Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.252
Cevap
166
Favori
613.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mehmetbilen

Gençliğin sırrı O3

Paylaş

Buse Özel / hurriyet.com.tr 25 Ocak 2011

Kapanmayan yaralar, selülit, fazla kilolar ve hatta kanser. Hepsinin çözümü O3'de yani ozon terapide.

Şimdilerde birçok ünlünün gençleşmek için kullandığı, uzun yıllar önce Turgut Özal'ın dahi İsviçre'ye giderek uygulattığı ozon terapi birçok derde deva ve kulağa mucize gibi geliyor. Fizyozon Terapi Merkezi'nde hizmet veren doktor Zeynep Meriç ozon terapinin faydaları, zararları ve ozon terapide dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Ozon terapi nedir?

Bağışıklık sisteminin işleyişini arttıran, vücudun hipoksi dediğimiz oksijensizliğe direncini yükselterek tüm hücrelerinin daha iyi oksijenlenmesini sağlayan, gerektiğinde antimikrobial olarak da kullanılabilen bir tedavi yöntemidir. Farklı uygulama yolları ile (kanın ozonlanması, kas içine aşı yapılması, sauna, bölgesel uygulamalar) farklı etkiler elde etmek mümkün.

Turgut Özal'ın ve başka birçok ünlünün daha önce İsviçre'ye gidip yılda bir kez kanını yıkattığını biliyoruz. Ozon terapi bu "kan yıkatma" işlemi mi?

Evet, Almanlar bu işleme kan yıkama diyorlar. Uzun yıllardır dünyada kullanılan bir tedavi şeklidir. Bizim ülkemizden de birçok ünlü siyasi ve sanatçı bu yöntemi uygulatmış ve hala uygulatmaktadır.

OZON METABOLİZMAYI HIZLANDIRIYOR

Ozon terapi estetik amaçlı kullanılan bir uygulama mı yoksa tedavi amaçlı da kullanılıyor mu?

Hem estetik amaçlı hem de tedavi amaçlı uygulama alanları mevcut. Ozon terapi metabolizmayı hızlandırıyor. Kilo vermek isteyenler için mükemmel bir yardımcı mesela. Ayrıca bölgesel kilolar ve selülit için sorunlu bölgelere de ozon uygulanabilmekte (ozonlipoliz) ve bu bölgelerde gözle görülür incelme sağlanmakta.
    Bunların yanında birçok hastalıkda tedaviye yardımcı olarak da oldukça büyük yeri var ozonun.

Kas- eklem hastalıkları, romatizmal hastalıklar, şeker hastalığı ve özellikle şeker hastalarında oluşan iyileşmeyen yaralar, kanser hastaları, bazı göz hastalıkları, kanser, bakteri, virüs ve mantar kaynaklı hastalıklar, çeşitli cilt hastalıkları, bağırsak hastalıkları ve nörolojik hastalıklarda kullanılmaktadır.

İYİLEŞMEYEN YARALAR KAPANIYOR

Şeker hastalarının yaralarının zor iyileştiği hatta uzuv kaybına neden olduğunu biliyoruz. Ozon bu yaralarda tedavi edici oluyor mu?
    Ben yara konusunda ayrıca eğitim aldığım ve bu konuya ilgili olduğumdan bu tarz hastalarım çok. Özellikle uzun süredir iyileşmeyen yaraları olan hastalarda çok başarılı sonuçlar alıyorum. Bahsettiğim şeker hastalarınında özellikle ayaklarda oluşmuş, dolaşım bozukluğuna bağlı oluşmuş yıllarca türlü yöntemler kullandığı halde iyileşmemiş yaraları ozonla en fazla 2-3 ayda kapatabilmekteyiz. Bu hastalara tavsiyem amputasyon dediğimiz uzvun alınması ya da başka türlü cerrahi olarak yara operasyonlarından önce bir kez ozonterapiyi denemeleri. Ameliyatsız acısız yaralarının iyileştiğini görecekler.

Hangi uygulamalarda kaç seans ozon gerekli?

Öncelikle uygulayıcının doktor olması seans sayısı ve ozon dozunun ayarlanmasında önemli. Bu nedenle eğitimli doktorlar tarafından bu tedavinin verilmesi şart. Hastanın durumuna göre en az 8 en çok 20 seansa çıkılabilir. Herhangi bir şikayeti yoksa kişinin , sadece detoks için ozonterapi yaptıracaksa veya ciddi olmayan rahatsızlıklarda 8-10 seans major ozonterapi yeterli olacaktır. Ancak nadir durumlarda çok daha ciddi bir problem varsa örneğin çok büyük bir yara, kanser, göz damarlarında tıkanıklık, seans sayısını 15-20 ye bile çıkabiliriz. Bölgesel zayıflama ve selülit için ozonlipolizde ise haftada 1 olmak üzere 8 seans genellikle yeterli olmaktadır.

OKSİJENSİZLİK KANSER NEDENİ

Kanser hastaları için ozon önemli bir fayda sağlıyor, onlar için umuttur diyebilir miyiz?

İki Nobel sahibi bilim adamı Dr. Otto Warburg, kendisine Nobel ödülü kazandıran bilimsel çalışmasından elde ettiği sonuçları açıkladığında, kanserin temel nedeni olarak oksijensiz yaşamı göstermiştir. Dr. Warburg�a göre, vücuttaki onkojenler stres, kirlilik, radyasyon yanında oksijensizlik gibi faktörlerle de birleşerek kanseri başlatabiliyor. Hücresel oksijen yetersizliği, kansere yol açtığı düşünülen önemli bir faktör. Dr. Warburg, o zaman şöyle bir ifade kullanmış: �Kanserin tek ve nihai nedeni oksijensiz yaşamdır.Yani �anaerobiosis� tir. Normal hücreler oksijene gereksinme duyarlar, oysa kanser hücreleri oksijensiz yaşayabilir.��

Dolayısı ile ozonterapinin sağladığı vücuttaki oksijenizasyon ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi; hem kanser oluşumunu hem de varolmuş bir kanser odağının yayılmasını engellemektedir. Kanser hastalarının standart tedavilerini aksatmadan ek olarak ozonterapi almaları vücudun kanserle savaşına yardımcı olmaktadır.

Ozon tedavisinin yanı sıra ozonlanmış ürünler de faydalı. Bunlardan birazcık bahseder misiniz?

Ozonlanmış su ve yağları tedavilerimize yardımcı olarak kullanmaktayız. Suda ozonun yarıömrü kısadır ve üretildiği anda kısa bir süre içinde kullanılması gerekmektedir. Genellikle biz doktorların tercih ettiği zeytinyağıdır. Uzun zaman aralıkları ile yağ ozonlanarak elde edilir. Soğutlulduğunda ozonu yıllarca içinde tutabillir.

Ozon terapinin yan etkileri var mı?

Yan etki ihtimali 1 milyonda 7. Diğer tedavi yöntemleriyle karşılaştırıldığında çok düşük bir orandır. Bu da eğitimli kişilerce uygulandığı takdirde kontrol altına alınabilir bir etkidir.

Ozonlu yağın kullanıldığı durumlar:
    Yara tedavileri, kas ağrıları , leke, sivilce, egzema, mantar , cildin yenilenmesi, kırışıklıklar, yanık, böcek sokması, ayak yorgunluğu, topul çatlakları, şeker hastalarının ayak bakımları.

Ozona dirençli bakteri, virüs, mantar yoktur. Yağ sürüldüğü anda ilk etapta bu özelliğinden dolayı antiseptik özellik gösterir. Daha sonra oksijene dönüşerek cilde oksijen sağlar. Bu da cilt bakımı ve yara iyileşmesinde etkilidir.

Dostum bilmem farkettinmi yazdıklarını benim veya herhangi bir yazıyı okumadan düzbastı copy paste ile buraya yazıyorsun sadece kirlilik oluyor.Burda hiçkimse ozon zararlı demiyor yukardaki bilmemkaçtane mesajdada okursan eğer ozonun fazlası zararlı deniliyor.Yani bir insan canlı bunu ölçer ve ona göre tedavisin uygular.Kime ne kadar kaç seans kullanılacağını bilir ve ona göre uygular.Fakat bir klima veya herhangi bir elektronik cihaz bunu tam olarak tesbit edemeyeceği için ve açık kaldığı süre zarfında sürekli iyon gönderdiği için yarar zarara dönüşüyor.Bunu okursan sevinirim yine farklı bişeyler alıp gelme internetten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eina -- 26 Ocak 2011; 16:06:02 >

• araştırmaları yapanlar robotlar üzerinde mi yapıyorlar çıkartıyorlar cihazları...

Kullanıp da zararını kim gördüyse şikayetini yapsın üretici firmalara...Almayı düşünenler de benim gibi muallakta kalmasınlar, kimine zarar vermiş, ki anladığım kadarıyla psikolojik zarar gibi gözüküyor çoğu....Yakında bir tane alıp yorumlarımı tarafsız yazarım ....
    Ama araştırmalarım sonucu , faydalı ürün olduğu kanısındayım....

Zararını olduğu yazanlar bence kendi düşünceleridir, belki gerçekten zararları vardır ama ,bakıyorum şuna zararlıysa buna da zararlıdır gibi düz mantık üzerine yorumlar yapılmış, bani pek tatmin etmedi açıkçası ...
  • valla o kadar guzel bilgiler var ki $u 7 sayfada. Yazanlarin eline saglik.

Benim merak kettigim aslinda negatif iyon mevzusu.

Sanirim herkes tozdan bakteriden korkuyor ama gunun 12 saati bilgisayar ba$inda oturup, cep telefonunu yanindan ayirmayan, evinde wi-fi agi - mikrodalga firin kullananlar insanlar olarak elektromanyetik radyasyondan korkmuyoruz. pozitif iyon yuklu parcaciklar havada ucu$uyor.

Merak ediyorum acaba pozitif iyonlari hepa filtreyle yok edebiliyor muyuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaReTTa_99

Arkadaşlar bende odam için bi hava temizleme makinesi düşünüyorum, hem etrafımdaki eşyalarımda toz olmasın hemde daha temiz bi hava soluyalım amaç adamda toz olmasın, yani herhangibir astım vs. hasta kimse yok. Acaba nasıl bir cihaz temin etmeliyim, konu hakkında bilgi sahibi arkadaşlar 1-2 seçenek söylerlerse seviniriz...

Bende böyle bir cihaz arıyorum, var mıdır böyle bir makine?
  • cengizumur'a teşekkür ediyorum öncelikle. Sabrı ve verdiği bilgiler için. Doğru-yanlış tartışılır, kişiye göre değişebilir ama bana mantıklı geliyor. Bu benim şahsi kanaatim, şahsi kanaate itiraz edilmez.
    Ben de bayanlara özel spor salonum için böyle bir hava temizleme cihazı alacaktım ki, buradaki tartışmalardan sonra beklemedeyim :) Hangi cihaz iyidir, ya da almalı mı, almamalı mı?
    Sanyo, Defender, Sharp, ya da Sinbo arasında gidip gelmekteyim. Sanyo, su ile yıkadığından cazip geliyor. Filtre ömrü için de 4 yıl yazmışlar, gerçi bu benim için en fazla 2 yıl demek. Sharp da Plazma cluster diyor. Defender "ozon üretmeyen, aksine ozonu filtre eden..." diyor. Herkes birşeyler diyor işte :)
    Spor yapılan alan yaklaşık 100 m2 olduğundan, bunlardan herhangi birinden en az iki tane almalı. Ortada kaldım valla :) Üyeler, girişte ya galoş giyiyor, ya da ayakkabısını hemen kapı önünde değiştiriyor. Kapımız da direk caddeye açılmıyor ama yine de çok toz oluyor, çözüm bulamadık. Tabii bir de bol miktarda saç teli. Sürekli silip süpürüyoruz. Yerler parke, halı filan yok haliyle.
    İki cam arasına perde uygulaması pahalıya geliyorsa, normal kumaş perde yerine dikey jaluzi perde kullanabilirsiniz toz için. Oldukça konforlu, kolayca açılıp kapanıyor. İki cam arasına almanıza gerek yok, çok fazla toz tutmuyor. Temizlemenize bile gerek yok. Salona bu dikey jaluzilerden yaptırdık, herkes memnun. Işık da geçirmiyor. Karanlık oda isteyenler için ideal.

• Hava temizleme cihazlarını uzun süredir özellik açısından araştırıyorum, sadece filtreleme sistemi ile çalışan bir hava temizleyici aradım ve sinbo Sap - 5505 hava temizleme cihazını hepsiburada.com üzerindeki abartılı yorumlara aldanarak webdenal.com sitesinden satın aldım...

Abartılı yorumlar burada:
    http://www.hepsiburada.com/Liste/sinbo-sap-5505-hava-temizleme-cihazi/ProductDetails.aspx?productId=evsinbosap5505&categoryId=17175

Ürünü tam 10 gün kullandım, ürünün plastik kalitesi çok kötü o kadar ki 10 gün çalışmasına rağmen hala ucuz plastik kokusunu (iğrenç bir koku) ortama veriyor sürekli olarak...

Sigara kokusunda denemedim ama diğer kokulara karşı işe yaramıyor!

Ayrıca nasıl kötü bir tasarım hala anlamış değilim ürünün alt kısmından sökülen filtresi kesinlikle yerine tam oturmuyor ve kenarlarından hava sızdırıyor filtre kenarlarının kesinlikle hava sızdırmayacak ve yerine tam oturacak şekilde dizayn edilmesi gerekirdi...
    Filtresi yerine oturmayan ve hava sızdıran bir hava temizleyici nasıl iş görür?

Şimdi bir ürün kötü olabilir buna kimsenin lafı yok zaten ucuz bir ürün ama webdenal.com'a bu ürünle ilgili yorum yazdım insanlar ne aldığını bilsin diye, malum parayı ağaçtan toplamıyoruz, webdenal.com hemen ürünle ilgili yorumumu silmiş... Neden silindiği aşikar!

Şu anda bu ürünle ilgili internette sadece hepsiburada.com daki abartılı ürünü öven yorumlar var. Tavsiyem alışveriş sitelerindeki ürünlerle ilgili ürünü öven yorumlara aldanıp hiçbir ürünü almamanız!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nett -- 17 Şubat 2011; 22:07:44 >

• cengiz bey,
    verdiğiniz tüm bilgiler için teşekkür ederim.
    sadece hepa ve karbon filitresi olan bir temizleyici bulursam almaya karar verdim. ancak aşağıdaki ürün çok ilginç.

sınırsız kullanımlı bir hepa filitresinden bahsediyor gibi sanki.. bununla ilgili bir bilginiz varmı?

TIKLAYINIZ Oreck Xl Profesyonel Hava Temizleme Cihazı
  • Japonlara, Amerikalılardan daha fazla güvendiğim için, Bandırma'da yerel bir satıcıdan, 450 TL/10 taksitle Sanyo ABC-VW24A aldım, Portakal Spor Bandırma'da kullanmaya başladık. Hayırlısı Allah'tan. Oto'ya bastık, kendi kendine çalışıp duruyor. Erkeklerin salona girişi yasak olduğundan pek bir izlenim sunamayacağım ama kullananların demesi, pencereleri açtıklarında dışarıdan gelen kötü duman kokuları kısa sürede izole oluyormuş. Koku ve toz ortamında otomatik olarak fan hızını ayarlıyor. Zaten hemen hemen her zaman, ortama Mist salıyor ama arada bir, Power mist tuşuna basarak, virüslerin kolunu kanadını kırmak...
    http://sanyo.web.tr/kisisel2.html
    http://sanyo.web.tr/tfilm.htm

Bilmem, yapıyor mu acaba? Şu rapora göre yapıyor:
    http://sanyo.web.tr/test_sonuc.html

Suyu bitince ışıkla haber ediyor. 200 ml su haznesi var, klorlu su ya da maden suyu konulması tavsiye ediliyor (kullanım talimatına göre; bu sular daha iyi elektrolize oluyorlarmış). Bu kadar su ortalama 2 haftada tükeniyor. Maden suyu koyarsanız dikkat edin, içinde gaz kalmasın. Yoksa, su haznesi şişiyor ve yerine oturmuyor. Gazı boşalana kadar bekleyin, ya da litrelik maden sularından alıp, kapağını açın. Bir litre size 2-3 ay gider.
    Yıkanabilir ön filtre bir avantaj. Yıkayıp, kurutup yerine takıyorsunuz. Ana filtreyi koruyor.
    Kataloğuna göre esas filtrasyonu sağlayan ana filtrenin ömrü 4-6 yıl. Ama salonda sirkülasyon fazla olduğundan (gerçi sürekli temizleniyor) filtre ömrünün 2 yılda dolacağını tahmin ediyorum. "Filtreyi değiştir" uyarısı cihazda mevcut. Ürün yedeklerini ve diğer hizmetleri Bosch servisleri sağlıyor. Bosch servislerini sevmiyorum ama gine ellerine düştük, orta yolu bulacağız artık.
    Timer da var ancak biz hiç kullanmadık. Her zaman otoda, timera gerek yok sanırım. Oldukça sessiz bir cihaz, en yüksek fan hızına, çok yoğun ortamlarda arada bir geçiyor, onda da fan sesi çok fazla rahatsız etmiyor.
    Saat 21'den sonra, genelde salonda bulunduğumdan (tadilat, temizlik, spor amaçlı), bu kadar tespit edebildim. Salona erkeklerin girişi, içeride üyeler olduğu müddetçe yasak.
    İleri tarihte, bir de, PlazmaCluster özellikli Sharp hava temizleyici veya kliması almayı planlıyorum. geniş alanda kullanıldığından, Sanyo'nun hava temizleme fonksiyonlarını tam olarak yerine getiremeyeceğini düşünüyorum. En aktif olunan 40m2lik yere koydum. Endüstriyel tipler çok pahalı, o yüzden bu cihazdan 2 adet ya da yukarıda dediğim gibi, başka bir cihazla takviye edeceğiz inşaallah en yakın zamanda.

Cengiz Bey'e sormuşsunuz, yabancı sitelerden aldığım bilgiler ve firmanın Türkiye yetkilileri ile görüşmelerim ışığında, Oreck hakkındaki sorunuzu ben cevaplayayım: Yetersiz görürse, kendisi de size bilgi versin.

ConsumerAffairs
    Top 48 Reviews about Oreck Air Purifiers
    http://www.consumeraffairs.com/health/oreck.html

Yabancı forumlarda, bahsettiğiniz bu cihazı çok araştırdım. Türkiye'de fiyatı 1000 TL (firmasını ararsanız hemen 750ye bırakırlar, iyi bir pazarlıkla 500e bırakırlar bence) olan bu cihazın yurtdışı satış fiyatı yaklaşık 130 USD kadar düşüyor. Yani dışarıda itibarı oldukça düşük olan bir cihaza bakıyorsunuz.
    TrumanCell diye bir filtreden bahsediyor. Bu filtre, çok sinekli yerler ve yazlıklardaki buzzer'lar gibi çalışıyor. İçine yabancı bir cihaz girdiğinde onu yakıyor (ya da ona benzer birşey), hem çok fazla ses, hem de koku çıkartıyor. Yorumlardan birinde, "o kadar çok ses çıktı ki, zavallı köpeğim korkudan altına yaptı" yazıyor.
    TrumanCell, evet, hayat boyu değiştirmenize gerek yok ancak, temizlemesi çok zor olan bir filtre. Yorumlara bakın, filtreyi temizlemek için 40 takla az gelmiş, göreceksiniz. Hergün temizlenmesi gerektiğini söyleyenler var.
    Ayrıca, ben şahsen, Türkiye distribütör'lerini sevmedim. Sanırım aradığım kişinin adı Adnan'dı. Birkaç soru sordum, bir iki tanesine, "bu ürün FDA onaylı", "bak bu da övmüş cihazımızı" filan diye cevapladı, sıkıştığı yerde: "Beyefendi, mal ortada, alacaksanız alın" gibi bir yanıtla beni şoke etti :) Eee, ben alır mıyım bu adamın malını? Çin ipeği olsa almam, çaput giyerim, daha iyi. Yetkili/yetkisiz servis, ürünün orijini Amerika'da bile problemli, Türkiye'de ise, herhangi bir arıza durumunda hiç bir destek bulabileceğinizi zannetmiyorum.
    quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimkarakaya

cengiz bey,
    sadece hepa ve karbon filitresi olan bir temizleyici bulursam almaya karar verdim. ancak aşağıdaki ürün çok ilginç.

sınırsız kullanımlı bir hepa filitresinden bahsediyor gibi sanki.. bununla ilgili bir bilginiz varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FLP Bandırma -- 8 Mart 2011; 15:03:01 >

• wayy be ne satıcılar şu zalim dünyada... bunları gördükçe kendimle gurur duyuyorum...
  • Arkadaşlar herkese merhaba,

Bende formu oldukça okudum.Benim cadde üzerinde bir gelinlik mağazam var ve gelinlikler yaklaşık 3-4 haftada tanınmaz bi hale geliyor,tahminimce kapının altından ve arasından giren kirli hava gelinlikleri bu hale getiriyor.Sizce bir hava temizleme aleti alsam faydasını görürmüyüm ? fikirlerinizi bekliyorum.Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burak032

Arkadaşlar herkese merhaba,

Bende formu oldukça okudum.Benim cadde üzerinde bir gelinlik mağazam var ve gelinlikler yaklaşık 3-4 haftada tanınmaz bi hale geliyor,tahminimce kapının altından ve arasından giren kirli hava gelinlikleri bu hale getiriyor.Sizce bir hava temizleme aleti alsam faydasını görürmüyüm ? fikirlerinizi bekliyorum.Teşekkürler.

Bence kesinlikle bir faydası olmaz. Size, ya kapıda havadan bir duvar, ya da pozitif basınç lazım.
    Kapının altından giren havayı engellemenin bence iki yolu var (fırça-sünger gibi yöntemleri saymıyorum).
    Birincisi rüzgar perdesi denilen, kapıların üzerine takılarak sürekli aşağı yönde hava üfleyen fanlar. Sizin için uygun olan yöntem bu olabilir, aynı zamanda ekonomiktir de. Sorun, sadece kapıdan gelen hava ise, çözüm: büyük ihtimalle hava perdesi (nam-ı diğer: rüzgar perdesi). Piyasada 300-500 arası fiyatlara rahatça edinilebilir. Sadece tozu değil, börtü böceği, sineği de engeller.
    Ama mağaza çok büyük, ve çerçevelerden ve kapılardan içeri giren tozlu hava miktarı aşırı yüksek ise (bu yöntem, endüstride, kompresör dairelerinin tozsuzlaştırılmasında kullanılmaktadır ve pahalı bir yöntemdir) havayı dışarıdan emerken temizleyecek ve içeriye tozsuz hava verecek bir JET-PULSE filtre ya da ona benzer birşey. Duruma göre, 1000-2000 m3/saat'lik bir sistem sizin işinizi çok çok rahat görebilir. İçeride hava kullanan bir sistem olmadığından ve dışarıdan sürekli temiz-tozsuz 1000m3lük bir hava içeri dolacağından, ve bu hava sürekli dışarıya doğru hareket etmek isteyeceğinden, kapı ve pencere boşluklarından içeri girmek isteyen havayı engelleyen bir tampon görevi görecektir. Dediğim gibi, bu, sizin için ütopik bir yöntem olabilir. Bu yöntemi düşünürseniz çalıştığımız firma isimlerini verebilirim. Değilse, güçlü bir hava perdesi alın.

• Merhabalar, forumdaki bilgili kişilerin yardımları ve araştırmalarım sonucu ağır rahatsızlıkları olan anneme Tempur yatak ve yatsan motorlu baza, Daikin ururu sarara klima, Lazboy recliners asansör sistemli koltuk aldım ayrıca penceresinide ısıcam arası motorlu, uzaktan kumandalı jaluzi yaptırdım. Odasında ki halılarıda kaldırdım. Şimdi geriye çok iyi bir hava temizleme cihazı almak kaldı. Burda yazılanları ve internet aracılığıyla da yerli(çok kısıtlı olsada), yabancı kaynakları inceledim ve aşağıda linkini vermiş olduğum ürünü almaya karar kıldım. Bu işte bilgi sahibi olan kişilerden ricam ürünü inceleyip burdan veya özel mesaj yoluyla fikirlerini bildirmeleridir. Değerli zamanınızı ayırıp yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Not: Henüz karar vermedim ancak kapısının üstünede bir hava perdesi almayı düşünüyorum. Kapısı kapalı olduğunda bunaldığını söylüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jesse James -- 11 Nisan 2011; 4:45:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimkarakaya

cengiz bey,

Ürünün FDA onaylı değil. Hatta Oreck firmasının FDA ile olan tüm ilişkisi 1998 yılında bir tıbbi cihaz ile ilgili, onda da olumsuz yanıt almış

• Consumersearch.com
    The Best Air Purifiers for Your Home
    http://www.consumersearch.com/air-purifiers

Bu linkteki ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Uygun fiyatlı, havayı temizleyebilen her yere konabilecek bir makina arıyorum... -küçük bir alanda kullanacağım, çok yüksek performanslı bir şey beklemiyorum.
    Çalışma odasında olacağı için "sessiz" olması da çok önemli...
    Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: drs1092

Arkadşlar hava temizleme cihazıyla ilgili bilgisi olanlar varsa buraya yazalım. Hepa filtreli olması şart deniyor. Ancak 2 yılda bir değişmesi lazım...Maliyeti ne kadardır. Eminim kullananlar çok azdır. ancak her eve lazım artık diye düşünüyorum..

Arkadaşlar bu konuda sharp devreye giriyor neden diyecek olursanız araştırdım ve gayet başarılı çalışmaları var geçen bir iklimsa bayinde gördüm ve çok beğendim özellikleride çok iyiydi sharp'ın direk resmi sitesi varmı ama ben böyle bir site buldum araştırdım hava temizleme cihazı katkım dokunduysa ne mutlu bana sizde görülerinizi yazarsanız memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldenstate -- 17 Aralık 2011; 2:49:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yucel_kandemir

Consumersearch.com
    The Best Air Purifiers for Your Home
    http://www.consumersearch.com/air-purifiers

Bu linkteki ürünler hakkında ne düşünüyorsunuz?

fiyatlar uygun.

• Hava temizlemede en iyisi Kanada malı Four Season markalı urun .
    Cesitli boyda olanları var ama biraz pahalı ve ithalatcısıda galiba Ankarada.
    Profesyonel cihazlar.
  • bu topic'in adı bence "cengiz bey ile destek hattı" olarak değiştirilmeli.. yanlış anlaşılmasın okuduğum kadaryıla inanılmaz derecede sabırlı bir kişi. ayrıca yardımseverliğine hayran kaldım. 2007'den 2011 yılına kadar hava temizleme cihazlarını anlatmış durmuş. saygılar efenim..
    ama tabi 2007 den bu yana teknoloji konusundaki çalışmalar hız kazandı ve bugün türkiyedeki üniversite laboratuarlarında dahi ozon teknolojisi kullanan hava temizleyiciler yoğun bakım ünitelerinde kullanılmak üzere denendi ve başarılı bulundu.http://purelightturkey.com/upload_file/Test%20Raporuson.pdf
    diğer yandan iyonizer teknoloji saç kurutma makinelerinde standart olarak kullanılmaya başlandı. daha az yan etkisi olmasıyla -beta helix yapısındaki gelişigüzel katlanmaları daha az bozması- sıradan saç kurutma makinelerinin yerini aldı. yani kimilerinin dediği gibi "evden çıkınca iyonu açıp eve gelince kapayınız" devri tarih oldu. farkında olmasak da iyonu direk kafamıza gözümüze tutmaya dahi başladık.
    ancak tabi hastalığa yönelik tedavi ya da amaca yönelik kullanımla verim alınabilir. ozon bir sterilize edici ajandır. bu sebeple mikrop ve bunların sporlarını öldürmeye yarar. buna benzer şekilde plazma da kullanıma girdi. ancak bunlar yoğun bakım ünitesi gibi dirençli nazokomiyal bakteri enfeksiyonlarının hayati tehlike oluşturduğu yerlerde önem kazanıyor. bu sebeple evde kullanımı ancak "aman bu ne pis koku yayıyo" gibi yorumların ötesine geçemez. bu cihazlar genellikle sterilizasyon amaçlı kullanıldığından beraberinde sıradan filtresi dahi bulunmaz evdeki tozlara ve kokulara karşı bile sıradan cihazlardan iyi performans sergilemeyebilir.
    asıl ev kullanıcısının dikkat etmesi gereken kullanışlı ve ihtiyacına yönelik bir ürün bulmaktır. eğer cengizumur'un daha önce de dediği gibi kendi filtrenizi kendiniz üretemiyorsanız- ki ben de farklı değilim-, size tavsiyem ürünü almadan önce ürünün filtre ömrünü ve filtre ücretlerini öğrenmeniz olacaktır. yani işin ekonomik boyutunu belirleyen aslında makine değil filtrelerdir demek doğru olsa gerek. örnek vermek gerekirse york adlı üretici firmanın -amerikan diye tanıtılan ancak amerikada satışı dahi olmayan- 220 liraya sattığı ürünün 3-6 ayda değiştirilmesi gereken hepa filtre fiyatının 100 liranın üzerinde olması gösterilebilir. diğer yandan philips bir ürün(ac4053-ac4065) çıkarıyor- bu ürünün de amerika ve avrupada satışı yok nedense- kullandığı zeolit dedikleri bir filtrenin kendini yenilediği hem de 5 yıl ömrü olduğunu söylüyor. ancak diğer yandan kullanım kılavuzunda günde 1 paket sigara içilen ortamda bu ömrün 3-6 ay olacağı konusunda tüketici uyarılıyor.http://download.p4c.philips.com/files/a/ac4065_00/ac4065_00_dfu_tur.pdf
    tüketici bu tip konularda uyanık olmalıdır.
    ikinci dikkat edilmesi gereken şey ise cihazı ne amaçlı kullanacağımızdır. cihaz sigara ve koku gidermesi amacıyla kullanılacaksa ürünün CADR değeri yardımcı olacaktır. CADR_clean air delivery rate. (temiz hava sunum oranı, biraz kötü tercüme oldu ama idare edin) yabancı kaynaklarda ortamda sigara içiliyorsa makinenin başarılı olarak dumanı çekebilmesi için CADR değerinin minimum 80 olması gerektiği vurgulanır.
    astım veya alerji hastalarının dikkat etmesi gereken husus ise basittir. HEPA filtre. bu filtre de kalite kalite değişir. %95 %99 vs. olabilir. burada bahsi geçen filtrenin adı önemlidir. Hepa benzeri filtre, HEPA filtre veya gerçek HEPA filtre-trueHEPA- diye üç tip filtreyle karşılaşabilirsiniz. burada şikayetlerinizin yoğunluğu -tabi işin ekonomik durumuda var- öncelikle True(gerçek) Hepa ve sonra Hepa filtre tercih edilmelidir. klinik olarak test edilmemiş hepa benzeri filtreden uzak durulmalıdır. çünkü etkinliği muhtemelen henüz tartışmalıdır.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Saygısızlık ettiysem affola. Hepinize kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fnmt -- 29 Temmuz 2011; 1:02:27 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.