Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.252
Cevap
166
Favori
613.544
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ah güzel dostum ne güzel diyorsun'da babama güzel sözle yaklaşmayı bir kenara bırak amuda kalkıp konuşsan genede bişi farketmez :)

Bahsettiğin makinayı alıcam bu hafta sonu deniyelim bakalım muhakkak faydası olucaktır diye düşünüyorum . Çok teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragonball

Ah güzel dostum ne güzel diyorsun'da babama güzel sözle yaklaşmayı bir kenara bırak amuda kalkıp konuşsan genede bişi farketmez :)

Bahsettiğin makinayı alıcam bu hafta sonu deniyelim bakalım muhakkak faydası olucaktır diye düşünüyorum . Çok teşekkür ederim

hocam kullanım alanı 30 m2 demiştiniz galiba ben 16 m2 de 1 nci fan hızında kullanıyorum genelde yeterli geliyor muhtemelen sizin sürekli 2 nci hatta 3 ncü hızda kullanmanız daha uygun olur ,sese karşı çok hassasiyetiniz varsa küçük ortamda biraz rahatsızlık verebiliyor ama büyük ortamda çok hissedileceğini zannetmem ,biliyorsunuz bu cihazlar önden aldığı kirli havayı filtreleyip üsten veriyorlar bu nedenle fan hızı yükseldikçe temizleme hızı da artıyor ama bu defada ses sıkntısı olabiliyor ,ben cihazı aldığımda sesi biraz fazla diye yorum yapmıştım benden sonra yorum yapanların bir kısmı çok sessiz ,bir kısmı anormal sesli gibi yorumları olmuştu buradan çıkardığım sonuca göre bir kişiye yüksek gelen ses diğerine düşük gelebiliyor ,diğer yanılgı ise bu cihazlar havayı aspiratör gibi çektiği ki asla böyle bir durum olmuyor yani sigara dumanını cihaza yaklaştırsanız bile dumanı hop diye çekmiyor , ancak ortamda bulunan belli bir havayı çekip temizliyor ve saniyeler içinde bir temizlik beklemek mümkün değil ,misal 30 m2 bir yeri yarım saatte bir temizliyor gibi düşünmek gerekiyor bir saatte iki gibi devam edip gidiyor ,sadece sigara dumanı değil parfüm gibi yemek kokusu gibi kokularıda yok ediyor ,sizin mekan biraz büyük olduğu için temizleme süresi de uzayacaktır bunları bilerek alırsanız sonra adamlar bana şöyle temizliyor böyle temizliyor dediler ama hikaye gibi düşünmeyin beni eleştirmeyin

yine de dediğiniz gibi hiç yoktan çok daha iyi bir durum ortaya çıkıyor ,ben artık bulunduğum oda da cihazı çalıştırmadan sigara içemiyorum sanki boğuluyor gibi oluyorum demek ki bayağı faydası oluyor ,yalnız iyon olayını anlayamadım daha önce de anlattığım gibi bana ters etki yaptı belki size iyi gelebilir alırsanız deneyin bakalım ne olacak böylece bende sorun bende mi cihazdamı anlamış olayım

inşallah faydasını görürsünüz ,olmaması mümkün değilde istediğiniz oranda olurmu bunu ancak kullanan kişinin yeterli görüp görmemesi önemli

selamlar ,babanıza da selamlar sigarayı biraz az içsin yoksa Tayyip kulağını çeker

• Tayyiple karşılasırsa babam mutlak çekicek bi yerini bulur onun :)

Dediğim gibi dostum ben bu ürünü şahane muhteşem hava temizleme cihazı olarak almıyorum zaten yapmış olduğunuz yorumlar ve birikim o yünde he belki çok dahaprofesyonel sistemler vardır temizleme işlerini yapabilen ama onlarında malum fiyatları gayet uçuktur .

Bende kafamda şöle hayal ettim cam az açık olduğunda sigara dumanını üflersin çıkar gider cihazda böle çekiyor filan zannettim ilk :)

alıcaz deniycez hiç yoktan iyidir dicez belkide baba kanıcak çıkcak balkonda filan içcek bu hafta belli olur deneyimlerimi paylaşırım dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragonball

Tayyiple karşılasırsa babam mutlak çekicek bi yerini bulur onun :)

Dediğim gibi dostum ben bu ürünü şahane muhteşem hava temizleme cihazı olarak almıyorum zaten yapmış olduğunuz yorumlar ve birikim o yünde he belki çok dahaprofesyonel sistemler vardır temizleme işlerini yapabilen ama onlarında malum fiyatları gayet uçuktur .

Bende kafamda şöle hayal ettim cam az açık olduğunda sigara dumanını üflersin çıkar gider cihazda böle çekiyor filan zannettim ilk :)

alıcaz deniycez hiç yoktan iyidir dicez belkide baba kanıcak çıkcak balkonda filan içcek bu hafta belli olur deneyimlerimi paylaşırım dostum

Tayyiple karşılasırsa babam mutlak çekicek bi yerini bulur onun :)

hele son zamlardan sonra

• quote:

Orijinalden alıntı: cengizumur

quote:

Tayland aşırı yağmur alan, havasıda istanbula kıyasla daha kirli olmayan bir ülke. Havalimanında bile hava temizleme cihazlarının reklamı yapılıyor. Elektronik mağazalarında filan boy boy, marka marka ürünler var. Sigara için alıyorlar desem değil, sigara içen insan sayısı çok ama çok az (%5 bile değildir). Tamamen pazarlama ve reklam ile iş görmeyen malları satıyorlar. Trafik yüzünden kirlenen havayı en iyi yağmur temizlemezde ne temizler? Bu cihazları neden burda satıyorlar bir düşünün (insanların cahilliği ve her söylenene inanmaları?)

Evet, orta halli ve zengince uzak dogu ulkeleri, tayland, tayvan, japonya gibi ulkeler bu cihazlarin en onemli pazarlarindan. Buralarda yogun nufuslu sehirlesme var, hava kotu. Televizyonda sokakta agizlarina burunlarina maske takip gezdiklerini goruruz. Yani buralarda ihtiyac ve talep var.

Bu ulkeler, ozellikle japonya zengin ve teknolojide ileri olsada vatandasin kiymeti sirketlerden sonra geliyor.

Ben bu hava temizleme cihazlari ile ilgili olarak ozellikle amerikan literaturunu takip ediyorum. Mesela japonyanin aksine amerikada vatandas kral, vatandasi kaziklamaya kimse cesaret edemiyor. Adamlar once bilimi kullanip bu tur cihazlarin dogru analizini yapiyor. Ayni cihaz bir burada birde amerikada satilirken amerikadaki versiyonuna ne kadar az ozellik yazdiklari dikkate deger, burada ise kellik dahil her seye care oluyor bu cihazlar. Ayrica amerikada mahkeden kacamayip piyasadan cekilen, tazminat odeyen cihazlari ulkemizde hala bin liraya yakin fiyatlara gorebilirsiniz, iddialari tamamen curutulmus olsa bile.

@cengizumur

Size bir kaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim...

sinbonun bir modelini (Sinbo SAP-5505) aldım iyonizer olmadan kullanıyorum. Yalnız bu alletten sürekli kötü kalitesiz plastik kokusu geliyor. Bunun bir zararı olabilir mi? Ayrıca sinbo kalite olarak hiç güven vermedi bunun filtresi yine kalitesiz ise ve kalitesiz malzemeden vs. yapılmış ise süzdüğü havaya partikül vs. saçıyor ise insan sağlığı açısından bir zararı olur mu?

Bir diğer sorum, sizin önerdiğiniz gibi hepa filtre satın alsak bunu nasıl kullanacağız, nasıl hava temizleme zihazına dönüştüreceğiz?

Son olarak fakir vigoru neden beğenmediniz? Bu cihazın içini açıp iyonizeri iptal etsek yinede uzak durmamız gereken bir cihaz mı?

selamlar...

• yeni plastik aksamlı cihazlardan genelde koku gelir bu koku sadece plastik kokusu gibiyse mesele yok demektir zamanla yok olur ama anormal duman gibi ise sorun var demektir

bazen filtre cihazın içine naylon ambalajı sökülmeden konduğu oluyor içini açıp filtreyi kontrol etmekte yarar oluyor ,filtrelerde korkacak bir şey yok neticede kağıt bir malzeme

bu cihazdan bende olmadığı için sayın cengizumur daha fazla bilgi verebilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: alptuğ56

yeni plastik aksamlı cihazlardan genelde koku gelir bu koku sadece plastik kokusu gibiyse mesele yok demektir zamanla yok olur ama anormal duman gibi ise sorun var demektir

bazen filtre cihazın içine naylon ambalajı sökülmeden konduğu oluyor içini açıp filtreyi kontrol etmekte yarar oluyor ,filtrelerde korkacak bir şey yok neticede kağıt bir malzeme

Bu ürün bir sene oldu daha plastik kokusu gitmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nett

quote:

yeni plastik aksamlı cihazlardan genelde koku gelir bu koku sadece plastik kokusu gibiyse mesele yok demektir zamanla yok olur ama anormal duman gibi ise sorun var demektir

çok ilginç o kadar zaman sürmesi başka bir nedenden olabilir , 1 yıldır hiç filtre değiştirmediniz ise yine kötü koku olabilir ,aynı zaman da filtre yeni olduğunda da bir müddet biraz garip koku yapabiliyor bunların dışında plastik kokusu gelmesi için elektrik/elektronik devrelerde aşırı ısınma nedeniyle bir koku oluşabilir bu biraz tehlikeli olabilir onun dışındakiler sadece insanı koku olarak rahatsız eder

ancak benim bahsettiğim ilk alındığındaki kokunun olması aynı yeni araba kokusu gibi bir durum ancak dediğiniz gibi bir yıldır geçmeyen bir koku var ve belirli periyotlar da filtre değişmişseniz bu durumda sinbo servisi ile görüşmenizde fayda var ,sonuçta havayı temizlesin diye alınan cihazın kokusu insanı rahatsız ediyorsa hiç bir anlamı kalmaz

• arkadaşlar sadece sigara kokusunu gidermek için 15m2 lik bir odada york un nano tio2 li hava temizleyicilerini önerirmisiniz ya da sinbo 5501/vs amacım sadece sigara kokusunun giderilmesi toz vs gibi bir derdim yok
  • quote:

quote:

quote:

çok ilginç o kadar zaman sürmesi başka bir nedenden olabilir , 1 yıldır hiç filtre değiştirmediniz ise yine kötü koku olabilir ,aynı zaman da filtre yeni olduğunda da bir müddet biraz garip koku yapabiliyor bunların dışında plastik kokusu gelmesi için elektrik/elektronik devrelerde aşırı ısınma nedeniyle bir koku oluşabilir bu biraz tehlikeli olabilir onun dışındakiler sadece insanı koku olarak rahatsız eder

ancak benim bahsettiğim ilk alındığındaki kokunun olması aynı yeni araba kokusu gibi bir durum ancak dediğiniz gibi bir yıldır geçmeyen bir koku var ve belirli periyotlar da filtre değişmişseniz bu durumda sinbo servisi ile görüşmenizde fayda var ,sonuçta havayı temizlesin diye alınan cihazın kokusu insanı rahatsız ediyorsa hiç bir anlamı kalmaz

Koku yanık kokusu değil, filtreden de değil, yeni plastik kokusu. Ama bu koku bir türlü gitmedi, azaldı ama gitmedi muhtemelen ürünün plastik kalitesi çok kötü.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Koku yanık kokusu değil, filtreden de değil, yeni plastik kokusu. Ama bu koku bir türlü gitmedi, azaldı ama gitmedi muhtemelen ürünün plastik kalitesi çok kötü.

evet o zaman dediğiniz gibi plastik malzeme kalitesinden olabilir veya siz çok hassas bir buruna sahip olabilirsiniz

sizin gibi cihaz kokusundan rahatsız olduğunu söyleyen yorumlar okumuştum yine yooo öyle bir koku olmuyor diyende gördüğüm için aklıma başka bir seçenek gelmiyor

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

evet o zaman dediğiniz gibi plastik malzeme kalitesinden olabilir veya siz çok hassas bir buruna sahip olabilirsiniz

sizin gibi cihaz kokusundan rahatsız olduğunu söyleyen yorumlar okumuştum yine yooo öyle bir koku olmuyor diyende gördüğüm için aklıma başka bir seçenek gelmiyor

Tahmininiz doğru, hem plastik kalitesi kötü hemde ben herhalde hassas bir buruna sahipim.

Bende bir kaç kişiye sordum bazısı koku var dedi bazısı hiç koku yok dedi. :)

• Merhaba

forumu epey okudum teşekkürler herkese

halıları, perdeleri vs kaldırma imkanım yok, malesef kendimde aspiratörlü hepalı havalandırma yapacak kadar pratik değilim birde soğuk havada çalıştıramam ki.

Astımlı hastamız ve kendimiz için hava temizleyici yinede lazım, oksijen ürettirme derdim yok, soğuk havalarda pencere açma imkanı az, iyonların, ozonun, uv tio2 zeolit vs nin havadaki bakteri virusleri Öldürmesi ve tozları maytları yapıştırması çok Faydalı bence, ozon, iyon bu cihazları üretenler tarafından az olan yan etkileri bilinerek kontrollu şekilde kullanılıyor olduğuna naçizane karar verdim,

philips fakir sharp toshiba vs (japon firmaları klimalarındada kullanıyorlar bu teknolojileri) gibi firmalar dünyanın her tarafında satıyorlar, tüketiciye ve yetkililere hesap veriyorlar

hepa filtresi (hepa 13 ve üstü) büyük ve ucuz, ozon iyon uv si kapatılıp açılabilir(çok farketmez), filtre değiştirme maliyetleri az olan kullanma maliyeti az olan hava temizleyiciler hangileri acaba

birde astımlıların kullanacağı ürünler (nevresim, yatak, yorgan, sprey, nebulizatör, hava temizleme cihazı, vs...) hakkında kapsamlı bir forum var mı bir yerde acaba?

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey352 -- 24 Ekim 2011; 14:48:38 >

• Arkadaşlar burada kimse oksijen üreten makine aramıyor sanırım, sadece havadaki tozu iyi tutsun, odanın içindeki yemek kokusunu sigara kokusunu vs. alsın bunu iyi yapan ve maliyeti az olan bir makine arıyor sanırım. Böyle bir ürün tavsiyesi isteyinki cengizumur nickli arkadaşımızda ona göre yorum yapsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hey352

Merhaba

forumu epey okudum teşekkürler herkese

halıları, perdeleri vs kaldırma imkanım yok, malesef kendimde aspiratörlü hepalı havalandırma yapacak kadar pratik değilim birde soğuk havada çalıştıramam ki.

Astımlı hastamız ve kendimiz için hava temizleyici yinede lazım, oksijen ürettirme derdim yok, soğuk havalarda pencere açma imkanı az, iyonların, ozonun, uv tio2 zeolit vs nin havadaki bakteri virusleri Öldürmesi ve tozları maytları yapıştırması çok Faydalı bence, ozon, iyon bu cihazları üretenler tarafından az olan yan etkileri bilinerek kontrollu şekilde kullanılıyor olduğuna naçizane karar verdim,

philips fakir sharp toshiba vs (japon firmaları klimalarındada kullanıyorlar bu teknolojileri) gibi firmalar dünyanın her tarafında satıyorlar, tüketiciye ve yetkililere hesap veriyorlar

hepa filtresi (hepa 13 ve üstü) büyük ve ucuz, ozon iyon uv si kapatılıp açılabilir(çok farketmez), filtre değiştirme maliyetleri az olan kullanma maliyeti az olan hava temizleyiciler hangileri acaba

birde astımlıların kullanacağı ürünler (nevresim, yatak, yorgan, sprey, nebulizatör, hava temizleme cihazı, vs...) hakkında kapsamlı bir forum var mı bir yerde acaba?

saygılar

başta anlattıklarınızla sonda ki istekleriniz uymuyor

eğer

"iyonların, ozonun, uv tio2 zeolit vs nin havadaki bakteri virusleri Öldürmesi ve tozları maytları yapıştırması çok Faydalı bence"

diyorsanız sizin fikriniz ama bilin ki çok tartışmalı bir konudur

500 tl civarı yukarıda bir arkadaş cihazdan söz etmiş zannederim

ama aynı zamanda ucuz istediğiniz (sadece filtre ve negatif iyon var) için benim yukarıda örneğini verdiğim tür cihazlardan olabilir (illa bu cihazı tavsiye ettiğim zannedilmesin o cihazı iyi bildiğim için söylüyorum)

ancak başka cihazlar kullanan arkadaşlar bu foruma hem marka ve kullanım deneyimlerini aktarırlarsa bizlere de kıyaslama imkanı doğar diye düşünüyorum

negatif iyon veren sistemi görseniz gülmekten ölürsünüz ki bazı forum sitelerinde çok teferruatlı şema ve yapımı var, eğer ben buna inanıyor olsam evin her tarafını 3-5 tl. e yapıp donatırım ama daha önce de anlattığım gibi çoğu hastalıkta psikolojik durum çok önemlidir ,eğer bir insan negatif iyon olayına kalben inanmışsa kendini çok iyi hissedeceği bir gerçektir ,bana sen inanıyormusun derseniz hayır inanmıyorum işte belki de bu yüzden bende bir faydası görünmüyor olabilir

saygılar

• ya bu forumda çok güzel bilgiler var ama sonuç yok, ne alacaz yok, model marka kıyaslamaları yok, filtre fiyatları maliyet kıyaslamaları yok, bilimsel teorilere fazla dalmış gibi dünya çapındaki güvenilir firmaların teknolojilerini reddedip birde tam tersi gösteriyor, matrix teki hapı içmiş gibi oluyoruz, kendimizi kaybediyoruz. kafam allak bullak oldu sinbo alasım geldi

ben o firmaların o teknolojileri deneyip kontrollü kullandıklarına inanıyorum ürünlerinide alırım

biz bir makine alacaz İyi olsun, Kullanım Maliyeti ucuz olsun istiyoruz, zaten bir defalığına alacağımz Cihazın fiyatı yüksek olsun farketmez (hepa filtresi büyük ucuz olsun demek istemiştim yukardaki yazımda)

sinbo olmasın (çin malı yedek parçası olmayan dandik ötesi), kaliteli bir eşya alana kadar idareten aldım eşyalarını (mikser süpürge vs) , her nesini aldıysam kalitesizdi

saygılar

• Başlık 5 yaşında 7 sayfa.
    Hepsini okudum.

Cengiz bey oda tipi küçük cihaz tavsiyesi vermiyorum artık. diyor.
    Yalnız benden önce 3 arkadaş daha şunu yazmış

quote:

" Odamda sigara içiyorum, Kış, odayı havalandıramıyorum. Dolayısıyle sigara dumanı içerde kalıyor ve herşeye siniyor. Oda küllük gibi kokuyor.Sigara kokusu, dumanını yok edecek ucuz bir cihaz arıyorum"

Sinbo yeni modeller çıkarıyor. Bu kullanım için uygunmudur modelleri.
    Lütfen buna net bir cevap arıyorum.

Teşekkürler.

not:Bazı şeyleri bende çok çok araştırıyorum ama bu konuda boğuldum artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DUSMAN

Başlık 5 yaşında 7 sayfa.
    Hepsini okudum.

Cengiz bey oda tipi küçük cihaz tavsiyesi vermiyorum artık. diyor.
    Yalnız benden önce 3 arkadaş daha şunu yazmış

quote:

" Odamda sigara içiyorum, Kış, odayı havalandıramıyorum. Dolayısıyle sigara dumanı içerde kalıyor ve herşeye siniyor. Oda küllük gibi kokuyor.Sigara kokusu, dumanını yok edecek ucuz bir cihaz arıyorum"

Sinbo yeni modeller çıkarıyor. Bu kullanım için uygunmudur modelleri.
    Lütfen buna net bir cevap arıyorum.

Teşekkürler.

not:Bazı şeyleri bende çok çok araştırıyorum ama bu konuda boğuldum artık.

arkadaşım mesajları komple okuduğunuzu söylüyorsunuz o halde görmüşsünüzdür insanları azarlar şekilde cevap verenlere/ sözde tavsiye isteyenlere siz olsanız bilgi verirmisiniz

adam gelmiş daha ilk mesajında soruyormuş gibi yapıp akıl veriyorsa aklı olan biri bunlarla uğraşırmı

ben yukarıda da anlattım sinbo nun en ucuz hava temizleme aletini kullanıyorum ve müthiş faydasını görüyorum ,1 deği 2 değil daha uzun süredir kullanıyorum ,bu kadar ucuz cihaz için yalan söyleyecekte değilim

bu tür cihazlarda filtre çok önemli çünkü asıl işi o yapıyor ,daha kaliteli filtre daha iyi iş yapacak demektir ancak en uygun olanı kısa sürelerde filtre değişimi de yapmak gerektiğinden gücünüz nispetinde olan bir model seçmenizdir

benim gücüm buna yetti aldım sizin gücünüz daha iyisine yetiyorsa elbetteki daha iyisini alın

ben hava temizleme cihazlarında ki diğer özelliklere pek inanmıyorum ama siz inanıyorsanız o makinelere yönelin

adam çıkıyor diyor ki kardeşim bunlar ilmi sen niye inanmıyorsun ,yahu sana ne ,sen inanıyorsan onu al elini tutanmı var

amaç ilim değil kavga çıkarmak ,zaten hangi foruma girseniz birileri kavga çıkaracak bir şey buluyor ,insaf ya hiç mi Allah korkusu yok bu insanların ,medenice fikir alışverişi bile yapamayan toplumdan bu kadar oluyor

sonuç olarak hangi cihaz olursa olsun faydası (filtreleme olarak) var ,hemde sigara içilen ortamda çok fark görülüyor ,ama sihirli bir değnekte değil

birde kullanacağınız alan çok büyükse ona göre cihaz seçmenizde fayda var

• Merhabalar, minimum ayarında dahi sesi rahatsız eden bir hava temizleyiciye, biraz elektrik-elektroniğe giriyor ama en basit yoluyla dışarıdan bir şekilde müdehale ile fanı biraz daha kısmak mümkün müdür ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nett -- 27 Ekim 2011; 20:53:29 >
  • quote:

Merhabalar, minimum ayarında dahi sesi rahatsız eden bir hava temizleyiciye, biraz elektrik-elektroniğe giriyor ama en basit yoluyla dışarıdan bir şekilde müdehale ile fanı biraz daha kısmak mümkün müdür ?

tabiki mümkündür ama bu defa da cihaz pek iş görmez çünkü fan ne kadar hızlı dönerek vakum yaparsa o kadar etkili oluyor,

belli bir dönmenin altına düştüğünde temizleme çok azalır ,zaten üreticilerde bu şartlarda yapıyorlar yoksa motor hızı daha azaltılır ama bu defada cihaz verimi olmaz

şuan benim bulunduğum bölgede voltaj 200 V. seviyeleri cihazın motoru nereyse çalışmıyor gibi olduğundan mecburen 3 ncü kademeye alıp çalıştırıyorum

bu iş gecenin ilerleyen saatlerinde tersine dönüyor voltaj 240-250 V. civarına çıkıyor bu defada anormal bir fan hızı olduğu için 1 nci kademeye düşürüyorum ama ses ve çekim gücü 200 V.larda olduğu gibi oluyor

bir tür bilgisayar fanı durumu gibi ,fan hızını düşürsünüz ama ısı artar ,hızı artırırsınız ısı düşer ama bu defa da ses artar ,bu durumu aşmak için üreticiler çeşitli yöntemlerin dışında fan ebatlarını artırarak buna bir derece çözüm buldular bu çözüm bu cihazlarda da olabilir ama üretim aşamasında olursa yoksa bizim fan değiştirmemiz biraz zor gibi geliyor

bu arada unuttuğum bir konu , motorların asgari V/A çalışma gereksimleri vardır ,mesela motora 120 V .verirsiniz asgari hızda döner ama bunu daha düşürüsünüz misal 100 V. motor yeterli voltajı alamadığı için dönemez ,tabi birde akım olayı var ama bunlar çok teknik konular olduğu için gerekli hesaplamalarla yapılabilecek bir durum ve uğraşmaya değmez çünkü sorunu çözecek bir çalışma değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemal1414 -- 27 Ekim 2011; 21:25:01 >

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.