Şimdi Ara

Hayallerimin Peşinden Gitmeli miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar şuanda lise son sınıftayım, ve ne zaman başladı tam olarak bilmiyorum ama müzisyen,yazar veya şair olmak istiyorum hani olmazsa felsefe alanında akademisyenlik düşünüyorum. Lisans'dan sonra İngiltere'de ki sağlam okullarda burslu bir şekilde yüksek lisans yapıp oralarda akademisyen olmak istiyorum aynı zamanda yazar ve şair olmak tabii bunların öncesinde müzisyen olmak istiyorum sizce bunlar uçuk hayaller mi ? Aynı zamanda burada boğaziçi YBS bölümünüe gitme şansım var. Sizce ne yapayım hayllerimi takip etmeli miyim ? Boğaziçine gitsem bile yüksek lisansta yurtdışı haylleri kuruyorum zaten.

Niye buraya açtın git konu dışına aç derseniz oradaki seviyeyi biliyorsunuz, burada daha seviyeli insanlar var diye buraya açtım, Teşekkürler.

Edit: 11.sınıftan beri felsefe ile tanıştığımdan beri beni içine çeken birşeyler var. Zaten hayal kurmayı,düşünmeyi seven biriyimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patrick Yıldız -- 11 Şubat 2017; 2:41:28 >

• Bogazicinin felsefe ya da YBS bolumunu bilmiyorum, ama muhendislik bolumunu biliyorum ( bilgisayar ) . Yurtdisina gitme sansin gayet de var, gidebilirsin. Akademisyenlik yapmak arastirma yapmani gerektirir. Tam olarak ne ile karsilasacagini bilerek git. Yani "bir iste calismak istemiyorum, o yuzden akademisyen olacagim" kafasiyla degil; "arastirma yapacagim, ogretecegim" kafasiyla git gideceksen.

Felsefe kariyeri yaparken bir seyler karalayabilirsin. Yazarlik yapabilirsin. Illa ki hayatini yazarliktan kazanmak zorunda degilsin. Ayrica akademisyen olacaksan, hele ki sozel bir bolumde, surekli okuma - yazma yapman gerekir. Bu sirada kendin de hayata dair bir seyler karalayabilirsin. Bogazicindeki politik aktivist gruplara katilirsin, bir seyler yaparsin. Ya da ucretsiz dagitilan siir dergilerinde maddi beklenti olmadan yazi-siir yayinlarsin. Bir yandan da felsefe alaninda gelistirirsin kendini. Hazir hissettiginde de yurt disina basvurursun. Ama dedigim gibi akademisyenlik diger secenekler istenmedigi icin secilmesi yanlis olan bir yon. Cidden hayatini, zamanini bu ise adaman gerekiyor. Konferansa gideceksin, ogrencilere bir seyler ogreteceksin, hocalarin bazen sacma olabilen dertlerini ustleneceksin, surekli bir seyler okuyacaksin vs. Hayati boyle. Ona gore secmeni tavsiye ederim yani.

Ayrica ben Felsefe mezunu olup da akademik kariyer yapmayani hic gormedim. Sanirim Turkiye sinirlari icerisinde Felsefe mezunu olanlar "is problemi" yasiyor. Ama dedigim gibi, benim alanim olmadigi icin cok da bilemiyorum. Felsefeci insanlar da fikirlerini soylerse ben de ogrenmis olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mephalay -- 11 Şubat 2017; 4:13:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• https://forum.donanimhaber.com/hangi-yolu-secmeliyim--123912846#123912846

https://forum.donanimhaber.com/sizce-hayallerimin-pesinden-gitmelimiyim--122432653#123145492

https://forum.donanimhaber.com/sizce-universitede-felsefe-okunur-mu--123013088#123014941

https://forum.donanimhaber.com/sizce-hangisini-secmeliyim--122805491#122805491

https://forum.donanimhaber.com/hayallermi-yoksa-garantimi--122803853#122825696

Dahası da vardır sanırım ama bu kadarı yeterli olur diye düşündüm. Şimdi bunları neden attım. Hep denk geliyor konuların, belirli periyotlarda açıp duruyorsun aynı konuyu. Benzer cevaplar geliyor hep. Ve benzer cevaplar da gelecek. Kimse türkiyede felsefe okumakla(belçika mıydı) almanyada pc mühendisliği okuyan bir insanın hayatının tam olarak ne kadar farklı şekilleneceğini bilemez değil mi? Az buz tahmin edilebilir ama kuş ile sincap kadar farklı yaşamları olur. Şimdi bölümlerde değişmiş bu konuda, Ybs mesela? Neden bunu istiyorsun? Senin asıl sorman gereken soru, sen bunu yapmak istiyor musun? Amacın ne? Para kazanmak mı? Bilgi mi? Güç mü? Şan şöhret mi? Hepsi mi? Sen okumak istiyor musun? Evet ise hangi bölümü okumak istiyorsun? Cevabını verirsen zaten internet üzerinden hayatını şekillendirme saçmalığından vazgeçersin. İyi forumlar. Bu arada sınava gir çık, puanını eline al sonra düşün bunları. Dereyi görmeden paçaları sıvama..

• Hobi olarak yine ol...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Todbringer -- 9 Mart 2017; 16:59:36 >
  • Hayat senin hayatın bemce hayallerinin peşinden git

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayallerini gerçekleştirdiğinde büyük bir düş kırıklığına uğrayacaksın ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ellie_Williams -- 20 Şubat 2017; 7:22:51 >
  • Mantık süzgecinden geçirip yapabileceğine inanıyorsan veya bunun için gerçekten ihtimal varsa elbette.
    Ama hayallerini gerçekleştirme ihtimalin 35 yaşında olup hiç profesyonel spor yapmamış adamın ben nba de oynayacağım tadındaysa uzak dur derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.