selam dostlar. küçükken uzaktan kumandalı araçlara karşı büyük bir ilgim vardı. fakat maddi imkânsızlıklar nedeniyle bu merakım kısa süre içinde bitti. şimdi 18 yaşına geldim ve hazır imkânım varken bu konuyla ilgilenmek istiyorum. bu işi bir hobi olarak yapmak istiyorum yani. başlangıç için 100 YTL'den aşağı 1 tane hava , 1 tane kara aracı önerebilir misiniz? açıkcası büyük birşeyle başlayıp bir acemilikle aleti dağıtmakta istemiyorum. yani buna göre önerirseniz iyi olur.
dediğim gibi yeni başlayacağım bu hobiye. yazdıklarımda bir yanlış varsa düzeltirseniz sevinirim. hepinize hayırlı günler...
hava ve kara aracı derken nasıl birşey istiyorsun ayrıca 100 ytl ye alcağın araçlar oyuncak olucaktır çok fazla deneyim kazanamassın bu araçlarla tavsiyem bütçeni biraz daha zorlayıp model araç alman
Oyuncak sınıfı araçlarla başlarsanız hem kumanda kontrol kabiliyetiniz gelişmez,hem de bu işten çabucak soğursunuz. Kara ve hava araçlarında başlangıç seviyesi güzel modeller mevcut.Bu tür modellerle başlamanız sizin için daha yararlı olacaktır. Ayrıca başlangıç için tek alana yönelirseniz hem maddi hemde vaktii yükünüz hafifleyecektir.
Selam ile.
Bence de işe birini seçmekle başlamalısın cünki yedekleri kırım masrafları derken zaten o bütçe ancak tek RC ile başa çıkar(;
tercih senin ama helikopter düşünürsen o bütçeyle en mantıklı araç LAMA-V4 ileride copterx -trex gibi modellerle devam edebilirsin 500ytl ve üstü bütçelerle..
lamanın kullanıcısı ve yedek parçası boldur hem teorik bilgi hem parça desteği sıkıntın olmaz
peki dostlar o zaman hava aracı olarak başlangıç için öneriniz nedir? fiyatıda es geçtim en uygun olanını söylerseniz sevinirim. zaten zaman ilerledikçe daha iyilerine geçerim. yorumlarınız ve önerileriniz için teşekkürler şimdiden.
@TrDr_22 dostum Lama V-4 hoşuma gitti benimde. fiyatıda uygun gittigidiyorda gördüğüm kadarıyla. bu konuda bir arkadaşımla konuşuyordum şöyle dedi "çok rüzgârlı yerlerde rüzgâr bazı araçları alıp götürüyor" dedi. bende bizim çiftlikte kullanıcam aldığım zaman bu aracı ve oranın rüzgâr hızı biraz yüksek. bu bir sıkıntı oluşturur mu bu alet için?
beyler sorularım saçma gelebilir mazur görün...
Başkangıç için uygun ve yaygın bir model.Rahatlıkla tercih edilebilir. ama lama v4 dışarıda kullanım için uygun değil.heleki rüzgarlı havalarda aman diyeyim :}
peki dostum dışarıda kullanmak ve bu hobiye başlangıç yapmak için sen hangi hava aracını önerirsin?