Şimdi Ara

Hava Soğutmada en iyi Sonucu Alabileceğiniz Yöntemler! ( Resimli ! ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
173
Cevap
0
Favori
15.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ceyarr

quote:

Orjinalden alıntı: meios

wallahi hayran kaldım. harika özenli bir çalışma. harika özenli bir konu devamı. baştan sona kadar soluksuz okudum ve bi taraftanda ben kendi kasama yapacaklarımı düşündüm. ben alttaki sisteme yeni feel kasa aldım. zaten şu anda toplam 6 tane fan var. kasa içi sıcaklık iyi ama işlemci fanının sesinden çok şikayetçiyim. önce feelin yanda altta bulunan 80 lik fanını işlemci havalandırmasının üzerine getirmeyi deneyeceim. olmazsa zaten yeni bir işlemci fanı düşünüyordum. bende AC freezer pro7 düşünüyordum ama bahsettiğinizx konular çok doğru geldi artık zeroterhm (galiba yanlış yazdım.) düşünmeye başladım. bu çalışmanız için tekrar teşekkürler. sisteminizi güle güle kullanın

Arkadaşım, eğer Feel kasa aldıysan bence ilk olarak gidip bir PSU almalısın. Çünkü Feel kasalarla birlikte gelen Feel marka psu'lar üzerinde yazan değerleri gerçek olarak vermez ve tüm sisteminin de şu anda büyük bir tehlike altında olduğunu söylemek isterim.

kesinlikle katılıyorum

feel kasaların PSU 'ya asla güvenme. sistemine yazık edersin yoksa... size tavsiyem 480 antec yada 600 fsp epsilon alın mutlaka

• quote:

Orjinalden alıntı: Demolog

bu kadar uğraş yerine su soğutma kuraydın ya ..

su soğutma işine hiç heves sarmadım nedense..
    bilemiyorum, bence şuanki dönemlerde kendi sistemimde fanlı soğutma işi daha mantıklı ve sağlıklı geliyor bana
    ha şu var extreme gaming full o/c li sistem kurarsam işte o zaman su soğutma işi daha mantıklı olur benim için

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

quote:

Orjinalden alıntı: pukaa

işlemcinin üstüne bacayı takmışın onun üstünede fanı takmışın ve içeri dogru hava üflüyor 1 2 hafta sonra o işlemci sogutucunun halini görmek isterdim dogrusu heralde sogutucu yaprakların arası tamamen tıkanır tozdan ama güzel iş çıkarmışın janjanlı kasa olmuş

sadece resimlere bakarak forumu başdan sona tam okumadığın nasılda belli oluyor

1 2 hafta değil... 2 ay geçti nerdeyse ama ben hala 1 gram toz göremiyorum
    acaba neden_?

peki bu işin sırrı nedir 2 ayda 1gram toz nası olmaz valla benim makina temizledikten 1 2 ay sonra tozdan rengini degiştiriyo belki benim odadan kaynaklı bişeydir balkon hep açık bahçe var falan ne biliim delirecem yakında tozdan

• Saol Emeğe Saygı
    Clan/Np/Job=KerBeros/39K/Priest
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SkYNeT-06

quote:

işlemcinin üstüne bacayı takmışın onun üstünede fanı takmışın ve içeri dogru hava üflüyor 1 2 hafta sonra o işlemci sogutucunun halini görmek isterdim dogrusu heralde sogutucu yaprakların arası tamamen tıkanır tozdan ama güzel iş çıkarmışın janjanlı kasa olmuş

sadece resimlere bakarak forumu başdan sona tam okumadığın nasılda belli oluyor

1 2 hafta değil... 2 ay geçti nerdeyse ama ben hala 1 gram toz göremiyorum
    acaba neden_?

peki bu işin sırrı nedir 2 ayda 1gram toz nası olmaz valla benim makina temizledikten 1 2 ay sonra tozdan rengini degiştiriyo belki benim odadan kaynaklı bişeydir balkon hep açık bahçe var falan ne biliim delirecem yakında tozdan

bu işin sırrı bunlarda yatıyor

Hava Soğutmada en iyi Sonucu Alabileceğiniz Yöntemler! ( Resimli ! )

topicimde o kadar bahsettim filtre kullandım diye. okumadığınız nasılda belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 30 Eylül 2007; 23:40:50 >

• Fanların sayısı gayet normal arkadaş ekran kartı güç kaynağı ve işlemcideki fanlarıda söylemiş o yüzden biraz fazla sanabilirsiniz , eline sağlık güzel paylaşım

http://forum.donanimhaber.com/m_12563639/mpage_1/key_bahtiyaraziz//tm.htm#12854302

bende kasamı 6 adet 8lik fanla soğutuyorum we 4 tanesi ledli...

2tane önde---2tane arkada--1tane yanda---1tane üstte

Bunların yönleri doğru dimi...

öndekiler içeri üflüo
    arkadakiler dışarı
    yandaki ve üstteki içeri....

yani 4 içe 2dışarı üflüo ve lga 3ghz sistemim 33 derece....oyunlarda 38 gibi oluyo

Orjinalden alıntı: metintekin

eline sağlık bol fanlı güzel çalışma....

bende kasamı 6 adet 8lik fanla soğutuyorum we 4 tanesi ledli...

2tane önde---2tane arkada--1tane yanda---1tane üstte

Bunların yönleri doğru dimi...

öndekiler içeri üflüo
    arkadakiler dışarı
    yandaki ve üstteki içeri....

yani 4 içe 2dışarı üflüo ve lga 3ghz sistemim 33 derece....oyunlarda 38 gibi oluyo

bakın kasayı 6 adet fanla soğutmak ayrı kavramdır. yani kasa önüne 2 hava emiş fanı ve arkaya 2 eksoz hava çıkış fanı = toplam 4 fan kasa içi ve MB sistem soğutma için yeterlidir...
    diğer çalışan fanlarda işlemci , ekran kartı, PSU fanlarınıda, eklersek 8 - 9 fan olur bu durumda fanların sayısı normal olur

ama siz sırf kasaya sadece 6 tane fan taktıysanız işlemci, ekran kartı , PSU vs vs sayarsak bu fanların sayısı 10 - 12 ye çıkar kuru gürültüden + kasanın içinde sadece fırtına estirirsiniz gibi pek işe yaramayabilir + ilerde ses sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz..
    yok yok şuan soğutmam iyi ve kasam sessiz çalışıyor diyorsanız o zaman problem yok güle güle kullanın derim
    bu arada mutlaka flitre kullanın derim... yoksa 1 aya kalmaz kasanızın içi şantiye meydanı gibi tozlanır
    -----------------
    fanlarınızın üfleme yönüne gelelim:
    öndeki ve arkadaki fanlarınızın üfleme yönleri doğru..
    fakat yan kapaktaki fan içerdeki hava akımını bozabilir diye düşünüyorum..istersenzi onu iptal edin
    ama kasa üstüne taktığınız fan işe kesinlikle işe yarar
    çünkü kasa içinde biriken sıcaklık yukarıda yoğunlaştığı için o fanınız yoğunlaşian sıcaklığı atarak kasa içini daha serin tutar..
    yalnız o fan dışarı üflüyor değilmi _? eğer öyleyse tamamdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 10 Ekim 2007; 0:31:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: BAŞKOMİSER_

hava nerden girip nerden çıkacağını şaşırır yav eline sağlık güzel çalışma

ne kadar fazla fan olursa o kadar daha iyi soğur düşüncesi yanlıştır.

burda önemli olan, az fanla dengeli soğutma yapmak ve bu fanları matığa uygun kasa içine yerleştirirsen hava nereden girip çıkacağını şaşırmaz

bakınız örnek resim

• Son resimde yerleri çok güzel göstermişin işime yaradı teşşekkürler...

Psn: Nobody49
  • merhaba, bu hava filtreleri sadece kasa içine üfleyen fanlaramı takılıyor. birde bunun 120lik olanalarını nerden, kaça temin edebiliriz, çeşitleri varmı. kasam cooler master centrion 534+ kasa önünede 120lik bir fan daha eklemeyi düşünüyorum. birde bu filtreler havanın sürtünmeyle oluşturduğu sesi kesmekte işe yarıyormu yanlızca toz girişinimi engelliyor. teşekkürler.

everest sıcaklık degerlerinide atman mümkünmü benim asus probe everest 35 gösterirken asus probe 23 gösteriyorda.
  • tebrıkler kardes bu guzel ıs cıkarmıssın ama bana bıraz pahalı geldı
    bir de baktım SkYNeT-06 kardes bılgı dagıtıyor ben de hemen sorumu sorayım dedım

benım sorunum ekran kartı sıcaklıgı ne yapsam dusmuyor deneme yanılma yapayım dedım ya sıcaklık 1-2 derece artıyor yada sabıt kalıyor bana nsl bırsey onerırsınız (yandan fan takmayı dusunuyordum ama boyle olunca vazgectım)
    (genelde bosta 55 derece (%50 fan hızı) oyunda 75 gıbı :S)
    anlamadıgım bırsey daha var peteklere ufleyecek sekılde fan yerlestırdıgımde bıle ısıda bı degısım yok ??
    http://forum.donanimhaber.com/m_17944148/tm.htm => asagıdakı mesajlarda grafıklerı verdım
    ekran kartım sapp. x1650xt su anda kasanın yanı acık
    kasada 2 tane 8lık fan yuvası var :( (arkada)

defalarca cesıtlı yer ve zamanlarda konu actım ama hala net bi cvp alamadım yardımcı olursanız cooook sevınırım iyi aksamlar

• quote:

Orjinalden alıntı: öz gür

merhaba, bu hava filtreleri sadece kasa içine üfleyen fanlaramı takılıyor. birde bunun 120lik olanalarını nerden, kaça temin edebiliriz, çeşitleri varmı. kasam cooler master centrion 534+ kasa önünede 120lik bir fan daha eklemeyi düşünüyorum. birde bu filtreler havanın sürtünmeyle oluşturduğu sesi kesmekte işe yarıyormu yanlızca toz girişinimi engelliyor. teşekkürler.

flitreler sadece kasa içine hava üfleyen fanlara takılır..
    aksi taktirde flitresiz fanlar dışarı ortamdaki toz zerrecikleri zamanla kasa içine doldurur..
    ayrıca fanlarınızın motor yatağına toz birikir ve belli zaman sonra fanlarınızın sesli çalışmasına sebeb olur.

flitreler, çalışan fanların sesini kesmede işe yaramaz.. sadece toz girişini engeller

her çeşit fan flitrelerinide buradan temin edebilirsiniz

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=26505

+ bu linkte veya benzer sitelerde daha çok çeşit ucuz yollu filtreler bulabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 11 Ekim 2007; 2:48:03 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tuninger_haa

tebrıkler kardes bu guzel ıs cıkarmıssın ama bana bıraz pahalı geldı
    bir de baktım SkYNeT-06 kardes bılgı dagıtıyor ben de hemen sorumu sorayım dedım

benım sorunum ekran kartı sıcaklıgı ne yapsam dusmuyor deneme yanılma yapayım dedım ya sıcaklık 1-2 derece artıyor yada sabıt kalıyor bana nsl bırsey onerırsınız (yandan fan takmayı dusunuyordum ama boyle olunca vazgectım)
    (genelde bosta 55 derece (%50 fan hızı) oyunda 75 gıbı :S)
    anlamadıgım bırsey daha var peteklere ufleyecek sekılde fan yerlestırdıgımde bıle ısıda bı degısım yok ??
    http://forum.donanimhaber.com/m_17944148/tm.htm => asagıdakı mesajlarda grafıklerı verdım
    ekran kartım sapp. x1650xt su anda kasanın yanı acık
    kasada 2 tane 8lık fan yuvası var :( (arkada)

defalarca cesıtlı yer ve zamanlarda konu actım ama hala net bi cvp alamadım yardımcı olursanız cooook sevınırım iyi aksamlar

x1650xt ekran kartların çoğunun bariz ısındığını hepimiz biliyoruz..
    x1650xt yani çoğu Ati'lerin ısınma problemi çok göze batıyor.. bu yüzden Ati'den oldum olası uzak duruyorum hiçde kullanmadığım içinde sizin kartın tam yapısını bilemiyorum..

ama shappirex1650xt resimlerini gözlemlediğim kadarı ile sizin kart ve üstündeki soğutucu bu değilmi_?

eğer öyleyse, sizin kendi forumunuzdaki okuduğum yorumları göz önüne bulundursam o kartın ısınma değerleri normal gibi.
    ama siz bundan rahatsız oluyorsanız o ayrı dava çünkü benim kullandığım kartımda 120 dereceye kadar telöransı vardı..
    ilk aldığım zamanlar 75 derecelere kadar çıkıyordu ve rahatsız oluyordum bu durumdan aslında ve bazı uygulamalarım sonucunda 75 dereceye çıkan sıcaklığı yeni soğutucu ile ve sonradanda soğutucunun üstüne büyük fan taktığımda bu değerleri 35 dereceye kadar indirdim

şimdi sizin kartınızın üstündeki bu soğutucu işlemciyi ve rem leride beraberinde soğutuyor! yani sizin durum farklı şimdi
    ve bu durumda kendi kartınızn yapısı gereği ve üstündeki soğutucunun kendisi ile oynama sansınız malesef pek yok..
    yani benim kartımdaki gibi bir çözüm sağlamak çok zor o soğutucuda.

ama şu olabilir
    o soğutucunun yerine x1650xt 'ya göre daha verimli yeni bir soğutucu ile değiştirirerek ısınma problemini kaldırabilirsiniz
    aşağıdaki ekran kartı soğutucularından x1650xt uygun olan soğutuculardan bakıp araştırın derim.

http://www.firebal.net/asp/listgroup.asp?group=Overclock_VGA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 11 Ekim 2007; 2:29:00 >

• quote:

Orjinalden alıntı: turbulence42

SkYNeT-06

everest sıcaklık degerlerinide atman mümkünmü benim asus probe everest 35 gösterirken asus probe 23 gösteriyorda.

tabiki buyrun bakın

Asus striker anakartımın probe2 yazılımı ile Everest sıcaklık değerleri bire bir tutuyor bakınız: MB ve CPU
    sistemim akşam 21:30 itibari ile şuan hala 5 saatir açık.

yalnız: ekran kartı sıcaklığında 1 derecelik bir fark görüyoruz.. onuda Everestin tutarsızlığına sayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkYNeT-06 -- 11 Ekim 2007; 2:25:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mince49

Son resimde yerleri çok güzel göstermişin işime yaradı teşşekkürler...

biz tşk.. ederiz

fanların kasa içindeki konumu soğutma açısından çok önemlidir.
    buna çok dikkat edelim

75 => 35 o ne yaa saka mı bunu nsl sağladınız pek anlayamadım yanı sadece ekledıgınız dıger fanlarla mı yoksa ekran kartına ozel bırsey mı var

bu gosterdıgınız fanlar kac derecelık bır dusus sağlar acaba yaklasık bir de bi arkadas fanı sokmemın garantıyı bozacagını soylemıstı bu konuda ne soyleyebılırsınız

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.