Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.249
Cevap
165
Favori
610.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Deliverance s Outro

2006'dan günümüze hala net bir fikir-tavsiye gelmemiş. Gerçi gelmesi de zor şimdi. Herkes fiyat/performans açısından en uygun ürünü almak istiyor, bunu bulmak da kolay değil. Örnek vermek gerekirse geçen günlerde ekran kartı aldım. Bütçem 250TL kadardı. Ben gittim ATI 7850 aldım ama birisi çıkıp da diyebilir neden Nvidia GTX 660 diye. Desin zaten ki bilgi alışverişi olsun, tavsiye ettiği ürünün de ne olduğunu görelim.

Electrolux'ler, sinbo'lar, biozone'ler, ozonlar havada uçuşmuş ama net bir cihaz hala yok orada. Piyasada şu anda bulunan cihazlar;

NOT: Elimden geldiğince ozon üretmeyen cihazları seçmeye çalışıyorum. Ozon üretimi yapan bir cihaz var ise söyleyin, hemen listeden çıkaralım.

Bionaire Bap9240
    www.hepaonline.com
    Hava Temizleme Cihazları Hava Temizleyiciler
    http://www.hepaonline.com/hava-temizleme-cihazlari?product_id=78
    380TL
    Bionaire Bap9424
    www.hepaonline.com
    http://www.hepaonline.com/hava-temizleme-cihazlari?product_id=79
    500TL
    Premier PAP 3680 330TL site rakamı. 180-250 arası diğer sitelerde mevcut..
    DAIKIN MC70 1350TL Sanırım iyonizer özelliği var ve kapatılabiliyor.
    Coway'lara hiç bakmıyorum. Fiyatları bizi aşıyor maalesef..
    HONEYWELL HA 120 200TL bu çok dikkatimi çekti.
    HONEYWELL HAP 16200 150TL
    VIRUSSAFE AG 20
    www.virussafe.net
    Sipariş - Virussafe
    http://www.virussafe.net/siparis.php
    531TL

Şu anda piyasada bulabileceğimiz ürünlerin bir kısmı yukarıda. Fiyat aralığı da gayet makul(150-1350TL). Yetkili birisine benzeyen bir abimiz gelse de tek bir yazıda şu olayı bitirse ya? Dese ki "evet, çok para vermediğiniz(sağlam bir aktif karbon filtresi olan hariç) ürünler bir yere kadar temizleyecektir ama faydası da olur", "şu ürün bence şu zamanın en iyi fiyat performans ürünüdür" gibi bilgilerle gelsin bize :)

cengizumur arkadaşımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Kendisi bu yazımdan dolayı bana kızabilir ama ben yine de teşkkürü bir borç bilirim.. Burada birçok kişiyi bilgilendirmiş, ozonun zararlarından bahsetmiş. Kendisinin vakti var ise şu an piyasada bulunan cihazları yazmasını, 1'er 2'şer cümle ile de açıklamasını rica edeceğim. Son olarak da tabii kendi fikri ve şu an alınabilecek fiyat/performans açısından en iyi cihazı..

Yukarıda yazmış olduğum ürünlerden kendimce(okuduğum yorumlar, teknik veriler) tercih yapmam gerekirse fiyat performans açısından en uygunu Bionaire Bap9424. Amazondaki diğer yabancı sitelerdeki yorumlara bakarak söylüyorum. Çok fazla ses çıkardığı yazıyor, bu sorunu da işe gittiğimde açıp gece uyurken kapatarak halledebilirim diye düşündüm.. İyonizer özelliği de isteğe göre olduğu için en uygunu bu gibi.

Başka ürün kullanan arkadaşların da değerli yorumlarına ihtiyacımız olacak.

NOT: Neredeyse bütün sayfalara göz attım, aradığımı bulamadım. Daha çok kafa karışıklığı oluştu. Bu yazıdan sonra gelen yorumlar dikkatle incelenecek ve bu yazı kendini imha edip yerini tek bir sayfalık tavsiye yazısına bırakacak.

Hocam alın hoşunuza giden bir tanesini içiniz rahatlasın.

Yalnız bir ricam olacak , sizde bir çok arkadaşımız gibi bir süre sonra kaybolmayın. Gözlemlerinizide lütfen burada paylaşın. Kutuyu açtıktan iki gün sonra bir yorumunuz olacaktır ama en kıymetlisi altı ay, bir sene sonrasında gelecek uzun vadeli yorumlarınız olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: slicer1

quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

quote:

Orijinalden alıntı: omniaa

quote:

Yine aynı müşteriyi kandırma, kazıklama yöntemini yine, tekrar ve bir daha, yeniden görüyoruz sayın seyirciler.

Cihazın özelliklerinde oksijen üretir denmesede, cihaz oksijen üretmesede, müşteride bu algı başarı ile yaratılıyor. Bu sefer adına bir "O2" eklenerek yapılıyor. Neden bu cihazın adında bir "O2" bulunması gerekiyor ?

Çinden gelen başka bir marka, başka bir model ama aynı eski hikaye.

Hayır kardeşim bu güvenilmez. Daha öncekiler gibi.

Yukarıda şu ürün (http://www.hepaonline.com/hava-temizleme-cihazlari?product_id=78) için fikriniz sorulmuş ben de aynı konuyu merak ediyorum..

Ortamdaki toz kaynaklarını azaltma, süpürme, havalandırma ile bundan çok daha iyi sonuç alırsınız. Detaylar için geçmiş postları inceleyin.

Bunu alsanız filtre maliyetini düşündünüzmü ? Fiyat çok çok pahalı çinden gelişi toptan 30 lirayı geçmez bunun.

Ne kadar kaçınsamda yine tek bir model bazında yazıp forumu şişirdim. Lütfen tek model sormayın, arkasındaki filtre teknolojisine bakın, bunlar hep daha önce yazıldı, maliyet konusunda fikir verildi.

Eğer kendiniz, çocuğunuz solunum kaynaklı problem yaşıyorsanız önceden yazılanları okuyun, kendi değerlendirmenizi yapacak bilginiz olsun, sadece benim dediğime bakmayın, ondan sonra daha konuşulmamış şey kaldıysa onları konuşalım.

Cengiz Bey merhaba yazdıklarınızı okumaya çalıştım.

Ben havada uçuşan tozları toplamak üzre bir cihaz arayışındayım.
    Elimde bu tip bir cihaz var (http://www.koctas.com.tr/elektrikli-isiticilar/blyss-nsb200c-fanli-isitici/5847-10549/)
    Bunun arkasına hepa kağıt koyup etrafına bir silindir kutu yapsam toz birikimi olur ve biriktikçe temizler kullaırım diye düşünüyorum, doğru mudur?
    hepa kağıdı nereden temin edebilirim internet üzerinden veya ankarada?

Alıntıladığım postta 30tl'ye bu tip bir cihazı çinden alabilirsiniz demişsiniz, aliexpress'ten mümkünse veya benzer sitelerden link verebilir misiniz?

Filtreler yıkanıp temizlenip kullanılabiliyor mu yoksa yenilemek mi gerekiyor?

Evet bu işe yarar yalnız ısıtıcı olayı tehlikeli olabilir. yangın çıkmasın.

Ben sanayiden alınacak hepa filtrelerle ev yapımı cihalar yapılmasını en iyi yol olarak görüyorum, fiyet performans açısından. Ev yapımı cihazlarla ilgili bir kaç yıl önce söylediklerime şimdi ekleyecek yeni bir bilgim yok.

Ben uzun zamandır filtre almadım o yüzden size tavsiye yapamayacağım. her büyük sanayi sitesinde en az bir satıcı vardır. en güzeli metreyle alıp şekillendirip kullanmak.

çinden 30 liraya gelir diye öylesine söyledim. malzeme belli, teknoloji sıfıra yakın. Ben çine gitsem işi 20 lirayada bağlar dönerim ticari açıdan bakınca. Orada fuarlarda yarım ingilizce çeyrek çince takılmam kaynağında kendim yaptırırım. Bu satılanların hepsinden daha iyi olur ama sonuçta yine iş görmez. Satılırda fakat insan insana konuştuğumuzda doğruyu konuşmak lazım. Ben hasta çocuğuna bu aletleri almaya çalışan vatandaşın yüzlerce, binlerce lirasını alamam, günahtır.

EK ;
    5-6 yıl önce amerikada fiber glasstan yapılma yıkanabilir ön filtreler çıkmıştı burada hiç görmedim fakat ince hepa ve ulpa filtreler hep kullan at şeklinde oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 21 Ocak 2015; 19:56:29 >

• Herkese merhabalar,

Forum içinde bu konuyu tesadüfen buldum, aile içerisindeki hassasiyet gereği çok cihaz araştırdık (çocuklarda hava partiküllerine karşı alerji var), internetten özellikle yabancı makalelerden çok şey okudum.
    Bu araştırmalar sonucu biz bir cihaz aldık, bir süredir kullanıyoruz, memnunuz.
    Cihazdan bahsedip adamların reklamını yapmaya gerek yok, ben hava temizliği konsepti olarak bildiklerimi paylaşayım istedim. Belki birilerine faydası olur.

- HEPA filtreli hava temizleme cihazları: yaptığımız araştırma sonucu HEPA filtrenin yaklaşık 150 çeşidi olduğunu gördük. Sonra regulasyonlara uygun partikül temizliği yapan HEPA filtreli cihazları elediğimizde ev tipi hava temizleme cihazlarının büyük bir çoğunluğunda gerçekte olması gereken HEPA filtresinin olmadığını gördük. Yani özetle HEPA filtreli kelimesi biraz yanlış yönlendirici oluyor. Hangisi gerçek hangisi değil belli olmuyor.
    - Genel olarak filtreli hava temizleme cihazları: filtreli hava temizleme cihazlarında mantık havayı bir kanaldan absorbe edip, filtrelerden geçirip, temiz havayı diğer bir kanaldan ortama itmesi prensibidir. Ev ve Ofis gibi ortamlarda hava oldukça dinamiktir, sürekli olarak partikül oluşur. Ortamda öyle güçlü bir hava temizleme cihazı olmalı ki ortamdaki havayı sürekli olarak sirküle ettirebilsin. Bunu yapabilecek cihazların çok güçlü motoru olması gerekiyordu, ki böyle cihazlar var. Ama bize uymadı çünkü güçlü motorları gereği çok gürültülülerdi, bir diğer konu ise filtrenin sürekli olarak değiştirilme gerekliliği ve doğacak olan maliyet. Gerçekten partikülleri temizleyen filtreler çok pahalılar, diğerleri ise hiçbir işe yaramaz, çünkü o filtrelerin yaptığı partikül temizliğini burun kıllarınız da yapar, önemli olan küçük partikül temizleme yeteneği.
    - İyonizer Hava Temizleyiciler: Mantık olarak havayı kendine çekmeye çalışmadıkları, aksine havayı iyonize ederek partikül temizliği yaptıkları için oldukça mantıklı geldi bize ilk başta. Sonra bir araştırdık ki, önüne gelen İyonizer kelimesini kafasına göre kullanmış. Basit bir elektrik devresiyle iyonizer üretebilirsiniz, ama bu ürettiğiniz iyonlar havayı temizleyecek anlamına gelmez. O yüzden gerçekten havadaki partiküllerde etkili bir iyonizer olmalı.
    - Ozon konusu: Yukarıda bahsettiğim gibi basit bir devre ile iyonizer üretebilirsiniz fakat sorun şu ki, iyon üretiminin kaçınılmaz yan etkisi ozon salınımı yapmasıdır. havayı temizleyecez derken ozon solumanın anlamı yok, ki kendinizi zehirlemekle eşdeğer. Bunun yanı sıra bazı hava temizleme cihazları varki net olarak ozonla havayı temizliyoruz diyorlar, aman uzak durun. Dünyada birçok ülkede ozon salınımı yapan hava temizleme cihazları yasaklandı. ama ülkemizde bu konuda regulasyon olmadığı için bu cihazlar ülkemizde satıştalar.

Sonuç olarak biz filtreli bir cihazla istediğimiz partikül temizliği seviyesini yakalayabilen cihazların 3.500 TL - 5.000 TL fiyat aralığında olduğunu görünce filtrelilerden vazgeçtik, hem ilk maliyeti, hem takip eden filtre maliyetleri, hem de gürültülü olması bu cihazlardan uzaklaştırdı bizi.
    Ozon salınımı yapmayan, küçük partiküllerde etkili olduğunu iddia eden iyonizer bir hava temizleme cihazı aldık, hastanelere partikül ölçümü yapan bir firmada çalışan arkadaşım vardı, rica ettim cihazı aldığımızın ertesi günü partikül ölçüm cihazı ile bizim evde test ettik, cihaz partikülleri ciddi anlamda azaltıyor. Bu testi yapmamızın nedeni aldığımız cihazın iade süresi dolmadan verimliliğini anlamak içindi, değilse çocuklarda faydası olacak mı diye beklerken iade süresini kaçırmayalım dedik.

O gün bugündür cihazı kullanıyoruz, çocuklarda da olumlu etkisini gördük, konu bizim için kapandı.
    Burada bu konuyla uğraşan arkadaşlar olduğunu görünce yazayım istedim, kişisel tecrübelerdir, eğer birilerine yanlış gelecek bilgiler içeriyorsa kusura bakmasınlar.

Bu tecrübe ile hava temizleme cihazı alırken sorgulanabilecek bir kontrol listesi olarak aşağıdaki maddeleri buyrun;
    - Filtreli alacaksanız, filtrenin hangi büyüklükteki partiküllerde etkili olduğuna bakın, cihazın ses seviyesini sorun, filtresinin kaç para olduğuna dikkat edin
    - İyonizer alacaksanız, ozon salınımını mutlaka kontrol edin, ozon salınımı yapmayan ya da salınımı çok düşük olmasına dikkat edin (Amerika'da ozon salınımı için bir üst değer belirlenmişti, biz araştırırken o değerin altında mı diye bakıyorduk ama şimdi o değeri hatırlamıyorum, bir google'sanız çıkar sanırım)
    - Ozon ile temizlik yapanları almayın
    - Hava nemlendirici hava temizleyici değildir, birbirine karıştırmayın :)
    - Eğer evde partikül hassasiyeti olan biri yoksa (astım, koah, toz alerjisi, vs gibi hastaların hepsi partikül hassasiyetine sahiptir), yani evde herkesin solunumla ilgili bir sorunu yoksa hava temizleme cihazı almayı iki kere düşünün. Çünkü aslında birçok ortam için evi günde iki kez havalandırmak havayı durağanlıktan çıkartıp hareketlendirir ve havanın bakteri üretmesini engeller. Bu durumda boşuna para harcamanın gereği yoktur! Rahatsızlığınız varsa ya da ortamınız havalandırmaya müsait değilse o zaman hava temizleyici alın.

Biraz uzun yazmışım ama umarım birilerine faydası olur.

• Klimalar bölümüne konusunu açtım ama cevap veren olmadı.

Şimdi biz hepa filtreyi evdeki split klimaları üst bölümü yani hava giriş bölümüne ona uygun bir kasnak yapıp yerleştirsek sonuç ne olur ? Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. Başarılı olursa çok pratik olur gibi geliyor.
  • Ben sizin sorunuzu elimden geldiğince yanıtlamaya çalışayım.

Temel olarak klimaya gelen havayı filtreden geçirip temizlemek suretiyle klimanın temiz havayı ortama üflemesi teorik olarak mantıklı bir yaklaşımdır.
    Fakat pratikte düşünüldüğünde bazı gerçeklikler gereği istenilen sonucu vermeyecektir. Aşağıda açıklamaya çalıştım.

Filtreli sistemlerde sızdırmazlık esastır, yani klimaya gelen hava girdisine koyacağınız filtre mekanizması klimaya başka hiçbir şekilde hava girişi sağlamayacak şekilde kaplamalıdır.
    HEPA filtre yoğun örgülü olduğu için havanın içerisindeki hareketini zorlaştırır. Eğer yaptığınız mekanizmada bir sızdırma varsa, hava yoğun olarak o bölgeden içeri girer.
    Akışkanlık prensibi gereği hava tabiyatı gereği kolay olan yoldan daha fazla hareket sağlar.
    Bu durumda da yaptığınız filtre büyük ölçüde amacını yitirmiş olur.

Sızdırmazlığı bu denli garantileyecek bir giriş mekanızması yapacaksanız evet klimaya temiz hava vermiş olursunuz ve çıkış olarak ortama temiz hava üflenilmesini sağlamış olursunuz.

Dikkat edilmesi gereken hususlar;
    - Sızdırmazlığı sağlamak için kuvvetlice yapıştırma/silikonlama yollarına gitmeyin, çünkü en geç 6 ay sonra filtre dolacak ve değiştirmeniz gerekecek.
    - Havayı doğru şekilde temizleyebilmek için etkin filtre kullanmanız gerekecek, o da hava girişini güçleştirecek, klima içerisindeki motor havayı kolay bir şekilde çekebileceği düşünülerek tasarlanmıştır, hava girişini güçleştirirseniz motoru zorlamaya başlayacaksınız. Klimanın kendi içerisindeki filtreleri dolduktan sonra garip sesler çıkarmaya başlamasının sebebi budur.
    - En önemlisi ise; havada bulunan partiküller yoğunluk yarattıkları için ortam havasının alt tarafına doğru yoğunluk gösterirler, ortama yerleştirilen klimalar genelde üst tarafta olur, yani aslında temizleme çalıştığınız hava yere daha yakın bölgede olanlar. Klimanın öyle güçlü çalışması lazım ki yerdeki yoğunluğu yukarı doğru sirküle ettirebilsin bu sayede girdi olarak aldığı havayı filtreden geçirip temizleyebilsin.

Özetle; ben olsam hiç uğraşmazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: crzystyle

Klimalar bölümüne konusunu açtım ama cevap veren olmadı.

Şimdi biz hepa filtreyi evdeki split klimaları üst bölümü yani hava giriş bölümüne ona uygun bir kasnak yapıp yerleştirsek sonuç ne olur ? Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. Başarılı olursa çok pratik olur gibi geliyor.

Ben yaptım, sonuçtan memnun kaldım. kasnağa, çerçeveye filan gerek yok

İlk önce filtreyi evaparotör ile üzerindeki plastik kapağın arasına yerleştirdim. Böyle yapınca dışarıdan görünmedi ve yerine sımsıkı oturdu fakat soğutma modunda evaparatöre temas ettiği için toplanan nemi fitil gibi çekip ıslandı. Hava akımını çok engelledi eğer böyle devam etseydi filtredeki tozla birleşen nem çamurlaşıp hava akımını iyice bozacaktı. Bu yerleştirme şekli ısıtma modunda hala denenebilir.

Sonra filtreyi klimanın dışına, giriş mazgalının üzerine yerleştirip kenarlarından kalın şeffaf bantla bantladım. Bant gayet kalıcı ve problemsiz oldu. Klimanın üst tarafında kaldığı içinde çok göze batmadı. Ben hissedilir bir ses artışı veya soğutma performans düşüşü hissetmedim.

Fakat teorik olarak bakıldığında bu uygulama klimanın hem maximum kapasitesini biraz (çok değil) düşürür ve veriminide biraz azaltır. Uyduruyorum, 12000 BTU klima 11500 BTU max olur ve COP 3,6 dan 3,5' e düşmüş gibi olur (Bu değerler sallamadır bunlara bakıp hesap yapmayın). Avantajına bakıncada evaparatör finleri temiz kalacağı için kirlenmeye bağlı performans düşüşü olmaz. buda artı bir noktadır.

Bu tür bir uygulama yaparsanız fan hızını düşük tutmaya çalışın. Böyle yaparsanız hem klima filtrenin varlığını daha az hisseder, verimi kapasitesi daha az düşer, hemde HEPA filtre daha çok ve küçük boyutlu tozlarıda yakalar.

Ben bundan memnun kalmıştım. Filtrede toplanan tozu görünce sizde bir daha bundan geri dönmezsiniz.

Tabii, kumaş gibi, metre hesabıyla HEPA filtre bulabilmeniz lazım. Filtrenin hava akış yönüne dikkat edin ters yapıştırmayın.

• cengizumur C kullanıcısına yanıt
    Peki bu şekilde alabilceğim biyer önerebilir misiniz. Yada rulo şeklinde alıp sökcez. Yada filtreciden isticez:) Tüketim artışı elbet olacaktır fakat ayrıca bir hava temizleme cihazı çalıştırıldığını düşünürsek karlı bile olabilir.

Teşekkür ederim.
  • quote:

Peki bu şekilde alabilceğim biyer önerebilir misiniz. Yada rulo şeklinde alıp sökcez. Yada filtreciden isticez:) Tüketim artışı elbet olacaktır fakat ayrıca bir hava temizleme cihazı çalıştırıldığını düşünürsek karlı bile olabilir.

Teşekkür ederim.

Eski postlarımda aldığım bir yer tarif etmiştim. Ben uzun zamandır alışveriş yapmadım. Maslak oto sanayiden alışveriş yaptığım bir yer şimdi kapanmış. Büyük sanayi sitelerine, internete bakın.

Bunlar rulo halinde aldıkları filtre materyalini çerçeveleyip satmaya alışık oldukları için size metre ile satmak onlara biraz ters gelir. Ya çok alacaksınız yada derdinizi anlatıp anlayış bekleyeceksiniz.
  • quote:

quote:

Teşekkür ederim.

Eski postlarımda aldığım bir yer tarif etmiştim. Ben uzun zamandır alışveriş yapmadım. Maslak oto sanayiden alışveriş yaptığım bir yer şimdi kapanmış. Büyük sanayi sitelerine, internete bakın.

Bunlar rulo halinde aldıkları filtre materyalini çerçeveleyip satmaya alışık oldukları için size metre ile satmak onlara biraz ters gelir. Ya çok alacaksınız yada derdinizi anlatıp anlayış bekleyeceksiniz.

Hocam 4 yil önce philips marka hava temizleme almistim 2 yil öncede 170 TL filitrelerini değiştirdin simdi de hic calismiyor tamir için içini kurcaladim iç motor kismi o kadar pis ki anlatamam içinde elim ulasmadi temizleyemedim ve su an bir köşede bekliyor bu makinaya veya başka makinaya güvenin kalmadi bide zeolite diye bir filtresi verdi küçük taslar bu taslar oksijen uretiyormus bu taslardan eve alip havayi temizler diye düşündüm sonra Vazgeçtim guvendiginiz bir hava temizleme cihazi var mi? Birde philips hava temizleme nasil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sabanoz S kullanıcısına yanıt
    burada cengizumur gibi klimadan hava temizleme cihazı yapabilmiş bir üstad varken belki bize laf düşmez ama yine de post'u görünce birşeyler yazmak istedim :)

bizim işyerindeki havalandırmanın filtreleri değişirken denk gelmiştim, filtrenin halini görünce şoka girmiştim.
    Çok sonraları bizim çocukların rahatsızlığı gereği hava temizleme cihazı ararken özellikle bu konuyu da dikkate almıştım.

Eğer filtreli bir hava temizleme cihazı kullanıyorsanız, filtre sürekli aklınızda olmalı, düzenli aralıklarla kontrol edip, günü geldiğinde de filtresini değiştirmeniz gerekiyor.
    Değilse, filtre dolduktan sonra aslında cihaz boşuna çalışmış oluyor, temizlik filan yapmıyor, ya da bir süre sonra dolan kir cihazı bozup çalışmaz hale getiriyor.

Biz filtreyle uğraşmak istemediğimiz için ve yıllar içerisindeki filtre maliyeti toplam maliyeti çok artırdığı için filtresiz iyonizerli bir hava temizleme cihazı aldık, memnunuz kullanıyoruz hala. havadaki kiri üzerindeki metal alana iyonizer etkisi ile yapıştırıyor, iki haftaya kalmadan simsiyah oluyor, metal aparatı yıkayıp tekrar takıyoruz, aynen devam ediyor temizliğe :)

Eğer siz filtreli alacaksanız, cihazın yanında yıllarca yetecek kadar filtreyi hediye verenler var, onlardan tercih edebilirsiniz. Filtrenin partikül azaltma etkisine dikkat edin, her HEPA filtreli hava temizleme cihazı içindeki filtre aynı değil! Dolayısıyla havayı temizleme yetenekleri de aynı değil!

Biz cihaz araştırırken yok aktif oksijenmiş yok natural bilmem neymiş gibi söylemlerin tamamen pazarlama taktiği olduğunu, hava temizleme cihazında aranması gereken parametrelerle alakası olmadığını farketmiştik. ilk başta kulağa çok hoş geliyor, ama internette araştırınca alakasız olduğu ortaya çıkıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Deliverance s Outro

2006'dan günümüze hala net bir fikir-tavsiye gelmemiş. Gerçi gelmesi de zor şimdi. Herkes fiyat/performans açısından en uygun ürünü almak istiyor, bunu bulmak da kolay değil. Örnek vermek gerekirse geçen günlerde ekran kartı aldım. Bütçem 250TL kadardı. Ben gittim ATI 7850 aldım ama birisi çıkıp da diyebilir neden Nvidia GTX 660 diye. Desin zaten ki bilgi alışverişi olsun, tavsiye ettiği ürünün de ne olduğunu görelim.

Electrolux'ler, sinbo'lar, biozone'ler, ozonlar havada uçuşmuş ama net bir cihaz hala yok orada. Piyasada şu anda bulunan cihazlar;

NOT: Elimden geldiğince ozon üretmeyen cihazları seçmeye çalışıyorum. Ozon üretimi yapan bir cihaz var ise söyleyin, hemen listeden çıkaralım.

Bionaire Bap9240
    www.hepaonline.com
    http://www.hepaonline.com/hava-temizleme-cihazlari?product_id=78
    380TL
    Bionaire Bap9424
    www.hepaonline.com
    http://www.hepaonline.com/hava-temizleme-cihazlari?product_id=79
    500TL
    Premier PAP 3680 330TL site rakamı. 180-250 arası diğer sitelerde mevcut..
    DAIKIN MC70 1350TL Sanırım iyonizer özelliği var ve kapatılabiliyor.
    Coway'lara hiç bakmıyorum. Fiyatları bizi aşıyor maalesef..
    HONEYWELL HA 120 200TL bu çok dikkatimi çekti.
    HONEYWELL HAP 16200 150TL
    VIRUSSAFE AG 20
    www.virussafe.net
    Sipariş - Virussafe
    http://www.virussafe.net/siparis.php
    531TL

Şu anda piyasada bulabileceğimiz ürünlerin bir kısmı yukarıda. Fiyat aralığı da gayet makul(150-1350TL). Yetkili birisine benzeyen bir abimiz gelse de tek bir yazıda şu olayı bitirse ya? Dese ki "evet, çok para vermediğiniz(sağlam bir aktif karbon filtresi olan hariç) ürünler bir yere kadar temizleyecektir ama faydası da olur", "şu ürün bence şu zamanın en iyi fiyat performans ürünüdür" gibi bilgilerle gelsin bize :)

cengizumur arkadaşımıza özellikle teşekkür etmek istiyorum. Kendisi bu yazımdan dolayı bana kızabilir ama ben yine de teşkkürü bir borç bilirim.. Burada birçok kişiyi bilgilendirmiş, ozonun zararlarından bahsetmiş. Kendisinin vakti var ise şu an piyasada bulunan cihazları yazmasını, 1'er 2'şer cümle ile de açıklamasını rica edeceğim. Son olarak da tabii kendi fikri ve şu an alınabilecek fiyat/performans açısından en iyi cihazı..

Yukarıda yazmış olduğum ürünlerden kendimce(okuduğum yorumlar, teknik veriler) tercih yapmam gerekirse fiyat performans açısından en uygunu Bionaire Bap9424. Amazondaki diğer yabancı sitelerdeki yorumlara bakarak söylüyorum. Çok fazla ses çıkardığı yazıyor, bu sorunu da işe gittiğimde açıp gece uyurken kapatarak halledebilirim diye düşündüm.. İyonizer özelliği de isteğe göre olduğu için en uygunu bu gibi.

Başka ürün kullanan arkadaşların da değerli yorumlarına ihtiyacımız olacak.

NOT: Neredeyse bütün sayfalara göz attım, aradığımı bulamadım. Daha çok kafa karışıklığı oluştu. Bu yazıdan sonra gelen yorumlar dikkatle incelenecek ve bu yazı kendini imha edip yerini tek bir sayfalık tavsiye yazısına bırakacak.

Hocam alın hoşunuza giden bir tanesini içiniz rahatlasın.

Yalnız bir ricam olacak , sizde bir çok arkadaşımız gibi bir süre sonra kaybolmayın. Gözlemlerinizide lütfen burada paylaşın. Kutuyu açtıktan iki gün sonra bir yorumunuz olacaktır ama en kıymetlisi altı ay, bir sene sonrasında gelecek uzun vadeli yorumlarınız olacak.

Hocam 2008'den bugüne kadar çok sık olmasa da takip ettim donanım haberi. Olur da performansından memnun olunan bir cihaz bulursam hemen alacağım ve tabii ki kısa-uzun vadede yorumlarım olacaktır ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: ikizbabasi

Herkese merhabalar,

Forum içinde bu konuyu tesadüfen buldum, aile içerisindeki hassasiyet gereği çok cihaz araştırdık (çocuklarda hava partiküllerine karşı alerji var), internetten özellikle yabancı makalelerden çok şey okudum.
    Bu araştırmalar sonucu biz bir cihaz aldık, bir süredir kullanıyoruz, memnunuz.
    Cihazdan bahsedip adamların reklamını yapmaya gerek yok, ben hava temizliği konsepti olarak bildiklerimi paylaşayım istedim. Belki birilerine faydası olur.

- HEPA filtreli hava temizleme cihazları: yaptığımız araştırma sonucu HEPA filtrenin yaklaşık 150 çeşidi olduğunu gördük. Sonra regulasyonlara uygun partikül temizliği yapan HEPA filtreli cihazları elediğimizde ev tipi hava temizleme cihazlarının büyük bir çoğunluğunda gerçekte olması gereken HEPA filtresinin olmadığını gördük. Yani özetle HEPA filtreli kelimesi biraz yanlış yönlendirici oluyor. Hangisi gerçek hangisi değil belli olmuyor.
    - Genel olarak filtreli hava temizleme cihazları: filtreli hava temizleme cihazlarında mantık havayı bir kanaldan absorbe edip, filtrelerden geçirip, temiz havayı diğer bir kanaldan ortama itmesi prensibidir. Ev ve Ofis gibi ortamlarda hava oldukça dinamiktir, sürekli olarak partikül oluşur. Ortamda öyle güçlü bir hava temizleme cihazı olmalı ki ortamdaki havayı sürekli olarak sirküle ettirebilsin. Bunu yapabilecek cihazların çok güçlü motoru olması gerekiyordu, ki böyle cihazlar var. Ama bize uymadı çünkü güçlü motorları gereği çok gürültülülerdi, bir diğer konu ise filtrenin sürekli olarak değiştirilme gerekliliği ve doğacak olan maliyet. Gerçekten partikülleri temizleyen filtreler çok pahalılar, diğerleri ise hiçbir işe yaramaz, çünkü o filtrelerin yaptığı partikül temizliğini burun kıllarınız da yapar, önemli olan küçük partikül temizleme yeteneği.
    - İyonizer Hava Temizleyiciler: Mantık olarak havayı kendine çekmeye çalışmadıkları, aksine havayı iyonize ederek partikül temizliği yaptıkları için oldukça mantıklı geldi bize ilk başta. Sonra bir araştırdık ki, önüne gelen İyonizer kelimesini kafasına göre kullanmış. Basit bir elektrik devresiyle iyonizer üretebilirsiniz, ama bu ürettiğiniz iyonlar havayı temizleyecek anlamına gelmez. O yüzden gerçekten havadaki partiküllerde etkili bir iyonizer olmalı.
    - Ozon konusu: Yukarıda bahsettiğim gibi basit bir devre ile iyonizer üretebilirsiniz fakat sorun şu ki, iyon üretiminin kaçınılmaz yan etkisi ozon salınımı yapmasıdır. havayı temizleyecez derken ozon solumanın anlamı yok, ki kendinizi zehirlemekle eşdeğer. Bunun yanı sıra bazı hava temizleme cihazları varki net olarak ozonla havayı temizliyoruz diyorlar, aman uzak durun. Dünyada birçok ülkede ozon salınımı yapan hava temizleme cihazları yasaklandı. ama ülkemizde bu konuda regulasyon olmadığı için bu cihazlar ülkemizde satıştalar.

Sonuç olarak biz filtreli bir cihazla istediğimiz partikül temizliği seviyesini yakalayabilen cihazların 3.500 TL - 5.000 TL fiyat aralığında olduğunu görünce filtrelilerden vazgeçtik, hem ilk maliyeti, hem takip eden filtre maliyetleri, hem de gürültülü olması bu cihazlardan uzaklaştırdı bizi.
    Ozon salınımı yapmayan, küçük partiküllerde etkili olduğunu iddia eden iyonizer bir hava temizleme cihazı aldık, hastanelere partikül ölçümü yapan bir firmada çalışan arkadaşım vardı, rica ettim cihazı aldığımızın ertesi günü partikül ölçüm cihazı ile bizim evde test ettik, cihaz partikülleri ciddi anlamda azaltıyor. Bu testi yapmamızın nedeni aldığımız cihazın iade süresi dolmadan verimliliğini anlamak içindi, değilse çocuklarda faydası olacak mı diye beklerken iade süresini kaçırmayalım dedik.

O gün bugündür cihazı kullanıyoruz, çocuklarda da olumlu etkisini gördük, konu bizim için kapandı.
    Burada bu konuyla uğraşan arkadaşlar olduğunu görünce yazayım istedim, kişisel tecrübelerdir, eğer birilerine yanlış gelecek bilgiler içeriyorsa kusura bakmasınlar.

Bu tecrübe ile hava temizleme cihazı alırken sorgulanabilecek bir kontrol listesi olarak aşağıdaki maddeleri buyrun;
    - Filtreli alacaksanız, filtrenin hangi büyüklükteki partiküllerde etkili olduğuna bakın, cihazın ses seviyesini sorun, filtresinin kaç para olduğuna dikkat edin
    - İyonizer alacaksanız, ozon salınımını mutlaka kontrol edin, ozon salınımı yapmayan ya da salınımı çok düşük olmasına dikkat edin (Amerika'da ozon salınımı için bir üst değer belirlenmişti, biz araştırırken o değerin altında mı diye bakıyorduk ama şimdi o değeri hatırlamıyorum, bir google'sanız çıkar sanırım)
    - Ozon ile temizlik yapanları almayın
    - Hava nemlendirici hava temizleyici değildir, birbirine karıştırmayın :)
    - Eğer evde partikül hassasiyeti olan biri yoksa (astım, koah, toz alerjisi, vs gibi hastaların hepsi partikül hassasiyetine sahiptir), yani evde herkesin solunumla ilgili bir sorunu yoksa hava temizleme cihazı almayı iki kere düşünün. Çünkü aslında birçok ortam için evi günde iki kez havalandırmak havayı durağanlıktan çıkartıp hareketlendirir ve havanın bakteri üretmesini engeller. Bu durumda boşuna para harcamanın gereği yoktur! Rahatsızlığınız varsa ya da ortamınız havalandırmaya müsait değilse o zaman hava temizleyici alın.

Biraz uzun yazmışım ama umarım birilerine faydası olur.

Hangi marka-model ürünü aldınız?

• Deliverance s Outro D kullanıcısına yanıt
    Benim kendi araştırmalarım sonucu seçtiğim cihaz kendi çapımda beğenebildiğim cihaz, ve ardından profesyonel partikül ölçüm cihazıyla performansını görebildiğimiz cihazdı.
    Ama bizim yaptığımız araştırmanın ardından belki daha iyi cihazlar çıkmıştır, ben kendi kullandığım cihazı yazıp da hem adamların reklamını yapmak istemedim, hem de başka firmaların cihazlarına haksızlık etmek istemedim.
    Bu sebeple cihazın marka-modelini buraya yazmayıp size özel mesaj olarak gönderdim.
  • cengizumur C kullanıcısına yanıt
    toza karşı alerjim var. ve ana caddeye bakan bir apartmanda oturuyorum. pencereyi açınca ister istemez eve toz giriyor. evdeki tozu temizleyecek bir ürün ihtiyacım var. başka bir özellik olması öenli değil sadece temiz hava istiyorum. bunun için bir öneriniz var mı ?
  • azazel85 A kullanıcısına yanıt
    Toz dediğiniz aslında gözle görünür büyüklükte olan partiküller.
    Toza karşı alerjim var demişsiniz, bu aslında, Partikül Hassasiyetiniz yada Partikül Alerjiniz olması demek.
    Sonuç olarak verimli partikül temizliği yapabilen bir hava temizleme cihazı alıp kurtulabilirsiniz.

Bu arada yerdeki toza aldırış etmeyin, onlar havada asılı kalamayacak kadar büyük oldukları için yere çökmüş olanlar, esas sorun dışarıdan içeriye giren ve havada asılı kalabilecek kadar küçük oldukları için sürekli olarak soluduğumuz havanın içinde bulunanlar. Biz kendimizi onlardan kurtarmaya çalışıyoruz.
  • Peki siz de bu amaçla mı aldınız ?
    Bana tavsiyede bulunabilir misiniz ?
    Boşuna para harcamak istemiyorum. Çok çeşit var. Yazılanları okudum ama pek birşey de anlamaıdm.
    Tüm firmalar diğer firmanın ürünlerini kötüleyip kendilerininkini ön plana çıkartıyor.
    20 metre karelik odaya koyacağım.
  • azazel85 A kullanıcısına yanıt
    Ben bu konudaki ilk yazımda da yazmıştım, bizim çocuklarda Partikül Alerjisi var, o yüzden birçok cihaz araştırıp sonunda bir tanesini aldık.
    Alır almaz da iade süresi dolmadan emin olalım diye profesyonel hava ölçümleri yapan tanıdığımızdan rica ettik evde bu cihazının partikülleri verimli bir şekilde azalttığını gördük. Ki zaten zaman içerisinde çocuklarda olumlu etkisini gördük kullanıyoruz hala cihazı. Hatta bizde iki tane var bir tanesi çocukların odasında bir tanesi salonda.

Firmaların kendi söyledikleri ve internet sitelerinde yazdıkları gerçekten çok kafa karıştırıyor. Herkes aynı terimleri farklı şekillerde eğip büküp kullanıyor. Hangisi doğru hangisi yanlış anlaşılmıyor.

Tavsiye olarak ise ürün adı ya da firma vermek yerine genel olarak dikkat edilmesi gereken konuları söylemek daha doğru diye düşünüyorum;
    - Filtreli alacaksanız kesinlikle küçük partiküllerde etkili HEPA filtreli olmalı, cihazın hava sirkülasyon gücü yüksek olmalı, değilse sadece kendi etrafındaki havayı temizler size faydası olmaz. Filtre maliyetine dikkat edin, bazı cihazların partikül verimliliği yüksek oluyor fakat filtreleri çok pahalı oluyor.
    - İyonizer alacaksanız kesinlikle Ozon salınımı yapmayan ya da çok düşük seviyede olan olmalı. Ozon ciğerlerinizi tahriş eder. Her iyonizer aynı partiküllerde etkili olamayabiliyor, küçük partiküllerde etkili bir iyonizer olmasına dikkat edin.
    - dikkat edilmesi gereken en önemli parametreler bunlardır, bunlar haricinde yazılan natural oksijenmiş, dağdan gelen bilmemneymiş gibi pazarlama taktiklerini görmezden gelin ;)

10 m2 civarındaki bir ortamı filtreli cihazlarla çok gürültü yaratmadan temizleyebilen cihazlar gördüm ben, ama alan 20 m2 ya da daha üstüne çıkarsa cihazın motoru çok güçlü olması gerekiyor ve yarattığı gürültüden dolayı uyunmuyor odada. Bizim çocukların odası 20m2den küçük ama biz yine de iyonizer tercih ettik.

Biz hava temizleme cihazının yanı sıra odadaki partikülü azaltabilmek için başka tedbirler de uyguladık, başarılı oldu, bir ara vaktim olduğunda onları da yazacağım. bu tedbirler herhangi bir cihaz vs kullanmadan evde bazı şeylere dikkat ederek ortamdaki partikülü azaltabilen taktikler.

• gulsahcagrı G kullanıcısına yanıt
    bu araç tipi bir ürün sanırım.
    ev için çok uygun bir ürünmüş gibi gelmedi bana.
  • Merhabalar, gazetede gördüm sizinle de paylaşayım istedim.
    Çevre Bakanlığı Türkiye'nin birçok yerine hava kalitesi ölçme istasyonları kurmuş ve toplanan verileri online olarak aşağıdaki web sitesinde yayınlıyor.
    havaizleme.gov.tr
    The resource cannot be found.
    http://havaizleme.gov.tr/Default.ltr.aspx

Ben sürekli takip ediyorum, İstanbul'da benim yaşadığım ilçeyi çok nadir olarak yeşil görüyorum malesef.
    Hatta şu anda bu postu yazarken bile İstanbul'da sadece Büyükada yeşil görünüyor, geriye kalan tüm bölgeler Orta ve Hassas, iki bolge de Sağlıksız görünüyor malesef.

Şu hava temizleme cihazlarıyla filan hiç uğraşmasak da direk Büyükada'ya mı taşınsak acaba :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: solidgrind

quote:

Daha oncede belirttigim gibi ozon, iyonizer, anyon uretici v.s. aslinde hep ayni sey.

Cengiz Bey ozon ve iyonizerin aynı şey olduğunu söylemişsiniz, bunu tam anlamadım. Bir de ben sadece toz ve partikül temizliği ve evde kedi olduğu için, kısacası bir hastalığa sahip olduğumdan değil ama bu sebeplerden bir temizleyici düşünüyorum. Mesala Beurer LW110 diye bir temizleyici var ve air washer olarak geçiyor. Havayı su haznesinden geçirdiğinden bahsediyor. Acaba bu ürün sizce ne kadar etkili? Bir de UFO O2 'yi düşünmüştüm ama iyonizer ve ozon aynı dediğiniz için kafama takıldı.

Air washer tarzı temizleyicilerden daha önce bahsetmiştik. eski sayfalarda olmalı, yinede karar sizin.

Cengiz bey Merhaba,

Ben daha önce kendim için sizden bilgi rica etmiştim ama şimdi bir yakınım rahatız olan 3-4 yaşındaki kızı için Beurer lw 110 hava temizleyici ve nemlendirici özellikli cihazı almayı düşünüyor, Ben kendime almış olduğum üründen hoşnutum ama yakınım fiyat olarak daha düşük bütçeli bir ürün aradığından ve nemlendirici cihazınıda ihtiyacı olduğundan bunu almayı düşünüyor. Air Washer özellikli cihazlarla ilgili geçmiş yazılarınızda bahsettiğinizi yazmışsınız ama maalesef be bulamadım. ve bir üstteki alıntıladığım mesajda da - yinede karar sizin - cümleniz bu cihazlarla ilgili pek de olumlu düşünmediğiniz izlenimini bende bıraktı.

Yardımlarınızı rica ediyor ve şimdiden teşekkür ediyorum size.

• 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.