Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (123. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü, 3 Mobil
5 sn
2.488
Cevap
212
Favori
654.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Giriş
  • Pegasus J. Crawford kullanıcısına yanıt

Akşam uyku saatinde uyku moduna almayi düşünüyorum.saat 22/23 araliğinda,diğer zaman dilimlerinde uygulama üzerinden ot ceviririm.Ptesi ulaşicakmiş, gelince calişma mantiğina göre kurcalayip mantikli secimde tutabilirim.Bilgi için teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Siparişi iptal ettim,kardeşim de varmiş ben kullaniyorum al senin olsun dedi,Uygulamadan caliştiriyorum manuel olarak calişiyor.Ama ot ve gece modunda öyle sap gibi mal gibi duruyor.Sıkıntımı var cözemedim

Hocam yüksek seviyede çalışması için gerek yoksa en düşük modda durur, sirkülasyona devam eder. Hiç mi yükselmiyor aralıklı, örneğin yatak açınca, bir sprey sıkılınca ya da mutfakta yemek yapılınca vs.

Öksürünce dahi açılıyor bizimki

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Flitre sıfırlama bs görmüştüm denedim de tepki verir gibi oldu,ayrica flitre 100% diyor düşüş vs olmamiş bunca ay kullanim veya calişmamasindan ötürü hayret..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 11 Mayıs 2026; 14:55:1 >

Shark aldık biz hocam bugün geldi. Deneyimlerimi paylaşırım daha sonra.

İlk gözlem olarak hava yüzdesi çok oynak. Sensör cihazın arkasında o yüzden konumlandırırken dikkat etmek lazım.

İçinden çıkan koku sanki içerideki havayı ferah bir havaymış gibi hissettiriyor.

Filtresi 5 sene dayanması sebebi yanlarındaki temizlenebilir toz filtreleri olduğunu düşünüyorum. Hepa filtreye zaten büyük ölçüde tozsuz hava gitmiş oluyor. Mikro düzeydeki şeyler iç hepa filtreye ulaşıyor.

Açıkcası filtre ömrü dolayısıyla shark aldım çok yoğun sigara kullanımı olan bir yerde kullanmayacağız.

Kullanmadiği için Kardeşimdeki xiaomiyi aldim,.Buhar makinesinde daha cok faydadini gördük memleketimiz toprakli tozlu kuru sicak odayi nemlendirmek işimize yaradi diyor.Makineyi aldim oturmaya koydum ama maşallah hep yeşil yaniyor:) Bence bu cihazdan cok nemlendirme cihazida iş görücek düzeyde

• 2 yıldır hava temizleme cihazlarını takip ediyorum ama istediğim tüm özellikleri barındıran, içime sinen, filtresi istediğin an bulunabilen ve filtre maliyeti abartı olmayan bir cihaz bir türlü bulamadım. biri varsa diğeri olmuyor.

Benim araştırmalarıma göre bu cihazların hakikaten işe yarayabilmesi için kullanılacak odanın m2'sine çok da bakılmaksızın CADR değeri olabildiğince yüksek olması lazım. Odadaki havayı olabildiğince sirküle edecek ki tozdan, partikülden, kokudan arındırabilsin. Yoksa dön baba dön. Bir de, çok bilgi sahibi olmadığım için bu cihazlara HEPA filtreleri olmazsa olmaz zannederdim. Ama ABD/BK merkezli takip ettiğim birkaç youtube kanalından öğrendiğime göre, eğer hastane gibi steril bir ortam için kullanılmayacaksa HEPA filtreler, aşırı sıkı dokusu nedeniyle toz ve kokuyu filtreleme konusunda verimli değillermiş. Hatta HEPA seviyesi arttıkça, filtreden geçecek hava miktarı da görece azalacağından toz ve koku filtreleme verimi düşüyormuş. Bunu da ispatlamak için HEPA 13-HEPA 14 filtreleri olan tannmış markalara ait hava temizleme cihazlarıyla, yapı marketlerde satılan HEPA falan olmayan filtrelerle kendi yaptıkları (DIY) cihazları karşılaştırıyorlar ve kendi yaptıkları cihazlardan çok daha iyi sonuç alıyorlar. Zaten ilk şoku burada yaşadım. Elemanlar diyor ki, "alacağınız cihazda HEPA 13-14 gibi filtreler varsa, odadaki havanın devirdaymı çok yavaş olur, bu nedenle çok yüksek CADR değeri olan cihazları seçin, CADR düşük olursa, cihaz, havayı tam 1 dönüş filtrelemek için daha uzun süre yüksek devirde çalışacaktır; ya da HEPA olmayan flltreli cihazları seçin şayet steril bir ortam oluşturmak değilse amacınız". Kısaca, HEPA flltreli hava temizleme cihazlaırının SCAM (işe yaramaz, çöp, dolandırıcılık ) olduğunu, boşa para vermememiz gerektiği, HEPA filtrelerle havadaki toz ve kokuyu filtrelemenin pek de mümkün olmadığını iddia ediyorlar. Diğer taraftan HEPA filtrelerin değişim maliyetinin çok yüksek olduğunu, firmaların bu tür sarf malzemelerle de tüketiciyi yolduğunu söylüyorlar ki bence de bu konuda tamamen haklılar. 20-25 bin TL'ye cihaz, 5 bin TL'ye de senesi dolmadan değişecek filtre satmaları bunun ispatı. Bir de artık çoğu firma, filtrelerini kompozit şekilde üretiyor. 3-4 aşamalı filtreleme var diye belirtiyorlar ama 3-4 tane ayrı filtre yok. Hepsi tek bir filtrede birbirine entegre halde. Hatta artık ayrı bir ön filtre bile yok çoğu cihazda. Ön filtreyi de entegre etmişler. Bu ne demek peki? Ön filtre kirlendiğinde ki çok kısa sürede kirlenir bunlar, hoop tüm filtreyi değiştirmek zorunda kalıyorsun. Hadi belki elektrik süpğrgesiyle falan dıştan temizlemeye kalktın. Bunu da aşırı hassas yapmak lazım ki iç katmadandaki HEPA ve karbon filtreye zarar vermeyesin. Bazı çakal firmalar ise bu kompozit filtrelerdeki sıralamayı ön filtre-karbon filtre-hepa filtre şeklinde yapmış. Tam çakallık çünkü karbon filtrelerin zaten ömrü çok kısadır normalde. Sen bunu HEPA filtrenin önüne koyarsan kirli hava önce karbon filtreden sonra HEPA filtreden geçecek ve karbon filtre, çok daha kısa sürede kirlenecek, cihaz filtre değiştirme uyarısını çok daha erken yapacak ve eğer şanslıysan ve cihazının filtresini stoklarda bulabiliyorsan 3lü yapıdaki kompozit filtreyi çok daha erken sürede değiştirmek zorunda kalacaksın. E hani 1 sene gidiyordu filtre. evet belki hepa filtre en iyi kullanım koşullaıyla 1 sene dayanır ama karbon filtre yapısı gereği çabuk etkisizleşir ve ömrü biter. Normalde bu 3 filtre ayrı ayrı olsaydı, her biri kirlendiğinde kirleneni değiştirerek cihazı kullanmaya devam ederdin. Veya karbon filtre en iç katmanda olsaydı da bir nebze iyi olurdu. E-ticaret sitelerinde ürün yorumlarında şu şekil yorumlar çok göreceksiniz: İlk bilmem kaç ay çok iyiydi, 3-4 ay sonra cihazdan kötü kokular gelmeye başladı. Neden, çünkü karbon filtrenin ömrü doldu, o çekilen sigara/yemek vs kokuları artık filtreleyemediği için koku partikülleri filtrede hapsoldu ve tüm cihaza sindi. 1 senede filtre değiştireceğini zanneden müşteri, kompozit filtre olması nedeniyle 3-4 ayda değiştirmek zorunda kalacağından habersiz olduğu için cihazın bozulduğunu düşünüyor.

Bu konularda tüketiciyi aldatmak/yolmak konusunda ülke/millet çok da farketmiyormuş.

Çok uzattım ama bu 2 senede okuduklarımı, izlediklerimi, öğrendiklerimi dilimin döndüğünce paylaşmak istedim.

MacbookAir2015-LG65B7VOLEDTV-SamsungHTJ4550-TechnicsSL1200GR2-Lenco3808-DenonPMA720AE-DenonDCD720-TascamCD200BT-Tascam202MKVII-Onkyo6130-HecoVictaPrime702Espresso Misc:CowonD2-Sony DEJ1000-SonyWH1000XM3S-AirpodsPro-Miband4-AppleWatch6NikeSilver-IpadAir5

• emrahsnr kullanıcısına yanıt

sonuç olarak alınabilecek cihaz var mı ?

Emeğinize sağlık güzel anlatmışsınız. Ben de aydınlandım şu an.

Ama merak ettiğim şu yüksek CADR değeri olup, HEPA olmayan cihaz da sanırım çok az. Yanılıyorsam düzeltin bu konuda Daikin ve Fakir Vigor Plus öne çıkıyor.

“Napalım, kısmet değilmiş…”
  • emrahsnr kullanıcısına yanıt

Elinize sağlık

Teşekkürler

Eğer 9 canlı olsaydın bile..En fazla 8 kez kaçabilirdin ölümden..Bil ki 7 düvele sultan olsan dahi..Yerin 6 mekan olacaktır sana..En fazla 5 metre kumaş götürebileceksin..Kapatacaksın 4 açsanda gözlerini..Bu dünya 3 günlük ..Azrail'in önünde 2 kat olup yalvarsan nafile..Ecel geldiğinde 1 gün öleceksin..İşte o an herşey 0 dan başlayacak.
  • ilonsahiden kullanıcısına yanıt

bence yok.

MacbookAir2015-LG65B7VOLEDTV-SamsungHTJ4550-TechnicsSL1200GR2-Lenco3808-DenonPMA720AE-DenonDCD720-TascamCD200BT-Tascam202MKVII-Onkyo6130-HecoVictaPrime702Espresso Misc:CowonD2-Sony DEJ1000-SonyWH1000XM3S-AirpodsPro-Miband4-AppleWatch6NikeSilver-IpadAir5
  • Mitrovic kullanıcısına yanıt

En azından Türkiyede yok.

Daikinin satış sonrası hizmeti ve filtreye erişim sıkıntısı var. MC55W modeli var stoklarda. Onun da CADR'si 320 m3/saat. O gövdeye az. Benim arayışım 500 m3/saat ve üstü cihazlar hocam. Bir de de ben wifi bağlantısı olan ve uygulama ile telefon/tablet kontrolü olan, akıllı ev sistemilerine bağlanabilen (Apple Home, Google Home, Alexa vs) bir cihaz istiyorum. Diğer taraftan ayrı bir ön filtresinin olması, HEPA ve karbon filtrelerinin ayrı ayrı olması olumlu tarafları. Ancak filtreleri bulmak zor ve pahalı.

Fakir markası tam bir bilinmez. Düne kadar Alman malı sanırdım ama meğersem bu markanın isim hakkı mıi yoksa lisanslı üretim hakkıı mı yoks şirketin kendisi mi tam hatırlamıyorum, Türk bir şirket tarafından alınmış ve üretimi ya da siz onu parçaların montajı anlayın, Türkiyede yapılıyor. dünyanın başka hçbir ülkesinde satılmayan ve uluslarrası sertifikaları olmayan, üstelik çok da pahalıya satılan bir cihaz almak istemem. Vigor Plus değil de, Fakirde tek alınabilir cihaz bence Fakir Technosphere Smart modeii. 49,5 bin TL'ye sattıkları cihazın CADR'si 400 m3/saat. Çift BLDC motor var diye övünmüşler ama bu fiyata göre düşük bir değer. çift motor olduğu için her bir filtreden de 2şer tane var. Filtreleri sitesinde satılmıyor. her bir servisi kendim arayarak öğrenecekmişim filtre var mı yok mu, varsa ne kadar diye. Müşteri hizmetlerinin cevabı böyle olunca, ben zaten Fakiri direkt eledim hocam. her özelliğe sahip olsa bile ilerde filtre sorunu yaşatacağı açık.

ben sigara içilen salonda kullanacağım için koku filtrelemesi benm için önemli. Ancak bu cihazların hemen hemen tamamının karbon filtreleri çok çok kısa sürede miadını dolduruyor. O yüzden 20-25 bin TL'ye makina alıp, her 3-4 ayda 4-5 bin TL'lik filtre masrafı yapmak lazım ki benim salonumu arındırsın. Ancak bu da oldukça maliyetli oluyor.

• TimeBoy kullanıcısına yanıt

Rica ederim

• Philips 2220 için filtreye nasıl ulaşabiliriz arkadaşlar.

Hocam internete yazınca direkt çıkıyor. Ne kadar oldu ürünü kullanalı ben cihazı kullanmaya başlayalı iki ay oldu ayda bir açıp filtresini temizliyorum ve o kadar büyük bir kirlilik daha denk gelmedim hiç

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hocam stokta yok görünüyor. Başka bir yere mi baktınız acaba

4 5 ay kadar oldu. Yedek almak için bakınıyordum ileride hiç bulamam diye. 2 3 haftada bir temizliyorum filtreyi sıcaklardan beridir daha fazla toz çıkmaya başladı camlar açık olmaya başladığı için. Ama çok memnunum, sessiz ve oda hava kalitesini ciddi arttırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calzebur -- 2 Haziran 2026; 12:44:2 >

nasıl bir ayar yapmalıyım. 7/24 çalışması teknik olarak uygun mu?

En düşük mod olarak açmam yeterli mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snl_ -- 3 Haziran 2026; 16:1:56 >

7/24 kullanım için eğer cihazınızın sensörleri doğru ve sağlam çalışıyorsa, cihazı AUTO modda çalıştırmanız lazım. En düşük mod, herhangi bir hava değişikliğinde yeterli filtrelemeyi yap(a)maz ve boş yere çalışmış olur. Zaten dediğim gibi (AUTO modda) eğer cihazınızın sensörleri sağlam ve etkili ise, cihazın CADR değeri, yeteri kadar yüksekse ve filtreleriniz de temizse, cihaz, odaadaki havayı önce yüksek fan hızıyla filtrelemeye çalışır. Hava değerleri, filteleme sonucu max olmaası gereken değerlere düştüğünde fan hızı düşer ve düşük modda çalışmaya başlar.

• Shark sensörleri maalesef sıkıntılı

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.