Şimdi Ara

::Hava filtresini çamaşır makinesinde yıkama::

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi durum şu : benim hava filtresi biraz kararmış, ve olabildiğine tozlu idi. En son 2000 km önce değişmişti ,ancak araç 6 ay boyunca yatmıştı. Aracı yeniden kullanmaya başladığımda biraz fazla yakmaya başladığı için değiştirdim hava filtresini. Eskisini atmadım, bi deniyim dedim noolcek ? Attım çamaşır makinasına, düşük derecede yumuşatıcı da koyarak yıkadım kendilerini.( hava filtresini )

Evet komik ,ben de bu işlemi yaparken güldüm kendime

Ancak sonuç çok tatmin edici, hava filtresi bembeyaz çıktı, hiçbir zarar görmemişti...

Aracıma taktım, 1 haftadır da kullanıyorum. Sıfır filtredeki performansla aynı. Ses aynı. Sıfırından farksız değildir belki, ancak kısa vadede çok güzel bir uygulama.

tavsiye ederim

• çok çok hatılı irşeyi tavsiye ediyorsun. Hava filtresini ne kadar beya olduğu değil kaç mikrona kadar havayı geçirdiği öenmlidir.

Yıkama sonrasında kağıt lifleri yer değiştirerek sıkılaşır veya düzensizleşirler bakınca temiz görünür ama hava geçiş miktarındaki değişme sonucunda kirlenince tamamen tıkanması durumu hasıl olabilir. işinizi şansa bırakmayın bu kadar ucuz bir sarf malzemesini kullanmaktan da kaçınmayın derim. 4-5 litre yakıt fiyatına satılan filtredeki bir olumsuzluk tüm motor sistemi altüst etmeye yeterlidir. yetersiz hava alanm motor düzensizleşir ve tüm mekanikaksama fazladan bir de hava direnci ile yük biner. Benden uyarması

• doğrudur hocam ; geçirdiği hava miktarı önemlidir, ancak önceki halinden farklı oldu , yani motor sesi bi rahatladı, yeni taktığımla aynı ses.(kulağım iyidir) bu da filtrenin tıkanıklığının azaldığını ( tamamen düzeldiği - sıfırdan farksız olduğu değil )

tabi dediğiniz etkenler çok önemli, hava filtresi -ki motorun ciğerleri şakaya gelmez, "bakalım noolcek ?" diye bi deneme de bulundum ve burada bilgileri paylaştım. Tavsiye etmiyim ama sonuç benim araçtaki gibi...

saygılar
  • hava filtesimin çekişi düşürüp düşürmediğini basit bir vacum ölçer cihazla denemeniz mümkündür. Bir temiz filtre takın bir de sizin icadınız olan yöntemden çıkan filtreyi vacum farkı çok ise yeni filteyi üstünde bırakın seninkini çöpe atınız. Yok vacum farkı yok ise süzme işlevi görevini yapacaktır. unutmayınız ki filtreler tıkandığıda veya ıslandığında lifler sıkılaşır ve havayı geçirmezler bu nedenle motor vacum etkisi ile rahat hava giremez ise bunu ibrede gözünüzle görebilirsiniz.nekadar vacum farkı yarattığınızı da filtreyi komple çıkararak kıyaslanız mümkün. madem denemeyi seviyorsunzu biraz da bilimsel olsun diye düşünüyorum.

• HAVA FİLTRESİ DEĞİLDE BEN DÜN POLEN FİLTRESİNİ SÖKTÜM DETERJANLA GÜZELCE YIKADIM VE YERİNE MONTE ETTİM YALNIZ KAĞIT DEĞİLDE BEZ GİBİ BİR MADDEYDİ POLEN FİLTRESİ BEYAZ RENK , BURDA POLEN FİLTRESİNİ BULAMADIĞIM İÇİN YIKADIM YOKSA DEĞİŞTİRECEKTİM ANCAK SONUÇ GAYET OLUMLU ESKİSİNDEN DAHA İYİ ÜFLÜYOR ŞU ANDA KALORİFER ZATEN ORJİNALİ 40 YTL YAN SABAYİSİ 15 YTL İMİŞ NEYSE ŞİMDİLİK PARAM CEBİMDE KALMIŞ OLDU
  • quote:

Orjinalden alıntı: vezir

hava filtesimin çekişi düşürüp düşürmediğini basit bir vacum ölçer cihazla denemeniz mümkündür. Bir temiz filtre takın bir de sizin icadınız olan yöntemden çıkan filtreyi vacum farkı çok ise yeni filteyi üstünde bırakın seninkini çöpe atınız. Yok vacum farkı yok ise süzme işlevi görevini yapacaktır. unutmayınız ki filtreler tıkandığıda veya ıslandığında lifler sıkılaşır ve havayı geçirmezler bu nedenle motor vacum etkisi ile rahat hava giremez ise bunu ibrede gözünüzle görebilirsiniz.nekadar vacum farkı yarattığınızı da filtreyi komple çıkararak kıyaslanız mümkün. madem denemeyi seviyorsunzu biraz da bilimsel olsun diye düşünüyorum.

teşekkürler hocam , bilgiler için.

( bu arada ekliyim, filtreyi oda sıcaklığında kuruttum, kalorifere yakın ama kesinlikle üstünde yada dibinde değil.)

• Bir hava filtresinin 66 tl olduğu ülkemde bunları yapmak benim de aklıma geldi. Yapanlar da varmış. Çıkan orjınali yıkamak bence merdiven altı almaktan daha iyidir.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.