Şimdi Ara

Kancalı/Çengelli Kulaklık Tavsiye (Gözünüzü Seveyim Bir El Atın)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Donanım Haber Ailesi

    Forumda aradım taradım bu konu hakkında herkez farklı kriterlere göre kulaklık arıyor ve çoğu Kancalı kulaklık konusu boş, yani cevap veren yok. Bu konumunda kaale alınmayacağının farkındayımda benimkiside umut işte

    Sadede gelirsek istediğim kriterler çok basit Kancalı kulaklık çok ergonomik, rahat olacak. Kulağımı çekercesine acıtan kancalar var çünkü. Kulaklığı kulağımda unutsam kâfi Sony Xperia Z2 telefonumda kullanacağım ve bi kere alıp bundan sonra heryerde o kulaklığı kullanmayı düşünüyorum (ofis,yolculuk,spor vs.) Bunun için çok rahat ve ses kalitesininde vereceğim parayı haketmeside lazım. Kısık veya bozuk bi sesle müzik veya film izlemenin ne demek olduğunu ve ne kadar sinir bozucu birşey olduğunu çok iyi bilirim. Bu yüzden alıpta pişman olmak istemiyorum.

    Arkadaşlar bu konu için gerçekten çok kafa patlattım Allah rızası için biriniz yardımcı olun. Son olarak fiyat en fazla 100 tl olur. Kriterlerime uyan bi kulaklık varsa eğer 110 dur 120 dir üstüne para koyarım o sıkıntı değil. Yeterki pişman olmayayım. Yardımlarınızı o değerli cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.

    Saygılarımla







  • Edmir kullanıcısına yanıt
    kısık ses ve bas sorunun varsa biran önce kulaklık amfisi edinmen gerekiyor. phiree mini-ear v3 penonaudio üye fiyatı 45 dolar. bir numaralı tercihtir. ille de pahalı diyorsan biraz daha ucuza en azından bir fiio e06 bulunduracaksın o zaman. yoksa bu sorundan kurtulamazsın bazı kulaklıklar kısık sesli çıkıyor hangisinin ne çıkacağını bilemiyorsun. kanca olayına niye taktığını anlamadım, earbud tarzı kulaklıklar kullanmaya mı alışkınsın ? hayatında hiç kanal tipi kullandın mı ? kanal tipi kolay kolay düşmez kulağından, earbud kullanırken ben de kanca olmazsa olmaz diyordum kanal tipine geçince gerek olmadığını anladım.

    benim favorim brainwavz beta ve aliexpress kaynaklı cks77, ikisi de aşırı ucuz ürünler. bütçeyi arttırıp amfi + bunlardan almanı tavsiye ederim. yok illa o tarz ürün alıcaksan kablosunu kulak arkasından dolaştırdığın modellere de bakabilirsin çoğunun zaten o kısmı katıdır yani bir nevi çengellidir, moxpad x3-x6, aliexpress kaynaklı shure se215 gibi. shure kısık seslidir amfisizken özellikle, beta-cks77 ve moxpad'ler amfisiz de yüksek seslidir ama bu işler kademe kademe işte, kullandığın cihazın gücü de önemli, ben pc ses kartlarıyla kullanıyorum bana hiçbir ürün tek başına yeterli gelmez. bunlar diğerlerine göre daha yüksek sesli olsalar bile amfisiz işkence gibi geliyor bana. hem bazı kayıtlar çok kısık oluyor, filmler malum özellikle hem de bas alamıyorsun.




  • Öncelikle cevabınız için Teşekkürler. Elleriniz dert görmesin Kulaklık amfisi olayı gerçekten iyi olurdu güzelde düşünmüşsünüz lakin onu heryerde taşıyamam ve açıkçası ona para vermek pek istemiyorum. Çünkü alacağım kulaklıkta kriterlerime göre ortalama bi 80-120 tl civarı bir fiyatta olacak. "Bazı kulaklıklarda kısık sesli çıkıyor hangisinin ne çıkacağını bilemiyorsun" demişsiniz bencede çok haklısınız ama sesini sonuna kadar açıp dinleme gibi bi takıntımda yok zaten sadece müziği yeteri kadar duyabiliyim ve bas hissiyatını yeteri kadar alabiliyim istiyorum yani bunu demeye çalışmıştım. Kulaklık alışkanlığıma gelirsek çengelli kulaklıklara biraz alışkınım bana daha rahat geliyor. Çünkü bundan önce Htc, samsung, sony, lg kulak içi kulaklıklarını kullanmıştım ve hiçbiri kulağıma adam akıllı oturmadı. Şuan elimdeki kulaklık sony mh750. Çok kir topluyor ve sürekli kulağımdan düşüyor. Bu yüzden ofiste ve dışarda mecburen kulaklık kullanmıyorum. Evde notebook'ta kullandığım Philips SHS5200 kulaklığım var kancalı (kulağa geçirmeli) türden ve beni çok memnun ediyor gerek bas gerek mid ve tiz seslerde fazlasıyla yetiyor bana ki kulak içi bile değil. Yani demek istediğim Philips SHS5200 ses kalitesinde veya o ses kalitesine yetişebilecek Kancalı kulak içi kulaklık arıyorum. Çünkü bu kulaklık uzun kullanımda rahatsız ediyor ve bende dediğim gibi rahat ve görüntüsü kaba olmayan bi model arıyorum. Cevabınıza özen gösterip verdiğiniz o örnekler içinde çok teşekkür ederim. Hepsine teker teker baktım. Aralarından Moxpad x3 ses kalitesi gerçekten çok iyi beğendim yani fakat kullanım açısından benim istediğim gibi değil. Onun dışında Shure se215 'e tesadüftür ki 1-2 hafta önce bende bakmıştım ve çok hoşuma gitmişti ama ona görede bi fiyatı var tabi 409 tl'yi görünce hayal kırıklığına uğramıştım. Sizde hatırlatınca moralim bozuldu Kısacası demek istediğim şu ki Kulaklık kulağımdan düşmesin ve rahat olsun ama "ses kalitesi berbat" denilen modeller gibi de olmasın. Normal kancasız kulak içi kulaklıklar çok fazla ve çok rahat tavsiye alabiliyorum. Fakat iş kancalı/çengelli türüne gelince kullanım açısından kimsenin hoş görmediği bir tür olduğu için veya hoş bulmadıkları için tavsiye edinemiyorum. Bu yüzden çok kafa patlattım demiştim. Umarım aldığım ürün beni üzmez Cevap biraz uzun oldu kusura bakmayın Son olarak üşenmeyipte bana yardımcı olabilmek adına verdiğiniz değerli cevabınız için teşekkür ederim. Saygılarımla

    @ Bahsedilenler: vaziyetu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edmir -- 4 Nisan 2016; 15:00:41 >








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.