Şimdi Ara

Hava Soğutmada en iyi Sonucu Alabileceğiniz Yöntemler! ( Resimli ! ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
0
Favori
15.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • uzun bir aradan sonra tekrar sizlerleyim + topicide bir up'layım dedim
    +
    daha önce, aynı soğutma düzenini bozmadan kullanırsam kış aylarında sıcaklıkları dahada düşüreceğimi belirtmiştim

05/01/2008 itibari ile güncel sıcaklıklar

Hava Soğutmada en iyi Sonucu Alabileceğiniz Yöntemler! ( Resimli ! )

bundan iyisi olamaz herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 5 Ocak 2008; 0:59:00 >

• benim sıcaklıklar da güncel,
    hemde 8800gt stok fanlı ve kasada sadece 3 tane 12cm fan var (ön, arka egzoz ve PSU fanı)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 14 Ocak 2008; 12:56:18 >
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • güzel

fakat anakartınız biraz sıcak gibi sıcaklık değerlerin benim anakartı ve ekran kartını ikiye katlamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 5 Ocak 2008; 23:34:34 >

fakat anakartınız biraz sıcak gibi

28-30 derece, oda ısısı ise 20-21 derece, bence normal bir ısı.
    sistemi balkona kurarsam tabii 10 derecenin altına düşer - aynen bende öyle...

quote:

sıcaklık değerlerin benim anakartı ve ekran kartını ikiye katlamış

bunu biraz açıklarmısın? anlamadım neyi kastettiğini...
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...

• quote:

Orjinalden alıntı: sahafiec

quote:

fakat anakartınız biraz sıcak gibi

28-30 derece, oda ısısı ise 20-21 derece, bence normal bir ısı.
    sistemi balkona kurarsam tabii 10 derecenin altına düşer - aynen bende öyle...

quote:

sıcaklık değerlerin benim anakartı ve ekran kartını ikiye katlamış

bunu biraz açıklarmısın? anlamadım neyi kastettiğini...

ama ben sistemimi balkonda çalıştırmıyorum ki.... sadece odada duruyor ve oda bir insanı üşütmeyecek kadar normal değerlerde 18 ila 20 derece gibi şuan

şimdi gördüğüm kadarı ile anakartınızın yani MB sıcaklığı >>> 28

bende bu 16 derece...

ama sizin oda sıcaklığı madem 20- 21 o halde bunu en az 24 derecelere kadar indirebilirsin demek istedim

-----

sizin ekran kartınızın sıcaklığı >>> 47

bende bu 32 derece oyunlarda 40 olduğunu bu aylarda hiç görmedim

+

ekran kartınızı daha iyi soğutmak istiyorsanız. kasa içindeki hava sirkülasyonunu bir daha gözden geçirmeniz gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 12 Ocak 2008; 2:22:32 >

• 8 tane fan su an ses yapmayabilir ama zamanla zırlamaya başlarlar.

Orjinalden alıntı: astamiga

8 tane fan su an ses yapmayabilir ama zamanla zırlamaya başlarlar.

vala 6 aydır fanları kullanıyorum ama bakın yanlış anlaşılma var ortada bu 8 fanın zaten 4 tanesi ekran kartı , cpu , psu , anakart kuzey köprüsü mofset soğutmaya ait mecbur kulanılan fanlar
    diğer fanlarda kasanın bazı bölgelerinde çalışıyor ve hepside flitrelidir ki, ilerde fanların zirlayacağını hiç sanmıyorum ki 6 aydır böyle kulanıyorum problem yok

ama ben sistemimi balkonda çalıştırmıyorum ki.
    sadece odada duruyor ve oda bir insanı üşütmeyecek kadar normal değerlerde 18 ila 20 derece gibi şuan

bu güzel, en azından soğuktan üşütmen imkansız gibi.

quote:

şimdi gördüğüm kadarı ile anakartınızın yani MB sıcaklığı >>> 28 derece
    bende bu 16 derece...

evet benim anakartın ısısı oda ısısının 8-10 derece üzerinde.
    ama seninkini oda ısısının altında olması bir mucizeden de öte ve tamamen imkansız.
    hele hele de sadece fan kullanarak. sıvı nitrojen falan desen neyse.
    bu konunun yeterince muhabbeti yapıldı burada ve netice hep aynı - özel soğutma maddesi kullanmadan sadece fan ile oda ısısı altına inmek diye birşey fiziksel olarak mümkün değil.

quote:

ama sizin oda sıcaklığı madem 20- 21 o halde bunu en az 24 derecelere kadar indirebilirsin demek istedim

olabilir fakat alacağım sonuçlar yatırılan zaman ve malzemeye değmez. o 2-3 derece ısı azalması hiç birşey değiştirmeyecek neticede.
    bu arada kasan çok iyi bir kasa gerçekten, incelemesini okumuştum ve beğendim.
    o 12cm fanlar da eminim çok iyi iş görüyorlardır, hemde kasayı kesip biçmeden. güle güle kullan.

emin olduğum birşey daha var, o da benim mütevazi Asus kasada bu toplam 3 x 12cm fanın çok çok iyi bir iş çıkardığı.
    bende güle güle kallanayım.

quote:

sizin ekran kartınızın sıcaklığı >>> 47
    bende bu 32 derece oyunlarda 40 olduğunu bu aylarda hiç görmedim
    +
    ekran kartınızı daha iyi soğutmak istiyorsanız. kasa içindeki hava sirkülasyonunu bir daha gözden geçirmeniz gerekir

bunu neden isteyeyim ki? bir çok kişi benim stok fanla ulaştığın değerlere ulaşmak için 90-100YTL bayılıyor ekstra soğutuculara.
    ben bu değerlerden çok memnunum, darısı herkesin başına.

• Valla okdr fana nasıl dayanıryorsun dostum helal olsun. Ben thermaltake tsunami kasa kullanıyorum egzos fanların 1tanesine bile dayanamıyorum düşün önde arkada 120lik birde yanda 80lik var bende hepsi kapalı kesinliklede kış günü açmıyorum yazında sadece hdd için öndekini açıyorum. Kasa yan kapağı herzmn açık kalıyor. cpu fanı 9700led zalman saolsun hiç fansızda pasif olarak soğutabiliyor. Cihazda ekran kartının fanı %40 fln dönüyor yaklaşık 15db ses yapıyor dahada az olabilir.diğeride tagan 430wattlık psunun fanı oda durdursamda devam ettirsemde hiçbir ses yapmıyor. sata disklerin yaydığı titreşimi bilirsiniz o her diskin çıkardığı ufak titreşim 2fanında sesini kapatıyor o derece sessiz.sıcaklıklar aşağıdaki gibi..

bu resim pcnin resmi cpu fanı çalışıyor burda o yüzden gerçi diğerleri kapalı.

burda dediğim gibi vga ve psu fanı aktif.

tüm donanımlara verilmiş voltlar default değerlerdir.
    işlemci 3000mhzde ramlerde 4-4-4-12 çalışmakta.

bende zmnında soğutma işiyle çok uğraştım ama öylede böylede aynı şekilde canavar gibi çalışıyor klavyede g15 olduğu için devamlı sıcaklıkları ve voltajları kontrol edebiliyorum. Bazı oyunlarda işlemcinin fanını takıyorum ör: crysis bioshock cod4 ama pes fln oynarken aynen devam.bana sorarsanız sessizlik herşey bırak nasıl çalışırsa çalışsın ztn hdd dışında buz gibiler.zalmanın bakır yaprakları az ılık oluyor anakart ztn 28 derece (kapağı kapatıp fanları hepsini aktif yapınca 32 derece oluyor msı:) hddde 40-45 arası deiiyor ama fanı takınca 30lara düşüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthell -- 15 Ocak 2008; 0:59:16 >

• quote:

Orjinalden alıntı: losthell

Valla okdr fana nasıl dayanıryorsun dostum helal olsun. Ben thermaltake tsunami kasa kullanıyorum egzos fanların 1tanesine bile dayanamıyorum düşün önde arkada 120lik birde yanda 80lik var bende hepsi kapalı kesinliklede kış günü açmıyorum yazında sadece hdd için öndekini açıyorum. Kasa yan kapağı herzmn açık kalıyor. cpu fanı 9700led zalman saolsun hiç fansızda pasif olarak soğutabiliyor. Cihazda ekran kartının fanı %40 fln dönüyor yaklaşık 15db ses yapıyor dahada az olabilir.diğeride tagan 430wattlık psunun fanı oda durdursamda devam ettirsemde hiçbir ses yapmıyor. sata disklerin yaydığı titreşimi bilirsiniz o her diskin çıkardığı ufak titreşim 2fanında sesini kapatıyor o derece sessiz.sıcaklıklar aşağıdaki gibi..

bu resim pcnin resmi cpu fanı çalışıyor burda o yüzden gerçi diğerleri kapalı.

burda dediğim gibi vga ve psu fanı aktif.

tüm donanımlara verilmiş voltlar default değerlerdir.
    işlemci 3000mhzde ramlerde 4-4-4-12 çalışmakta.

bende zmnında soğutma işiyle çok uğraştım ama öylede böylede aynı şekilde canavar gibi çalışıyor klavyede g15 olduğu için devamlı sıcaklıkları ve voltajları kontrol edebiliyorum. Bazı oyunlarda işlemcinin fanını takıyorum ör: crysis bioshock cod4 ama pes fln oynarken aynen devam.bana sorarsanız sessizlik herşey bırak nasıl çalışırsa çalışsın ztn hdd dışında buz gibiler.zalmanın bakır yaprakları az ılık oluyor anakart ztn 28 derece (kapağı kapatıp fanları hepsini aktif yapınca 32 derece oluyor msı:) hddde 40-45 arası deiiyor ama fanı takınca 30lara düşüyor.

çok muntazam soğutma ve PC masanız var dağınık değil ...
    elinize sağlık
    ve göz zevki bakımından aynı kafayız + görüntü süper diyeceğimde yalnız o kasanın kapağını geri taksanız diyorum, o zaman herşey daha 4/4 lük olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 16 Ocak 2008; 2:51:23 >

• @Skynet hocam yorumlar için tşkler genelde topluyumdur simetri olayı var bende biraz ama öğrenci evi olduğu için o yarısı gözüken tek kişilik koltuğa 4 kişi oturup pes2008 oynanılıyor hergün oyzden elimizden geldiğince işte.

Kasa kapağına gelince kasa kapağı demek 3 tane fan demek dediğim gibi hertürlü aynı şekilde çalışıyor oyüzden download delisi olduğum için fansız hayata çok alıştım daha takılmaz o kapak toz içindedir ztn ama bayaa önceden kapak mutlaka takılı olmalı ve fanlar çalışmalı düşüncesindeydim artık sallamıyorum hiç ama yaz gelince şart oluyor meretleri açmak

• quote:

Orjinalden alıntı: losthell

@Skynet hocam yorumlar için tşkler genelde topluyumdur simetri olayı var bende biraz ama öğrenci evi olduğu için o yarısı gözüken tek kişilik koltuğa 4 kişi oturup pes2008 oynanılıyor hergün oyzden elimizden geldiğince işte.

Kasa kapağına gelince kasa kapağı demek 3 tane fan demek dediğim gibi hertürlü aynı şekilde çalışıyor oyüzden download delisi olduğum için fansız hayata çok alıştım daha takılmaz o kapak toz içindedir ztn ama bayaa önceden kapak mutlaka takılı olmalı ve fanlar çalışmalı düşüncesindeydim artık sallamıyorum hiç ama yaz gelince şart oluyor meretleri açmak

anlayabiliyorum sizi

ayrıca: şu walpaperiniz çok güzel ve onu sergi topiğinde istemiştim / galiba duyulmadı

birde şu monitörün sol tarafındaki etiketi artık çıkartsanız diyorum hani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 17 Ocak 2008; 2:46:55 >

• Skynet-06 üstadım çok güzel bir çalışma olmuş danışıklı herkese yaramıştır eminim....Ellerine sağlık..

Konuyu hortlatmak gibi olsun :)Perfornmansımdan ve sesinden şikayetçi olduğum bilg mı bios güncelleyim derken bende power vs düzenli, bir şekilde

oturtarak tekrar taktım o gün bilgisayarım acayip bi şekilde sessiz ve performansı çok iyiydi hatta cpu ve ekran kartım ısıları çalışması vs acayip stabil e.k :40

Anakart 38 derecelerde geziyodu....

Birgün sonra biraz ses yaptığını farkettim ki ekran kartım 60 dereceyi zorlamaya anakart vs de yükselmeye başladı..

Kasa açıkken denemek için , kasanın kapağını çıkaracam diye yana yatırdığımda benimde kasa daki sesin azaldığını ve ekran kartımın

Süper stabil çalıştığını gördüm hepsi stok fan ( kasada kendinden kocaman 3 tane fan var yeterli yani düzgün çalışırsa))))

Sorun bilmece gibi eminim arkadaşımda dik dvm etse sorunu çözmesi zor olacaktı......

Ben kondansatörlere bağladım bunu ekran kartındaki kond.ler yatay olduğunda (ki elektrik nedeniyle şişme yaptılar ve tükeniyorlar)

dik duruyorlar ve sorun çıkarmıyorlar :::: ama yatay olduklarında şişme yapan kond.törler. verimli çalışmıyorlar....!!!!

:)))) Tamam uçuk bi çözüm ama olmaz mı yakın zamanda bunun için firmasına gitti geldi ekran kartım ?????

Yada yine soğutmayla ilgili bir problemmi_?_??

Arkadaşlar bilen yada fikri olan varsa inanın ekran kartında değilim merak etmye başladım sorunu bilmece gibi oldu ,,

Yardımlarınızı bilgilerinzi esirgemeyin :)))))

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.