Şimdi Ara

Hava Kuvvetlerinde F-16 ile Uçan İlk ve Tek Sivil Türk Kim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 2.8.2023)
Giriş
  • bunun cevabını bilen varmı ? kendisi pilot değildir, eğitim F-16 sının arka koltuğunda Hava kuvvetleri komutanının özel izniyle uçurulmuş.

pilot kabinini ve koltuğu baya bi temizlemişlerdir.

• Ben Erbakan dedim de doğru cevabı bana pm atar mısın?
  • Turgut Özal dimi..?

quote:

pilot kabinini ve koltuğu baya bi temizlemişlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dinsiz_imansız -- 26 Haziran 2005, 18:18:58 >

• Eehe ehe eheh doğru cevabı öğrendim,ama ne yanlış olanı işaretlemişim daha önce.
  • aga türk diosunda pascal nouma yı niye yazdın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyler Durden -- 26 Haziran 2005, 18:42:31 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ozan©®

aga türk diosunda pascal nouma yı niye yazdın

fransa da doğdu beşiktaşlı oldu
  • TAI mühendislerinden birisi uçmuştur bana göre
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kesinlikle Cem YIlmazdır bence..o adam f16 ya binmeden askerliğini bitiremez
  • bence Özcan Denizdir.
    bi ara fazla kaptırmıştı kendini,bi dizide subay falandı.
    dizi için bindirmişlerdir uçağa...
  • cevabı ne zaman öğrenicez?
  • ne zaman adam oluruz? 4 g yiyince paçalardan salmayınca

g nedir diyenlere:

g kuvveti ivmenin bir birimi olarak 9.806 65 m/s² ile ifade edilir. ucak harekete ba$ladiginda yercekimine ve en önemlisi hiziniza bagli olarak sizin üzerinize etkiyen kuvvet olarak ifade edilebilir. normalde herkesin üzerinde yerdeyken kendi agirliklari kadar yercekim kuvveti bulunur. yani pilotun agirligi 75 kilogram ise üzerinde 1g kuvvet bulunur. ucakla yapilan hareketlerde, dönü$ acilarina ve hiza göre yercekimine kar$i yapilan pozitif g kuvveti artar. bunlardan manevra esnasinda merkezkac kuvveti ile birlikte pilot üzerine uygulanan kuvvetler en tehlikeli olanlaridir. ucak düz konumda ucarken agirliginizin hafifledigini hissedersiniz, ucagi dali$a gecirdiginizde yada burun a$agi uctugunuzda bu hafifleme daha cok hissedilir, ucagin yukari dogru hareketinde ise üzerinizde agirlik hissedersiniz tipki lunaparkta yere ters $ekilde paralel giden trenlerde oldugu gibi.

+g ve -g olarak ikiye ayrılır
    +g: uzun ve yüksek hızda bir dalıştan sonra levyeye güçlü bir şekilde asılırsanız + 11 g ye kadar bi yerçekimi ivmesi yersiniz buda ağırlığınız 11 kat artar demektir bütün kan ayaklarınıza toplanır blackout olurusnuz ve ölürsünüz
    -g: bunun tam tersini yaparsanız yukarı dogru -11 g yersiniz btün kan beyninize toplanır kulaklarınızdan burnunuzdan kan gelir her yeri kırmızı görür ve redout olusunuz anında ölürsünüz.
    11 g bir uçagın dayana bilecegi max dikey ivmedir
    9 g bir insanın dayanabilecegi max ivmedir

• ne yanı fatıh altaylı mı bınmiş ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: erhaxx

ne yanı fatıh altaylı mı bınmiş ??

evet maalesef o binmiş. gazetecilerin bir hava üssüne yaptıkları bir ziyaret sırasında.

keşke bir çocuğu ya da gençleri bindirselerdi havacılığı uçmayı sevdirmek adına ...
  • okumadan doğru cevabı verdim
  • yalnız f-16 pilotları 4G değil, 9G çekiyorlar. 9G'den fazlasını zaten insan metabolizması kabul etmiyor, onun için insansız uçaklar yapılıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aardvark

yalnız f-16 pilotları 4G değil, 9G çekiyorlar. 9G'den fazlasını zaten insan metabolizması kabul etmiyor, onun için insansız uçaklar yapılıyor.

haklısın da ben Fatih Altaylı denen dalai lama için optimum bir G kuvveti uydurdumdu
  • peki F-16 ile ilk düşen pilotumuz kim ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: spotlightkid

quote:

yalnız f-16 pilotları 4G değil, 9G çekiyorlar. 9G'den fazlasını zaten insan metabolizması kabul etmiyor, onun için insansız uçaklar yapılıyor.

haklısın da ben Fatih Altaylı denen dalai lama için optimum bir G kuvveti uydurdumdu

tabii dedigin gibi ona 4 bile cok

• quote:

Orjinalden alıntı: Azimkar

peki F-16 ile ilk düşen pilotumuz kim ?

google da aradım bulamadım ne zaman olmuş kim bu şehit pilotumuz?

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: spotlightkid

quote:

tabii dedigin gibi ona 4 bile cok

bence uçuştan indiğinde toprağı öpmüştür

• Erbakan hoca bundan 11 yıl önce binmişti yanılmıyorsam.. Ve ilk motor fabrikasını, 2. uçak fabrikasını, ilk roket fabrikasını, ilk tank fabrikasınıda erbakan açmıştı.. 2. agır sanayiyi Ataturkden sonra erbakan yapmş.. 1 yılda 200 adet fabrika açmıştı.. 130 u ihtiyaç fabrikası, 70 i makina fabrikası.. Ve şöle bide yorum yapmıştı konferansında.. Bu ne demek.. Irkcı emperyalistlerin agzına tokat demek tokat !..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.