Şimdi Ara

Havalı tüfek önerileri?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikli merhabalar diyorum forumda yeniyim. Çok uzatmadanda konuma geleyim. Bir havalı tüfek sahibi olmak istiyorum tamamiyle hobi amaçlı herhangi bir hayvana zarar vermek gibi bir düşüncem yok. Hafta sonları stres atmak amaçlı şişe patlatmak felan istiyorum. Baya bir forum gezdim ama çoğu çok eski tarihli. İstediğim silah ise uçuk fiyatları olmayan 500₺ ye kadar silahlar. Ne istiyorsun sorusuna cevap ise elde ağırlığını hissettiren en az 50 metre mesafe cam şişelere çarpıp yere düşmeyen tahribatı yüksek onları parçalayacak atış yaparken boncuklu tabanca hissi uyandırmayacak güzel kaliteli bir tüfek. Ha bir de bir abim kırmalı alırsam aşırı yorulup zevk almayacağımı söyledi bu konuda da bir şeyler söylerseniz memnun olurum. Bir konuda ilk tüfeğim olucak ama bir kaç kez sahilde felan atmışlığım var ne olduğunu biliyorum biraz. Şimdiden teşekkürler.

• Genelde Hatsan Mod 125 Sniper Vortex tavsiye ediliyor bu konuda. Ben de kafayı taktım, o silahı alıcam. 560-600 TL arasında satılıyor. Bazı siteler peşin fiyatın 9-10 taksit yapıyorlar kredi kartına.
  • Merhaba dostum bende walther talon magnum var. Almıştım en fazla 30-40 atış yapmışımdır. İş yoğunluğundan dolayı fırsatım olmuyor. Oğlum da olucak para lazım olduğu için satıyorum. Düşünürsen 05512177167 numaradan bana ulaşabilirsin.
  • Kırmalılarda magnum sınıfı silahlar yorar doğrudur. Magnum sınıfı dediklerim de hatsan mod 125,135 gibi silahlardır. Yani örnek verecek olursak 5.5 mm mermiyi 305 m/s hızla atan güçlü silahlardır. Ancak orta sınıf güçte bir havalı tüfek sizi yormaz. Orta sınıf güçte dediğim de örnekle 5.5 mm mermiyi 240-245 m/s hızla atan silahlardır. Ağır olsun, kurarken yormasın diyorsunuz. Ben de size hatsan mod 99'u öneririm. Ancak tüfek ağırlığı sizi daha çok yorar haberiniz olsun.
    Saygılar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ben vücutta çalışıyorum kollar felan güçlü yani silah ağırlığı çok yormaz diye yorumluyorum kendimce. Bir de dediğim gibi uzun mesafede tahribatı yüksek olsun istiyorum yani boncuklu tabanca gibi atmak istemiyorum.

Mod 99 a da baktım görüntü itibariyle de güzel bir tüfek. Ama hız konusundan pek anlamıyorum yani isteğimi karşılayabilir mi :/

Mesela dediginiz gibi 5.5 mm mermiyi 250 m/s hızla kaç metreye etkili atabilir. 300 ve üzeri m/s nin yaklaşık kuvveti atabildiği yüksek tahribatlı mesafe ne kadardır bir bilgi verebilirseniz de kafamda ki soru işaretlerine yardımcı olabilir.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erents6161 -- 16 Ağustos 2015; 20:03:44 >
  • Öncelikle mod 99 dampa dürbün derken 4.5 kilo ağırlığı ile g3 piyade tüfeğinin ağırlığına eşit oluyor. Eğer evde 5 kiloluk dambıl varsa tüfek tutar gibi tutmaya çalışın ne demek istediğimi anlayacaksınız. İsabetli bir atış için vücudun mümkün olduğunca az titremesi gerekir. Bu da kasların gevşekliği ile sağlanır. Kaslar aşırı kasılırsa titremeye sebep olur ve desteksiz isabetli atış yapmakta zorlanırsınız.

Öncelikle güç konusunda ne istiyorsunuz o önemlidir. Amacınız maksimum 80-100 metrede şişe kırmaksa mod 99 bunu yapar. Ancak amacınız 100 metre ve üzeri mesafelerde şiş kırmaksa magnum sınıfı yani mod 125 gibi silahlara ihtiyacınız vardır. Benim size nacizane tavsiyem mümkün olduğunca hafif silah almanızdır ve burada yollar ayrılır. Ya tüfek hafif olacak ancak magnum sınıfı yani en güçlü yaylılardan biri olmayacak, ya da en güçlü yaylılardan bir tanesi olacak ama ağır olacak.

Bir ekleme daha yapacağım. Magnum sınıfı tüfeklerin en kralı (kime göre neye göre demeyin bunu rahatlıkla söyleyebilirim) efsane olan webley patriot 1. nesil havalı tüfeğidir. Bunun dışındaki magnum silahlar webley patriot gibi isabet ve gücü bir arada yakalayamamışlardır. Günümüz mod 125 cileri genellikle en çok isabet sorunundan yakınıyorlar. Zira kontrolsüz güç, güç değildir.

Saygılar...

• Webley patriot gerçekten görüntü itibariyle de asil bir tüfek hoşuma gitti ancak birinci nesil 0 bulamazsınız yazıyorlar bazı yerlerde.
    Evet dediğiniz gibi 80-100 metrede patlatabilmesi benim işimi kesinlikle görür. Ama mod 99 da kırarken harcanan gücü azaltmak icin bir parca eklemisler bu da güzel bir ayrıntı bence.

Siz son olarak ne önerirsiniz ilgilendiğiniz içinde teşekkür ederim.

Bu arada bakarken cometa fenix 400 ü buldum yabancı olması ve mod 99dan daha güçlü bir silah olması dikkatimi çekti olumlu yorumlarıda fazla sizce cometa fenix 400. Mü ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erents6161 -- 17 Ağustos 2015; 12:01:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    havalı tüfek dürbün tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Pompalı tüfek tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Webley patriot 1. nesilin sıfırını bulamazsınız. Temiz 2. elini de zor bulursunuz. Çünkü sahip olanlar kolay kolay satmıyor bu silahı.

Cometa fenix 400 compact star'ı araştırdım. Mod 99 dan daha güçlü, mod 99 ile isabet açısından bir tututabilen İspanyol malı bir silah. Açıkçası kullanmadım ancak görünüşe göre alınabilir. Gerisi size kalmış. Daha önce mod 99 sahibi olmamış biri olsaydım riske girmemek için mükemmel garanti servisi yüzünden mod 99 alırdım. Ancak dediğim gibi sadece riske girmemek için. Çünkü Cometanın garanti servisinin nasıl olduğu hakkında bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfxxx -- 17 Ağustos 2015; 13:33:18 >
  • Güncel

• Hatsan Mod125 Sniper Vorteks kullanyyorum. Yayly Mod125 Sniper'a göre geri tepmesi azaltyldy?y için daha isabetli aty? yapylabiliyor. Yakyn mesafe hiç denemedim ama 60m'den uzak 100m'den kysa mesafelerde dürbün yeterli oluyor. Nokta aty?y yapmak kullanana, hava durumuna, seçti?in saçma türüne göre de?i?ir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.