Şimdi Ara

havya ucu ve havya seçimi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar arkadaşlar 1mm çapında yerleri lehimliyorum anakartta ve buradaki lehim tabanlarını kaldırmaktan da korkuyorum fazla ısı nedenıyle.

bana ısı olarak yeterli ve ucu da çok ince olan bir model önerir misiniz?350 DERECE ile 400 arası bir model yeterli diye düşünüyorum.

bütçe olarak 70-120 arası gidebilirim.ama 40-50 yeterli bir model bulursam onu da düşünebilirim.

1-http://www.grossdepot.com/ersa-multi-pro-lehimleme-havyasi-20-watt-0930cd
    ersanın multi pro modeline baktım ama 480 santigrat a kadar çıkabiliyormuş sıcaklığı bu da 20watt lık bir model için fazla sıcak geldi :Dgenel olarak daha yüksek wattlardaki ürünler max bu değere çıkabiliyordu diye biliyorum(yanlışsa düzeltin lütfen).Bu sıcaklıkla lehim tabanlarını yakabileceğimden korkuyorum.Isı olarak yüksek modellerden korkuyorum çok fazla lehim deneyimi sahibiyim diyemem.

2-Solomon marka havya var
    http://www.hepsiburada.com/Liste/30-w-havya-solomon/productDetails.aspx?productId=hrapra30whvyc&categoryId=13003177#Gorseller
    bu model yanmaz uçluymuş yanmaz uçlu olduğunda ısıyı daha fazla ilettiğini bununda da kartı yakma riskimin artıracağını söylemişlerdi.Doğru mu?

3-Bırde bunu buldum
    http://www.grossdepot.com/weller-wm-15l-mini-tip-2000-serisi-kalem-havya

ancak kaç derecede çalışıyor bilgi edinemedim : /
    buna da uygun uç bulmak gerekir nereden bulabileceğimi bilmiyorum.

internetten alışveriş yapma imkanım var yardımlarınızı bekliyorum.
    weller ve ersa marka en ucuza nereden alınır,uçları nereden alınır,
    benım ıcın uygun model tavsıyenız varsa belirtirseniz sevinirim.

şimdiden sağolun arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twinkie35 -- 28 Mart 2012; 15:26:03 >

Sıfır diye sattığı 3ds konsoldan 20 gün önce çekilmiş resimler çıktı.Kutudaki seri no ile konsol seri nosu farklı.Konsol güncellenmiş.İade edeceğim dedim 50 liranı keser geri gönderirim diyor.Uzak durun

• cevap bekliyorum

Sıfır diye sattığı 3ds konsoldan 20 gün önce çekilmiş resimler çıktı.Kutudaki seri no ile konsol seri nosu farklı.Konsol güncellenmiş.İade edeceğim dedim 50 liranı keser geri gönderirim diyor.Uzak durun
  • Sen ısı yakar diyosunda ısısızda bişey olmaz biliyormusun ısıtır ısıtır sökemezsin sonra sökeceğin parçayıda sökeceğin yeride mundar edersin öenmli olan yüksek ısıda çabuk sökmek elbecerisi ister tabiki.

Edit:http://www.infotek.com.tr/havya3.html Linklke hiç bağlanyım yok sadece bilgi açısından veriyorum sökme işlemincde bilhassa.Birde bga gibi işlemlerde en kıral lehimle bile iş yapamazsın özel ısıtma yöntemelri ile sökmen gerek ve lehimlemen gerek.

Bga için en kaba yöntem artık kullanılmıyor özel kızılötesi sökücler mevcut.

Buda prof lehimleme

bir not daha düşeyim kondansatör güç girişi gibi yerler anakartın arkasından sök: güney köprüsü yani usb ethernet köntrölcülerini sökerken 1 aşamada yöntemi kullanabilirsin ramleri anakartı ekran kartını kontrol eden bgayıda kuzey köprüsünüde aynı şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 29 Mart 2012; 14:33:39 >

• İkinci videoda lehim işlemindeki sürülen sıvının adı nedir?

Orijinalden alıntı: RooD

İkinci videoda lehim işlemindeki sürülen sıvının adı nedir?

Bir çeşit lehim pastası. Kısmen normal ucuz pastalarla da yapılabilir.
    Ben çokça kullanırım.

Orijinalden alıntı: emre37s

quote:

Ben çokça kullanırım.

Lehim pastasıyla lehim mi yapıyor anlamadım lehim pastasını lehim teli olarak mı kullanıyor vallahi anlamadım
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: emre37s

quote:

Ben çokça kullanırım.

Lehim pastasıyla lehim mi yapıyor anlamadım lehim pastasını lehim teli olarak mı kullanıyor vallahi anlamadım

İlk önce sıvı haldeki pastayı sürüyor, sonra lehim yapıyor.Bende katı halde olan ucuz pastalardan var.Tornavidanın ucuyla lehim yapacağım yere sürüyorum sonra lehim yapıyorum mükemmel oluyor

• video dakiler de uyanık.. kimse JBC yi göstermiyor. video nun sonundaki üst üste duran istasyonlar JBC dir. adamın video da kullandığı havya da jbc dir. burada adamın çok profesyonel olduğunu sanmayın. işi yapan jbc ve flux tır. kendisi aşık olduğum tek havyadır..

Lesitin bütün vücut tarafından ihtiyaç duyulan bir maddedir, hücre zarını oluşturan yapıtaşlarındandır. Hücre zarına esneklik verir. Ayrıca beynin etrafındaki koruyucu zarlar da yüksek düzeyde lesitin içerir. Yeterli beslenen bireylerde lesitin karaciğer tarafından üretilmektedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lesitin

video dakiler de uyanık.. kimse JBC yi göstermiyor. video nun sonundaki üst üste duran istasyonlar JBC dir. adamın video da kullandığı havya da jbc dir. burada adamın çok profesyonel olduğunu sanmayın. işi yapan jbc ve flux tır. kendisi aşık olduğum tek havyadır..

Kaliteli bir havya ve havya ucunun lehim kalitesi üzerinde etkisi ciddi olmakla beraber; tek işi o yapıyor diyemeyiz.

Videoyu izleyemedim ama ikinci videonun thumbnailinden hatırladığım kadarıyla orada lehimi yapan eleman Youtube'da da kanalı olan John Gammell isimli arkadaş. Kendisi lehimleme teknolojileri üzerine Certified IPC Trainer, kurs düzenleyip işin eğitimini veriyor.

Deneyimin de yeri var yani, diyeceğim o.

• İyimiş..
  • @Hazar; tabiki tecrübenin de önemi var ancak o tecrübeli kişinin eline hani şu bizim tahta saplı havyalardan verin bakalım ne oluyor adamın olağan üstü güçleri yok. herkes gibi lehim yapıyor. olağan üstü güce sahip tek alet jbc havya istasyonu.. bence her elektronikçinin en az bir kez denemesi gereken bir cihaz.
    Lesitin bütün vücut tarafından ihtiyaç duyulan bir maddedir, hücre zarını oluşturan yapıtaşlarındandır. Hücre zarına esneklik verir. Ayrıca beynin etrafındaki koruyucu zarlar da yüksek düzeyde lesitin içerir. Yeterli beslenen bireylerde lesitin karaciğer tarafından üretilmektedir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.