Şimdi Ara

Hayat tecrübesi iyi olanlar gelsin

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba size birkaç sorum ve danışacak durumların var ben küçüklükten itibaren sürekli atari pc oyunları oynadım ilkokulda çok fazla arkadaşım yoktu birkaç arkadaşım vardı onlarla da çok muhabbetim yoktu 8.sınıfa kadar kızlarla aramda düzgün bir muhabbet bile geçmedi ailem biraz fazla muhafazakardı bana küçüklükten kızlara karşı uzak durmamı söylediler ben ise onların sözünü dinledim çevrem fazla olmadığı için sürekli pc de oyun oynuyordum 6 yaşımda başladım pc de oyun oynamaya ve bir asosyal olup çıktım sosyal ilişkilerim berbattı ama notlarım iyiydi Sbs ortalamam 480di neyse lisede babam beni dini bir özel yurda gönderdi(feto) değil orada sadece yurttaki arkadaşların birkaçı ile muhabbetim vardı okulda yine kızlarla aram hiç iyi olmadı normal arkadaş olarak bile kız arkadaşım hiç olmadı zaten o zamana kadar konuşmadığım için benide fazla etkilemiyordu bu durum ama benim derslerde durumum kötüye gidiyordu lisede dersler bir düzen şeklinde gitmesi gerekiyordu ve ben bunu yırt ortamında yapamıyordum okulda derslerde konuşacağım fazla kişi olmadığı için sıkılıyordum sonra nakil ile başka bir okula gittim orada hayatım boyunca hiç hissetmediğim duyguları bir kıza karşı hissettim ama 1 sene boyunca hiç kimseye birşey söyleyemedim o senenin sonunda sınıftan samimi olduğum arkadaşıma meseleyi anlattım gidip söyle ne olcak dediler fakat benim için kolay bir durum değildi söyleyemedim açıkçası zaten ailemde sıkıntıydı böyle bir durumdan haberdar olursa bana kızmaları kaçınılmazdı onlara göre hayat ders ve dinden ibaretti ben ise o zamanlar araştırmayı ve okumayı sevdiğim için kendimi geliştirmiştim ailem dine araştırmadan direk inanıyordu "ha bu durum şöylesiymiş tamam öyledir dini sorgulama "kafayı yersin gibi "sözler söylüyorlardı ben ise Kuran da bile Allah'ın herşeyi araştırmamız gerektiğini söylediğini belirtiyordum ama beni ciddiye almıyorlardı bile babam akşam işten eve gelir televizyonun başına geçer tüm kanallardaki haberleri izler sonra dizi varsa onu izler yanında çay kuruyemiş artık ne varsa günlerini böyle harcar hafta sonları gezer yani açıpta ne kitap okurlar ne de makale ama televizyonda duyduklarını ise hep doğruymuş gibi konuşurlar onları anlamakta cidden sıkıntı çekiyorum neyse ben kendi farkındalığını kazandıktan sonra kıza herşeyi anlatmaya karar verdim uzun bir yazı yazdım o da bana düzgünce seviyeli bir şekilde cevap verdi ve olmadı.yapacak birşey yoktu hayırlısı bu diye hayatıma devam ettim ama bu süreçte derslerimden geri kalmıştım eksiklerim çok artmıştı.birde o zaman kadar ders çalışma alışkanlığım yoktu SBS ortalamamın nasıl yüksek olduğunu sorarsanız ben dersi derste iyi dinlerdim orda öğrenirdim lisede derste pek ders işlenmediği hocaların ise yetersiz olduğu bir ortam olduğu için pek birşey öğrenemedim. Şimdi ise sınava hazırlanıyorum ve her fırsatta ailem bana karşı ters çıkıyor.10 dk dinleniyorum laf ediyorlar sonra başıma geliyor namazını kıldın mı şunu yaptın mı bunu yaptın mı odanı düzelt bu yıl sınavdan yüksek alacaksın değil mi tarzı cümleleri çok kuruyorlar artık bıktım insanın çalışma isteğini mahvediyorlar ben ileride iyi bir mühendis ve fizikçi olmak istiyorum ama bana tıp oku en iyi en çok para kazanırsın diyorlar anlamıyorum herşey para mı madem bu kadar dine bağlısın parayı bu kadar önemseme ben para lüzumsuz demiyorum ama abartıyorlar .bana geçende yine şunu söyledi üni kazandıktan sonra yine yurda gidecek mişim dinimi diyanetimi öğrenecek mişim İnanın din konusunda şu an ondan çok şey biliyorumdur benim istediğim sevdiğim insanla bir ömür mutlu yaşamak elimizden geldiğincede ibadetimizi yapmak sizce hayatıma nasıl yön vermeliyim şu andan itibaren ne gibi önerileriniz var ne yapmalıyım size bir danışmak istedim
    Okuduğunuz için teşekkür ederim

Not:noktalama yapmadım hepinizden özür dilerim umarım çok kopuk olmamıştır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• güncel
  • evden ayrıl ben öyle yapmıştım. ama benim sıkıntım babamın alkol sorunuydu. bunu yapamıyorsan kulaklarını tıka ve onların istediğini yapıyormuş gibi yap. kimse sana istemediğin bir şeyi yaptıramaz bunu unutma. senin bu zorlamalar karşısında güçlü durman gerekiyor, niyetini belli etmen gerekiyor. sülaymancıların yurduna gönderildiği için evden kaçan sınıf arkadaşım vardı. yanlış anlama sana evden kaç demiyorum. tavır koy diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 112600 -- 16 Kasım 2016; 17:12:36 >
  • evden ayrılmayı gerçekten istiyorum çünkü artık bıktım böyle yaşamaktan bu yıl üniversiteyi kazanayım gerekirse bir işte çalışmaya başlayacağım ve hayatımı devam ettireceğim cidden artık bıktım bu arada söylediklerin için teşekkür ederim
  • Takdir edilecek karaktere sahipsin sorgulamayan araştırmayan bir toplumu Allah ciddi derecede uyarıyor zaten 3-5 akıllı adam olmazsa ülke mahvolur neyse sadete geleyim sen sınav dönemi bitene kadar sabret elinden geldiğince evde ders çalışma sadece akşam yatmaya kal hem ailen Özler hem kafan rahat olur üniversiteyi kazandığın zaman direk devlet yurduna başvur çıkarsa oraya gidersin çıkmazsa da eğer verecekleri yer cemaat değilse iyi ama cemaat se yine sıkıntı yok 1 ay en fazla kalırsın bu süre ayrı eve çıkacağın arkadaşları tanımam için fırsat olur benim arkadaşlarım cemaatdeydi biraz beraber kaldılar sonra eve çıktılar yani elinde fırsatlar varsa değerlendirmeye bak elinden geldiğince kız konusuna gelince kızlarla arani iyi tutma o kadar zaten çünkü Dara düştüğün zaman genelde sırtından ilk vuran kızlar olur tecrübeyle sabittir birkaç tane kız arkadasin da olsun tabi eğer mühendislik istiyosan sunumlarda senin çok işine yarayacak

• malatya6089 M kullanıcısına yanıt
    Yazdıkların için teşekkür ederim dediklerini uygulamaya çalışacağım

• Güncel.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Şu saatten sonra ailen ile olan diyaloğunu değiştiremezsin çalışmana devam et başarılı ol zaten bie süre sonra onlara ihtiyacın kalmayınca bir yoluna bakarsın bu arada meslek konusunda kendi istediğini seç gerekirse yalan söyle

• Güncel..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.