Şimdi Ara

Hava yastığı bilmecesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yakınımıza araç bakıyoruz, araç sahipleri ve özellikle galericiler neredeyse bütün arabalarında 8 ila 10 hava yastığı bulunduğunu iddia ediyorlar.

Aslında araçlarda ön, yan ve perde hava yastıkları var yani 6 adet.

Araştırınca chevrolet'in son döneminde 8 hava yastığını standart yaptığını okudum.
    Acaba perde hava yastığını ön ve arka yolcular için ayrı ayrı açılabilen olarak mı ürettiler bilemedim?

Nihayetinde araçtaki airbag uyarılarının sayısı ile var olan airbag sayısı birbirinden farklı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fox913 -- 12 Mayıs 2016; 11:25:44 >

• Galericilerin çoğu zaten bişey bildiği yok, işkembeden yazar oraya 10 tane, 15 tane.

Eski bazı araçlarda donanım seviyesine göre hava yastığı değişebiliyordu. Tam ve net bilgi için ya aracın teknik özellikler kılavuzuna bakmanız gerekecek. Ya da aracın yanına gidip kabindeki 'Airbag' noktalarını kontrol etmeniz gerekecek.
  • Şöyle düşüneyim:

Sürücü ve yolcu hava yastığı (2)
    Perde hava yastığı (2 veya 4)
    Yan hava yastığı (2)
    Arka yan hava yastığı (2)
    Diz hava yastığı (1 veya 2)

Sizin dediğiniz gibi perde hava yastıkları ön ve arka olmak üzere iki ayrı yerden de açılabilir, ki biri A diğeri C sütununun üzerinde. Bu sebeple perde hava yastığı 4 de olabilir.

Bir de diz hava yastığını sürücü için görüyorum hep, yolcu için koyan üretici de var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkada yan hava yastığı olan araç da mı varmış?
    bundan haberim yoktu...
  • En temizi arabadaki airbag yazılarını saymak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fox913

arkada yan hava yastığı olan araç da mı varmış?
    bundan haberim yoktu...

Var hocam

http://binekarac.vw.com.tr/vwsozluk/ShowComponent.aspx?ComponentID=23861

Hava yastığı bilmecesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şıh Hazretleri -- 12 Mayıs 2016; 11:38:51 >

• Bazi araclarda B sutununa buyuk perde hava yastigi konulurken bazi araclarda A ve C sutununa konulabiliyor.
    Onun haricinde premium araclarda ise on ve arka kapi iclerinde, direksiyonun altinda da hava yastigi bulunabiliyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

En temizi arabadaki airbag yazılarını saymak.

aslında en yanlış yöntem o...
    üretici bir tane perde hava yastığı için üç sütuna uyarı yazıyor, sonra sahibi 2 ön 2 yan eklenip hadi 10 hava yastıklı arabam var diyor.
  • Benim Ceed'de 10 adet Airbag yazısı var ama kaç airbag var bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.