Şimdi Ara

Havya Tavsiyesi, Önerisi (Bir El Atın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün ikinci Solomon havyamı da emekliye ayırdım. İlki 40 watt idi ve 1 yılda bozuldu. Sonlara doğru aşırı ısınmaya başlamıştı. Hatta sapı ele alınamıyordu. Birkaç gün içinde de gitti.

İkincisini de benim hatam diyerek yine Solomon aldım. Elimdeki uçları da değerlendirmek istediğimden bu teercihte bulundum. Bu defa 30 watt aldım. Onu da 5-6 ay kullandıktan sonra ucunu değiştirmek için somununu açtım ama çek çek uç gelmedi. Matkapla inceden de deldim. Pense ile çektim ama nafile. En son asıldım rezistans ile birlikte geldi. Hala da ucu çıkaramadım. Kesmeden biçmeden çıkmayacak. Yani o da mevta oldu.

Şimdi ise iki açıdan yardımlarınıza ihtiyacım var. Ya elimdeki iki adet solomon uca uygun başka havya alacağım ya da sağlık olsun deyip başka havyalara bakacağım.

Not: Elimde orta ve kalın işleri halletmek için tabanca havyalar var.

Uçların ölçüleri şöyle:

Buna uygun bildiğim kadarıyla Solomon dışında proskit var. Sizlerin bildiği başka var mı ? ilk hedefim uçları değerlendirmek. Neden derseniz. İki havya da bozuldu ama uç hala sağlamdı.

-------------

Bunların dışında şu ikisine de gözüm kayıyor.

urun.n11.com
    Zd-927 Isı Ayarlı Havya İnce Uçlu Lehim Makinesi Havya 8watt - n11.com
    https://urun.n11.com/lehim-ve-havya/zd-927-isi-ayarli-havya-ince-uclu-lehim-makinesi-havya-8watt-P220532219

İlginize şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 4 Ekim 2018; 22:3:31 >

• Belirtmeyi unuttum. Bazen SMD lehimlerinde ve devrelerde lazım oluyor kalem havya.
  • dip malzemeli işlerimde ersa 30 watt kalem havyayı 6 senedir yoğun şekilde kullanıyorum hala tık demedi.Bu açıdan ersa'yı tavsiye edebilirim ancak fiyatı döviz kurundan dolayı çok yükselmiş şöyle ki 2012'de 80 tl verip aldığım havya şu anda 300 tl'nin az üstü fiyatlarda seyrediyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında Ersa, Weller çok iyidir ama dediğiniz gibi çok pahalı. Weller tabanca havya var. Kullanması bile ayrı bir zevk veriyor.

Fiyatlarından doları uygun bir sey bakıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 6 Ekim 2018; 10:13:34 >
  • zamanında şu sarı mavi ucuzluk havyalardan çok kullanıyordum ancak bir kaç ayda rezistans gidiyordu işin ortasında pat diye bozulan havyanın haddi hesabı yok hal böyleyken bir kere alıp iyisini al düsturunu benimsedim.proskit havyalar uygun gibi ama ne kadar dayanıklı bilmiyorum.lehim pompasını uzun süre kullandım o iyiydi ancak havyaları hakkında fikrim yok.

• ayarlı veya sabit kalem havya alacaksan gücü 20w'tan aşağı olmasın görseldeki gibi 8w'lık bir havya çok ince işler haricinde yetersiz gelebilir.ağırlıklı dip malzeme lehimliyorsan 30w idealdir.

• Hesaplı havya modelleri için
    www.merterelektronik.com
    Havyalar Fiyatları - Merterelektronik.com
    https://www.merterelektronik.com/kategori/havyalar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.