Şimdi Ara

Hava yastığı kırık yaparmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Kırıkların sebebi oturuş pozisyonu da olabilir. Daha önce paylaşılan bir videoyu paylaşayım. 1.30'dan sonra doğrudan konuyla ilgili video veriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilonsahiden
    Hava yastıkları kemikleri kıracak kadar sert mi açılır?!

Günümüzdeki araçlarda genellikle ön camda kullanılan ve fazlasıyla dayanıklı olan lamine camı bile çatlatacak güçte açılıyor.

Aşağıdaki videoda buna örnek görebilirsiniz.Mazda 2'nin ön yolcu havayastığının açılırken cama bir kısmının vurması sonucu oluşan çatlama:

(38.saniyeye dikkat)

• emniyet kemeri takılmazsa normal

airbagleri hep yumşacık birşey hayal etmiştim
  • havayastığı saniyede 300 km süratle açılır ve size çarpar
  • Valla ben 10 yasindayken Honda Civic aracimizla buyuk bir kaza gecirmistik. Ben on koltukta ve kemersizdim. Araba hava yastiklarini acti ve hava yastigindan kaynaklanan kirik, cikik vs. bir durum olmadi. Baska nedenlerden dolayi o kazada yaralanip ameliyata alinip 2 gece hastanede yatmistim orasi ayri :)

Arabayi babam kullaniyordu, onda hic bir yara yoktu ama kazadan sonra bir sure agrilari oldu. Suclu olarak hava yastigini gostermislerdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maniac_Turk

quote:

Orijinalden alıntı: statükocu

hava yastığı kafa bile kopartıyor...

Doğru değil.

Fakat , direksiyona yapışık haldeyseniz patlarsa kaburgalarınızı , elinizi ortaya koyarsanız elinizi , bileğinizi ve kolunuzu kırabilir

+1

• quote:

quote:

Doğru değil.

Fakat , direksiyona yapışık haldeyseniz patlarsa kaburgalarınızı , elinizi ortaya koyarsanız elinizi , bileğinizi ve kolunuzu kırabilir

Spekülasyona açık bir mevzu.
    Normal bir insanınki için zor ama, çocukların ve bebeklerin kafasını kopardığına dair bazı haberler var.
    Çocuk koltuğu kullanımı ile destekleyince ölümcül olabilir.

http://articles.latimes.com/1996-11-28/news/mn-3765_1_air-bag-concerns

• saatte 200 mil hızla açılıyor havayastıkları heleki emniyet kemeri takılı değilse (arkadan takılmış ya da toka ile hava yastıkları aktiflenmişse )ölüme bile sebebiyet verebiliyor. bu yüzde kemer takılı değilse hava yastıkları açılmaz.
  • 1) Sürüş pozisyonu: ellerinizi yumruk yapın ve direksiyonun üst kısmına bileğiniz gelecek şekilde koyun. Bu konumda duruyor iken, çıçınızdan kafanıza kadar her yeriniz koltuğunuz ile temas halinde ise koltuk ayarınız doğrudur.

2) Kafalıklar: Gayet önemli bir konu. Çok alçak veya çok yüksek olursa kaza sırasında ciddi boyun zedelenmelerine sebep olabiliyor. Kafalığınız kafanızın arkasında çıkıntı yapan yere sürekli temas halinde ise ayarı düzgündür.

Kazalarda Sık oluşan yaralanmalar:
    1) Direksiyonu 9.15 tutuşu ile bile tutsanız, çoğu zaman airbag çıkarken elinizi ittirir. Bu sırada sürtünmeden ötürü elinizde hafif önemsiz yanık, direksiyonu tutma sıkılığınıza göre bilek incinmesi, bayanlarda çatlama ve kırığa kadar giden düzeyde bilek rahatsızlıkları oluşması kuvvetle muhtemeldir.

2) Emniyet kemeri hayat kurtarır, çok da güzel bir iz bırakır. Sünnet çocuğu gibi çaprazlama mor bir kuşakla gezersiniz. Özellikle yaşlılarda ve kilolularda kemerden ötürü ezilme çok olur. Uç durumlarda nefes almada acı çekeceğiniz için nefes darlığına, 1-2 ufak kaburga kırığına kadar gider. Arkadan çarpmalarda bagaj dolu ise, bavullar arka koltuğu kırabiliyor. Bu durumda arka koltuktaki yolcuyu arkadan bavullar ittirirken, önden kemer tutuyor. Veya bu bilinen bir durum olduğu için kemerin tolerasyonu oluyor, bu sefer arkadaki yolcu biraz ön koltuğu ittiriyor, ön koltukta oturan da ufaktan sıkışıyor... Bütün bunlar kaburga kırıklarına sebep olabilir. Babannem iki kaburga kemiğini böyle kırdı.

3) UNBKG sendromu. Kazada size zarar veren momenttir. Arabanızda sabit duruyor gibi gözüken, zararsız gibi gözüken her nesne kazada süper bir hızla uçuşacaktır. Mesele momentinin ne olduğudur... UNBKG, "Uçuşan Nazar Boncuğu'nun Kafaya Girmesi" Durumudur. Sizi ve arabanızı korusun diye kafam kadar boncuğu takarsanız, kazada kafanızı yarma ihtimali her zaman vardır. Ne kadar bit kadar takarsanız, yaralanma ihtimaliniz o kadar düşüktür. Tabi bu her nesne için geçerli. Araba konsülünde tornavida, çekiç, balyoz, at nalı, veya kiloluk nazar boncuğu bulundurmayın.

4) Boyun yaralanmaları... Allah'ın emri gibidir. Ağırlığınızın 12'de birini oluşturan kafanız, zavallı ince boynunuz tarafından taşınıyor. Düşününce fizyolojik olarak bizde büyük bir zaafiyet yaratıyor. Düştüğünde pekmezinin akma ihtimali falan hep var. Peki bu zaafiyete neden sahibiz? Allah bu beyni düşünesin diye vermiş, çalıştıracan saksıyı, böylece onu koruyacan, yoksa yapardı hamamböceği gibi, kafanı kestiklerinde 1 hafta sonra açlıktan ölürdün. Herşeyin bir sebebi var... Çalıştırın saksıyı... Moment... Kafanız ağır. Kazada öne-arkaya-tekrar öne yapıyor kafanız. Ve öyle muhteşem bir hızla yapıyor ki bunu, beyniniz önce kafa tasınızın arka duvarına, sonra ön duvarına, sonra tekrar arka duvarına çarpıyor. Beyin sarsıntısı geçiren çok oluyor. İncecik zavallı boyun ne yapsın? İşte bu yüzden kafalık ayarınız çok önemlidir. Alacağınız hasarı azaltır.

Ancak dönüp dolaşıp aynı yere geliyor. ALLAH SENİ DÜŞÜNEBİLESİN DİYE FİZYOLOJİK OLARAK ZAYIF YARATMIŞ. DÜŞÜNMENİN GEREK OLMADIĞI KARARINA VARSAYDI, HAMAMBÖCEĞİ GİBİ DİZAYN EDERDİ ALLAH SENİ!!! KEMER TAKMIYORSAN HİÇBİR ANLAMI YOK.

Günümüzde kırıklar vesairenin önemli bir sebebi de arkadaşların dediği hıyarzan arkadan kemer takma ve toka kullanma...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 29 Ağustos 2012; 10:56:10 >

• Çarpışma esnasında eğer emniyet kemeri takılı değilse hava yastığına aşırı basınç yapabilir eğer arada el veya kol bulunuyosa onlarıda kırabilir
  • ortalama 300 km hızla carpan bir nesne,havayastigını yumusacık bisey sanan cok insan var.

• Konu disinda ununla ilgili bir konu vardi. Bilek yaralanmasi olmustu sanirim...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşimiz İş
  • İçindeki gazın yanması yoluyla şiştiği için sıcaklıktan dolayı yüzü yananlar da var..
    Kör olanlar var..
    Direksiyonu tepesinden tutanların eli kolu kırılıyor..
    Airbagler kemere yardımcı ekipmanlardır. Kemerin etkisini güçlendirirler. Kemersiz durumda patlarlarsa kaburga, boyun kırabilirler..

Kucağa bebek, çocuk alıp araba sürenler var. Geçenlerde bir bayanı bile böyle araba sürerken gördüm. Ehliyet kurslarında malesef bu bilgiler verilmiyor. Medya halkı biliçlendirme amaçlı yayınlar yapmıyor.
    Birisinin kafası kopsa manşet yaparlar..

Airbag yanıkları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aktuz -- 29 Ağustos 2012; 12:34:08 >

• kemeriniz takılı değilse 30 milisaniyede suratınıza kaç kilonewton şuan bilemiyorum bir cisim hızla çarpıyor artık sonuçlar ne olur bilemiyorum

bir ara emniyet kemeri takmıyorum beni yargılayın diyen bir mesaj aklıma geldi şimdi.
  • quote:

özellikle kucağında bebekle ön koltukta seyahat edenler...

BU GİBİ DURUMLAR DA SÜRÜCÜNÜN EHLİYETİNE EL KONULMASI LAZIM.
  • quote:

quote:

Doğru değil.

yetişkinlerde değil ancak bundan 5-6 sene gazetenin birinde kaza anında patlayan airbag yüzünden bir çocuğun başını kopardığını yazdığını hatırlıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Doğru değil.

yetişkinlerde değil ancak bundan 5-6 sene gazetenin birinde kaza anında patlayan airbag yüzünden bir çocuğun başını kopardığını yazdığını hatırlıyorum.

Bilgilendirme için teşekkürler ... Kemer takmak ihmal edilmemeli ...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.