Şimdi Ara

Hayallerinin peşinden gitmemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kısaca kendimi anlatacağım lise 3 te çalışmaya başladım ve gerçekten hiçbir şey bilmeden eşit ağılıkçı olmuştum.
    Ama araştırma ve bilim meraklısı bir insan olarak tm de bana çok uzak bir kariyer olduğunu sonradan anladım.
    11'in sonlarına doğru çevremdekilere hep acaba sayısala geçsem mi diye sorsam da hep geç kaldın,artık çok geç gibi yanıtlar aldım (fen temelim yok bu hevesin tek sebebi bilim merakı) bundan sonrası için ne yapmalıyım sizce ? Hukuk gibi bir bölüme gidip ordan tekrar hazırlanıp moleküler biyoloji okumak mesela zor mu olur ?



  • Moleküler biyolojinin ülkemizdeki geleceği biraz tartışmaya açık o yüzden iyice düşünmeniz ve araştırmaniz gerekiyor, benim bir arkadaşım birçok mezun ile görüşüp bu bölüme gitmekten vazgeçmişti belki sizde farklı olabilir bilemiyorum. En iyisi dikkatlice araştırmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ykstime Y kullanıcısına yanıt
    Ülkede kalmak istemiyorum zaten de yurtdışındaki imkanları nasıl onu öğrenmem gerek
  • Matın belli bi seviyedeyse kimya ve biyoyu kalan sürede halletsen fiziğe fazla bulaşmadan istediğini alırsın diye düşünüyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • itsmyturn_ kullanıcısına yanıt
    Matta sorun yokta 5 ayda en baştan 3 dersi ayt ile birlikte halletmek çok zor olmaz mı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aryagoe

    Matta sorun yokta 5 ayda en baştan 3 dersi ayt ile birlikte halletmek çok zor olmaz mı
    Hocam istediğin bölüm için - en iyi üniversiteleri istemiyorsan tabii- bütün fen derslerini çok iyi yapman gerekmiyor. Biyo ve kimyayı daha kolay öğrenirsin, fizik sıfırdan zor olur ondan da 1-2 konu baksan olur bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi bölüme girdikten sonra tekrar hazırlanmak çok zor bi şey. artık kendinde eski motivasyonu göremeyebiliyorsun, nasılsa elinin altında garanti bir bölüm varken diğeri için uğraşmak çok zor geliyor. kaçıncı sınıfsın bilmiyorum, en kötü mezuna kalırsın ve puanın kırılmaz. bu sene beni 89 obp tm'de bile geriye attı, kırık puanla mf'de tutunman çok daha zor olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tm'nin bana uzak bir kariyer olduğunu anladım diyip hukuk okuyup orada hazırlanıp moleküler biyoloji mi okusam demen hala ders almadığını gösterir. şu an yapmaktan kaçındığın şeyi hukuk okuyunca neden ve nasıl yapasın? 5x zorlar şu andan.
    Ek: arkadaşım 2017'de boun mbg için 19k'dan mezuna kaldı şu an orada. düşün yani insanlar okul için bile mezuna kalıyor sen diyorsun ki tm bana uzak ama hukuk okuyup hazırlanayım. karar senin elbette ama sonra daha da büyük bir çıkmaza girmen daha kötü bir şey.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi (: sanane :) -- 15 Ocak 2019; 12:10:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tmydim ve derece yapabilecekken (ciddi manada ilk bine girebilecekken) bana göre olmadığını düşünüp mfye geçtim, 1 yılım daha gitti ama pişman değilim çünkü hukuk, uluslararası ilişkiler, psikoloji okusam mutlu olmayacaktım. Otur düşün kendin kararını ver çünkü kendi geleceğin. Ve şunu söyleyeyim, hukuka başlarsan tekrar hazırlanma ihtimalini düşük görüyorum, sebebi de çevrenin vereceği tepkiler, okula başlayınca gelecek olan o kadar da kötü değilmiş hissi, hukuk derslerini de çalışman gerekmesi vs.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • (: sanane :) ( kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinde haklısın bu düşüncemin sebebi insanın erteleme duygusundan kaynaklanıyor olabilir iyice düşünüp kararımı vereceğim
  • lunlumo kullanıcısına yanıt
    Fene aşinalığın var mıydı çok zorladı mı yoksa ilgi olunca gerisi geliyor mu
  • Aryagoe A kullanıcısına yanıt
    Fene aşinalığım yoktu, fizik zorladı onun dışında kimya biyoloji öyle zor değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.