Şimdi Ara

Hava temizleme cihazları (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.252
Cevap
166
Favori
613.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, Salon ve yatak odası için Xiaomi Smart Air Purifier Elite ve Compact almayı düşünüyorum , bu cihazlar işimi görücekmidir ? (2 kedi mevcut) Yoksa şunu alsan daha iyi olur dediginiz model varmıdır ?

Compactı yatak odası için düşündüm ama dB çok fazla gibi geldi.Salon 25, yatak odası 10 m2 civarı

• Daikin MC30Y aldım oğlanın odasına. Sigara içilmediği ve düzenli temizlendiği için filtrenin yaklaşık 10 sene boyunca kullanılabileceğini düşünüyorum. Uyku modunda gerçekten sessiz, turbo mod ise beklediğim kadar güçlü değil. Aldık oraya koyduk bakalım alerjik etkileri azaltacak mı.

• philips ac2939 var, uyku modunda çok bir işe yaradığını sanmıyorum, yandan ince bi peçete tuttum onu bile tutamadı çekiş gücüyle, odadaki havayı nasıl çekecek o haliyle bilmiyorum. ancak turbo modu gayet başarılı çok gürültülü olsada.

• Bir forumda böyle bir video’ya denk geldim. Bütün cihazlar tozu böyle çekiyorsa gerçekten çok iyi

https://files.fm/u/ybfkcj84ym

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben de Philips ac2939/10 sipariş verdim. Öncelikli nedenim filtre degisiminin üç yıl olması. Yani yazılan o şekilde. Acaba kullanan uzun süreli kullanan var mı, denildiği gibi mi? Shark'in hava temizleyicisi ile aralarında çok gidip geldim ( Onun filtre değişimi 5 yıl deniyor) ama tercihim Philips oldu.

Koku gidermesinden ziyâde kronik alerjik rinit olduğu için ev akarlarlarini yok etmesi daha öncelikli benim için. Kullanan arkadaşlar memnun mu acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Khang kullanıcısına yanıt

Ben 3 haftadır kullanıyorum. Başka bir cihaz kullanmadığım için karşılaştıramayacağım. Koku giderdiğini düşünmüyorum ama evde bişi pişirince hemen başlıyor çalışmaya deli gibi. Polen alerjim var bnm esasında o yüzden almıştım ama Ankara'da daha polen sezonu açılmadığı için etkisi var mı bilemeyeceğim. Ama dün açıp filtresine baktım baya bi toz toplamış durumda. Hepsiburadanda elektrostatik FAF marka ekstra toz filtresi sipariş ettim o gelince onuda takıcam. Şimdilik memnun olmakla birlikte kıyaslama yapamıyorum herhangi bir cihazla...

• Xiaomi air purifier 4 mu yoksa philips 2000i 2939 modelini mi onerirsiniz?
    Yatak odasi ve salon seklinde 2 urun de alabilirim.

• Thrashbringer kullanıcısına yanıt

Son kararınız hangi model oldu. Winix zero pro veya philips AC2939 modellerine bakıyorum bende

• İyonizer mutlaka olması gereken bir özellik mi
    Negatif iyon ?

• Mıhçı M kullanıcısına yanıt

Henüz bir karar veremedim. Uygun fiyatlı olsa zero pro alırdım ben.

• Arkadaşlar selamlar. Kronik faranjitim var ve sinüslerim sürekli doluyor. Evde malum uçan tozlar vs ne kadar süpürsekte rahatsız ediyor. Özellikle İstanbul havası ekstra kirli ve tozlu. Ev 74 mt2 salonumuz kapısız koridora bitişik. Hava temizleyici almayı düşünüyorum rahatsızlıklarıma iyi geleceğini düşünerek ne önerirsiniz ürün olarak ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Philips 3220
    Levoit 600
    Xiaomi elite
    Bosch 6000
    Winix t800

Hangisini alırdınız

• drvimu kullanıcısına yanıt

Cok arastirdim halen ben de kararsizim.

winix zero pro ile levoit 600s arasinda kaldim.

levoit kotu kokulari hapsetmiyor, yikanabilir on filtresi yok ama wifi a baglanabiliyor.

winix zero pro da her sey var, ancak wifi a baglanmiyor.

t800 ile zero pro arasinda wifi farki ve kotu koku hapsetme farklari var, fiyatlari ayni.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksnake03 -- 7 Mayıs 2025; 16:3:58 >
  • blacksnake03 kullanıcısına yanıt

Sigara içilmediğinden kötü koku olmuyor, yemek için de mutfakta olmayacağı için sorun değil. Çocuğun odasına koyacağım, iyonizer konusu aklımı karıştırıyor, önemli mi önemsiz mi karar veremedim,

Ayrıca xiaomi elite içindeki uv de bence mantıklı. Çünkü filtrede birikebilecek mikrobiyal durumu uv yok edebilir. philips 3220 de şuana kadarki en sessiz cihaz ve alt üst 2 filtre var.yurtiçi yurtdışı Kullananlar aşırı sessiz olduğunu yazmış

• amazon
    Philips 3200 Serisi Hava Temizleyici, 135 m2'ye Kadar Etkili, 520 m3/sa temiz hava hızı (CADR), Air+ Uygulaması ile Uzaktan Kontrol, AC3220/10
    https://www.amazon.com.tr/dp/B0D9FM7FMT?ref=cm_sw_r_cso_cp_apan_dp_W01DRGTN9MS9YYAQPNW2&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apan_dp_W01DRGTN9MS9YYAQPNW2&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apan_dp_W01DRGTN9MS9YYAQPNW2&previewDoh=1

İndirime girmiş alınır mı ?

Yoksa xiaomi mi almalıyım ev 75 mt2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turtle Punch -- 7 Mayıs 2025; 18:13:35 >

• Son günlerde cihaz alıp kullanan var mı

• Uzun uzun inceleme tarzı yazıp sonra sildim ve kısa tutmaya karar verdim. Fazla lafa gerek yok çünkü sıkıntı hepsinde aynı.

Vital 200s pro, core 600s ve xiaomi elite alıp iade ettim. İade etmemin sebebi sensörlerin düzgün çalışmaması. Videolarda, incelemelerde ve kullanıcı yorumlarında bunların hepsinin de diğer odadaki yemek kokusuna bile tepki verdiği ve anında havanın kirlendiğini algılayıp hızını artırdığı vs yazıyor. Muhtemelen öyledir de. Çünkü sırf inceleme olsa sponsorlu içeriktir kibar davranmıştır der geçerdim ama kullanıcı yorumları da bunları doğrular şekildeydi.

Fakat kendi kullanımımda böyle bir şeyle karşılaşmadım. Servisine yazdım havaya kolonya parfüm sık bi tıs dedi yaptım. 3-4 kere yaptım alette tık yok. Hatta 2 metre uzağında tütsü yakıldığında algılamayan cihaz bile oldu. Vaziyet böyleyken de benim bunu düzgün çalışıyor diye tutmam saçma olurdu.

Bu arada hepsini de iade etmeden önce tekrar tekrar yorumlarından, yazılan çizilen şeylerinden kontrol ettim. Kılavuzlarda gösterildiği gibi sensör temizliklerini de yaptım. Kimsede bu şekilde bir şikayet yok. Ha varsa tektük illa vardır.

Misal vital 200s'i beğendiğim için ilk aldığım heralde sorunludur diyip iade ettim aynı cihazdan tekrar aldım sonuç değişmedi.

Yok ben otomatik mod istemiyorum kendim sabit bi hızda çalıştırırım diyen varsa buyursun alsın. Performanslarından yana şikayetim yok. İşlerini yapıyorlar. Ama bir özelliğin çalışmaması ve tonla para bayılıyor olmak bana dokunuyor. Alan da bunu sağlık için alıyor, eğlence için alıp koyan yok.

Baktım bu iş böyle olmayacak, sensörden bize hayır yok gider o zaman daha ucuz yollu bir şey alırım dedim. İkea'da iki model vardı ve fiyatları da makul. FÖRNUFTIG ve STARKVIND.

İlk başta FÖRNUFTIG alayım dedim ama o da ufak bir alet, alıp da yüksek devirde çalıştırmak zorunda kalmayalım diyerek az daha büyük olan STARKVIND'i aldım. Kara düzen, ne tel uygulaması var, ne hava kalite göstergesi. Bunları istiyorsanız ayrıca aparatı satılıyor.

Starkvind ile alakalı diğer cihazlara nazaran inceleme yok gibi bir şey. Neredeyse sıfır beklentiyle aldım diyebilirim. Tercih etmemdeki sebep ikea'da tedarik sıkıntısı olmayacağını bilmem ve zam gibi konularda adamların çok daha insaflı davranması. Ayrıca filtresi de 550 lira. Fakat diğer cihazlar gibi senelik değil 6 ayda 1 değiştirme tavsiye ediliyor. Gaz filtresi isterseniz o da 550 lira. Ayrı satıldığı için tercih size kalıyor.

Diğer taraftan da diğer markaların iç içe geçmiş filtreleri 1 sene diyor ama gaz filtresine normal filtreden daha az ömür biçiyorlar. 1 sene dolmadan değiştirme gibi bir durum da olabilir. O konuyu çok araştırmadım meraklısı bakar artık.

Gel gelelim sıfır beklenti ile sırf ikea'ya güvenerek aldığım aletin otomatik modu diğerlerine göre daha iyi çalışır çıktı. Ani tepki vermiyor belki ama çalışırken zaman zaman yükseldiğini görüyorum. Diğer modeller sürekli havayı mükemmel gösteriyor hiç bir şey yapmıyorlardı.

Şuan için bu aletten memnunum. İkea olmasından ötürü de kafam bir tık daha rahat. Ekonomik, sessiz. Şekli şemali ve rengi de odama yakıştı. Görsel olarak bir beklentim olmasa da o işe de hizmet etmiş oldu. Bu arada ortamı müsait olana sehpa şeklinde olanı da mevut.

Ben tavsiye ederim cihazı. Şimdi de 5000TL'ye 500TL kupon veriyor ikea. Faydalanmak isteyen olursa kafadan 1 filtre bedavaya gelmiş oluyor.

Edit:

Winix denememe sebebim cihazların neredeyse vital 200s'e yakın performans sergileyip hem ünitenin hem de filtrelerinin pahalı olması. Bir de tek satıcısı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thrashbringer -- 14 Mayıs 2025; 20:34:32 >

Mutfakta pasta icin mum yaktik sonuc . Cihaz yaklasik 10 metrelik mesafede yan odada arada duvarlar vs de var
     Hava temizleme cihazları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ironwrist34 -- 14 Mayıs 2025; 21:25:14 >
  • ironwrist34 kullanıcısına yanıt

Keşke benim cihazlar da böyle çalışsaydı da iadeyle vs uğraşmasaydım. Normal olan bu, gösterdiğiniz gibi herkesinki. Bende nasıl bi şans varsa o kadar aletin hiç biri şu performansı gösteremedi. Servis de cihaz sorunsuz diye rapor çıkarttı üstüne.

Valla bilemedimki bazen deodoranti yan odada sıkmama ragmen yanindan gecince hizi yukseliyor . Ama genelde ev temiz mesela az onceki 70lere cikan pis havayo 7 dk da 6 seviyesine dusurdu

• 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.