Asıl kabir azabı nedir bilir misin? Bu dünyanın zevklerini tadamadan ölmek. O zaman çok azab çekersin.
Tuvnera Hiç Zorbayı - The Greek - i okudunmu ? Düşünce tarzın ordaki Zorba karakterinin aynısıda.
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
Yaşamak ibadettir.
Ama nası yaşamak?
Okumadım. filmi varsa izlerim.
"Ghost" Hayalet filminde k bir sahne beni etkilemiştir. Metroda yaşayan diğer hayalet Patrick' e eşyaları nasıl kontrol edeceğini öğretirken sigara kutusunu kırıyordu ve tüm sigaralar yerlere saçılıyordu. O sırada sigaralardan birinin üzerine eğilip: "Şundan son bir nefes daha alabilmek için neler vermezdim..." diyordu. İşte yaşam böyledir. Anı değerlendireceksin mümkün olduğunca ertelemeyeceksin.
quote:
"Ghost" Hayalet filminde k bir sahne beni etkilemiştir. Metroda yaşayan diğer hayalet Patrick' e eşyaları nasıl kontrol edeceğini öğretirken sigara kutusunu kırıyordu ve tüm sigaralar yerlere saçılıyordu. O sırada sigaralardan birinin üzerine eğilip: "Şundan son bir nefes daha alabilmek için neler vermezdim..." diyordu. İşte yaşam böyledir. Anı değerlendireceksin mümkün olduğunca ertelemeyeceksin.
Biz diğer dunyada eğlenirken sonsuza kadar sen diğer dunyadada poku yiyeceksin ahh keşke şu ruslara uykaynalılara hiç bulaşmasaydım diyeceksin
quote:
Orjinalden alıntı: Black426
aynen banada çok boş geliyo..Okul falan..nasıl olsa ölücez..kız meselelerini vs bunun gibi şeyleri kafaya takmak çok boş geliyo..sonunda ölüceğimizi bilmek..sonra çok kötü oluyorum..şimdi diceksiniz herkes ölücek o zaman kimse çalışmasın vs ama bu farklı geliyo iste
Bunların farkına varmanda güzel bişey. Sonuçta öleceksin o yüzden hayattan keyif almaya bak. Nasıl mutlu oluyorsan o şekilde yaşa. Başkalarının düşüncelerine göre hayatına yön verme. Nede olsa hepsi geride kalacak en rezil olduğun anlar bile unutulacak. Utangaçlık sıkıntı bu tip şeyler hayatı yaşamaktan alıkoyar. O yüzden bir gün toprağa gireceğini bil ( ki sen biliyorsun ) zaten kısa olan hayatını on numara biçimde yaşa ki gözün açık gitmeyesin. ( Utangaçlıktan felan bahsetmemişsinde onları ben ekleyiverdim )
quote:
Orjinalden alıntı: XpressMetal
quote:
Biz diğer dunyada eğlenirken sonsuza kadar sen diğer dunyadada poku yiyeceksin ahh keşke şu ruslara uykaynalılara hiç bulaşmasaydım diyeceksin
Odun falan taşırlar belki
Hayat boş ama, Grafikleri güzel
quote:
Orjinalden alıntı: TheProf3ssor
quote:
Asıl kabir azabı nedir bilir misin? Bu dünyanın zevklerini tadamadan ölmek. O zaman çok azab çekersin.
Di mi?Kabirde Ukraynaya gidip 3-5 kızla eğlenemedik diye çok azap çekeriz.Ama yerine getirmediğimiz ibadetler için kabirde azap çekmeyiz.
quote:
Orjinalden alıntı: Yxhn
DX50 90X AA 150X AF
kardeş senin canın sıkılıyo belli bende krizden dolay işsiz kaldım bütün gün evdeyim benden sana tavsiye iddaa oyna,pc ne oyun kur oyun oyna,müzik dinle son ses,film izle bol bol,kitap oku sonraaa tv izle sonraaa al yanına nestcafeni yada çayını ve haline şükret...
quote:
Nerden biliyorsun biten hayatın başka bir şekilde yeniden başlamayacağını? Belki de bu dünyaya defalarca gelip yeniden imtihan ediliyoruz.
peki aynı ruhla geri gelmedikten sonra ne işime yarar...bi başkası olarak gelirsem kendimi bilemeyeceğim sanki bi başkası gibi olacağm...
quote:
Orjinalden alıntı: Yxhn
Bende aynı düşüncedeyim, 16-17 sene okuyorsun, sonra iş güç binbir türlü zorluklar çekiyorsun.
Son ne oluyor, ölüyorsun, ve ahirette okuyan okumayan herkes eşit sayılıyor...
Kuran'ın Türkçe mealini alıp okumaya başlarsanız hayatın anlamını kavrarsınız..ama önyargılarınızı kırarak.
Bence hayat boş değil güzel
hiç bir amacın yok ondan olmasın
banada arada bir ole sacma sapan fikirler geliyor ondan sonra aklıma yaslı insanlar mezarlıklar filan geliyor o zaman hep beraber mezara girelim o zaman hayat sana dolu gelecekmi