Şimdi Ara

Hava soğutma ile hız aşırtmada yeni dünya rekoru: 5746MHz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
6.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: peters

hava ile soğutmayla 5ghz in üstüne çıkabiliyorsa sıvı azotla neler olur kimbilir.

bu işlemcilerde öyle olmuyor işte

bu adam ln2 de taksa herhalde çok geçemez bu hızı
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

aynen öyle x60 çarpan sınırı var bs de en fazla 105 gördüm şu an belki 110 olur 6.6ghz yapar sınır olarak işlemci hava soğutmaya elverişli olarak üretilmiş günlük kullanımı 4.5ghz ile 5.0ghz arası stabil kalır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mckhan

quote:

Orijinalden alıntı: CeFurkan

aynen öyle x60 çarpan sınırı var bs de en fazla 105 gördüm şu an belki 110 olur 6.6ghz yapar sınır olarak işlemci hava soğutmaya elverişli olarak üretilmiş günlük kullanımı 4.5ghz ile 5.0ghz arası stabil kalır

evet 5 ghz günlük hedefliyorum bende bakalım inşAllah

• Thermalright IFX-14 BP yine destan yazmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Mask -- 16 Ocak 2011; 0:16:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

Hava veya nitrojen pek önemli değil, benim en yüksek oc değeri önemlidir kendi sınıfında, yeni nesilde X4 965'i geçen olmadı sanırım, bulldozerden de bu konuda ciddi şekilde umutluyum.

o zaman sen celeronları da çok seviyor olmalısın? mağlum celeronla kırılan rekorlarda var.
  • Evet celeron'u kastetmiştim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cremiesto

Adamların hobisi bu oyundaki 10-15 fps için yapmıyor ki -.-

Hopi tamanda hava soğutma bizimde işimize gelir. 5ghz'in oyunlarda fsb'ye ne kadar katısı olabilir? 2700k pek umudum olmasada, 5 ghz görünce bana 10-15 fsb sağlasa yeter yoksa AMD buldozerleri bekliycem geçmişte e8400 4.5ghz++ görüyordu hava ile ama oyunlara çok az faydası dokundu
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie
    nerde 359 :S

Şu an bakıyorum. 194.5$ + KDV Bayi fiyatı var.

Bayi fiyatı dedim diye aklına şöyle bir şey gelmesin: "Bayi fiyatı 194.5 $ ise normal müşteri 220 ye falan alır." Öyle bir şey yok. Gir içeri koy 195$ + KDV masanın üstüne. Sıkıştır anakartı koltuğunun altına çık.

357.8 TL KDV Dahil. Kim girerse girsin içeri. 360 Lira koysun masaya alır çıkar...

Eksen'de Internet fiyatı bile 366 Lira: http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_36471_ASUS_P8P67_Pro__P67__LGA__1155_DDR3_2200__Anakart.html

• eksen bulursam yaparım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: djkubi

Sivas-Erzurum çıkın gece dışarı 3'te 4'te 6ghz görürsünüz. Birde hava -40 dereceyse gelsin rekorlar.

beğendim bu espiriyi
  • bu işlemciler tam sıvı soğutmalık
    sıvı soğutmayla 5,2-5,5 ghz günlük olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heatblast -- 16 Ocak 2011; 11:33:50 >
  • vayy be demek herşey soğutucuya bakıyor. bu soğutucu icat ettin mi o zaman köşeyi döndün demektir.
  • herşey soğutucu değil,şans ve ortam sıcaklığı,anakart kalitesi de önemli. İşlemci açısından iyi bir model denk gelmiş çoğu kullanıcıya göre. Daha iyi anakart ve işlemci soğutucularıyla belki aynı işlemci daha yüksek frekanslara cıkabilirdi.
  • SÜPERMİŞ GÜNLÜK 5GHZ KULLANILIR
  • Adam aşmış
  • Bu yeni nesil ekran kartları ve işlemciler gerçekten hava ile iyi oc oluyor. Heleki ilerki yıllarda nanometre küçültülünce daha iyi donanımlar gelecektir. Bende 1-2 sene sonra toplayacağım extrem sisteme acaba sıvı soğutmamı alayım diyorum ama gün geçtikçe görülüyorki sıvı soğutma almaya gerek yokmuş(Tabi test programlarında ultra süper benchmark skorları alma sevdalısı kaçıkları dışarda tutuyorum.)
  • 5 ghz de günlük kullanımda 3-3.5 ghz de yapamadığınız neyi yapmayı planlıyorsunuz acaba. Gerçekten merak ettim. Tamam havayla çok güzel olan bir işlemci. Hatta normal kullanımda bile çok güçlü bir işlemci. Gerçekten bu kadar overa ihtiyacınız olacakmı. Bir oyunda 3-5 fps fazla almak için ekran kartına para yatırmayı tercih ederim. Mevcut donanımsal hızlandırma vs işlemlerini destekleyen yazılımlar henüz piyasada bile değil. Nvidia/Amd ne kadar yazılım desteği sunuyorlarsa ki nvidianın yazılım desteği buna göre çok dha fazla. Bu onun 10 da biri kadar.

Yinede alcaklara/alanlara hayırlı olsun derim.
  • yani çüşş helaal ne denirse hak ediyor valla süper biz amd hamle yapacak diye bekliyorduk ama intel hiç boşluk bırakmıyor helal helal helal hayran kaldım resmen
  • günlük kullanımda 4.5 ghz ve sadece hava soğutmayla bunlar oluyorsa ln2 olsa ne olur diyenler biraz konuya yabancılar çünkü bu işlemciler bildiğimiz işlemcilerin dışında ve sadece çarpan kilidi ile overclock oluyor...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.