Şimdi Ara

Hava Soğutmada en iyi Sonucu Alabileceğiniz Yöntemler! ( Resimli ! ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
0
Favori
15.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok saol bu kadar uğraştığınız için. Ama aklımda kalan bi sorum war kasanın yan panelindeki söktüğümüz fan yerine hiç bi şey koymayacakmıyız??
    Ben 90lık yada 120lik nedir bilmiyorum. Fanın tamamının boyutlarımı yoksa sadece pervanenin boyutlarımı??
    DVD sürücüsünün altındaki cıplaklık için nasıl bi davlumbaz önerirsin?(davlumbaz nedir bilmiyorum)
    Bacanın olduğu yeri kestikten sonra oraya koyacağımız davlumbaz hakkındada biraz bilgi verirsen sevirim (cahilliğime vur işte)
    Şu ekran kartınının altındaki boş slotları açmadım. Sen "açmışsın güzel" dediğin için açayım bari buraya 2. 90lık bi fan koysak abartmışmı oluruz??
    Ekran kartının belleklerine bellek soğutucu yerleştimeyi düşünüyorum. Ama GPU dan çıkan demir blog biraz zorluk yaratacak. açıkta kalan belleklerde öylece beklesin artık Bu pasif bellek soğutucular çıkardığımız yan paneldeki fan soğutabilirdi aslında ama sen daha iyi bilirsin üstad
    İşlemci fanına geldiğimizde ise : işlemci fanı ile baca arasında 3,5cm fark kalıyor. umarım dediğin 90lık fan + yeni alacağım işlemci fanı 3,5cm yi aşmaz. İçimden bir ses aşacak diyor
    Son olarak işlemci fanı ile baca düzensiz duruyorlar. dediğim gibi baca işlemcinin 1cm solunda 2,5cm yukarısında. bunu nasıl halledeceğiz
    En son olarak tekrar teşekkür ederim bu kadar uğraştığınız için...

• Foto makina biraz kalitesiz. onixon DC 360. Annem ucuz diye almış

Orjinalden alıntı: konix

Foto makina biraz kalitesiz. onixon DC 360. Annem ucuz diye almış

/>

yeterki ucuz olsun.... iş görüyorya önemli olan bu

• İşlemci soğutucusu araştırıyorum ama CF900 türü bulamadım. aslında bi kaçtane buldumda bakır değil. bu işlemci soğutucuları intel ve amd diye 2 yemi ayrılıyor acaba?? Ayrılıyorsa daha kapsamlı bi araştırma yapmam lazım. Bacayı değiştirmeyi düşünüyorum. Tam işlemciye gelecek şekilde Eğik Baca bulmam lazım. yada düz bulurum eğri ekserim Dediğin gibi işlemciye direkt hava vermezse sorun çıkarar kanaatindeyim.

Çok saol bu kadar uğraştığınız için. Ama aklımda kalan bi sorum war kasanın yan panelindeki söktüğümüz fan yerine hiç bi şey koymayacakmıyız??
    Ben 90lık yada 120lik nedir bilmiyorum. Fanın tamamının boyutlarımı yoksa sadece pervanenin boyutlarımı??
    DVD sürücüsünün altındaki cıplaklık için nasıl bi davlumbaz önerirsin?(davlumbaz nedir bilmiyorum)
    Bacanın olduğu yeri kestikten sonra oraya koyacağımız davlumbaz hakkındada biraz bilgi verirsen sevirim (cahilliğime vur işte)
    Şu ekran kartınının altındaki boş slotları açmadım. Sen "açmışsın güzel" dediğin için açayım bari buraya 2. 90lık bi fan koysak abartmışmı oluruz??
    Ekran kartının belleklerine bellek soğutucu yerleştimeyi düşünüyorum. Ama GPU dan çıkan demir blog biraz zorluk yaratacak. açıkta kalan belleklerde öylece beklesin artık Bu pasif bellek soğutucular çıkardığımız yan paneldeki fan soğutabilirdi aslında ama sen daha iyi bilirsin üstad
    İşlemci fanına geldiğimizde ise : işlemci fanı ile baca arasında 3,5cm fark kalıyor. umarım dediğin 90lık fan + yeni alacağım işlemci fanı 3,5cm yi aşmaz. İçimden bir ses aşacak diyor
    Son olarak işlemci fanı ile baca düzensiz duruyorlar. dediğim gibi baca işlemcinin 1cm solunda 2,5cm yukarısında. bunu nasıl halledeceğiz
    En son olarak tekrar teşekkür ederim bu kadar uğraştığınız için...

sende sağol
    ----------------------------

yan aşağıdaki panelin yerine hiç bir şey takmayın.
    90 lık 120 lik fanlar, fanın tamamının ebatıdır..
    bacanın olduğu yere yani kesilen yuvarlağın kenarına görünüm açısından hani nasıl desem ince cember plastik gibi bir malzeme takabilirsiniz oraya ve hemen üstüne 90 lık fanınızı takarsınız...yalnız şunu unutmayın kasa kapağına dayanan baca aparatının ucuna yani dıştaki fan ile aparatın arasına çok ince bir flitre uygulayın ki 10 günde işlemci soğutucu fanınız tozlanıp ses yapmasın sonradan.

ekran kartının ordaki yani kasanın altındaki boş pci slot kapakları resimde açık gibi görmüşüm , pardon ben yanılmışım..
    eğer oralar kapalı ise açınız mutlaka .. çok faydası oluyor.... ekran kartının fanı bu açık bölümlerden serin hava emiyor
    dediğim gibi ekran kartı ve soğutucusu ile ilgili hiç birşey yapmayın.! öylece orjinal hali ile kalsın mutlaka.!
    işlemci fanı ile aparat baca arasında biraz boşluk olabilir , o kadar önemli değil.. çünkü dışarıdan gelen serin hava zaten direk işlemci fanı tarafından emiliyor.
    ayrıca: o 90 lık fanıda kasanın dış kapağına takacaksınız, içeri değil
    kasanızın yapısı gereği baca aparatının bir ucu işlemci fanınızın tam üstüne denk gelmeyebilir. sola sağa yukarı aşağı 1 - 2 cm kaymalar olabilir mecbur.
    bu yüzden bunda yapılacak birşey yok şuan.

ama şu olabilir..
    kasanın yan kapağına modifiye düşünüyorsan.. kasanın kapağını kestirip oraya güzelce plexi glass cam yaptırabilirsin ve ona göre ölçerek yeni baca aparat deliğini oluşturabilirsin...

• quote:

İşlemci soğutucusu araştırıyorum ama CF900 türü bulamadım. aslında bi kaçtane buldumda bakır değil. bu işlemci soğutucuları intel ve amd diye 2 yemi ayrılıyor acaba?? Ayrılıyorsa daha kapsamlı bi araştırma yapmam lazım. Bacayı değiştirmeyi düşünüyorum. Tam işlemciye gelecek şekilde Eğik Baca bulmam lazım. yada düz bulurum eğri ekserim Dediğin gibi işlemciye direkt hava vermezse sorun çıkarar kanaatindeyim.

bakın
    baca aparatı 1 cm yukarı aşağı sola veya sağa kayabilir + işlemci fanı ile aparat arasında 2 - 3 cm boşlukda olabilir bu o kadar sorun çıkartmaz..
    çünkü işlemcinin fanı her koşulda azda olsa dışarıdan serin havayı emer ve direkt işlemcinin üstüne verir zaten..
    şöyle örnek vereyim:
    kullanacağınız baca aparatı işlemci soğutucu fanının tam üstüne denk gelipde oturursa işlemci fanınız hava kaybı yapmadan kasa dışındaki havayı %100 direkt emerek kullanır
    ama 2 - 3 cm boşluk olursa ve o aparat yukarı aşağı sağa sola 1 - 2 cm oynarsa %70 dışarıdan %30 kasa içindeki havayı kulanır işlemci soğutucunuz
    ama bu o kadarda önemli değil.. en azından azda olsa dışarıdaki havayı mutlaka kullanıcaksınız ve çok faydası oluyor bunun
    ---------
    intel ve AMD işlemci soğutucuları iki guruba ayrılıyor yani AMD soğutucusunu intele takamassın , intelide AMD ye takamassın..
    yeni soğutucu alırkende anakartın ve işlemcinin yapısına göre soğutucu almalısın mutlaka. buna çok dikkat et..

• quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

quote:

İşlemci soğutucusu araştırıyorum ama CF900 türü bulamadım. aslında bi kaçtane buldumda bakır değil. bu işlemci soğutucuları intel ve amd diye 2 yemi ayrılıyor acaba?? Ayrılıyorsa daha kapsamlı bi araştırma yapmam lazım. Bacayı değiştirmeyi düşünüyorum. Tam işlemciye gelecek şekilde Eğik Baca bulmam lazım. yada düz bulurum eğri ekserim Dediğin gibi işlemciye direkt hava vermezse sorun çıkarar kanaatindeyim.

bakın
    baca aparatı 1 cm yukarı aşağı sola veya sağa kayabilir + işlemci fanı ile aparat arasında 2 - 3 cm boşlukda olabilir bu o kadar sorun çıkartmaz..
    çünkü işlemcinin fanı her koşulda azda olsa dışarıdan serin havayı emer ve direkt işlemcinin üstüne verir zaten..
    şöyle örnek vereyim:
    kullanacağınız baca aparatı işlemci soğutucu fanının tam üstüne denk gelipde oturursa işlemci fanınız hava kaybı yapmadan kasa dışındaki havayı %100 direkt emerek kullanır
    ama 2 - 3 cm boşluk olursa ve o aparat yukarı aşağı sağa sola 1 - 2 cm oynarsa %70 dışarıdan %30 kasa içindeki havayı kulanır işlemci soğutucunuz
    ama bu o kadarda önemli değil.. en azından azda olsa dışarıdaki havayı mutlaka kullanıcaksınız ve çok faydası oluyor bunun
    ---------
    intel ve AMD işlemci soğutucuları iki guruba ayrılıyor yani AMD soğutucusunu intele takamassın , intelide AMD ye takamassın..
    yeni soğutucu alırkende anakartın ve işlemcinin yapısına göre soğutucu almalısın mutlaka. buna çok dikkat et..

Bi sorum daha olacaktı:
    bu DVD nin altındaki yere nasıl bir şey koyacaz. yani görünüş itibariyle sanki orası çukur gibi görünüyor. göze hiç iyi görünmüyor yani. Ne biliyim acaba çıkardığım kapaklara deliklermi açtırsam. yada koyacağımız ızgaraları siyaha mı boyatsam. yani göz ahengi olması açısından söyledim.
    Egzoz fanı ve yan fan 120lik.
    bu arada bacanın olduğu yerdeki delikli yeri kestikten sonra orayadamı ızgara koyacaz? yoksa daha hoş görünümlü bildiğiniz bir aparat warmı?
    Son olarak bu 90lık alacağım eni ne kadar? alacağım işlemci soğutucusu şimdiki stok fanından ne kadar uzun olur. dediğim gibi 3,5cm bu ikisiniz toplamından fazladır umarım..
    birde PSU yi değiştireceğim . yanisini aldığımda seninki gibi altına 90lik yada 120lik fan taksam olurmu??

• Aslında aklımda söyle bi şey war:
    İşlemci soğutucusu olarak şu kelebek desenli fansız soğutucu alıp yanınada 120lik yada 90lık fan takacam. tabiki bu fan egzoz fanına doğru hava üfleyecek. bu sayede işlemcinin yaydığı sıcaklık büyük oranda kasanın dığına atılacak.
    sence nasıl düşündüm. acemi birinden anca bu kadar fikir çıkıyor

quote:

quote:

bakın
    şöyle örnek vereyim:
    ---------

Bi sorum daha olacaktı:
    bu DVD nin altındaki yere nasıl bir şey koyacaz. yani görünüş itibariyle sanki orası çukur gibi görünüyor. göze hiç iyi görünmüyor yani. Ne biliyim acaba çıkardığım kapaklara deliklermi açtırsam. yada koyacağımız ızgaraları siyaha mı boyatsam. yani göz ahengi olması açısından söyledim.
    Egzoz fanı ve yan fan 120lik.
    bu arada bacanın olduğu yerdeki delikli yeri kestikten sonra orayadamı ızgara koyacaz? yoksa daha hoş görünümlü bildiğiniz bir aparat warmı?
    Son olarak bu 90lık alacağım eni ne kadar? alacağım işlemci soğutucusu şimdiki stok fanından ne kadar uzun olur. dediğim gibi 3,5cm bu ikisiniz toplamından fazladır umarım..
    birde PSU yi değiştireceğim . yanisini aldığımda seninki gibi altına 90lik yada 120lik fan taksam olurmu??

benim bu forumumdaki ilk sayfalarda olan resimli anlatımlarım herşeyi açıklıyor. ve sizde buna benzer çalışmaları kendi kasanızda hayal ederek buna yakın olan bir soğutma modifiyesi uygulayabilirsiniz
    kendinizde kasanıza soğutma işi için farklı fikirlerde üretebilirsiniz.. yeterki sakin kafayla oturun ve ne yapabilirim diye iyice düşünün
    -----------
    şimdi sahur vakti yaklaştığı için şuan buradan ayrılmam gerekiyor.. daha sonra kaldığımız yerden gene devam ederiz.. iyi geceler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 20 Eylül 2007; 2:10:29 >

• Sizede iyi geceler. Şimdi iyi bi uyku çekip bi daha düşüneyim şu soğutma işini
  • Üstad Sorularımın tam cevabını alamadım. Bu arada bazı işlemci soğutucu buldum ama halen kararsızım. şu zerotherm in kelebek şeklindeki soğutucusu alıp yanına 120lik bi fan takmak bi türlü aklımdan çıkmadı. Ama senin dediğin yöntemde daha makul.
    Neyse eğer senin dediğin gibi yaparsam diye düşünelim.
    İşlemci fanı olarak bunları buldum:
    ZALMAN CNPS7700 ALCU
    SCYTHE Kamaboko
    Aerocool Dominator CPU Cooler
    Scythe Kamaboko Z CPU Cooler
    Ama bi sorun war. Bunlardan bazıları amd bazıları am2 diyor. bunun arasındaki farkı anlamadım. eğer fark ederse hangisi bana uyar?? Benimki am2 diye biliyorum ama kesin bişey söyleyemem
    birde PSU yi değiştireceğim. 350 den 430 alacam cooler masterın . yenisini aldığımda seninki gibi altına 90lik yada 120lik fan taksam olurmu??
    bu DVD nin altındaki yere nasıl bir şey koyacaz. yani görünüş itibariyle sanki orası çukur gibi görünüyor. göze hiç iyi görünmüyor yani
    Bu sorular sizi biraz uğraştıracak galiba Ama üstad sizsiniz

• quote:

Üstad Sorularımın tam cevabını alamadım. Bu arada bazı işlemci soğutucu buldum ama halen kararsızım. şu zerotherm in kelebek şeklindeki soğutucusu alıp yanına 120lik bi fan takmak bi türlü aklımdan çıkmadı. Ama senin dediğin yöntemde daha makul.
    ZALMAN CNPS7700 ALCU
    SCYTHE Kamaboko
    Ama bi sorun war. Bunlardan bazıları amd bazıları am2 diyor. bunun arasındaki farkı anlamadım. eğer fark ederse hangisi bana uyar?? Benimki am2 diye biliyorum ama kesin bişey söyleyemem
    birde PSU yi değiştireceğim. 350 den 430 alacam cooler masterın . yenisini aldığımda seninki gibi altına 90lik yada 120lik fan taksam olurmu??
    bu DVD nin altındaki yere nasıl bir şey koyacaz. yani görünüş itibariyle sanki orası çukur gibi görünüyor. göze hiç iyi görünmüyor yani

evet: Bu sorular beni biraz uğraştıracak ben sadece hava soğutma için kasanıza neler yapabileceklerinizi anlattım
    ve en son dediklerini tam manasıyla ayrıntısına kadar anlatmak ve sana bilgi vermek buradan çok zor olucak.... anlaşıldı
    sen en iyisi Kasayı kap yanıma gel .. .... yoksa, bu durumda ikimizde işin içinden çıkamayacağız!.. durum onu gösteriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 22 Eylül 2007; 0:20:44 >

• quote:

quote:

Üstad Sorularımın tam cevabını alamadım. Bu arada bazı işlemci soğutucu buldum ama halen kararsızım. şu zerotherm in kelebek şeklindeki soğutucusu alıp yanına 120lik bi fan takmak bi türlü aklımdan çıkmadı. Ama senin dediğin yöntemde daha makul.
    ZALMAN CNPS7700 ALCU
    SCYTHE Kamaboko

evet: Bu sorular beni biraz uğraştıracak ben sadece hava soğutma için kasanıza neler yapabileceklerinizi anlattım
    ve en son dediklerini tam manasıyla ayrıntısına kadar anlatmak ve sana bilgi vermek buradan çok zor olucak.... anlaşıldı
    sen en iyisi Kasayı kap yanıma gel .. .... yoksa, bu durumda ikimizde işin içinden çıkamayacağız!.. durum onu gösteriyor

Kardeş sen ciddimisin? Nerde oturuyorsun? Ama uzak bi yerde oturuyorsan boş bi vaktinde benim sorularıma ayrıntılı olarak cevaplayabilirsin. Ben beklerim yani seni.

• quote:

quote:

quote:

ZALMAN CNPS7700 ALCU
    SCYTHE Kamaboko

Kardeş sen ciddimisin? Nerde oturuyorsun? Ama uzak bi yerde oturuyorsan boş bi vaktinde benim sorularıma ayrıntılı olarak cevaplayabilirsin. Ben beklerim yani seni.

PM attım ;)

• Okey. Artık tek problem kasayı taşımak için kollardaki ağrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konix -- 4 Ekim 2007; 1:56:05 >
    -----------

tarih 26 / 9 / 2007 ama daha tam kış mevsimi gelmemişken bugünlerde aldığım sıcaklık değerlerine bir bakın

Hava Soğutmada en iyi Sonucu Alabileceğiniz Yöntemler! ( Resimli ! )

güncel sıcaklıklar bu mevsimde bile umduğumdanda aşağıya indi..
    daha tam kış olmadı ve oluncada görücez bunu hep beraber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 26 Eylül 2007; 2:44:28 >

• işlemcinin üstüne bacayı takmışın onun üstünede fanı takmışın ve içeri dogru hava üflüyor 1 2 hafta sonra o işlemci sogutucunun halini görmek isterdim dogrusu heralde sogutucu yaprakların arası tamamen tıkanır tozdan ama güzel iş çıkarmışın janjanlı kasa olmuş

Orjinalden alıntı: pukaa

işlemcinin üstüne bacayı takmışın onun üstünede fanı takmışın ve içeri dogru hava üflüyor 1 2 hafta sonra o işlemci sogutucunun halini görmek isterdim dogrusu heralde sogutucu yaprakların arası tamamen tıkanır tozdan ama güzel iş çıkarmışın janjanlı kasa olmuş

sadece resimlere bakarak forumu başdan sona tam okumadığın nasılda belli oluyor

1 2 hafta değil... 2 ay geçti nerdeyse ama ben hala 1 gram toz göremiyorum
    acaba neden_?

• bu kadar uğraş yerine su soğutma kuraydın ya ..

Orjinalden alıntı: meios

wallahi hayran kaldım. harika özenli bir çalışma. harika özenli bir konu devamı. baştan sona kadar soluksuz okudum ve bi taraftanda ben kendi kasama yapacaklarımı düşündüm. ben alttaki sisteme yeni feel kasa aldım. zaten şu anda toplam 6 tane fan var. kasa içi sıcaklık iyi ama işlemci fanının sesinden çok şikayetçiyim. önce feelin yanda altta bulunan 80 lik fanını işlemci havalandırmasının üzerine getirmeyi deneyeceim. olmazsa zaten yeni bir işlemci fanı düşünüyordum. bende AC freezer pro7 düşünüyordum ama bahsettiğinizx konular çok doğru geldi artık zeroterhm (galiba yanlış yazdım.) düşünmeye başladım. bu çalışmanız için tekrar teşekkürler. sisteminizi güle güle kullanın

Arkadaşım, eğer Feel kasa aldıysan bence ilk olarak gidip bir PSU almalısın. Çünkü Feel kasalarla birlikte gelen Feel marka psu'lar üzerinde yazan değerleri gerçek olarak vermez ve tüm sisteminin de şu anda büyük bir tehlike altında olduğunu söylemek isterim.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.