Şimdi Ara

Hayat Çok Garip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ergenliğim çok sancılı geçti. Bir de aşık olmuştum o yıllarda. İkisi üst üste perişan etmişti beni, mahvolmuştum. O günlerden beri bir gün düzelip bir gün kötüleşerek bugüne geldim.

Fakat ne o günlerde ne de yakın zamanda hiç bu kadar sorumsuz hissetmemiştim. Haftaya 3 sınav ve 1 makale var yetişmesi gereken ama umrumda bile değil. Yaparım bir şekilde, çalışırım bir şekilde diye diye erteliyorum. Hayata karşı hiçbir bakışım yok. İyi veya kötü hiçbir şey hissetmiyorum. Sanki bir robotmuşum gibi geçiyor günlerim. Tek yaptığım gece yatmak ve gündüz kalkmak.

Kendimi bildim bileli obeziteyle uğraşıyorum. Ne zaman 25-30 civarında kilo versem başıma kesin bir şey geliyor ve geri alıyorum. En son ameliyat olmak zorunda kaldım ve mahvoldum mesela.

İçimde hep bir burukluk var. Sanki birine, bir şeylere kırılmışım gibi hissediyorum. Antidepresan da kullandım ama hepsi beni daha kötü yaptı. Birkaç gündür ilaç kullanmıyorum.

22 yaşında olsam da bazen artık yeterince yaşadığımı ve göçüp gitmem gerektiğini hissediyorum. Ara sıra canımı alma fikri çok kuvvetli şekilde geliyor aklıma. Annemi üzmekten korktuğum için ve hatta kendi canımın yanmasından korktuğum için hep geri adım atıyorum.

Düzgün bir psikoloğa ya da psikiyatriste de gidemiyorum çünkü cebimde beş kuruş para da yok.

Arkadaşlarım bazen çok boş baktığımı söylüyorlar. Senin ruhunu söküp almışlar diyorlar. Gözlerin çökmüş diyorlar.

Fiziksel ve psikolojik hastalıklar hayat kalitemi sıfırın da altına çekti. Bu duygusuzluğu, bu sorumsuzluğu daha önce yaşamış ve çare bulmuş olan var mı?

iclal dereyoutube
    Sene 1973. Jane Maryam şarkısı ilk olarak Mohammad Nouri tarafından söylenmiş. Bestesi ise Kambiz Mojdehi’ye ait(miş). “Nazanine Maryam” veya “Gole Maryam” olarak da bilinen şarkı, en ünlü Farsça folklor aşk şarkılarından biridir. Bir rivayete göre sözlerinin, ertesi sabah idam olacağını bilen bir subayın, uyuyan kızı için yazdığına inanılır. Bir başka rivayete göre ise aslen Gilan bölgesinden gelen Nouri, bu şarkıyı “Maryam” adıyla sembolize ettiği sevgilisine yazmış. Bizim sarı saçlarını deli gönlümüzden çözemediğimiz Mihriban, Gilan’da pirinç tarlalarına çalışmaya giden Maryam olmuş. Peki kimdir bu Mohammad Nouri ve bir şarkı nasıl üç neslin en sevdiği şarkı hâline gelmiştir? Nouri 1979’da İran Devrimi’nden önceki dönemde bir nevi piyasanın dışlanan çocuğu. Yaptığı folk şarkıları elektromüzik ya da disko tarzına uymadığından yeni nesil tarafından pek tanınmıyordu. Devrim sonrası birçok sanatçının ülke dışına çıkmak zorunda kalması Nouri’nin kariyerinde gerçek bir u dönüşüne sebep olmuştur. Halk müziği ile uğraşan sanatçılardan biri olduğu için ülkede kalmasına izin verilir. (Gerçekten de Nouri’nin şarkıları ilhamını doğrudan Kuzey’deki yerel halktan alıyordu.) Gerek diğer sanatçıların ülke dışına çıkarılması, gerek Batı kültürü, kapitalizm ve kültürel sömürgelere karşı savaş açılması, sanatta millî ürünlerin öncelenmesine sebep olur; hâliyle bu da Mohammad Nouri’nin işine yaramıştır. ‘Jane Maryam’ şarkısı radyolarda döne döne çalmış, büyüğünden küçüğüne herkesin diline pelesenk olmuş. Belki de bu sayede farklı anlayışlarla büyüyen üç kuşağın da müzikteki ortak zevkini karşılayabilmiştir. Ve bu halk şarkısını kıtalar arası bir yolculuğa çıkaran, klasik Batı müziği usulünce yapılan bir uyarlamadayız, durağımız Rusya. Evgeny Grinko dayanamamış, kolları sıvayıp bu şarkıya piyanonun kendine has büyülü sesiyle yeniden can vermiş. - Ben de bu sayede rastladım, buradan dinleyebilirsiniz. Video, Evgeny Grinko - Jane Maryam https://youtu.be/qGVS_Ugb92c - Jane Maryam, cheshmato va kon, mano seda kon hava shod sefid, dar omad khorshid vaghte on resid ke berim be sahra Vay Nazanine Maryam Jane Maryam cheshmato va kon, seri balakon beshim ravoone, berim az khone shone be shoneh, be yad on rozha Vay naziane Maryam Baz dobare sobh shod, man hanooz bidaram kash mikhabidam, toro khab mididam Khosheye gham toye delam zade javoone, doone be doone del nemidone che kone ba in gham Vay nazanine Maryam Bia resid vaghte dero, male mani az pisham naro bia sare karemoon berim, dero konim gandomaro Bia resid vaghte dero, male mani az pisham naro bia sare karemoon berim, bia, bia nazanine Maryam, nazanine Maryam Khosheye gham toye delam zade javoone, doone be doone del nemidone che kone ba in gham Vay nazanine Maryam Bia resid vaghte dero, male mani az pisham naro bia sare karemoon berim, dero konim gandomaro Bia resid vaghte dero, male mani az pisham naro bia sare karemoon berim, bia, bia nazanine Maryam, nazanine Maryam - جان مریم آی گل سرخ و سفیدم کی می آیی بنفشه برگ بیدم کی می آیی تو گفتی گل درآید من می آیم وای گل عالم تموم شد کی می آیی جان مریم چشماتو وا کن ، منو صدا کن شد هوا سپید ، در اومد خورشید وقت اون رسید که بریم به صحرا آی نازنین مریم جان مریم چشماتو وا کن ، منو صدا کن بشیم روونه ، بریم از خونه ، شونه به شونه ، به یاد اون روزها آی نازنین مریم باز دوباره صبح شد ، من هنوز بیدارم کاش می خوابیدم ، تو رو خواب می دیدم خوشه غم توی دلم زده جوونه دونه به دونه دل نمی دونه چه کنه با این غم آی نازنین مریم بیا رسید وقت درو ، مال منی از پیشم نرو بیا سر کارمون بریم ، درو کنیم گندما رو بیا بیا نازنین مریم ، نازنین مریم آی مریم مریم ، ای نازنین مریم Tablo, by Michael Malm (1972)
    https://www.youtube.com/watch?v=wpysVueUifs

• Öleceğini bilerek yaşayan tek canlı insan. Bu gerçekliğin aslında insanı delirtmesi lazım ama delirmiyorsun yaşıyorsun bir şekilde

Sınavların bittikten sonra tatile çık, uzun yola çık, trene bin bir yerde in, yürü dolaş, paran varsa otelde kal, yoksa gece treniyle geri dön veya başka yere git, iyi gelir açılırsın. Yol insanı iyi yapıyor

• Hocam arkadaşlarınızın ne dediği sizi ilgilendirmesin, ne dediklerini çok umursamayın derim, arkadaşlarınız ilk önce kendilerine baksınlar eminim böyle şeyler dedikleri için sizden daha çok kusurları vardır, her insanın kusuru vardır, size kırıcı bir şekilde çok boş yapıyorsun diyorlarsa iletişiminizi kesin belli bir duruşunuz olsun.

• Teşekkür ederim hocam. Para ayarlayabilirsem bir yerlere gitmeyi düşünebilirim.

• Hocam boş yapıyorsun değil, boş bakıyorsun diyorlar. Söylerken dalga geçer gibi demiyorlar.

• kingofpotatoes kullanıcısına yanıt

Pardon hocam yanlış okumuşum aynı şekilde bana da boş bakıyorsun diyorlar hatta biraz seri katil gibi bakıyorsun diyorlar, çok ciddiye almayın ya

• Hocam benim bakışlarım her zaman böyle değildir. Bazı dönemlerde gerçekten boş bakarım. Buna asla engel olamıyorum. Normalde tipim öyle olsa hiç umrumda olmaz ama dönemlik olunca maalesef insan düşünüyor. Sağlık şu hayattaki en önemli şey belki de ve buna kesinlikle psikolojik sağlık dahil.

• Canım sıkkındı, mesajınla içimi rahatlattın  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam eklediğin şarkı spotify de yok mu

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • highest in the room kullanıcısına yanıt

Yok hocam ben de bulamadım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.