Şimdi Ara

Hava yastığı açılmadı (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
0
Favori
3.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşım uzun ve zayıf hocam. Ki kimse o İdeal Oturuş Pozisyonuna uymuyor,
    Sağolun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gollatr

    Arkadaşım uzun ve zayıf hocam. Ki kimse o İdeal Oturuş Pozisyonuna uymuyor,
    Sağolun

    Arkadaşının çok garip bir oturuş pozisyonu yoksa emniyet kemerinin yükseklik ayarı doğru yerde mi bakın. Sonra arkadaş binsin arabaya. Kemeri takıp kendini çok hızlı öne eğsin. Kemer kitlemiyorsa mutlaka baktırın. Genelde VAG grubunda kemerle ilgili sıkıntılar yaygındır. Honda'da duymadım daha önce; ama kemer kilit mekanizması neticede. Bozulmaz diye bir şey yok.
  • Araba şuan Honda'nın kendi servisinin önünde çekiciyle aldılar arabayı direk oraya götürdüler şuan oraya gidip de arabaya binemeyiz yani hocam
  • Tamponun altına sigara paketi kadar alçaksa, çarptığında da Ankara havası çalıyorsa açmamış olabilir.
    Aracın son hızını artırmak için hava yastıklarını çıkartmış olmasınlar.
  • Yok hocam o kadarda değil abartmayın
  • Eğer 100 le duran arabaya vursaydi böyle olmazdı frenle 60 a düşüp öyle vurmuştur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olabilir hocam
  • Honda jazz yeni kasa bekliyoruz ya açmayın böle başlıklar:(
  • Arabayla oynamayın hocam sizde bizim gibi. O zaman sorun çıkmaz belki
  • Eğer modifiyeli ise muhtemelen sensörlere, bağlantılara yada yazılımla oynanmışsa yazılımsal zarar verilmiş olabilir.

    Yada tabiki firma kusurlu da olabilir.mersin-adana arasında 120 ile kaza yapan 520nin hava yastıkları açılmamıştı mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç ikinci el ise veya daha önce hava yastıkları ile ilgili bi kaza durum olmuşsa bu işle uğraşan yerler duyduğum kadarıyla onarımı yapıolarmış arıza lambası falanda giderilio ama hava yastılarıyla ilgili sıkıntı yaşanabiliyomuşbazen. Ya da üçkağıt işi yapıp hava yastıklarını toplayıp arıza lambasını kapatıp ölü hava yastıkları kapatılıo gibi durumlar duydum belkide böyle bişeyler yaşanmıştır arabanın geçmişinde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gollatr

    Emniyet kemeri bi camdan çıkmayı engelliyor o zaman bunu anladım.

    Yanlış anlamışsınız emniyet kemerinin tek unsuru kişiyi kaza anında camdan fırlatmamak değil sonuç olarak tüm kazalar yüksek hızlarda camdan fırlatacak gibi olmuyor küçük hızlar da da kaza olabiliyor.

    Bu gibi durumlar da kişinin sabit olmasını sağlıyor yani kaza anında oraya buraya savrulmasını önlüyor.

    Arkadaşınız kafasını vurduysa ya kemer arkadan takılıydı yada direksiyon ile arasındaki mesafe çok kısa. Yoksa kolay kolay emniyet kemeri takılıyken heleki kaza anında kafayı direk önden direksiyona vurması çok zor.

    Benim aracımda 2008 model ani frenleme anında kemer öyle bir kilitliyorki kendini değil savrulma hareket imkanı dahil vermiyor.

    Hava yastığı konusuna gelirsek te sorun araç modifiyesin de de olabilir araçta da sorun olabilir sen sörler ağırzalıdır vs vs. Sonuçta bu araçlar da kul yapısı.

    Ama sen sörler de sıkıntı olmasa da modifiyeyle alakalı da olabilir ama bana neden se bu durum uzak geliyor ne kadar modifiyelide olsa kaza anında açılması gerekir hava yastıkları.

    Araç orijinal olsaydı her türlü hakkınızı arayın derdim de araç parçaları değiştirilişmiş orijinalliği bozulmuş bu durumda haklı siz olsanız bile sırf bu yüzden parça değişikliği yüzünden haksız olan siz olursunuz.

    Lafım size değil yanlış anlaşılmasın da bu araçları düşürenleri hiç anlamıyorum yahu aracın güzel gözükecek diye ne diye aracın dengesini bozuyorsun o aracın mühendislerinden sen daha mı iyi biliyorsun.

    Hele ki o hondaları düşürenler yok mu anlamıyorum hondaların heleki civikler zaten çok düşük araçlar yere daha ne diye düşürülür anlamam.




  • halbuki honda civicin kaza testi sonuçları başarılı sayılır. hatta bazı testlerde gayet iyi. ama çarpışma testleri her zaman doğru sonucu vermeyebiliyor.
    elbette bu olayda modifiye edilmiş araçların ne kadar zararlı olduğu da anlatılmış oldu. adamlar dünyanın en iyi mühendislerine bizim yıllık gelirimizden daha büyük paralarla aylık maaş veriyorlar güvenli araba üretsin diye, biz ilköğretim mezunu ustalarımıza araçlarımızı eğip bükme yetkisi veriyor, güvenliğimizi tehlikeye atıyor, üstüne para bayılıyor, hatta polisten ceza yiyor, bir de hava atıyoruz. bu zihniyet bana göre değil...
    arkadaşa geçmiş olsun. 100km ile çarptığına göre sürat yaparak hava atıyordu galiba...
  • Hava yastigi sensorleri darbe sensorlu ise belki ondan patlamamislardir. Halbuki g sensorlu olsaydi patlamama gibi bir durum olmazdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse de dememiş airbag off mu
    daha önce kaza yapmışmıydı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç bundan önce Orjinal hiç oynanmamış haliyle kaza yapmıştı tam 1 sene önce. Mitsubishi L300 ile kafa kafaya vurmuştu tabii çok hızlımıydı bilmiyorum. Hava yastıkları o zaman açılmıştı sorun yoktu. Ama bu kazada açılmadı. Araç yapıldıktan sonra, yere iyce basıldı altına 1 sigara paketi zar zor giriyordu yani tümsekten geçerken arabadan iniyorduk biz sadece şöför kalıyordu öyle basıktı. Ve tamponları değişti. Şimdi benım kafama takılan şu, 1.Kazadan sonra Hava yastıkları onarılmamış olabilir mi? (Hondanın kendi servisinde yapıldı onarılmıştır diye düşünüyorum) 2.Aracın basık olması hava yastıklarını açmamaya engel olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollatr -- 18 Nisan 2014; 13:31:31 >
  • Geçmiş olsun hocam. Talihsiz bir olay, incelenmesi lazım.
  • Sağolun hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babasamsunlu

    100 km hızla vurup tampon az bişey içeri mi girmiş tank mı bu araba

    Benimde takıldığım yer burası oldu.Alt komşumun oğlu ve arkadaşları yokuş aşağı inerken frenleri tutmayıp duran kamyonla kafa kafaya çarpışıp, aracın içindeki herkes ölmüştü maalesef.Aracı da ortadan 2'ye kesmişlerdi.Neyse.
  • Hocam arabanın kendı orjınal tamponu değildi. Kaza sırasında tampon direk Kırılıp yere düştü
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.