamadım bıraktım. Aile zoruyla gitmiştim.
    -Şuan kendimden 3 yaş küçüklerle aynı kademedeyim.
    -Benim yapmadığım çoğu şeyi 15 yaşında bebeler yapıyor.
    -Param yok, yani çok param yok. Allaha şükür istediğim zaman istediğim yemeği felan yiyebiliyorum ama sınıfta herkeste iPhone var, Samsung S4 var, arabayla gelen var. Mercedes'le BMW ile gelen bile var.
    -Ailemle aram bozuk. Yani öyle zannediyorum, çünkü aramız çok bozuktu, 3 senemi çöpe attıkları için. Ama şuan nedense iyi davranıyorlar. Ben de kötü davranmıyorum. Arada kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar o 3 sene konusunda, taviz vermiyorum. Ama onun dışında sıkıntımız yok.
    Ama ileride ne olur bilinmez, çünkü bu 3 senenin faturası mutlaka birine kesilecek. Eğer ailem olursa tüm bağlarım kopabilir ailemle.
    Su akar yolunu bulur diyorlar, sanırım suyun nereden akıcağını zaman belirliyecek.
    -Dolayısıyla kariyer konusunda da iyi yerde değilim. Daha üniversitenin başındayım, yaşıtlarım etrafa CV'lerini saçmaya başladı bile.
    -Yine arkadaşlarım Avrupa'da, Amerika'da, her tarafı geziyorlar. Bense burada tıkılıp kaldım.
    -Kafamda birşeye odaklanamıyorum. Çok çabuk dalıyorum. Hep aynı şeyler dönüyor kafamda.
    -Özellikle sinir olduğum arkadaşlarım da var, kıskançlık demiyelim ama bilmiyorum ne olduğunu hissettiğim duygunun. Sanırım zavallılık duygusu.
    Bahsettiğim arkadaşın kız arkadaşı var, Avrupa'yı gezdi dolaştı, cebinde parası, altında arabası var. Onun lisedeyken olduğu seviyeye ben hala ulaşamadım.

-Onun dışında lisedeyken dindar bir insandım. Yani namaz felan kılmıyordum ama Allah'ın beni sevdiğine emindim. Cidden mutluydum yani.
    -Ama şu sıralar dinden uzaklaştım diyebilirim. Ateist'lik olarak demiyorum, müslümanım ama sanki Allah'ın beni sevmediği hissine kapılıyorum. Tamam Allah var, ama beni sevmiyor galiba. Yoksa hep ezilen taraf ben olmazdım.

-Son senelerde sanki seyirci gibiyim birçok şeye. Ölmek üzere değilim ama film şeridi gibi akıyor hayat. Sinemada bir adamın gözünden o adamın hayatını yaşamasını izlememle, benim hayatımı yaşamam birbirinden çok da farklı gelmiyor.

-Ve bütün bu b*kluklar başıma şu sevmediğim bölümde okuduğum 3 senede geldiği için olay yine aileme geliyor. Ailemi sorumlu tutuyorum durumdan sanırım. Ama şuan iyi de davranıyorlar, o yüzden de kızıyorum belki de.

Poff bilmiyom işte yaa kafam karışık. Küçükken büyümek istiyordum da, çok da matah birşey değilmiş. Onu anladım en azından şimdiye kadar. Bir yandan hayat geçiyor, bir yandan herkes seni geçiyor felan.

İşte böyle benim hayatım.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hayatımda Hiçbir Şey Yolunda Gitmiyor: Nedenleri ve Çözümleri

Hayatta her şey yolunda gitmediğinde bunalmış ve umutsuz hissetmek doğaldır. "Hayatımda hiçbir şey yolunda gitmiyor" düşüncesiyle başa çıkmak zor olabilir, ancak bu duyguları yaşayan tek kişi olmadığını bilmek önemlidir. Pek çok insan hayatlarının belirli dönemlerinde benzer zorluklarla karşılaşır.

Neden Hiçbir Şey Yolunda Gitmiyormuş Hissi Oluşur?

• Gerçekçi Olmayan Beklentiler: Mükemmel bir hayat beklentisi, hayal kırıklığına ve tatminsizliğe yol açabilir.
    • Negatif Düşünce Kalıpları: Olumsuz düşünceler bir kısır döngüye yol açabilir ve hayatın olumsuz yönlerine odaklanmana neden olabilir.
    • Stres ve Kaygı: Stres ve kaygı, fiziksel ve zihinsel sağlığını olumsuz etkileyerek hayatında yolunda gitmeyen şeylere odaklanmana neden olabilir.
    • Travmatik Olaylar: Geçmişteki travmatik olaylar, hayatın şu anki gidişatını etkileyerek yolunda gitmeyen şeyler hissine neden olabilir.
    • Dış Faktörler: Ekonomi, ilişkiler ve iş gibi dış faktörler de hayatında yolunda gitmeyen şeyler hissine katkıda bulunabilir.

Hiçbir Şey Yolunda Gitmiyor Hissiyle Baş Etme

Bu duygularla baş etmek zor olabilir, ancak hayatında yolunda gitmeyen şeylere odaklanmaktan ziyade çözümlere odaklanman önemlidir. İşte yardımcı olabilecek bazı öneriler:

• Gerçekçi Beklentiler Belirle: Mükemmellikten ziyade gelişime odaklan.
    • Olumsuz Düşünceleri Sorgula: Olumsuz düşüncelerin farkına var ve bunların gerçekliği yansıtıp yansıtmadığını değerlendir.
    • Stres Yönetimi Tekniklerini Uygula: Stres ve kaygıyla başa çıkmak için düzenli egzersiz, meditasyon veya derin nefes alma egzersizlerini dene.
    • Profesyonel Yardım Almayı Düşün: Bu duygularla kendi başınıza baş edemediğinizi düşünüyorsanız profesyonel yardım almak faydalı olabilir.
    • Küçük Adımlar At: Hayatında büyük değişiklikler yapmak yerine, küçük adımlar atmaya odaklan.
    • Pozitif İnsanlarla Çevrele: Seni destekleyen ve cesaretlendiren insanlarla vakit geçir.

Hayatında hiçbir şey yolunda gitmiyormuş gibi hissetmek geçici bir durum olabilir. Doğru adımları atarak ve çözümlere odaklanarak bu zorluğun üstesinden gelebilir ve hayatında daha olumlu bir bakış açısı geliştirebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: dh1999

Şuan içimi dökme havamda değilim, ama gerçekten çok doldum. Yine o "deheye içini dök, azcık rahatla ve b*ktan yaşamına devam et" modunda bir yazı yazmak geldi içimden. Amacım yazdığım gibi, sadece azcık da olsa rahatlamak istiyorum.

Özet olarak yazayım, hem ileride bana da okurken özet olur. Gün olur benim de zamanım gelir, ve zamanım değerli olur belki önemli bir insan olurum (keşke). Maddeler halinde başlayayım:

-22 yaşındayım
    -Hiç kız arkadaşım olmadı
    -Hiçbir kıza da teklif etmedim, iyiler hep kapılmış.
    -Daha geçen gün yanıma bir kız geldi muhabbet kurdu (pek olmaz bu, çünkü kilo sorunum var az da olsa), ama kızla muhabbeti ilerletmedim. Çünkü beğenmedim kızı.
    -Hayatımdan 3 sene çalındı, çalanlar yakınımdaki kişiler. ÖSS ile ilişkili şekilde gitti 3 sene birden. Sevmediğim bölümü okuyamadım bıraktım. Aile zoruyla gitmiştim.
    -Şuan kendimden 3 yaş küçüklerle aynı kademedeyim.
    -Benim yapmadığım çoğu şeyi 15 yaşında bebeler yapıyor.
    -Param yok, yani çok param yok. Allaha şükür istediğim zaman istediğim yemeği felan yiyebiliyorum ama sınıfta herkeste iPhone var, Samsung S4 var, arabayla gelen var. Mercedes'le BMW ile gelen bile var.
    -Ailemle aram bozuk. Yani öyle zannediyorum, çünkü aramız çok bozuktu, 3 senemi çöpe attıkları için. Ama şuan nedense iyi davranıyorlar. Ben de kötü davranmıyorum. Arada kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar o 3 sene konusunda, taviz vermiyorum. Ama onun dışında sıkıntımız yok.
    Ama ileride ne olur bilinmez, çünkü bu 3 senenin faturası mutlaka birine kesilecek. Eğer ailem olursa tüm bağlarım kopabilir ailemle.
    Su akar yolunu bulur diyorlar, sanırım suyun nereden akıcağını zaman belirliyecek.
    -Dolayısıyla kariyer konusunda da iyi yerde değilim. Daha üniversitenin başındayım, yaşıtlarım etrafa CV'lerini saçmaya başladı bile.
    -Yine arkadaşlarım Avrupa'da, Amerika'da, her tarafı geziyorlar. Bense burada tıkılıp kaldım.
    -Kafamda birşeye odaklanamıyorum. Çok çabuk dalıyorum. Hep aynı şeyler dönüyor kafamda.
    -Özellikle sinir olduğum arkadaşlarım da var, kıskançlık demiyelim ama bilmiyorum ne olduğunu hissettiğim duygunun. Sanırım zavallılık duygusu.
    Bahsettiğim arkadaşın kız arkadaşı var, Avrupa'yı gezdi dolaştı, cebinde parası, altında arabası var. Onun lisedeyken olduğu seviyeye ben hala ulaşamadım.

-Onun dışında lisedeyken dindar bir insandım. Yani namaz felan kılmıyordum ama Allah'ın beni sevdiğine emindim. Cidden mutluydum yani.
    -Ama şu sıralar dinden uzaklaştım diyebilirim. Ateist'lik olarak demiyorum, müslümanım ama sanki Allah'ın beni sevmediği hissine kapılıyorum. Tamam Allah var, ama beni sevmiyor galiba. Yoksa hep ezilen taraf ben olmazdım.

-Son senelerde sanki seyirci gibiyim birçok şeye. Ölmek üzere değilim ama film şeridi gibi akıyor hayat. Sinemada bir adamın gözünden o adamın hayatını yaşamasını izlememle, benim hayatımı yaşamam birbirinden çok da farklı gelmiyor.

-Ve bütün bu b*kluklar başıma şu sevmediğim bölümde okuduğum 3 senede geldiği için olay yine aileme geliyor. Ailemi sorumlu tutuyorum durumdan sanırım. Ama şuan iyi de davranıyorlar, o yüzden de kızıyorum belki de.

Poff bilmiyom işte yaa kafam karışık. Küçükken büyümek istiyordum da, çok da matah birşey değilmiş. Onu anladım en azından şimdiye kadar. Bir yandan hayat geçiyor, bir yandan herkes seni geçiyor felan.

İşte böyle benim hayatım.

Ankaradaysan yüz yüze yardımım dokunur

• Hayata kötü başladın diye kötü bitirecek değilsin ya,düzeltirsin elbet.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Daha Fazla Göster
  • Valla ne diyim adalet yok dunyada. Benim bir dolu avantajım var ama mutlu degilim. Uni ögrencisiyim izmirde cok guzel mekanda evimiz var her halt var evde tip iyi sayılır ama yok iste mutlu degilim. Okuldan eve igrenc bir hayat. Ne ortam hayalleriyle geldik . Kicimi yirttim ortam yapmak icin kicimi yirttim kiz arkadasim olsun diye. Tam oluyor ama son dk golu gibi hersey tekrar b.ka sarıyor. Burası bornova dısarı bi cıkıyosun millet akıyor bizde abaza devam . Ama ugrasmak bitmiyor . Dersler zaten sıkıcı her gittigimde lanet ediyorum. Ev isleri fatura isleri derken iyi hicbir halt olmadan lanet gun tamamlaniyor. Off offf

Sosyal fobim yoktu, ama istemedigim bir bölüme gelince ve de sevgilimden ayrılınca ilk 6 ay depresyona girmistim. Yani ilk 6 ay sıfır arkadas, litrelerce alkol. Okula gitmedim hiç, sırt çantamı alıp etraftaki 1-2 şehri gezdim tek basıma. Aradan 3 yıl geçti etrafımda pek çok arkadasım var, pek çok flört ettigim kız var, esnafla aram iyi. Sosyal yönden bir eksigim yok. Ama istemedigim bir bölümü bitirince herkes gibi istemedigim bir meslekte baskalarının hayatını yasamaya devam edicem. Ya da diplomayı duvara asıp tamamen farklı bir iş yapıcam.

-Üniversitede nasıl bir kız aradıgına baglı bu durum. İyiler derken sevismeyen,içki içmeyen kızlara mı iyi diyorsun ? Ya da dersleri iyi olan mı iyi kız sana göre ? Bu ayrımlara girersen kız arkadas olayı sallantıya girer daha da.

- Kilo problemli sabah kosusu ve sporla halledilir.

- Bu sorunu kendin aşacaksın. Hayatından 3 sene gitti ama hayat devam ediyor. Yapacak bir sey. Hepimiz lanet olasıca kpss ya da lanet olasıca özel sektörün kurbanları olucaz.

- Benim de 3-4 yas küçük arkadaslarım var. Üniversitede bunun pek önemli olmadıgını sen de iyi bilirsin.

- Merak etme devlet okulunda okuyanların çogunun parası yok. Mercedes, BMW'yi 4 yıl boyunca okulun etrafında görmedim yahu

- Herkesin ailevi problemleri var. Bizimkiler memur ol diye diretiyor. Arkadasımın babası, staja yollamamıs. Baska bir arkadasım babasını kaybetmis, ama hala hepimizden daha mutlu.

- CV dagıtıyorlar da çogu aynı terane işte. Kendini gelistirmeyince pek iyi yerlere giremiyorsun.

- Erasmus, wat,interrail yaparsın.

- Öyle zengin adamlar hep olacak etrafında bosver.

• O kadar dert etme, gerçek bir şey arıyorsan şu hayatta, onkoloji ya da hematoloji bölümlerinde yatan hastaları ziyaret et.

Daha 7 yaşında çocuk lösemi hastası. Hastahane de ilik bekliyor. Daha da küçük yaşta olanları var.

En güzel zamanları hastahanede ya da hastalığı, sağlık sorunu nedeniyle evde geçen insanlar var.

Bölümü sevmiyorsan bırak gitsin. Hayata bir kere geliyorsun. Sistemin akışına kapılmış gibisin sende. Okulu bitir. Kariyer yap. Evlen. Hayata bunun için mi geliyoruz? Maaşlar için mi?

Hayallerini gerçekleştir, sevdiğini söylemekten çekinme. Hayat devam ediyor.

Bak benim teyzem 6 yıl sonra bir üniversite kazandı. Şu an 40 yaşının üzerinde ama hayat enerjisi yüksek, o kadar pozitif bir insan ki...

Hayata tutunamamak gibi bir korkun olmasın. Bırak, akışına bazı şeyleri. Benim de olmadı. Ama iyi arkadaşlarım var. İyi insanlar var çevremde.

Ben biraz yapım gereği ciddi bir insanım. Erkek tarafı bizde biraz böyle. Tavır olarak olgun ama biraz da çekingenlik var bizde.

Bazen üzülüyorum, onlar kadar eğlenemiyorum, onlar kadar samimi olamıyorum diye. Ama artık kabullendim gibi. İnsanlara karşı biraz kapı duvar bir duruşum var ama bu öyle olduğumdan değil çekingenliğimden işte. 1 yıldır psikologa gidiyorum. İlaç kullanıyorum (Prozac 20 mg). Geçen seneye göre gayet iyi bir durumdayım. Hala bazı konularda çekingen olsam da bunların zamanla geçeceğini düşünüyorum.

Bence imkanın varsa git iyi bir psikiyatra. O seni psikologa yönlendirir zaten. İnsan derdini anlattıkça rahatlıyor.

Anlatmak istediğiniz şeyler varsa dinleriz. Dertleşiriz, bu kadar üzmeyin kendinizi. Ben aylarca evden çıkmadığımı biliyorum. Bütün yaz mevsimini bilgisayar başında geçirdiğimi biliyorum.

İmkanınız varsa kurslara gidin. Halk eğitim merkezlerinde ücretsiz kurslar var. İlla öğreneceğim diye bir kaide yok. Ben sırf kafam dağılsın diye gidiyorum , eve sadece uyumaya gideyim canım sıkılmasın diye.

Haftanın her günü sabahtan akşam 9-10 a kadar dolu dolu geçiyor artık. İnan bana ev-okul arasında sadece mekik dokuyunca öyle oluyormuş insan. Ben bunu anladım.

Git farklı insanlarla tanış, yeni çevreler edinmeye bak sürekli. Boş ver sen milletin ne düşündüğünü, ne dediğini. Hayata bir kere geliyorsun. Ve inan bana bu yaşlarında yapamazsan, kabuğunu kıramazsan, ileride daha da zorlaşacak bu bizler için.

-Milli Kayınço-

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

O kadar dert etme, gerçek bir şey arıyorsan şu hayatta, onkoloji ya da hematoloji bölümlerinde yatan hastaları ziyaret et.

Daha 7 yaşında çocuk lösemi hastası. Hastahane de ilik bekliyor. Daha da küçük yaşta olanları var.

En güzel zamanları hastahanede ya da hastalığı, sağlık sorunu nedeniyle evde geçen insanlar var.

Bölümü sevmiyorsan bırak gitsin. Hayata bir kere geliyorsun. Sistemin akışına kapılmış gibisin sende. Okulu bitir. Kariyer yap. Evlen. Hayata bunun için mi geliyoruz? Maaşlar için mi?

Bak benim teyzem 6 yıl sonra bir üniversite kazandı. Şu an 40 yaşının üzerinde ama hayat enerjisi yüksek, o kadar pozitif bir insan ki...

Hayata tutunamamak gibi bir korkun olmasın. Bırak, akışına bazı şeyleri. Benim de olmadı. Ama iyi arkadaşlarım var. İyi insanlar var çevremde.

Ben biraz yapım gereği ciddi bir insanım. Erkek tarafı bizde biraz böyle. Tavır olarak olgun ama biraz da çekingenlik var bizde.

Bazen üzülüyorum, onlar kadar eğlenemiyorum, onlar kadar samimi olamıyorum diye. Ama artık kabullendim gibi. İnsanlara karşı biraz kapı duvar bir duruşum var ama bu öyle olduğumdan değil çekingenliğimden işte. 1 yıldır psikologa gidiyorum. İlaç kullanıyorum (Prozac 20 mg). Geçen seneye göre gayet iyi bir durumdayım. Hala bazı konularda çekingen olsam da bunların zamanla geçeceğini düşünüyorum.

Bence imkanın varsa git iyi bir psikiyatra. O seni psikologa yönlendirir zaten. İnsan derdini anlattıkça rahatlıyor.

Anlatmak istediğiniz şeyler varsa dinleriz. Dertleşiriz, bu kadar üzmeyin kendinizi. Ben aylarca evden çıkmadığımı biliyorum. Bütün yaz mevsimini bilgisayar başında geçirdiğimi biliyorum.

İmkanınız varsa kurslara gidin. Halk eğitim merkezlerinde ücretsiz kurslar var. İlla öğreneceğim diye bir kaide yok. Ben sırf kafam dağılsın diye gidiyorum , eve sadece uyumaya gideyim canım sıkılmasın diye.

Haftanın her günü sabahtan akşam 9-10 a kadar dolu dolu geçiyor artık. İnan bana ev-okul arasında sadece mekik dokuyunca öyle oluyormuş insan. Ben bunu anladım.

Git farklı insanlarla tanış, yeni çevreler edinmeye bak sürekli. Boş ver sen milletin ne düşündüğünü, ne dediğini. Hayata bir kere geliyorsun. Ve inan bana bu yaşlarında yapamazsan, kabuğunu kıramazsan, ileride daha da zorlaşacak bu bizler için.

Yanlış anlaşılmayı düzelteyim hocam. Bölümü bıraktım şuanda istediğim bölümdeyim. Ama 3 sene çöpte.

• quote:

Orijinalden alıntı: dh1999

quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

O kadar dert etme, gerçek bir şey arıyorsan şu hayatta, onkoloji ya da hematoloji bölümlerinde yatan hastaları ziyaret et.

Yanlış anlaşılmayı düzelteyim hocam. Bölümü bıraktım şuanda istediğim bölümdeyim. Ama 3 sene çöpte.

Ne var yani üç senen gitmişse? Bak, sana ne diyorum? Kadım, 7 sene sonra kazanabilmiş üniversiteyi, düşün kaç yaşında?

Ben de 2 senemi kaybettim. Sızlanırsam geri mi gelecek? Hayat devam ediyor kardeş. Bak keyfine, mutlu olamadıktan sonra neyleyeyim öyle hayatı ya?

Yapmayın bunu kendinize, gencecik insanlarsınız.

-Milli Kayınço-

• Allah beni sevmiyor deme hocam. Sevmese sana dert vermez. Dert veriyor ki dua et oda senin sesini duysun. Bu yaşlarda hepimiz bu problemleri yaşıyoruz. Yalnızlıktır, paradır tamam yok hiç birimizde ama para ile mutlu olacağını nereden bilebilirsin ki. Yalnızlık konusunda da eğer yanında saçma sapan sana değer vermeyen belki seni aldatabilecek biri olmasındansa hiç olmasın daha iyi. Elbet birisi gelecektir. Birisi seni bulacaktır yada sen onu bulacaksın. Karşılaşacaksın bi şekilde birileriyle. Hiç mi olmadı ailen akrabaların sana bulur birini. Olmuyorsada zorlamanın bir anlamı yok. Hee bide şu var ilk gördüğün kızada direk kendini kaptırma yoksa perişan olursun. Sevgili iyi hoş ama derdi de dünya kadar hocam. Olanlar der bazen belki çevrenden duymuşsundur keşke başından hiç olmasaydı diye. Kilo problemini halletmeye çalış en azından elinde üç beş kuruş varsa git spora yazıl orada biraz sosyalleş kendini iyi hissedersin. Gerçek hakiki bir dostun varsa o bazen ailenden bile değerlidir çünkü kafa denk olur o seni anlar dinler. Bence sağlam bi dost bul kendine önce sonra kız olaylarına giriş. Tavsiye amaçlı diyorum bunları eğer umrunda olursa. Dua etmeyide unutma çünkü bu gerçekten önemli. Hiç bir kızı kendine gidip yalvarma. "Kalpler Allah'ın elindedir" Allah'tan iste ama hayırlısını iste. Umarım mutlu olursun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.