|
Havacılıkta ezber bozan uçak tasarımı: Pencere yok, yüksek hız var



-
-
aerodinamigi ve yakit tuketimini bu kadar etkiliyorsa arabalarin farlarindaki gibi seffaf kisimla govdeyi butunlesik birbirinin devami olarak yapabilirlerdi. zor bir sey degil, dis kisma govdenin devami olan arada girinti cikint bosluk olmayak tek parca seffaf levha konur, seffaf levhanin altinda klasik pencere olur.
-
harcanıyorsun buralarda
-
Yarın gel SpaceX de işe başla
-
Zor bişe değil dediği bilim buralara gelene kadar, kare cam kullanırken camın köşe noktalarından çatlamalar sonucu düşen uçaklar ölen insanlar olmuş, sonra oval tipe geçilmiş he. Aradaki bukadar minimal farklardan sebep.
Abim derki, dışı şeffaf boydan boya yapın madem. O yükseklikte, o hızda, o basınç farkında. O sıcaklık farkında. Zor birşey değil heee diye de ekliyor 😂 Özgüveni görüyormusun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yurdakull -- 2 Haziran 2025; 14:10:48 > -
Haftaya gel, aerodinamik mühendisliğinde kürsü başkanı olarak başla.
-
Havayolu firmalarının tasarruf ve ucuza bilet satmak için ayakta yolcu kabul edebileceğinden sonra en absürt haber olabilir.
-
Süper Sonic uçaklar artık ticari olmalıdır Amerikanın bunu yapmaya gücü var.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ticari olmamasının nedeni pahalı olmaları.
mesela concorde vardı, iş görüyordu ama çok pahalı idi. hem kapasitesi az hem de yakıt tüketimi fazlaydı tabii 3 - 5 sıkıntı çıkarınca geliştirmeyi bırakıp rafa kaldırdılar ticari süpersonik uçak işini.
-
Daha iyi, daha fazla şey görünür. Yalnız pencerelerin bu kadar fazla sürtünme ve yakıt tüketimine sebep olması gerçekten ilginçmiş. Yani hesaplanan tasarrufa bakılırsa yakıtı pencereler içiyor resmen.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Bir de kenarlarına dyson çekmeleri lazım
-
yapma yiğidim elektriği havadan çekiyorlardan sonra concorde aslında düşmedi deme..
-
-
tahtadan da imal edebilirler hatta.
-
quote:
Orijinalden alıntı: darkaura
aerodinamigi ve yakit tuketimini bu kadar etkiliyorsa arabalarin farlarindaki gibi seffaf kisimla govdeyi butunlesik birbirinin devami olarak yapabilirlerdi. zor bir sey degil, dis kisma govdenin devami olan arada girinti cikint bosluk olmayak tek parca seffaf levha konur, seffaf levhanin altinda klasik pencere olur.Şaşmaz organize sanayide iki dakikada hallederler senin dediğini. Alt tarafı uçak yapıyorsun ne var bunda.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sağlamlık sorun olabilir zannımca.. ayrıca oval yapıda pencere mercek misali ekrandan daha kötü konkav manzara demek.. pek mantıklı gelmedi
-
Eğer dalga geçmek amaçlı ilgili kullanıcıya bunları yazdıysanız biraz haksızlık ettiğinizi söylemeliyim, gerçekten bilgili ve donanımlı bir üyedir kendisi. Vasatlığın bir hastalık gibi, bir salgın gibi yaygın olduğu, sokaktaki adamın banal anlayış ve çapsız tercihlerinin hüküm sürdüğü bu dünyada öyle kişilerin kıymetini bilmek gerek. Bu arkadaş her zaman ortalamanın üzerinde yorumlar yapmaya gayret eder; ki etmez, doğal bir tutumla bunu yapar.😀
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Açıkçası mizahı severim, eleştirinin güldürmeyle harmanlanması. Boşuna dememişler, "izahı olmayan şeyin mizahı olur." Bir fikrin ilk bakışta mantıklı görünmesi, bir mimarın tasarım yapıp bunu uygulaması için mühendise vermesine gibi. Kağıt üzerindeki her şey, gerçek hayatta malzeme, maliyet, güvenlik ve üretim gibi pek çok faktörle karşılaşınca birebir aynı kalmıyor. Şüphesiz, bu tür fikirler daha birileri tarafından etraflıca araştırılmış, simülasyonları ve testleri yapılmıştır, bu fikirleri uygulamak risk faktörü demek özellikle uçaklarda sonuçta telefon değil ki farklı batarya teknolojisi kullanılıp patlama riski göz önünde bulundurulsun, bir hata ile şirket borca sürüklenir bknz Boeing hataları nasıl çoğu şirketi Airbus ile anlaşmaya itti. Fikirler de böyle yüzeysel bakıldığında gayet akla yatkın, fakat işin derinine inildiğinde sayısız detay ve karmaşıklık var. Arkadaş bu fikrini satabilirse ya da yapabilirse ne mutlu, o zaman yiğidi öldür hakkını yeme.
harcanıyorsun buralarda
|
Yarın gel SpaceX de işe başla
|
Zor bişe değil dediği bilim buralara gelene kadar, kare cam kullanırken camın köşe noktalarından çatlamalar sonucu düşen uçaklar ölen insanlar olmuş, sonra oval tipe geçilmiş he. Aradaki bukadar minimal farklardan sebep. Abim derki, dışı şeffaf boydan boya yapın madem. O yükseklikte, o hızda, o basınç farkında. O sıcaklık farkında. Zor birşey değil heee diye de ekliyor 😂 Özgüveni görüyormusun. |
Haftaya gel, aerodinamik mühendisliğinde kürsü başkanı olarak başla. |
Benzer içerikler
- wechat qr code
- instagram gönderiye sonradan müzik ekleme
- instagram takip isteklerini görme
- instagram keşfete düşme
- aria yapay zeka
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X